Jump to content

Τρίλημμα... :)

antnatal

Recommended Posts

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

@amdnikos

δεν συμφωνώ οτι σε επιδόσεις ειναι πάνω η 4890 μην κοιτας μονο το anand

σε καποια ειναι η ΑΤΙ σε καποια ειναι η nvidia

με φιλτρα σε μεγαλες αναλυσεις το hit της ΑΤΙ ειναι μεγαλυτερο

=> min fps ισως πιο αξιοπιστη η nvidia. πολυ πιο σημαντικο απο AVG και ΜΑΧ

με 4890 για να φτασεις στα ιδια επιπεδα θορυβου υπολογιζεις και + 30 -40 Ε σε aftermarket cooler.

Oι καρτες ειναι ιδιες και προσφερουν και τα ιδια στις ιδιες τιμες ( ΑTI + aftermarket cooler)

αλλα το nvidia support (optimization) και δυστυχως και η επιρροη που ασκει στο χωρο του gaming ειναι μεγαλυτερες.

ο GruntGR οταν μιλησε για 4850 και 260GTX δεν εννοουσε τις καθαρες επιδόσεις

μικροπροβλήματα (που βεβαια σε πολλους μπορει να ειναι και "αορατα") ειναι πιο πιθανο να συναντησεις με ΑΤΙ.

οσο αναφορά τις τιμες της αγοράς στην Ελλαδα μην γκρινιαζετε....ειστε και εσεις υπεύθυνοι για την διαμορφωση της

π.χ. η 260GTX 216sp εδω και κατι μηνες με ~ 170E-180E στο εξωτερικο βρισκεις ανετα.

Στην Ελλαδα τις ξεστοκαρουν με entry τιμες 4890-275 εξωτερικου αλλα αφου θα τις πουλήσουν ολες, καλα κανουν.

οσο αναφορά τις τιμες της αγοράς στην Ελλαδα μην γκρινιαζετε....ειστε και εσεις υπεύθυνοι για την διαμορφωση της

π.χ. η 260GTX 216sp εδω και κατι μηνες με ~ 170E-180E στο εξωτερικο βρισκεις ανετα.

Στην Ελλαδα τις ξεστοκαρουν με entry τιμες 4890-275 εξωτερικου αλλα αφου θα τις πουλήσουν ολες, καλα κανουν.

Δεν γκρινιάζω, απλά περιμένω.

Σε βάθος χρόνου, φαίνεται να στέκεται καλύτερα η ΑΤΙ λόγω 10.1 & 4.1 αντί για 10.0 και 4.0 της nVidia, αλλά με το DX11 να έρχεται πάει και αυτό το υπέρ τις ΑΤΙ.

Δεν γκρινιάζω, απλά περιμένω.

δεν το λέω για σένα ούτε για τον adminiko , γενικα μιλαω (βαζω και τον εαυτο μεσα)

Σε βάθος χρόνου, φαίνεται να στέκεται καλύτερα η ΑΤΙ λόγω 10.1 & 4.1 αντί για 10.0 και 4.0 της nVidia, αλλά με το DX11 να έρχεται πάει και αυτό το υπέρ τις ΑΤΙ.

μπααα...ποιο 4.1? μονο στο clear sky και σε ενα ακομα strategy αν δεν κανω λαθος...

πηγαν να το βαλουν και στην ubisoft(assasin) και στο vantage ...και "μπηκε μεσα η nvidia και καθαρισε"

+ ειναι αυτο που λες...κατα τον Νοέμβρη, τλχ οι εδω μεσα, οι περισσοτεροι θα αλλαξουν VGA..θέλουν δεν θέλουν :p

@Chosen : θηριάκη φαίνεται η 4850χ2 και σε σωστή τιμή αλλά λόγω κατανάλωσης (ειδικά σε idle) δεν θα την έβαζα. Είναι και ένας λόγος υπέρ της nVidia.

@Dem: οι τιμές (που προτείνω στα καταστήματα για να έχουν την τιμή να γίνω πελάτης :p ) που περιμένω για τις 4870/260-216 πως σου φαίνονται ? Είναι γήινες ?

@Dem: οι τιμές (που προτείνω στα καταστήματα για να έχουν την τιμή να γίνω πελάτης :p ) που περιμένω για τις 4870/260-216 πως σου φαίνονται ? Είναι γήινες ?

δεν ειμαι αρμοδιος :turn:

αλλα αυτες ειναι οι λογικες τιμες (που παιζουν στο εξωτετρικο ειδικα για τις 2 πρωτες)

για την 275GTX καπως υπεραισιόδοξο σε βρισκω, θα πρεπει να περιμενεις πολυ, μαλλον.

δεν ειπα να περιμενουμε να πεσουν οι τιμες, νταξ, απλα μην καταλήξουμε να παίρνουμε και χαρτι υγειας απο μια δυο

αλυσίδες στην Ελλαδα.

χαρακτηριστικο παραδειγμα αυτο με τα monitors, υπαρχουν καταστηματα που φερνουν Dell, HP, Benq,

και βλεπω φοβερη εμμονη με τις "μπλε - απαραδεκτο bleed " LG (αναφερομαι στην κατηγορια 270-350Ε)

και οσο για την εξυπηρετηση....απο την smartcomputer με την LP2475W που ειχα οι ανθρωποι ηταν απιστευτοι...

αλλα βγαινουμε off

...

απλα γνωμη μου.....μην αρχισετε να βαρατε :p

Εdit : πρακτικα απο 260/4870 και πανω κανεις δεν θα εχει κανενα προβλημα (μεχρι 1920) οσο αναφορα τις επιδοσεις μεχρι το dx11, αυτο ειναι σιγουρο. οποιος δεν θελει θορυβο και ουτε να αλλαζει cooler παιρνει nvidia.......fallout3 + MODS(μεγαλυτερα textures κτλ) => 4890.

σε όλα τα αλλα ειτε ειναι μια λιγο πιο κατω ειτε η αλλη δεν εχει νοημα να το σηζηταμε η δυναμη των καρτων ειναι αρκετη σε καθε περιπτωση.

Εγώ πρότεινα ATi πάντως γιατί μιας και ο φίλος αναφέρει οτι θα συνδεθεί σε 42άρα => TV άρα τον ενδιαφέρει και η αναπαραγωγή HiDef υλικού που εκεί υπερτερεί λίγο σε απεικόνιση η ΑTi. Τουλάχιστον απ'ότι έχω δεί ώς τώρα.

Τώρα σε επιδόσεις, ναί το optimization της nvidia παρέχει καλύτερα frames σε γενικές γραμμές αλλά το ΑΑ της είναι λίγο χειρότερο σε >4x

bluraycpu.gif

Και απότι φαίνεται δεν είναι τόσο τραγικές οι διαφορές σε θόρυβο

noiseload.gif

Eγω αυτο που βλέπω ειναι οτι η 275GTX ειναι καλύτερη σε επιδόσεις (εστω και οριακα) απο την 4890 στο συνολο των

περιπτωσεων

και αν μιλαμε με ορους min fps η 275 στέκεται λίγο καλύτερα

ειμαι σιγουρος οτι με το 47ο driver που βγαλει η nvidia στο τελος της επομενης βδομαδας ( κ για την προμοταρει)

θα τα παει ακομα καλύτερα

ειδα και αυτο http://www.driverheaven.net/reviews.php?reviewid=745&pageid=8 (GTA4 min fps <-----βασικα μονο αυτο το game με ενδιαφερει***........αν ηθελα Fallout3 θα επαιρνα ATI...)

και η μπίλια μου φαινεται (τλχ για μενα) καθεται στο "πρασινο" παλι. (275 ή 260)

Τώρα σε επιδόσεις, ναί το optimization της nvidia παρέχει καλύτερα frames σε γενικές γραμμές αλλά το ΑΑ της είναι λίγο χειρότερο σε >4x

σε συγκριση μεταξυ των 2 σε νουμερα και οχι σε ποσοστιαίο χάσιμο λογο του ΑΑ της καθε μια χωριστα

εγω βλέπω το αντιθετο. χεχε .. ειναι πολυ κοντα οι καρτες....για αυτο γινεται αυτο που γινεται....

τεσπα εγω πιστευω ακομα τους nvidia drivers περισσοτερο...βγαινουν και πιο συχνα καλυπτουν πιο γρηγορα τις αναγκες....

*** Αν και τα αποτελεσματα της 4870 που εδωσε ο Athens2k4 ηταν και αυτα παρα πολυ καλα....

Εγώ πρότεινα ATi πάντως γιατί μιας και ο φίλος αναφέρει οτι θα συνδεθεί σε 42άρα => TV άρα τον ενδιαφέρει και η αναπαραγωγή HiDef υλικού που εκεί υπερτερεί λίγο σε απεικόνιση η ΑTi. Τουλάχιστον απ'ότι έχω δεί ώς τώρα.

οι drivers της ΑΤΙ εχουν default λιγο πιο τσιμπημενο το gamma στο Red

ισως για αυτο σας φαινονται πιο "ζωηρα" τα χρωματα....δεν τιθεται θεμα διαφορας στην ποιότητα απεικόνισης

αλλά το ΑΑ της είναι λίγο χειρότερο σε >4x

Μικρη διαφορα θα ελεγα

http://alienbabeltech.com/main/?p=3188&page=2

Ενας λογος παραπανω που ξενερωσα με ati ειναι που δεν μπορεσα να μειωσω το texture shimmering με τπτ, δοκιμασα catalyst AI + AF optimizations off 16x HQ AF with full trilinear απτο ATT και AF disabled απτο game παλι τζιφος, τωρα για τα jaggies και οι 2 αντιπαλοι κανουν πανω κατω την ιδια δουλεια, ενα μεγαλο plus για την ΑΤΙ θα ητανε η βελτιωση του support στο EATM + sharpenmode ( http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=2177938&postcount=3 ) που προσφερε smoothing στα alpha textures με μηδενικο-ελαχιστο drop περα απο αυτο που ηδη εχει το 4x AA απο μονο του.

Aρκει να υπάρχει , γιατι λεει αγνωστη διαθεσιμοτητα - καλέστε ; )

παιζει, δεν ξερω για το shop13,

αλλα στο zeroone όσες φορες δεν ειχαν αμεσα διαθέσιμο κατι εκανα την παργγελια και ερχοταν μετα απο 7-10 μερες.

λογικα πολλες 285 θα πεσουν γυρω στο 300αρι σε λιγες μερες. imo.

Την παράγγειλα. Ελπίζω να μην 2η "ακυρη" παραγγελία μετά την 4870 1GB @160 Ευρώ

Διαφορετικά ανοίγω thread-serial "LOST order" και αρχίζω το θάψιμο στα 2 e-stores που με (μας) δουλεύουν

Τωρα την εχει στα 340 .... ( πηρε κανεις τηλ για παραγγελία ? ;) ) Εχει καταντήσει εκνευριστικο αυτο που κανουν . Βαζουν δλδ ενα προιον χαμηλα - μη διαθεσιμο - Για να κατοχυρωθει στο skroutz και μετα το ανεβάζουν τιμη η σβήνουν το λινκ . :suicide2: Μαλλον δεν μπορουν να καταλάβουν οτι απο ενα σημειο και μετα απλα ( εγω προσωπικα ) θα αποφευγει ο κοσμος τα αποτελεσματα τους απο την εκαστοτε αναζήτηση....

και γω στο ιδιο τριλλημα ειμαι.φτιαχνω ενα 2ο pc (asus blitz formula,q6600,4gb ddr2 800mhz) και θελω μια καρτουλα να παιζει παιχνιδια με full γραφικα σε οθονη 19''. σκεφτομαι για την 4870 1gb. αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος. Σε ενα αλο μηχανημα εχω την 4870χ2 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. ομως θελω να βαλω κατι ποιο φθηνο μιας και θα παιζω σε 19'' οθονη. για μια 19αρα οθονη η 4870χ2 ισως ειναι πλεονεξια. εχω μπερδευτει γμτ:...: και η 4890 δεν ειναι ασχημη....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.