subwr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2009 Πως μπορώ να φορτώσω Linux σε ένα USB stick? Θέλω να boot απο το USB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mischeif Απρίλιος 5, 2009 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2009 Στο pendrivelinux μπορείς να βρεις διάφορα how to ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
patman Απρίλιος 8, 2009 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2009 Αυτό που προτείνει ο φίλος από πάνω δε νομίζω ότι είναι κ το ποιο έυκολο.Αν έχεις διαθέσιμο κάποιο Ubuntu μηχάνημα μπορείς απλά να πας στο System->Administration->Create USB startup disc . Αν αυτό που θες να μπουτάρεις το έχεις διαθέσιμο σε .img μορφή και έχεις διαθέσιμο κάποιο (οποιοδήποτε) unix μηχάνημα μπορείς από κονσόλα να γράψεις dd if=/path/to/the/image/you/want/to/boot/boot.img of=/dev/POIO_EINAI_TO_USB_SOUπροσοχή να βάλεις το σωστό device μην σβήσεις όλο το δίσκο σου. αν θες βοήθεια πες μου.τέλος υπάρχει το unetbootin το οποίο είναι διαθέσιμο κ για windows και στο οποίο διαλέγεις το .iso αρχείο σου, ποιο είναι το στικάκι σου και το φτιάχνει.Υπάρχουν κ ποιο hard core τρόποι, αλλά όπως καταλαβαίνεις αφού δουλεύουν τα προηγούμενα δεν έχω κάτσει να τους κάνω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Απρίλιος 12, 2009 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2009 Να προσθέσω και γώ 1-2 πραγματάκια. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στην περίπτωση που το μηχάνημα δεν έχει επιλογή να bootαρει από USB, αλλά έχει...floppy. Την λύση την πήρα απο το link του forum puppy linux. Για να μη διαβάζεις κατεβατά σου λέω τι δούλεψε σε μενα. Στο παραπάνω link έχει 2 αρχεία που μπορείς να κατεβάσεις. Ένα για δισκέτα - ένα για CD. -Κατεβάζεις το wakepup2 για δισκέτα (το 2ρο αρχείο). -Unzip, τρέχεις το makedisk.bat (αφού έχεις βάλει μία άδεια δισκετα στο floppy) -Αντιγράφεις το USBFLASH αρχείο από την δισκέτα στο flashακι. -Κατεβάζεις το puppy linux distro από το http://www.puppylinux.org/ . -Είναι σε iso, κάνεις "unzip" (winrar) τα περιεχόμενα στο flashaki. -Δισκέτα στο floppy / flashaki στην usb θύρα boot κ είσαι έτοιμος . Puppy linux είναι γρήγορο κ μικρό. Με αυτή την διαδικασία μπορείς να εγκαταστήσεις το puppylinux και σε μηχάνημα που δεν έχει cdrom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.