Jump to content

Παρακολούθηση χώρου - CCTV

Teodor_ch

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μιά γνώμη απο όσους είναι στο χώρο γιατί τα παρακάτω σενάρια.

Έχουμε μία μικρή επιχείρηση με 4 κάμερες ασφαλείας.

Θέλουμε να καταγράφουμε σε καλή ανάλυση όλες τις κάμερες 24/7 και να έχουμε πρόσβαση απο το ιντερνετ.

Μας πρότειναν την αγορά του παρακάτω

http://www.kanecomputing.co.uk/dpict_nvision.htm ~ 900 ευρώ νομίζω

και τη χρήση ενός υπολογιστή για την καταγραφή.

Σκέφτηκα, την αντικατάσταση των υπάρχουσων καμερών με IP cameres (170-180 ευρώ η μία) για να γλυτώσω το παραπάνω εξάρτημα.

Συμφωνείτε με το παραπάνω?

Επίσης ένας 2core Atom με 2χ 500gb δίσκους θα αντέχει να γράφει Α) απο το nvision μηχάνημα και B) απο τις IP cameres? Δίκτυο θα χρειαστεί 1000άρι ή και με 100άρι κάνουμε δουλειά?

Τί άλλη λύση απλά και οικονομική (και απο άποψη κατανάλωσης ρεύματος) υπάρχει? Ρωτάω γιατί είμαι τελείως άσχετος με το θέμα και δεν ξέρω καν τι εξοπλισμός υπάρχει για τέτοιες δουλειές. Τη συσκευή παραπάνω μας την πρότεινε ένας απο τον χώρο (δεν το βρήκα μόνος μου).

900€...?!? :nada:

Είσαι σίγουρος...? Τόσο έχει ένα καλό DVR με ip...

Αυτό που θες είναι ένας camera/video ip server... google it...

π.χ. αυτός με ~300$...

Τώρα στο Ελλάντα, τα βαράνε αρκετά έως πάααααρα πολύ, οπότε αν μπορείς πάρτο απ' έξω...

Υπόψη ο ip server δεν καταγράφει... για καταγραφή χρειάζεσαι DVR με υποστήριξη ethernet... τέτοιους τετρακάναλους, βρίσκεις και κάτω από 400-500 ευρώ, αλλά πάλι απ' έξω... το κόστος εξαρτάται από το τι θες, οπότε όσο πιο απλός είναι μειώνεται δραματικά το κόστος... πχ αν δεν σε νοιάζουν λειτουργίες frame scan, ptz και κάτι άλλα περίεργα, αλλά απλά να γράφεις την εικόνα, τότε τράβα για τον φθηνότερο...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες γιατί είμαι τελείως χαμένος με το θέμα.

Με μία γρήγορη ματιά βρήκα αυτό

AVerDiGi EB1704 HYBRID 400λίρες.

με έναν 500άρι δίσκο (αν δέχεται) γράφει περι 15 μέρες με 4 κάμερες 24/7.

με βάση αυτό.

Λογικά είναι η οικονομικότερη λύση στην κατανάλωση ρεύματος.

Και πάλι ευχαριστώ για το αρχικό σπρώξιμο :)

Μια χαρά είναι το dvr που βρήκες, τούμπανο...

έχει και Linux-άκι μέσα... :ph34r:

εξόδους vga, analog, tv...

Υποστηρίζει όλα τα internet-ικά καλούδια...

Κοίτα, αφού υποστηρίζει και sensor, απ' ότι είδα, τότε μπορεί να γράφει και μήνες... το sensor είναι να ξεκινάει καταγραφή το dvr μόνο όταν ανιχνευτεί κίνηση στην κάμερα... αυτό δεν έχει να κάνει με την κάμερα, αλλά με το λογισμικό του, το οποίο κάνει ένα απλό dsp και ανιχνεύει την κίνηση, οπότε είναι συμβατό με τις κάμερες σου... επομένως μπορείς να κάνεις είτε συνεχής εγγραφή, είτε βάση του sensor...

Επίσης το "Hue/Brightness/contrast/Saturation adjustable" που έχει είναι σημαντικό, ανάλογα με τον χώρο και ειδικά αν έχεις εξωτερικές (ή κοντά σε παράθυρα) και εσωτερικές κάμερες, αλλά δεν αναφέρει αν το κάνει ανά κάμερα ή συνολικά... αν το κάνει ανά κάμερα (πολύ πιθανό) τότε είναι χρήσιμο...

Η κατανάλωση ρεύματος είναι πολύ μικρή, αν το ανοίξεις και το δεις πόσο είναι μέσα και τι έχει θα καταλάβεις... ο σκληρός δίσκος είναι συνήθως μεγαλύτερος από την motherboard... και σχεδόν όλα γίνονται από έναν ARM9 ο οποίος έχει τραγικά μικρή κατανάλωση...

[B]Recording resolution[/B]: 

Full D1: [COLOR="Red"]720 x 480/720 x 576 [/COLOR](NTSC/PAL)
CIF: 360 x 240/360 x288 (NTSC/PAL)

[B]Recording frame rate:[/B]

Full D1: [COLOR="red"]60/50 fps [/COLOR](NTSC/PAL)
CIF: 120/100 fps (NTSC/PAL)

δεν ξερω αν το παρατηρησες αλλα δεν ειναι real time(30fps) στην μεγαλυτερη αναλυση που σε ενδιαφερει...

απο την αλλη δεν ξερω αν πραγματικα χρειαζεσαι real time rec.

ευχαριστώ παιδιά

αρκετά για την ώρα!

να κάνω το research και μόλις αποκτήσω καινούργιες απορίες θα επανέλθω!

Ρίξε και μιά ματιά εδώ www.punkt.gr η πάρτους και τηλέφωνο για πληροφορίες. Πελάτης μου πήρε DVR αρκετά φτηνό με 4 αναλογικές και 3 Ip Cameras

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.