Jump to content

Audiotrak Prodigy Hi FI 7.1 και επιλογή ηχείων

infesto

Recommended Posts

Καλησπέρα

Λοιπόν πρόσφατα τσίμπησα την εσωτερική (και ελπίζοντας πολλά υποσχόμενη) Audiotrak Prodigy Hi FI 7.1. Πέρα από την αναπαραγωγή και τον καθαρότερο ήχο την ήθελα και επειδή ασχολούμαι με το Reason και γενικά με τη δημιουργία (η ισοπέδωση) μουσικής.

Το έψαξα πριν την αγοράσω και είδα πως υποστηρίζει WIN XP 64 τα οποια δεν ψήνομαι να αλλάξω. Ο driver περάστηκε τελικά αφού απέτυχε με τον τροπο που έλεγαν οι οδηγίες αλλά δεν περάστηκαν όλα τα functions. Με λίγα λόγια η κάρτα υποστηρίζει μέχρι stereo ήχο σε output και δεν έχει κάποιες extra λειτουργίες επειδή ο driver για 64 bit είναι πρόχειρος. (να αρχισω να κλαίω τα 105 euros???)

Μιας και δεν βλέπω να το ψήνει η AUDIOTRAK να βγάλει κανα driver άρχισα να σκεφτομαι πως δε χρειάζομαι κάτι παραπάνω από stereo ήχο ειδικά όταν γράφω μουσική digitally. Η μεγάλη μου αμαρτία είναι πως έχω κάτι turbo X 5.1 τα οποία έδιναν δώρο με μια σύνδεση connX(ω ναι..).

Ακούω προτάσεις. Να πάρω 2.1 , 2.0 ηχεία και αν ναι ποια προτείνετε ? ή μήπως να ψάξω τρόπους να παίξω σε surround ήχο?

Ελπίζω να ήμουν έστω και λίγο κατανοητός

Το έψαξα πριν την αγοράσω και είδα πως υποστηρίζει WIN XP 64 τα οποια δεν ψήνομαι να αλλάξω. Ο driver περάστηκε τελικά αφού απέτυχε με τον τροπο που έλεγαν οι οδηγίες αλλά δεν περάστηκαν όλα τα functions. Με λίγα λόγια η κάρτα υποστηρίζει μέχρι stereo ήχο σε output και δεν έχει κάποιες extra λειτουργίες επειδή ο driver για 64 bit είναι πρόχειρος. (να αρχισω να κλαίω τα 105 euros???)

Δεν έψαξες καλά όμως διότι την έχω την κάρτα από τον Οκτωβριο και είχα γράψει για τους λειψούς drivers και στα δυο θέματα που είχαν ανοίξει. Δυστυχώς εγώ τα κλαίω. Θα την αντικαταστήσω άμεσα με μια Creative

ειχα και εγω για λιγο καιρο αυτην την καρτα και ελπιζω να μπορω να βοηθησω. σε 32μπιτο λειτουργικό η καρτα εμφανιζεται στο συστημα σαν 2 καρτες μια prodigy και μια qsound. η qsound ειναι μια καναδικη εταιρια που εξειδικεύεαι στο surround. σε 64μπιτο λειτουργικό εμφανίζεται μόνο η prodigy . αυτο σε καμια περιπτωση δε σημαινει οτι δεν παιζει 7.1. παιζει κανονικοτατα και με παρα πολυ καλη ποιοτητα. τα εφέ της qsound αν και ομολογουμένως καλά τα θεωρώ περιττά.

ένα τεραστιο πλεονεκτημα της ειναι η δυνατοτητα αλλαγης των opamps. αν τις βαλεις πανω αυτους :

http://cgi.ebay.com/PAIR-2x-LM4562NA-OPAMPS-LM4562-LME49720-LME49720NA_W0QQitemZ110370905596QQcmdZViewItemQQptZUK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_CDPlayerSeparates?hash=item110370905596

θα ακούσεις ΤΟΝ ήχο!. τώρα άν κάποιος αφησει αυτο το εργαλείο και πάει σε creative είναι είτε κουφός, είτε αποκλειστικός gamer (αν και το eax πέθανε ή μήπως κάνω λάθος;!) είτε θύμα του μαρκετινγκ που θέλει το wendel να προτείνει ποιοτικό hardware. σαν all around λύση θα πρότεινα την auzentech prelude 7.1 που έχει πυρήνα x-fi και τους opamps που ανέφερα. τώρα αν το ζητούμενο είναι η αναπαραγωγή μουσικής με ποιότητα η κάρτα που επέλεξες είναι άψογη επιλογή χωρίς να είναι ιδιαίτερα ακριβή.

όσο αφορά στα ηχεία εφόσον παίζεις και με reason θα πρότεινα ένα ποιοτικό ζευγαράκι studio monitor.

Κουφός δεν είμαι αλλα όταν αγοράζεις μια κάρτα αυτη πρέπει να εχει σωστούς drivers και να υποστηρίζει όλα τα λειτουργικά. Ομως σε vista 64αρια δεν δουλευαν σωστα.

Οσο για την auzentech δεν τίθεται θέμα αφού κάνει τα διπλάσια λεφτά.

Θεωρω ότι είναι μια απο τις χειρότερες αγορές που έκανα

σε 64μπιτο λειτουργικό εμφανίζεται μόνο η prodigy . αυτο σε καμια περιπτωση δε σημαινει οτι δεν παιζει 7.1. παιζει κανονικοτατα και με παρα πολυ καλη ποιοτητα.

Μα συνέδεσα όλα τα ηχεία και σε καμία περίπτωση δεν έπαιζαν και τα 6 (5.1). Από τις 6 εισόδους που έχει, οι 3 είναι για ηχεία. Έκανα διάφορους συνδυασμούς αλλά δεν έπαιζαν όλα. Έχεις καμιά ιδέα για το τι μπορεί να εκανα λάθος?

Πάντως για το qsound και τα συναφή ούτε εγώ καίγομαι. Για ηχεία μάλλον στερεοφωνικά σκέφτομαι αλλά έχω μια φοβία για το αν θα παραμορφώνει στα μπάσα ή αν θα "ξύνει" στις μεσαίες και υψηλές συχνοτητες. Πάντως λογικά με 80-90 euros 2 ηχειάκια πόσο μούφα μπορεί να βγουν...

Πάντως λογικά με 80-90 euros 2 ηχειάκια πόσο μούφα μπορεί να βγουν...

στο budget που αναφερεις μία ειναι η λυση: creative gigaworks t20 ή t40. εγω πάντωνς ψηνομαι για κατι αρκετα πιο ακριβό και όσο αφορα ποιότητα αλλα επίπεδα. το ξέρω ότι θα σας κανω ζημιά αλλα για ρίξτε ένα μάτι εδώ:http://www.aktimate.com

• 3 weeks later...

παιδια τελικα αγορασα τα aktimate που σας ελεγα. η αληθεια είναι οτι τα 425 καπως πόνεσαν αλλα δικαιωθηκα. είναι ένα απολυτα ισορροπημένο ηχείο με 2 πολυ εμφανη χαρακηριστικά.

1. γεμίζει το δωματιο μουσική. δεν αναφέρομαι στην ένταση ( που έτσι και αλλιώς είναι μία χαρά) αλλα όταν παίζουν και βρίσκεσαι σε άλλο δωματίο δίνεται η αίσθηση ότι το δωμάτιο στο οποίο βρίσκονται είναι γεμάτο ηχεία που το βομβαρδίζουν με ήχους.

2. ακους πράγματα που δεν ήξερες οτι υπαρχουν. αντιλαμβάνεσαι τη μουσική με άλλο μάτι (αυτί δεν θα ταιριαζε εδώ καλύτερα?:happy2:). τα κακής ποιότητας mp3 δείχνουν τις αδυναμίες τους και τα πολύ καλά αναδεικνύουν τον πλούτο τους. ειλικρινά θελω να τα ακούσω σε πικάπ. αν έχετε σιχαθεί οτιδήποτε άλλο και δεν έχετε χώρο για ενισχυτή και μεγαλα ηχεία τα προτείνω ανεπιφύλακτα!

Φαντάζομαι τι εννοείς. Αν και το οικονομικό είναι ένας παράγοντας. Εγώ τελικά πήρα τα gigaworks T40 (τα μεγάλα δηλαδή) και είμαι μια χαρά αν και έχω λιγότερα watt από παλιότερα. Για να πω την αλήθεια πλέον προτιμώ την ποιότητα από την ένταση.

Απλά για αναπαραγωγή mp3 τα πήρες τα Actimate???

οχι φίλε ! σε καμμία περίπτωση! τα mp3 ακούγονται εντελώς σκουπίδια!. ακούω κυρίως φλακ και αν υπάρξει χώρος και χρήμα πικάπ! πάντως χαίρομαι που σε κατεύθυνα στα t40 για τα λεφτά τους είναι παραπάνω απο τίμια. και όσο αφορά τα watt τους δεν είνια καθόλου λίγα γιατί τουλάχιστον όσα αναφέρει είναι πραγματικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.