ardi21 Απρίλιος 15, 2009 #21 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2009 Το εκανα το θαυμα μου και παρηγγειλα 9 noctua για ολο το HAF (θα αλλαξω και του τροφοδοτικου) και τον μονο που θα αφησω του κουτιου ειναι ο κοκκινος σημα κατατεθεν στην φατσα.Επισης θα παραλαβω και δυο arctic cooling twin turbo (δοκιμαστικα) που ειπε και ο φιλος πιο επανω διοτι ειναι ισως η σοβαροτερη προταση κατ εμε που δεν θα βρισκει κατα πασα πιθανοτητα και στα sata πισω (λογω μηκους).Oχι ρε φιλε...πονεσα και μονο που το ακουσα!Παντως χαρα στην...τσεπη σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos53 Απρίλιος 15, 2009 Author #22 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2009 Ενταξει μην το ξεφτυλιζω κιολα με το παλιο κουτι που ειχα πριν αρχισω και ψαχνομαι που ηταν ενα mid raid max ninja ειχα τουλαχιστον +5 βαθμους idle παντου και δεν συζητω σε load. Επρεπε να εχω το παλιο ανοιχτο για να ειναι σταθερες οι καρτες σε θερμοκρασια και ο επεξεργαστιης. Με το haf και τους μαμα ανεμιστηρες που εκανα το τεστ με ανοιχτο πλαινο ειναι πολυ χειροτερα τα πραματα απο οτι με κλειστο που αυτο απο μονου δειχνει την πολυ καλη "ροικοτητα" του κουτιου. Απο εχθες που εχω ξηλωσει επιτηδες τα παντα και εχω αφησει μονο "φυσικα" του επεξεργαστη την ψυκτρα με την noctua σε push pull διαταξη και φαντασου παλι απο το παλιο κουτι ειμαι καλυτερα σε θερμοκρασιες. Οσο για τους 3x23αριδες στο συνολο που συζηταμε η αποδοση τους σε σχεση με το μεγεθος τους ειναι παντα σε συγκριση με τους noctua που εχω τσεκαρει ,δεν μιλαω για τον πισω τον 14αρι που ειναι για κλαματα. Παρελαβα τους ανεμιστηρες πριν λιγο και το απογευμα τους τοποθετω και γραφω αποτελεσματα και εντυπωσεις και απο θορυβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos53 Απρίλιος 15, 2009 Author #23 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2009 Oχι ρε φιλε...πονεσα και μονο που το ακουσα!Παντως χαρα στην...τσεπη σου! Το χρημα πρεπει να κινειται και οχι να μενει στασιμο στην τσεπη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toxic Απρίλιος 15, 2009 #24 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2009 Τον θορυβο τον αναλογιζεσε ομως?Ακομα, αν δεν εχεις fan controller το κουτι σου λογικα θα θυμιζει μακαροναδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos53 Απρίλιος 15, 2009 Author #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2009 Για αυτο εχει στο πακετο η noctua τα LNA και ULNA για να μπορεσεις να ταιριαξεις αυτο που θελεις. Για case κανονικα προτεινει η εταιρεια τον αμεσως επομενο τον NF-S12 και οχι τον NF-P12 που παρελαβα και εχω ηδη στον επεξεργαστη. Η διαφορα τους ομως οικονομικα ειναι πολυ μικρη σε σχεση με το οτι μπορεις τον πολυ δυνατο να τον χαμηλωσεις αλλα τον αδυναμο οχι. http://www.noctua.at/main.php?show=nf_s12_p12_comparison&lng=en http://www.noctua.at/main.php?show=which_fan&lng=en Ας ελπισουμε να παρω και τα αποτελεσματα που θα ηθελα και σε θερμοκασια αλλα και σε θορυβο. Ενα αλλο θεμα που με απασχολησε ειναι το χρωμα τους .... αλλα ας οψετε η αποδοση που ειδα στον επεξεργαστη οποτε αναγκαιο κακο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasatva Απρίλιος 15, 2009 #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2009 Άντε να ανεβάσεις και την cpu μήν πηγαίνει άδικα σε μαμά...Λογικά στις χαμηλότερες στροφές που οι Noctua δεν ακούγονται καθόλου, δέν θα έχεις πρόβλημα απο θέμα θορύβου.Μόνο της cpu θα εχεις πιό ανεβασμένες , αν την κλοκάρεις βέβαια Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos53 Απρίλιος 15, 2009 Author #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2009 Τελικα ολα πηγαν οκΜε εξωτερικη 20 βαθμους λαι ρυθμισμενο το smart doctor στο 20% εχω idle 52 βαθμους στην κατω και 52 στην πανω πριν ειχα 52 στην κατω και 64 στην πανω.Αυτο δηλωνει οτι πηρε η καρτα τον αερα που πρεπει.Εν αναμονη βεβαια αυριο της παραλαβης και των twin turbo πουα θα αλλαξουν αρκετα οι καρτες.Τωρα απο θεμα θορυβου και ομως οι καρτες με τους μαμα ανεμιστηρες στις 1400 στροφες (δλδ στο 20%) οπως ειπα και πιο πανω καλυπτουν ακουσον ακουσον τους 11 συνολικα noctua του κουτιου χωρις να τους μειωσω τις στροφες καθολου.Αφου αν τις κλεισω τελειως καταλαβαινει το αυτι απευθειας την διαφορα...Επισης του τροφοδοτικου αλλαχτηκε και ηταν πραγματι αθλιος και εβγαζε και θορυβο αρκετο αν και κοιταει προς το κατω αλλα επειδη εχω το κουτι 10 ποντους απο τοιχο ολος ο θορυβος αντανακλαται και μου ξαναερχεται (παιζει και αυτο ρολο στην ακουστικη αλλα προς το παρον δεν μπορω να κανω αλλιως) αλλα υπο αυτες τις συνθηκες και δεν υπαρχει περιπτωση να πεις αμα δεν ξερεις οτι σε αυτο το κουτι γυρνανε τοσοι ανεμιστηρες.Βαζω και τις twin turbo και αφου δω διαφορα "σημαντικη" θα ξεκινησω το κλοκαρισμα χωρις να ξερω πολλα πολλα μονος μου και ευχομαι να με βοηθησετε και να πανε ολα καλα μεχρι τα 3.8 με 4 που "λεω" οτι θελω να τον φτασω με air cooling παντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos53 Απρίλιος 17, 2009 Author #28 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2009 Οκ και με τις arctic cooling twin turbo.Τις τοποθετησα οπως ακριβως εκαναν και τα παιδια στην παρουσιαση εδω http://www.thelab.gr/showthread.php?t=62265&garpg=30#content_startΤο ψυκτρακι της μνημης που ενοχουσε λογω υψους το "εφαγα" στον τροχο αναγκαστικα ωστε να χωρεσει (μικρο το κακο) και το προτιμησα απο το να μην το βαλω καθολου.Σημαντικο ειναι οτι χωρεσαν ΑΚΡΙΒΩΣ ομως και οι δυο και για 5 περιπου χιλιοσα αποσταση η μια καρτα με την αλλη και επεισης εκεινο που με ενδιεφερε στην δικη μου μητρικη αν βρισκουν τελικα τα sata και εκει ημουν "πολυ" τυχερος που και εκει περασαν στον ποντο απο τα μπριζακια.Το δυσκολοτερο κομματι ομως με τις asus ηταν η τροφοδοσια αφου αρχικα τις εβαλα 12v και κατεβαζαν idle 40 βαθμους αλλα ο θορυβος ηταν ενοχλητικος (ειπαμε οκ θερμοκρασια αλλα...).Επισης με απευεθειας συνδεση εχανα και τις ρυθμισεις απο το asus smart doctor οποτε προχωρησα σε "πατεντα" αναγκαστικα αφου δυστηχως το 3πινο της asus δεν ειχε καμια σχεση με το τριπηνο της ati και το κολλητηρι δουλεψε.Σιγουρα ειναι ενα θεμα αλλα δεν μπορεσα να κανω αλλιως και πλεον εχουν τροφοδοσια 7v με max 1400στρ και οχι 2000 στρ οπως με τα 12v αλλα και παλι η αποδοση τους δεν εχει καμια σχεση με την μαμα ψυξη.Στις 1000στροφες που δεν τους ακους καθολου εχω 48 στην μια και 50 στην αλλη με εξωτερικη 23 και ο επεξεργαστης 25 (παντα σε idle).Στις 1400στροφες παιζω στο 46αρι με 48.Πιστευω οτι δεν θα ειναι προβλημα που δεν ανεβαζει 2000στρ και θα ειναι αρκετο σε load και με 1400.Εφαγα τον τοπο να βρω τροπο να μπορω να δωσω foul απο τις καρτες δλδ 12v αλλα δεν γινεται μαλλον.Καμια ιδεα που μου διαφευγει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.