Jump to content

Mαυρισμα οθονης και κολημα PC

nkoumo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια

Ξαφνικα στον υπολογιστη μου κλινει ξαφνικα η οθόνη (μαυρίζει, ρευμα εχει και βγαζει μυνημα οτι δεν υπαρχει σημα) και λοκαει το ...συμπαν.Αυτο εγινε μια μερα ετσι ξαφνικά και απο τοτε το κανει αρκετες φορες σε ασχετες φασεις. Επειδη ακουγα και μουσικη , οτα εγινε αυτο σιοπασανε και τα ηχεια.Αρα δεν φταει η οθονη, κολαει το συστημα. To PC δεν σβηνει , ακουγονται ολοι οι ανεμηστηρες αλλα δεν ανταποκρινετε σε τιποτα (η οθονη εχει σβησει με το standby να αναβοσβηνει)

Εβαλα antivirus, δυστυχως δεν προλαβαινει να τελειωσει το σκαναρισμα διοτι μεχρι να τελειωσει εχει ...κολησει.

Διαπιστωσα σε καποια φαση που μου το εκανε μια ανεπεστατη πτωση τασης.Το καταλαβα απο τον θορυβο που ελατωθηκε για κλασματα του δευτερολεπτου. Δεν ξερω αν φταιει καποιο Hardware ή καποιος ιος.

Please Help me.

Υ.Γ. εχω ΧΡ σε Athlon XP2400+, Asus 7V600, Ati Radeon X1650Agb, Hdd sata,

Ειτε καρτα γραφικων ειτε ram φταιει. Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα και μου εκαναν rma και στα δυο γιατι (η γκαντεμια σε ολο της το μεγαλειο :whip:) ηταν ΚΑΙ τα δυο ελλατωματικα. Τρεξε ενα memtest (απο bootable cd) για να δεις αν οι ram ειναι ενταξει.

Υ.Γ: Εχουν ακομα εγγυηση τα παραπανω;

Δες την ψύκτρα της CPU, πιθανώς να είναι φρακαρισμένη με χνουδια και ανεβάζεις θερμοκρασία. Καθαρισε τη, μπορεις να βγαλεις το fan απο πάνω , βγαίνει εύκολα με 4 βίδες. Μπορεις να φυσίξεις με πεπιεσμένο αέρα, με ενα καλαμάκι αλλα αν είναι ...γλάστρα το σκηνικό μέσα, ετοιμάσου για σύνεφο σκόνης.

Λογικά θα το έχεις χρόνια το pc οπότε ίσως να σκεφτόσουν και την περίπτωση να βγάλεις τελειως την ψύκτρα, να την καθαρίσεις με την ησυχία σου και την άνεσή σου εκτός κουτιού, να βάλεις και φρέσκια παστούλα γιατί η παλιά θα έχει γίνει τσιμέντο, και να είναι όλα όπως παλιά. :happy:

Το παλιό μου pc είναι athloνι σαν το δικό σου περίπου και αυτές οι CPUs ανεβάζουν 60C για πλάκα και σε idle. Aν φρακάρει και λίγο η ψύκτρα.... λιώνει.

Ekana memtest και ολα οκ. H cpu to βλεπω δυσκολο να ανεβαζει θερμοκρασια διοτι εχθεσ μου το εκανε σε 5λεπτα που τον ανοιξα .Που να προλαβει να ανεβασει θερμοκρασια.Τωρα τον εχω 2ωρες αναμενω και λειτουργει οκ.

Παντως εμενα μου το εκανε σε ακυρες στιγμες. Μπορει σε 5', οπως ειπες, μπορει σε 2 ωρες, μπορει και να μη μου το εκανε για 2-3 μερες. Αλλα οταν γινοταν, η οθονη εσβηνε και δεν μπορουσες να κανεις τιποτα για να το επαναφερεις, εκτος απο restart απο το κουμπι του κουτιου (και οπως ειπες το κουτι φαινοταν να δουλευει κανονικα). Αν δεν ειναι οι ram, πρεπει να ειναι η vga. Το συστημα ειναι παλιο, αρα υποθετω πως εχει ληξει και η εγγυηση...

Υ.Γ: Φανταζομαι πως αφησες το memtest να κανει 2-3 περασματα, ετσι;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.