LevelOne Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 DISCLAIMER: Δεν ευθύνομαι αν πάρετε εσείς, η μηχανή ή το σπίτι σας φωτιά αν ακολουθήσετε αυτα που περιγράφω. Ειναι πολύ απλό στην κατασκευή του βασικά και ισχύει για αρκετές Canon & Pentax dSLR's. Ανάμεσά τους οι: Canon EOS 300D, 350D, 400D, 450D και άλλες. Επίσης δουλεύει και με τις Pentax K100D/K110D, *istDS/*istDS2, *istDL/*istDL2 and K10D. Αντικαθιστά το γνήσιο αξεσουάρ που πωλεί η Canon προς ~€30, το γνωστό RS60-E3. Χρειάζεστε: 1) καλώδιο μήκους οσο εσείς θέλετε το οποίο πρέπει να έχει 2.5mm minijack βυσμα (οχι των ακουστικών, αυτό ειναι 3.5mm) 2) Δυο διακοπτάκια με επιστροφή, ή ιδανικά το διπλό κουμπί AF-Shutter που εχουν οι ψηφιακές. (Half-press & Full-press). Εγω χρησιμοποίησα μια έτοιμη πλακετίτσα που ξήλωσα απο τα πλαϊνα κουμπιά ενός παλιού ποντικιού... 3) Optional: Θερμόκολλα Μαυρη. Οπως βλέπετε στην φωτό, υπάρχουν 3 καίρια σημεία στο 2.5mm βυσμα. Το πρώτο ειναι η γείωση, η οποία θα είναι κοινή και για τα δύο κουμπιά. Ο μηχανισμός ειναι απλός. Οταν γεφυρώνεται η γείωση με τον "δακτύλιο" στη μέση του βύσματος, ενεργοποιείται το Auto Focus. Αντίστοιχα, το γεφύρωμα της γείωσης με την άκρη του βύσματος (κλείστρο), ενεργοποιεί το κλείστρο. Simple as that. Η μονη "παγίδα" αν χρησιμοποιήσετε δυο ανεξάρτητα διακοπτάκια (οπως αυτα που χρησιμοποίησα εγω) ειναι πως, θα πρέπει να έχετε κρατησει πατημένο το κουμπί του AF και στη συνέχεια να πατήσετε το κουμπί του κλείστρου. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ενα πολύμετρο για να βρείτε ποιο καλώδιο αντιστοιχεί στις 3 επαφές. Μπορείται να βάλετε την φαντασία σας να δουλέψει και να το στεγάσετε σε οτιδήποτε τραβάει η ορεξη σας. Απο αλουμινένιο κουτάκι μέχρι να το παστώσετε στην θερμόκολλα και να κάνετε ενα εκτρωμα σαν το δικό μου (εϊ, τουλάχιστον δουλεύει ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 6, 2009 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 Ωραιο αλλα αν κατι δεν παει καλα...:hang2:Η συνδεσμολογία πως ειναι στο control? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Απρίλιος 6, 2009 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 καλή η προσπάθεια μικρούλη αλλά δε σκέφτηκες οτι όποιος πάρει DSLR δε θα τσιγγουνευτεί τα 30ευρώ που κάνει το original μαραφέτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Απρίλιος 6, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 Don't judge me Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezdim Απρίλιος 6, 2009 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 To Canon RS-60E3 κάνει 19 ευρώ.http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=90&products_id=1880 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Απρίλιος 6, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 Αν ειναι Σαββάτο βράδυ και σε εχει πιάσει η μανία να παίξεις, τι κάνεις; Ειναι υπερβολικά απλό στην κατασκευή του... Και γι αυτό δεν τα δίνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1990 Απρίλιος 6, 2009 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 Ωραία η πατέντα σου L1!!! Kαι λειτουργεί και άψογα...:magic: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Απρίλιος 6, 2009 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 Πατεντιάρης ο lvl Να κάνω το χρέος μου βέβαια και να πω ότι παίρνεις με 10€ το ασύρματο και με 5€ το ενσύρματο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Απρίλιος 6, 2009 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 Πολυ ωραια κατασκευη. Ρε και τζαμπα να μου το εδιναν το αυθεντικο, θα προτιμουσα να φτιαξω ενα, ετσι για τη χαρα. Αλλα γιατι εχει 3 κουμπια το δικο σου, αφου ειπες οτι μονο 2 χρειαζονται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Απρίλιος 6, 2009 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 grats! Μου ήρθε το εξής διακριτικό design. Με σχετική μόντα μπορεί να γίνει και half press.http://wwwdelivery.superstock.com/WI/223/255/PreviewComp/SuperStock_255-33671.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 7, 2009 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2009 Ότι και να λέτε είναι άλλη η χάρη του custom made Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Απρίλιος 7, 2009 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2009 Του το βγάλατε ξινό του ανθρώπου ρε... Του μήτσου έχει ανεκτίμητη αξία, γιατί το έφτιαξε μόνος του... DIY μήτσε, ωραίος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 7, 2009 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2009 Του το βγάλατε ξινό του ανθρώπου ρε...Του μήτσου έχει ανεκτίμητη αξία, γιατί το έφτιαξε μόνος του... DIY μήτσε, ωραίος... πρώτα απ΄ολα είναι του Μήτσου.... unique=priceless ύστερα όμως... αφού το χει, γιατί να μη το βελτιώσει? ένα διακοπτάκι λίγο πιο ευπαρουσίαστο το ήθελε (γνώμη μου) nice try insert coin to Improve Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Απρίλιος 7, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2009 Μωρε θα φτιάξω version 2.1.002 και θα droolάρετε... €50 θα το πουλάω, με ζιργκόν και ζαφείρια θα το στολίσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.