smartakis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2009 Μέχρι εχθές είχα xp. Πάνω στην mobo είχα 4 σκληρούς και σε ένα sata controller 3 σκληρούς και 1 dvd. Τα αναγνώριζε όλα κανονικά. Έκανα format και πέρασα vista. Στο bios τους βρίσκει όλους κανονικά και λίγο πριν την boot screen μου εμφανίζει και αυτά που φοραει ο sata controller (δηλαδή 3 σκληροί και 1 dvd). Μόλις όμως μπω στα vista ξεκινάνε τα προβλήματα Πάω στο my computer και βρίσκει ΜΟΝΟ τους σκληρούς που έχω στην mobo, αλλά βρίσκει και το dvd που έχω στον controller. ΔΕΝ βρίσκει κανένα σκληρό από τον controller. Μπήκα στο device manager και είδα πως έχεις βρει κανονικά το controller, και όταν μπαίνω στις ρυθμίσεις του βλέπω πως γράφει αναλυτικά τι έχει στο κάθε channel. Δηλαδή γράφει πως στο ch 01 έχω σκληρό 320 Gb , στο ch 02 σκληρό 500 Gb κτλ. Τι μπορεί να φταίει και δεν μου τους εμφανίζει? Υ.Γ. Πήγα και στη διαχείρηση δίσκων αλλά ούτε εκεί τους εμφανίζει.
MadBrainiac Απρίλιος 8, 2009 #2 Απρίλιος 8, 2009 καλημέρα smartakis, αν μπορείς να είσαι λίγο πιο λεπτομερής π.χ τι κάρτα είναι ο SATA controller με τι chipset? τι μηχάνημα έχεις και με τι μητρική? Εάν δεν στο βλέπει στο administrative tools και στο Hardware Manager βλέπει την κάρτα κανονικά, τότε δοκιμάσε να ξεκουμπώσεις τα drives και να κάνει boot το μηχάνημα μόνο με την κάρτα (εάν θές άλλαξε και slot για σιγουριά) και μετά second reboot με τα drive κουμπωμένα.
smartakis Απρίλιος 8, 2009 Author #3 Απρίλιος 8, 2009 καλημέρα φίλε ο sata controller είναι μια pci κάρτα με 4 slot της silicon. Η mobo είναι η Asus P5K Premium, με 4 GB Ram και επεξεργαστή Core2Duo 8400 (3 Ghz). Ξεκούμπωσα όλα τα drives και έκανα αυτό που μου είπες αλλά δυστυχώς τίποτα. Μπορείς να μου προτείνεις κάποιον άλλο sata controller όπου θα δουλεύει σίγουρα σε vista?
smartakis Απρίλιος 8, 2009 Author #5 Απρίλιος 8, 2009 νομίζω μερικοί dynamic και μερικοί basic. Δεν θυμάμαι καλά όμως! Γινεται να είναι μερικοί dynamic και μερικοί basic?
b52 Απρίλιος 8, 2009 #6 Απρίλιος 8, 2009 Αν ηταν dynamic απλα ξεχνα τους... πρεπει να ξαναγινουν import και format πανω στο καινουργιο συστημα για να τους ξαναδεις.Λυση 1η ξαναβαζεις τα xp και τους κανεις copy σε basic δισκουςΛυση 2η και ακραια τους κανεις import και μετα filescavenger 3,2 και παιρνεις πισω τα data.Ολα αυτα εφοσον οι δισκοι ηταν dynamic..... αλλα και dynamic να ηταν πρεπει να τους βλεπεις στο administrative tools σαν anallocated....εκει τους βλεπεις ?
smartakis Απρίλιος 8, 2009 Author #7 Απρίλιος 8, 2009 στο administrative tools δεν έχω κοιτάξει.έχεις να μου προτείνεις να αγοράσω κάποιο sata controller το οποίο θα δουλέψει σίγουρα σε vista?
b52 Απρίλιος 8, 2009 #8 Απρίλιος 8, 2009 Ριξε μια ματια στο administrative tools και τα ξαναλεμε... δεν φταιει ο sata..... ολοι παιζουν.
smartakis Απρίλιος 8, 2009 Author #9 Απρίλιος 8, 2009 μόλις το κοίταξα και στο Διαχείρηση Συσκευών --> Μονάδες Δίσκων τους εμφανίζει, απλά στο τέλος της περιγραφής έχει SCSI Disc Device.Στο My computer όμως δεν τους εμφανίζει. Πέρασα το τελευταίο update της mobo μου για το raid.παρά το ότι τους αναγνωρίζει στο Bios αλλά και στo device manager μπορεί να έχουν χαλάσει τα καλώδια?Γιατί ξαφνικά πριν από λίγο εμφάνησε τον έναν στο My computerτελικά υπάρχουν και οι 2 στη διαχείρηση δίσκων. Τους έχει σαν δυναμικούς και λέει να τους κάνω βασικούς για να εμφανιστούν.Όμως αν τους κάνω θα χαθούν τα δεδομένα.Υπάρχει τρόπος να μην τα χάσω?
mariosalice Απρίλιος 8, 2009 #11 Απρίλιος 8, 2009 Βάλε τους δίσκους στον controller όπου τους έκανες dynamic, πάρε backup και μετά βάλε τους δίσκους στον sata controller, σβήσε τα volume και κάνε τους ξανά partition και format.
smartakis Απρίλιος 9, 2009 Author #12 Απρίλιος 9, 2009 ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Τελικά μέσα από την διαχείρηση δίσκων έκανα μετατροπή από δυναμικό σε βασικό και μετά με το acronis έκανα επαναφορά διαμερίσματος και μέσα σε λίγα λεπτά οι δίσκοι ήταν βασικοί με όλα τα δεδομένα μέσα
b52 Απρίλιος 9, 2009 #13 Απρίλιος 9, 2009 ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Τελικά μέσα από την διαχείρηση δίσκων έκανα μετατροπή από δυναμικό σε βασικό και μετά με το acronis έκανα επαναφορά διαμερίσματος και μέσα σε λίγα λεπτά οι δίσκοι ήταν βασικοί με όλα τα δεδομένα μέσα nice... :clap:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.