Kostas007 Απρίλιος 12, 2009 #21 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2009 Δε θυμάμαι πως το λένε manενα σχετικα απομωνομενο,οχι πανω στη πλατεια,πιο περα.και χτισμενο σε ξυλο?παντως @@ μπουκοταζ κανανε τιγκα ηταν οι καφετερειες. το καλυτερο μπουκοταζ ειναι το μονιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Απρίλιος 18, 2009 #22 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2009 Ετσι.... γουσταρω φραπεδια και θα την πληρωσουμε σαν ζωα που ειμαστε.Απο το προσφατο ταξιδι που εκανα στην Ιταλια, μεσα στην παλια Πολη της Ρωμης, σε καφε ΜΠΡΟΣΤΑ ακριβως στην Fontada di Trevi: Capuccino: 0.90 €. Και εμεις σαν τα ζωα πληρωνουμε τον φραπε 3 εως 5€. Ναι αλλά οι ιταλοί δεν κάθονται 4 ώρες για εναν καφέ Εξού και ο espresso και τα espresso bars Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Απρίλιος 18, 2009 #23 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2009 ε καλα ..μιλαμε για δυο τζουρες καφε και δυο τσιγαρα και φυγες...ειναι η ποσοτητα τετοια...δεν σου σερβιρουν ενα κουβα καφε οπως εδω...γι αυτο κλεινεις 2ωρο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Απρίλιος 18, 2009 #24 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2009 ε καλα ..μιλαμε για δυο τζουρες καφε και δυο τσιγαρα και φυγες...ειναι η ποσοτητα τετοια...δεν σου σερβιρουν ενα κουβα καφε οπως εδω...γι αυτο κλεινεις 2ωρο.. Ειδικα ο latte ειναι η μεγαλύτερη απάτη.. Μισο λίτρο γάλα και μια τζούρα εσπρεσο. Τόσο ελαφρύ που'ναι το κατεβάζεις σε χρόνο dt Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Απρίλιος 18, 2009 #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2009 ο μονος καφες που ειχαν οι ιταλοι και μου αρεσε ειδικα στην ναπολι ηταν ο σεικερατος και καλα κατι σαν το φραπε τον ελληνικο..αλλα και παλι η ποσοτητα ηταν τετοια ωστε δυο τσιγαρα και φυγες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 18, 2009 #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2009 ο μονος καφες που ειχαν οι ιταλοι και μου αρεσε ειδικα στην ναπολι ηταν ο σεικερατος και καλα κατι σαν το φραπε τον ελληνικο..αλλα και παλι η ποσοτητα ηταν τετοια ωστε δυο τσιγαρα και φυγες..Sorry αλλα καπουτσινο σαν αυτο που ηπια στην Ιταλια, σε οσα μερη κι αν πηγα, δεν ξαναηπια ποτε εδω.Το ιδιο ισχυει και για τα μακαρονια και τις πιτσες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Απρίλιος 18, 2009 #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2009 ναι οντως απλα ο συγκεκριμενος που ειπα δεν παιζει εδω..καλα ασε για μακαροναδες και πιτσες...χαμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Απρίλιος 19, 2009 #28 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2009 Πράγματι αν σου αρέσουν οι εκπλήξεις οι Ιταλικές πίτσες είναι κορυφαίες.Επειδή αντίθετα με τον ελληνικό πλουραλισμό οι ιταλοί ως έκπληξη τοποθετούν τα ελάχιστα υλικά στην πίτσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Απρίλιος 19, 2009 #29 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2009 Πράγματι αν σου αρέσουν οι εκπλήξεις οι Ιταλικές πίτσες είναι κορυφαίες.Επειδή αντίθετα με τον ελληνικό πλουραλισμό οι ιταλοί ως έκπληξη τοποθετούν τα ελάχιστα υλικά στην πίτσα. Μου ειχε στειλει φωτογραφια γνωστος που σπουδαζε στην ισταλια, τυρι με το πινελο και 2-3 μανιταρια ετσι για διακοσμηση, τι να λεμε τωρα .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Απρίλιος 19, 2009 #30 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2009 ουκ εν τω πολλω το ευκαι στην πιτσαλιγες αλλα διακριτικες γευσεις που δεν σκεπαζουν η μια την αλληκαι υλικα που τα νοιωθεις και το καθενα ξεχωριστα αλλα και ολα μαζιτα βλεπεις, τα μυριζεις τα γευεσαι αλλα και τα ακουςσυνθετουν ενα σωστο φαγητοετσι και στην πιτσα δεν χρειαζεται 2 ποντους ζυμαρι σαν ψωμιενας τονος υλικα , και σαλτσες με το κιλο για να πεις "ωραια πιτσα"εφοσον θες να μιλας για πιτσα βεβαια και οχι για αμερικανικου τυπου σκευασματα τυπου πιτσαςγιατι imho ειναι τελειως διαφορετικο φαγητο μια γνησια ιταλικη πιτσακαι αλλο μια hut, dominos, roma κτλ...ωραια και τα δυο δε λεωτο καθενα για διαφορετικους λογους αλλα μιλαμε για διαφορετικα φαγητο με αλλη λογικη παρασκευης και καταναλωσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 19, 2009 #31 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2009 Κοπριτης λαθος κανεις.Τι να μας πουνε και οι Ιταλοι για πιτσα... Εμεις ξερουμε πως γινονται οι πραγματικες πιτσες. Ολοι οι αλλοι απλα ακολουθουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Απρίλιος 19, 2009 #32 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2009 Τελικα, με λυπη παρατηρω οτι μονο στην Αθηνα τα πληρωνουμε ολα default τιμη σα μοσχαρια...Καφεδοκατασταση σημερα στην Ναυπακτο που εχουμε σπιτι. Ψηλα, στο καστρο, με θεα ΟΛΗ την πολη και τον Κορινθιακο, μεσα στα ελατα, κυριλε μαγαζακι. Freddo/φραπες/τσαι/αναψυκτικα 2.5€, βαφλα με 2 μπαλες παγωτο και της παναγιας τα ματια, 5€. Περαστικα μας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Απρίλιος 20, 2009 #33 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2009 ουκ εν τω πολλω το ευκαι στην πιτσαΣυμφωνώ απόλυτα, μόνο που στην περίπτωση σου (ιταλική) «τω πολλω» είναι το ζυμάρι, που τα σκεπάζει όλα.Θέμα γούστου.Άσε που πρέπει να παραγγείλεις τέσσερις καφέδες για να καταλάβεις καφέ. Βεβαίως όχι arabica αλλά αυτό μπορεί να ήταν τυχαίο, γιατί και στην Ελλάδα λίγα μαγαζιά έχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Απρίλιος 20, 2009 #34 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2009 Τελικα, με λυπη παρατηρω οτι μονο στην Αθηνα τα πληρωνουμε ολα default τιμη σα μοσχαρια...Καφεδοκατασταση σημερα στην Ναυπακτο που εχουμε σπιτι. Ψηλα, στο καστρο, με θεα ΟΛΗ την πολη και τον Κορινθιακο, μεσα στα ελατα, κυριλε μαγαζακι. Freddo/φραπες/τσαι/αναψυκτικα 2.5€, βαφλα με 2 μπαλες παγωτο και της παναγιας τα ματια, 5€. Περαστικα μας...Tα λειτουργικά έξοδα ενός μαγαζιού όμως στην Ναύπακτο κι ενός μαγαζιού πχ στο Θησείο είναι τα διπλάσια... μη πω παραπάνω!Δε πληρώνεις τον καφέ και την ζάχαρη όταν κάθεσαι. Πληρώνεις το ενοίκιο, τους σερβιτόρους, την θέα (όποια κι αν), το μπουκάλι νερό που δε ζήτησες αλλά στο έφεραν και φυσικά πληρώνεις και το κέρδος τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Απρίλιος 20, 2009 #35 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2009 Τα λειτουργικα εξοδα, πλην του ενοικιου που δεν μπορω να συγκρινω, νομιζω πως ειναι το λιγοτερο αναλογα, μιας και μιλαμε για μαγαζι 2-3 φορες μεγαλυτερο απο την typical καφετερια του Θησειου. Περα απο αυτα, το νταβατζιλικι πληρωνεις, και το οτι πας σε trendy μερος που μαζευονται ολοι οι καϊλες. That, i can do without... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Απρίλιος 20, 2009 #36 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2009 και γω αυτο πιστευω..ειναι τρελο το κερδος απο εναν καφε των 5ευρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Απρίλιος 20, 2009 #37 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2009 ... και φυσικά πληρώνεις... τους ντιζαινάτους καναπέδες και το κάθε είδους PHILIPPE STARCK διακοσμητικό, τις πετσέτες στις τουαλέτες, τους high tech καμπινέδες και κρυφούς φωτισμούς και πάει λέγοντας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Απρίλιος 21, 2009 #38 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2009 μακάρι σε κάθε καφετέρια που χρεώνει 4.5€ τον φραππέ και τον γαλλικό να είχε PHILIPPE STARCK διακοσμητικό, τις πετσέτες στις τουαλέτες, τους high tech καμπινέδες και κρυφούς φωτισμούςπρόβλημα είναι ότι οχι αυτά δεν έχει, με το ζόρι σου ξαναβάζουν νερό στο ποτήρι σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
armored Αύγουστος 25, 2009 #39 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2009 ξέθαμα, αλλά για την ιστορία....1 ευρώ freddo cappuccino πακέτο, στο "Centro" στα Xανιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elpadrone Αύγουστος 25, 2009 #40 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2009 Παντος μπορω να σας πω (μετα λυπης) οτι οι καφετεριες δουλευουν με τραγικα μικρο κερδος.Ο ιδιοκτητης μιας απο τις πλεον γνωστες καφετεριες στη γλυφαδα ηταν πελατης οπως επισις και ο οικονομικος διευθυντης του ομιλου αστερια (balux, akanthus κτλ). Τα νοικια που πληρωνουν, το προσωπικο, το κωστος του προσωπικου, οι πρωτες υλες, οι μιζες, οι απαραιτητες διακοσμησεις, οι προστασιες κτλ αθροιζονται...Πχ στην καφετερια που λεω, ξεκιναει με 25.000 το μηνα νοικι, πρεπει καθε 3 χρονια να κανει ανακαινηση (1-1.500.000 περιπου), εχει 96 ατομα προσωπικο με μισθους απο βασικο μεχρι 3000 το μηνα, βασικα ειναι 180.000 το μηνα μονο το μισθολογιο του και αλλα 3.000 φωτα, γκαζια και νερα.πες 1.000.000 οι διακοσμηση ανα τρια χρονια (για να βγει σωστο το νουμερο οχι τιποτα αλλο) δηλαδη 27.000 το μηνα, αλλα 25.000 το νοικι, 180.000 οι μισθοι, 3000 νερα κτλ = 235.000 το μηνα παγια εξοδα χωρις να βαλουμε μεσα μιζες και λαδια (ειναι μια πραγματικοτητα), εφορια, το αρχικο κεφαλαιο (που ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ, αυτη η καφετερια κοστισε κοντα 2.500.000 τα οποια ηταν δανειο απο τραπεζα), και πρωτες υλες.Ειναι καπου 8.000 τη ΜΕΡΑ τα παγια εξοδα, χοντρα χοντρα πρεπει να τζιραρει 14.000 τη ΜΕΡΑ για να μην εχει ζημια (μεσα ολα εφοριες κτλ). Με 4 ευρω το καφε πρεπει να δινει 3500 καφεδες τη μερα αλλιος το εκλεισε το μαγαζι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.