Jump to content

Windows 7 Security Suite.

kert

Recommended Posts

Φανταζομαι πως το θεμα θα εχει συζητηθει πολλες φορες στο παρελθον , αλλα μιας και τα πραγματα στο χωρο των υπολογιστων εξελισσονται ταχυτατα , θα ηθελα τις προτασεις για μια σουιτα ασφαλειας.

Αυτα που με ενδιαφερουν ειναι να ειναι οσο το δυνατον πιο ελαφρυ , να μην καθυστερει το συστημα και να υποστηριζει τα windows 7. Δεν με ενδιαφερει να ειναι το κορυφαιο προγραμμα στην κατηγορια του , αλλα να κανει την δουλεια του.

Ενημερωτικα , μεχρι στιγμης εχω χρησιμοποιησει τα εξης :

α) Kaspersky Internet Security 2009 : το εμπιστευομαι εδω και χρονια αλλα ειναι βαρυ και οχι πληρως συμβατο με τα 7 (καθυστερει η καινουργια εκδοση).

β) Eset Smart Security : γρηγορο και αποτελεσματικο , θα το επελεγα αλλα το firewall ειναι λιγο "περιεργο" ειδικα οσο αφορα προγραμματα οπως το utorrent.

γ) Norton Internet Security 2009 : απλα αψογο , το δοκιμασα προσφατα και αναθεωρησα ολες τις αποψεις μου για την εταιρια. Παναλαφρο , δεν καταλαβαινεις οτι υπαρχει και με πολυ καλο μηχανισμο ευρεσης ιων (το μονο που το λειπει ειναι ενας adblocker). Το προβλημα ειναι οτι η τελευταια εκδοση του crashαρει τα windows 7 (αφορα μονο την x32 εκδοση , στα x64 λειτουργει μια χαρα.

Οποτε , εν αναμονη καινουργιων εκδοσεων απο Kaspersky και Norton , τι θα μου προτεινατε ; Διαβασα θετικα σχολια για comodo και avira , αλλα θα ηθελα και την προσωπικη σας μαρτυρια.

Αναμενω :whip:

edit : Φανταζομαι οτι καποιοι θα μου προτεινουν το ενσωματωμενο firewall μαζι με καποιο antivirus/spyware , αλλα προτιμω μια ολοκληρωμενη λυση , δεν μου αρεσουν να τρεχουν πολλα πραγματα στο παρασκηνιο. Παρεπιμπτοντως , το windows defender εκτος απο spyware ειναι και antivirus ;

Φανταζομαι πως το θεμα θα εχει συζητηθει πολλες φορες στο παρελθον , αλλα μιας και τα πραγματα στο χωρο των υπολογιστων εξελισσονται ταχυτατα , θα ηθελα τις προτασεις για μια σουιτα ασφαλειας.

Αυτα που με ενδιαφερουν ειναι να ειναι οσο το δυνατον πιο ελαφρυ , να μην καθυστερει το συστημα και να υποστηριζει τα windows 7. Δεν με ενδιαφερει να ειναι το κορυφαιο προγραμμα στην κατηγορια του , αλλα να κανει την δουλεια του.

Ενημερωτικα , μεχρι στιγμης εχω χρησιμοποιησει τα εξης :

α) Kaspersky Internet Security 2009 : το εμπιστευομαι εδω και χρονια αλλα ειναι βαρυ και οχι πληρως συμβατο με τα 7 (καθυστερει η καινουργια εκδοση).

Ποιά έκδοση του Kaspersky εγκατέστησες; Στα Windows 7 που είχα βάλει πειραματικά στον φορητό για λίγες μέρες είχα εγκαταστήσει μια έκδοση 8.0.1** Workstation και δεν παρατήρησα κάποια δυσλειτουργία ή ελλιπή χαρακτηριστικά. (αυτή μού πρότεινε το ίδιο το λειτουργικό όταν δεν εντόπισε λογισμικό προστασίας από ιούς και επιλέγοντας από προτεινόμενες λύσεις σε μια λίστα που μού έβγαλε με οδήγησε στην συγκεκριμένη έκδοση)

Δεν τα κράτησα πολύ για να σχηματίσω πλήρη άποψη, αλλά δεν θυμάμαι να έλειπε τίποτα...

Ναι , αλλα θα ηθελα να με ενημερωνει οταν ενα προγραμμα προσπαθει να επικοινωνησει με το internet και να με αφηνει να επιλεξω αν το επιτρεψει η' οχι.

Αυτο ειναι και το μονο προβλημα του Windows Firewall στα Vista διοτι δεν μπορει να το κανει αυτοματα. Προσωπικα για μενα δεν ειναι προβλημα. Εγω μπλοκαρω ολα τα outgoing connections και μετα δίνω εξοδο μονο σε αυτα που θελω. Δηλαδη βαζω rules για το ποια προγραμματα θα εχουν προσβαση στο ιντερνετ. Λειτουργει αψογα εδω και 2 χρονια. Αλλωστε πανω απο 5-10 rules δεν χρειαζεσαι.

Αν είχε και το εκανε και αυτοματα δεν θα υπηρχε λογος υπαρξης ολων των αλλων 3rd party firewalls.

Κι εγω χρησιμοποιώ, το AVG.

Το firewall, δεν είναι και τίποτα απίθανο αλλά κάνει τη βασική δουλειά του.

Οπότε γιατί να επιβαρύνεις το σύστημα με μια σουίτα που θα είναι σίγουρα βαριά και όχι σίγουρα συμβατή 100%; Το λειτουργικό δεν έχει βγεί επίσημα οπότε αν κάτι στραβώσει δεν μπορείς να έχεις πλήρη υποστήριξη απο κανέναν.

Λεω να δωσω στο eset smart security μια ακομη ευκαιρια.

Μπορει καποιος να με βοηθησει ωστε να κανω port forwarding το utorrent ; Εχω ρυθμισει το firewall στο interactive (ωστε να ειδοποιουμαι οταν καποιο προγραμμα προσπαθει να συνδεθει στο διαδικτυο) , μολις ξεκιναει το utorrent το κανω allow και always remember that action , αλλα το utorrent δεν συνδεεται. Κοιτωντας στο network monitor , το utorrent το εχει allow μονο για out. Εκανα καποιες αλχημειες , τελικα τα καταφερα. Μολις ομως εκανα restart , παλι τα ιδια , το utorrent εβγαζε το κοκκινο εικονιδιο.

Μπορει καποιος να βοηθησει ; Τι rules να βαλω για το utorrent; Να επισημανω οτι χρησιμοποιει το port 61000 , εχω τσεκαρει το enable upnp port mapping και εχω απενεργοποιησει το firewall του router.

Για firewall αυτό που έχουν τα windows 7 κάνει πολύ καλή δουλειά. Από εκεί και πέρα, βάζεις για antivirus το Kaspersky που δουλεύει περίφημα στα 7 και είσαι καλυμμένος. Γιατί να βάλεις σουίτα και να δυσκολεύεις τη ζωή σου?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.