Jump to content

Κινητά Τηλέφωνα και ... perhaps ... Linux ?

kreach

Recommended Posts

Βασικά αν το σκεφτεί κανείς, τα κινητά τηλέφωνα τρέχουν κι αυτά ένα λειτουργικό σύστημα.

Υπάρχουν διανομές Linux για τα κινητά τηλέφωνα?

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον πιστεύω να πειραματιστούμε με εναλλακτικά λειτουργικά συστήματα free και open source ΚΑΙ στα κινητά μας τηλέφωνα...

Υπάρχουν δεκάδες κινητά με linux, απλά είναι άγνωστα σε εμάς... στο http://www.linuxdevices.com/ έχει σχεδόν καθημερινά και από ένα κινητό τηλέφωνο με linux...

Επίσης τα embedded development tools και gsm modules, με native υποστήριξη Linux, έχουν πιάσει πάτο (Εδιτ: σε τιμή), όπως τό GE863-PRO της telit πχ (του οποίου περιμένω πως και πως το δείγμα, να πέσει στα χέρια μου να το δώ)... :banging:

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι το linux στο iphone από ότι φαίνεται στο site του δεν έχει κολήσει, απλά δουλεύεται. Επίσης υπάρχει η πλατφόρμα της google (android) που κάπου πήρε το μάτι μου ότι μέσα στη χρονιά θα υοθετηθεί από τη samsung σε κάποια τηλκέφωνά της. Τέλος υπάρχει το openmoko που είναι ένα free software τηλέφωνο ολόκληρο! εννοώ ότι ακόμα κ τα σχηματικά για την ίδια τη συσκευή είναι διαθέσιμα. Αυτό το τελευταίο ψήνομαι να το παραγγείλω, κανείς για ομαδική; ;-)

Αν γράψεις openmoko στο google το πρώτο που θα σου βγάλει είναι:

http://www.openmoko.com/

είναι μια προσπάθεια για ένα fully open source κινητό.Τρέχει linux και είναι πολύ ενδιαφέρον. Νομίζω ότι κ το android υποστηρίζεται. Είμαι έτοιμος να παραγγείλω. Για παραγγελίες απο 10 κ πάνω νομίζω ότι έχουν μικρότερη τιμή. Κανείς για ομαδική ξαναλέω;

Βασικά το A(ssisted)GPS είναι μια τεχνολογία που με διάφορες τεχνικές βελτιώνει την απόδοση του GPS (στίγμα πιο ακριβές και που ανακτάται πιο γρήγορα). Πρέπει να υπάρχει GPS, δε γίνεται αλλιώς.

Μονο ενα με touch screen της motorola εχει linux...

Κατι ειχαν κανει και με το iphone αλλα νομίζω δεν προχώρησε...

Το κινητό στο οποίο αναφέρεσαι είναι το Motorola A1200. Τρέχει Linux και με τον κατάλληλο τρόπο ξεκλειδώνεται και μπορεί κανείς να εγκαταστήσει εφαρμογές pkg που του δίνουν τη δυνατότητα να παίζει ακόμα και mame και αρχεία AVI.

Το έχω εδώ και 1.5 χρόνο. Πολύ ευχαριστημένος, για μένα αν είχε και WIFI θα ήταν το απόλυτο κινητό.

:)

• 1 month later...

ανάστησα το θεμα

γιατι βρηκα το παρακάτω και μου φάνηκε

πολυ ενδιαφερον και με πολλες δυνατοτητες

http://www.linuxdevices.com/news/NS2910628853.html

αν και ακυκλοφορητο

μου φάνηκε ωραιο :p

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.