Jump to content

Contrast όσο μεγαλύτερο, τόσο καλύτερα?

subwr

Recommended Posts

τιποτα ... μην τα κοιτατε αυτα...

δεν καθορίζουν σε καμία περίπτωση πως θα παίξει η οθόνη.

φαντασου οτι οι

καλύτερες που εχω δει εγω ειχαν 1000:1

οντως! την οθονη πρεπει να την δεις απο κοντα πως παιζει για να εχεις αποψη. ασε που το κοντραστ σε μερικες που λενε οτι ειναι τοσο μεγαλο δεν ειναι στατικο αλλα δυναμικο,που παει να πει οτι μπορει να παει μεχρι τοσο δεν σημαινει οτι ειναι τοσο .

οντως! την οθονη πρεπει να την δεις απο κοντα πως παιζει .

δυστυχως ουτε αυτο ισχυει....

συνήθως στα μαγαζια παιζουν ολες μαζι απο μια VGA με σκαρτ και ετσι υποβαθμιζεται αρκετα η ποιοτητα τους

+ οτι παιζουν με default εργοστασιακες ρυθμισεις που τις περισσοτερες φορες ειναι κακες

όλες οι TFT που περασαν απ το σπιτι μου ή φιλων μονο με αλλαγη profile που βρεθηκαν στο net

επαιξαν πολυ καλυτερα

μαλιστα μερικες που έδειχναν χειρότερες κατέληξαν καλύτερες (τλχ στα ματια μου)

δυστυχως ουτε αυτο ισχυει....

συνήθως στα μαγαζια παιζουν ολες μαζι απο μια VGA με σκαρτ και ετσι υποβαθμιζεται αρκετα η ποιοτητα τους

+ οτι παιζουν με default εργοστασιακες ρυθμισεις που τις περισσοτερες φορες ειναι κακες

όλες οι TFT που περασαν απ το σπιτι μου ή φιλων μονο με αλλαγη profile που βρεθηκαν στο net

επαιξαν πολυ καλυτερα

μαλιστα μερικες που έδειχναν χειρότερες κατέληξαν καλύτερες (τλχ στα ματια μου)

+1

Κι αν ναί όταν βλέπεις μια οθόνη με 50000:1 και μια με 500000:1 είναι διαγιμιστικό trick?

Ισως οι τιμες αυτες ισχυουν σε ιδανικες συνθηκες...σε απολυτο σκοταδι.

H αντιθεση γενικα σαν ορος της φωτοτεχνιας ειναι σχετικο μεγεθος και εχει να κανει και με την προσφερομενη φωτεινότητά (LUX) του περιβαλοντος.

σε εναν υποφωτισμενο χωρο ειτε εχεις 200 ειτε εχεις 500 ειτε 300000 αντιθεση τα μαυρα θα σου φαινονται μαυρα.

σε ενα πληρως ελεγχομενο περιβαλλον (π.χ. κινηματογραφικη αιθουσα ειναι )τα 1000:1 ειναι υπεραρκετα για το ανθρωπινο ματι.

απο εκει και περα

καθε εταιρια ισως να μετραει διαφορετικα την αντιθεση και το ποσο μαυρο θα σου φαινεται το μαυρο

εχει να κανει με την γενικοτερη ποιτητα κατασκευης του πανελ (+ ποσα καντέλα μπορει να προσφερει ετσι ωστε να εχει νοημα το μεγαλο contrast) παρα με το τι λενε στα χαρτια τα specs.

πρακτικα στα πανελ μπορεις να δεις σε πανακριβες υλοποιήσεις οπως η HP DreamColor LP2480zx

1000:1 και 250cd... τι ? δεν παιτυχαινει μαυρα σε μεγαλες αντιθεσεις ??? - σοβαροι να ειμαστε

30bit επεξεργαστή έχει

ενα αλλο παραδειγμα που ειδα και μονος μου καθως η DreamColor εχει 2 χιλιαρικα.

η Samsung δηλώνει για την Τ220/Τ240 1.000:1 (τυπικό) 20.000:1 (δυναμικό)

και η HP για την 2448hc 1.000:1 (τυπικό) 3.000:1 (δυναμικό)

η δεύτερη στην πραγματικότητα πετυχαίνει μεγαλύτερο contrast ακόμα και σε τελείως απαίδευτο μάτι

και αυτο ισως να συμβαινει γιατι ακριβως με τον ιδιο τροπο μετρησης τα cd/m2 που μπορει να δωσει η δευτερη σε σχεση με τις πρωτες ειναι σχεδον τα διπλασια ...

αλλα και παλι δεν ειναι το contrast που ειναι o καθοριστικος λογος επιλογης panel.

τα κριτηρια καθορίζονται απο την χρήση και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.