Jump to content

Data Recovery από δίσκο NTFS formatted σε HFS+

cebit

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σκληρός δίσκος USB 2.0 Lacie, κοτσάρεται σε Apple μηχάνημα και δεν αναγνωρίζεται το υπάρχον NTFS. Το λειτουργικό πετάει μήνυμα για διαμόρφωση σε HFS+ και ο χρήστης το επιβεβαιώνει.

Προγράμματα που τρέχουν σε Windows, δεν προσέφεραν μέχρι στιγμής επαρκή αποτελέσματα, και σκέφτομαι ως εναλλακτική το Prosoft Media Tools. Το Media Tools, δεν βλέπει USB devices οπότε σκάει η ιδέα να κλωνοποιήσω τον εξωτερικό δίσκο και η ανάκτηση να γίνει με πηγή τον κλώνο.

Ιδέες/Απορίες/Προτάσεις ?

Πριν κάνεις οτιδήποτε δοκίμασε με ένα hiren’s boot cd να τρέξεις ένα από τα Recovery Tools (Ontrack Easy Recovery, DiyDataRecovery Diskpatch, GetDataBack) που έχει.

Η κλωνοποίηση δεν πιστεύω να λειτουργήσει. Ο κλώνος όπου βλέπει άδειο χώρο, θα "αντιγράφει" άδειο χώρο από τον οποίο δε μπορείς να ανακτήσεις τίποτα. Ίσως αν ο κλώνος γινόταν sector-by-sector, αλλά και πάλι το θεωρώ απίθανο να κρατήσει δεδομένα που θεωρούνται διαγραμμένα ώστε να τα ανακτήσεις μετά.

Τη λύση να βγάλεις τον δίσκο από τη θήκη και να τον συνδέσεις εσωτερικά τη σκέφτηκες;

Η κλωνοποίηση δεν πιστεύω να λειτουργήσει. Ο κλώνος όπου βλέπει άδειο χώρο, θα "αντιγράφει" άδειο χώρο από τον οποίο δε μπορείς να ανακτήσεις τίποτα. Ίσως αν ο κλώνος γινόταν sector-by-sector, αλλά και πάλι το θεωρώ απίθανο να κρατήσει δεδομένα που θεωρούνται διαγραμμένα ώστε να τα ανακτήσεις μετά.

Τη λύση να βγάλεις τον δίσκο από τη θήκη και να τον συνδέσεις εσωτερικά τη σκέφτηκες;

Αυτό ακριβώς εννοώ, bit προς bit αντιγραφή (dd if=[] of=[]). Σ' αυτή την περίπτωση τα δεδομένα μεταφέρονται στον κλώνο. Αν γίνει με Utility που βλέπει Filesystem και εφαρμόζει (ψευτο-)κλωνοποίηση μέσω αντιγραφής υπάρχοντων αρχείων, είναι η περίπτωση που αναφέρεις και φυσικά δεν θα έχει αποτελέσματα.

Ναι την έχω σκεφτεί, αλλά δεν είναι επιθυμητό να βγεί ο δίσκος απο το κλουβί. θα είναι η λύση, άμα δεν δουλέψει τπτ άλλο.

Έχω το ίδιο πρόβλημα. Πήγα να βάλω OSx86 σε έναν σκληρό μου ο οποίος είχε 2 partitions. Tου είχα φτιάξει χώρο (unpartioned space) για να φτιάξω εκεί ενα HFS+ partition και ξεκινήσω το OSx86 installation. Ομώς κάτι συνέβη σε εκείνο το στάδιο και ξαφνικά εμφανίζεται ολόκληρος ο σκληρός σαν HFS+ χωρίς τα partitions που είχε.

Τώρα τρέχω το GetDataBack for NTFS (Version 2.3.1) από το Hiren's επειδή μου αναγνώρισε τον δίσκο, ενώ κάποια άλλα δεν τον έβλεπαν καν. Τωρα κάνει recovering αλλά δεν ξέρω αν είναι ακριβως αυτο που θέλω.

Δεν γίνεται απλά να ξαναεμφανιστούν τα δύο partitions που είχα? Το ένα ήτανε bootable για XP και το άλλο ήτανε DATA. Μαλλον ζητάω πολλά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.