Jump to content

Επιλογή ψύκτρας για ASUS 4870 CF

tasos53

Recommended Posts

Καταρχην χαιρετω τον κοσμο.

Εχετε κανει απιστευτη δουλεια.

Keep up the good work.

Στο θεμα μας τωρα ,θελω να αλλαξω την εργοστασιακη ψυκτρα στις καρτες γραφικων που εχω http://gr.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=8&l3=726&l4=0&model=2315&modelmenu=1

Το "κακο" ειναι οπως καταλαβατε οτι δεν ξερω αν μας περνει ο χωρος λογω crossfire.

Μηπως μπορει καποιος να μου πει με σιγουρια αν θα μπορεσω να χωρεσω 2 χ T-Rad²? με της μητρικη της υπογραφης μου ? (GIGABYTE GA-EP45-DS5).

Και να μου προτεινετε και αναλογους ανεμιστηρες.

Προτεραιοτητα ειναι η ησυχια κατα πρωτον και μετα η χαμηλη θερμοκρασια αν και idle ψηνονται η κατω εχει 54 και η πανω 62 στις 1400rpm (με ρυθμιση απο το smart doctor ανα 10 βαθμους να ανεβαινουν οι στροφες μεχρι τις 2500 που ακουγονται σαν σεσουαρ μαλλιων).

Γενικοτερα και την αποψη σας για το μηχανημα που προοριζεται περισσοτερο για video,photo κλπ και δεν λεει οχι και για κανενα παιχνιδακι g075.gif

Φιλε μου ευχαριστω για την express ανταποκρση αλλα μαλλον δεν θα την χωρεσει οχι τελικα για την αποσταση μεταξυ των δυο καρτων αλλα λογω των τεσσαρων sata στο πισω μερος που βγαινουν καθετα στην μητρικη.

Δυο φωτοdsc00514v.th.jpg dsc00513vkq.th.jpg

Να ειστε καλα με σωσατε...:daisy:

κοιταξε ,κανεις εδω στο TheLab δεν ειναι "υποχρεωμενος" να σε βοηθησει,γιαυτο η ειρωνια θα ηταν καλο να ελειπε εκ μερους σου.

τα Ζalman,ειναι πολυ καλα για καρτες που δεν εχουν ενεργοβορα VRM,κατι που η καρτα σου εχει.καλυτπουν οπως και το "στοκ" cooler σου μονο πηρυνα/μνημες.

Aν και μπορεις να κρατησεις την ηδη εγκατεστημενη ψυξη που εχει η καρτα σου στα VRM.

Η να δεις και την Twin Turbo που δεν προσδιδει ιδιαιτερο "υψος".

αυτα.

Για τί θερμοκρασίες μιλάμε οτι φτάνεις σε load και δέν σου είναι αρκετή η μαμά ψύκτρα?

Μήπως απλά φταίει η κακή ροή? Απότι βλέπω έχεις το Haf οπότε λίγο δύσκολο να έχεις υψηλές θερμοκρασίες με αυτό το κουτί.

κοιταξε ,κανεις εδω στο TheLab δεν ειναι "υποχρεωμενος" να σε βοηθησει,γιαυτο η ειρωνια θα ηταν καλο να ελειπε εκ μερους σου.

τα Ζalman,ειναι πολυ καλα για καρτες που δεν εχουν ενεργοβορα VRM,κατι που η καρτα σου εχει.καλυτπουν οπως και το "στοκ" cooler σου μονο πηρυνα/μνημες.

Aν και μπορεις να κρατησεις την ηδη εγκατεστημενη ψυξη που εχει η καρτα σου στα VRM.

Η να δεις και την Twin Turbo που δεν προσδιδει ιδιαιτερο "υψος".

αυτα.

Sorry ισως θεωρησα την βοηθεια δεδομενη για αυτο.

Επισης μαλλον δεν θα ειδες τις φωτο που ανεβασα και το συμπερασμα δεν ειναι τελικα οτι δεν χωρανε λογω υψους αλλα λογωτοποθετησης sata.

Αποφασησα να μην πειραξω τις καρτες απλα να αλλαξω τον πλαινο "αδυναμο" (οπως και οι υπολοιποι του κουτιου) ανεμιστηρα του HAF με τεσσερις noctua και τελος.

Για τί θερμοκρασίες μιλάμε οτι φτάνεις σε load και δέν σου είναι αρκετή η μαμά ψύκτρα?

Μήπως απλά φταίει η κακή ροή? Απότι βλέπω έχεις το Haf οπότε λίγο δύσκολο να έχεις υψηλές θερμοκρασίες με αυτό το κουτί.

Οχι καλη ροη οντως υπαρχει λογω haf αλλα idle 52 στην μια και 64 στην αλλη και load σε ενα παιχνιδι πχ world in conflict να δειχνει μεχρι και 90 και αντε τα 90 οκ αλλα ο θορυβος.....?

Τεσπα αλλαζω τους ανεμιστηρες και τελος αρκετα ασχοληθηκα με την κασα :yes2:

Να σου πώ...

Όταν είσαι στα win, κάνε ένα profile στο catalyst και κάνε τις underclocked όσο πάει , πχ εγώ την τρέχω GPU:500MHz και Memory:450MHz και με τον ανεμιστήρα στο 20% με 40 βαθμούς.

Στα παιχνίδια overclocked όσο πάει με 35-40% τον ανεμιστήρα. Ναί ακούγεται αλλά όταν παίζω δέν την ακούω καθόλου γιατί είναι full ο ήχος ή φοράω ακουστικά. Και θερμοκρασία πάνω απο 65 άντε βία 70 δέν πάει.

Για μένα δέν αξίζει να πάρεις άλλη ψύκτρα, η οικονομική λύση είναι τα profiles.

Να εισαι καλα για τις απαντησεις καταρχην.

Κατα δευτερον εξωτερικη θερμοκρασια εχω απο 21 εως 23 max.

Το κουτι ειναι με τους δικους του ανεμιστηρες που απο οτι εχω τσεκαρει ουσιαστικα κανουν πολυ λιγα πραματα σε σχεση τουλαχιστον με τον αερα που βγαζει ενας noctua που εχω στην ψυκτρα στον επεξεργαστη.

Μπορει να περνει αερα απο παντου αλλα οι καρτες βασιζονται στα δικα τους φουρφουρια και οχι στο πλαινο που πιστευα οτι θα κανει τρελη δουλεια.

Χαρακτηρηστικο ειναι οτι και στον πλαινο αλλα και σε αυτον στην κορυφη και πολυ περισσοτερο στον πισω 140αρι οτι βαζεις το χερι σου πολυ κοντα και ισα που καταλαβαινεις οτι φυσαει.

Ειμαι σε διλημα παντως διοτι και οι noctua που ειναι αρκετα ησυχοι και αποτελεσματικοι αλλα κοστιζουν και αν πω να τους ξηλωσω ολους του κουτιου (εκτος τον κοκκινο μπροστα) και τους βαλω θα μου βγει 7 Χ 16 (περιπου) που ειναι αρκετα χρηματα και δεν ξερω το αποτελεσμα αν οντως θα κατεβασει ή οχι ή και αν θα μας περνει το κεφαλι.

Μπλεξιμο και ακομα δεν εχω ανεβασει τπτ ....

Να παω σε υδροψυξη αλλα δεν θα τα βγαλει τα λεφτα της μιας και δεν το ζοριζω το μηχανημα τοσο επισης και τα χρηματα ειναι και εκει αρκετα.

Φοβαμαι μην γινει καμια ζημια με τετοιες θερμοκρασιες αυτο ειναι ολο και επισης γιατι να εχω τετοιες διαφορες σε idle?

Κοίτα να σου πώ, σίγουρα οι noctua μετράνε, εγώ έχω 3 αλλά τους έχω και τους 3 για την cpu.

Για το κουτί υπάρχουν και άλλοι καλοί ανεμιστήρες , όπως αυτοί http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1181440&page=2&category=69977823&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE2701845D8B9B5BFCCF6E7518E4216DBFC7B6646B98578822A9ED9C3D2DDB076F0467E749BD2ADE39A8981A80D268C8AB88B4E09B946161A914AB2140795886068B5884A41C3E82512D67160B29958BEEC36233C71BA28C9BC47B13B85EFBC3003EF51C725779738C5408ADF0C1F75ECC45344EBC0B8D9AC3

που κατα την προσωπική μου άποψη είναι και όμορφοι. Αλλά πρόσεχε δέν μπαίνουν οριζόντια αλλα μόνο κάθετα.

Απότι θυμάμαι το Haf έχει έναν μεγάλο πλαινό? Αυτός δέν φυσάει τις gpu?

Πάντως εγώ τους έχω αλλάξει όλους απο το Cosmos, φαντάζομαι και στο Haf τους ίδοιους θα έχει. Αλλά τους άλλαξα σιγά σιγά.. δέν βιάζεται κανείς, όταν βρεθούν τα λεφτά.

Έτσι και αλλιώς οι gpu δέν θα πάθουν τπτ, απλά την @@υλα μας να κάνουμε.

Σωστος ο φιλος d055.gif λαου λαου θα το παω το πραμα και που θα παει θα το γεμισω με καμια 10αρια noctua να τελειωνουμε.

Και κατι αλλο τωρα εχω το τροφοδοτικο κατω στο haf μηπως να το εβαζα επανω και κατω να βαλω δυο ανεμιστηρες στον πατο να σπρωχνουν προς τα πανω?

Φυσικα μεταφεροντας το τροφοδουικο επανω αφαιρω και τον μεγαλο ανεμιστηρα της οροφης που ουτως η αλλως δεν κανει και πολλα πραγματα.

Λες οι πολλοι ανεμιστηρες να φερουν αντιθετο αποτελεσμα?

Απ' ότι βλέπω μπορείς να αφαιρέσεις τον μεγάλο πλαινό και αφού μπαίνουν 4 12άριδες στην θέση τού, εγώ θα έβαζα 2 αυτούς που φυσάνε πιό κοντά στις gpu.

Προσπάθησε να δημιουργήσεις κάτι σαν tunel αέρα ώστε να έχεις καλύτερα αποτελέσματα, και φυσικά περισσότερος αέρας να βγαίνεί παρά να μπαίνει.

Το εκανα το θαυμα μου και παρηγγειλα 9 noctua για ολο το HAF (θα αλλαξω και του τροφοδοτικου) και τον μονο που θα αφησω του κουτιου ειναι ο κοκκινος σημα κατατεθεν στην φατσα.

Επισης θα παραλαβω και δυο arctic cooling twin turbo (δοκιμαστικα) που ειπε και ο φιλος πιο επανω διοτι ειναι ισως η σοβαροτερη προταση κατ εμε που δεν θα βρισκει κατα πασα πιθανοτητα και στα sata πισω (λογω μηκους).

Και εγώ με HAF είμαι πάντος και η ροή είναι μια χαρά μέχρι τώρα.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί λες πως δεν κάνουν δουλειά οι 2 25άριδες? Ο πάνω ειδικά που λες εμένα όταν βάζω το χέρι το αισθάνομαι σαν ανεμιστήρα στο 1.

Για πες μας πως θα πάνε οι θερμοκρασίες με τους νέους και καλοφόρετοι φίλε!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.