Jump to content

Υδροψηξη ή Ανεμιστηρες?

dimitris2979

Recommended Posts

Λογικό είναι...το στίνεις μια φορά και το ξεχνάς αν το έχεις σωστό το σύστημα.

Μόνο μια φορά στο τόσο να καθαρίσεις το χνούδι από τα fans...αν και δεν επηρεάζεται όπως στον αέρα...

Δηλαδή σώνει και ντέ να μπούμε στην λούπα ποιός την έχει μεγαλύτερη (την απόδοση).

Άν διαβάσεις τί λέω θα καταλάβεις ότι κρίνω το κόστος της υδρόψυξης (aka απόδοση/τιμή).

Με το μισό κόστος έχεις πολύ καλή αερόψυξη καί με τους καλύτερους ανεμιστήρες απο θέμα ησυχίας.

Για αυτό του λέω άν τα έχει για πέταμα...

Σκοπος μου δεν ηταν να σου πω αν το setup μου ειναι καλυτερο ή οχι απο το δικο σου. Απλα να δειξω οτι καποια πραγματα απλα δεν ειναι εφικτα με αεροψυξη. Για σενα δεν αξιζει η υδροψυξη, για μενα αξιζει το οποιο ειναι λογικο οταν βαζουμε μεσα τον υποκειμενικο παραγοντα της διαφορετικης ανοχης μας στον θορυβο. Και εγω κοιμομουν παλιοτερα με delta στο 1 μετρο.

Για μένα η υδρόψυξη είναι μόνο για ομορφιά και για benching.

Sorry, αλλά εγώ δέν δίνω 200+ ευρώ και κάθε φορά που αλλάζω κάτι που ψύχεται άλλα 50 σίγουρα για block.

Για θερμοκρασία ναί έχει αρκετή διαφορά αλλά who cares άν έχεις 5 βαθμούς πιο κάτω, σε κάτι που δέν νομίζω να πάθει και κάτι με 5+. Με μία καλή αερόψυξη όλοι είναι οκ.

Από ησυχία 'ομως, που θεωρητικά είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι την βάζουν , δέν νομίζω ότι σου προσφέρει αφού χρειάζεσαι πολλούς ανεμιστήρες.

Άρα, άν έχεις λεφτά για πέταμα πάρε ένα ωραίο κουτάκι με πολύ χώρο και καλούς ανεμιστήρες και είσαι μιά χαρά.

Ποιός είπε ότι πρέπει να αλλάζεις μπλοκ κάθε τόσο;Εδώ ακόμα και dd maze 4/5 χρησημοποιούνται σε σύχρονη vga με αλλαγή bracket (το ίδιο και για τα cpu block..)Όσο για την υσυχία,έχει διαφορά να έχεις 6-7 12αρια στις 1700 στροφές ή 90άρια στις 2000+ απ'το να έχεις 3 12άριδες στις 1200.Επίσης το ότι ένας i7 με λίγο oc χτυπάει 70+ full load με ultra 120 black πρέπει να σου διαφεύγει..

Όσό για την συντήρηση νομίζω οτι η υδρόψυξη απαιτεί μεγαλύτερη γιατί αλλο να φυσάς τον αέρα απο τα ανεμιστήρια με ένα blower~1 λεπτό και άλλο να βγάζεις τα "φύκια" απο τους σωλήνες, και έστω ότι δέν το κάνεις αυτό γιά άλλαξε σωλήνες να σε δώ... πανεύκολο εε? ένα λεπτό υπόθεση. Σύν ότι έχεις να κάνεις ότι και εγώ στα fans και στα ψυγεία.

Εκει παιζει ρολο πως ειναι στημενη.

Για να αλλαξω νερο θελω κανα 5λεπτο (custom tank) χωρις να βγαλω τιποτα απο μεσα.Καθαρισμα στα ψυγεια οποτε θυμηθω,αυτη την στιγμη ζητημα να περναει αερας και εχω καλες θερμοκρασιες για βουλωμενα ψυγεια.Φυκια δεν εβγαλα ποτε λιγη θολουρα σε 1,5 χρονο νερο (απεσταγμενο μονο+2 σταγονες ιωδιο,κομμενα παραφλου και διαφορα αλλα) και με 2 ψυγεια απο μαντρα οχι του κουτιου.Σωληνες 2 κομματακια μονο που πανε στο μπλοκ ολα τα αλλα χαλκοσωληνες.Αντλια 4,5 χρονια και μονο εδω και ενα μηνα εδειξε σημαδια φθορας (ειχα κανει και θεμα για ανταλλακτικα).Οποτε κανω αλλαγη πλατφορμας φτιαχνω αλλο πλεξυ για το μπλοκ (το οποιο το εχω απο εποχης mobile barton).Με βαση αυτα ποιος εχει δωσει πιο πολλα για την ψυξη,ενας με σωστη υδροψυξη η ενας με καλες αεροψυξεις?

Παλαιοτερα ( πριν κανα 2 τρια χρόνια ) ισως η υδροψυξη να ηταν μονοδρομος στην ησυχια ( στην αποδοση ηταν σιγουρα ) Πλεον παιζουν καλές λύσεις σε αεροψυξη και για τις κάρτες γραφικων και για το cpu και σχετικα φθηνές λογω ανταγωνισμου .

Mια ψυκτρα στο cpu κατα προτιμηση με 12ρι ανεμιστηρα σαν το bigtyphoon που απο προσωπικη εμπειρια ειναι αθορυβο το 12ρι φαν του . Ενα http://www.overclock.net/attachments/nvidia-cooling/60439d1195795776-8800gt-accelero-s1-fan-mod-lots-dsc01158-medium-.jpg για την vga και τελος . Αθορυβα φθηνα ωραια . Και με βλεψεις για overclock .

Αν εχεις ορεξη ( κακα τα ψεματα το πρωτο στησιμο υδροψυξης ειναι καπως - κατι καινουριο - ωραιο ) χρημα και χρονο watercool.

Η και κατι πιο xtreme σε αεροψυξη πλησιαζοντας αρκετα το νεράκι σε αποδοση ( και χρημα ) .

http://www.virtual-hideout.net/reviews/Thermalright_TRads/Pics/TRAD213.jpg

http://www.jab-tech.com/images/D/d_4535.jpg

Εκει παιζει ρολο πως ειναι στημενη.

Για να αλλαξω νερο θελω κανα 5λεπτο (custom tank) χωρις να βγαλω τιποτα απο μεσα.Καθαρισμα στα ψυγεια οποτε θυμηθω,αυτη την στιγμη ζητημα να περναει αερας και εχω καλες θερμοκρασιες για βουλωμενα ψυγεια.Φυκια δεν εβγαλα ποτε λιγη θολουρα σε 1,5 χρονο νερο (απεσταγμενο μονο+2 σταγονες ιωδιο,κομμενα παραφλου και διαφορα αλλα) και με 2 ψυγεια απο μαντρα οχι του κουτιου.Σωληνες 2 κομματακια μονο που πανε στο μπλοκ ολα τα αλλα χαλκοσωληνες.Αντλια 4,5 χρονια και μονο εδω και ενα μηνα εδειξε σημαδια φθορας (ειχα κανει και θεμα για ανταλλακτικα).Οποτε κανω αλλαγη πλατφορμας φτιαχνω αλλο πλεξυ για το μπλοκ (το οποιο το εχω απο εποχης mobile barton).Με βαση αυτα ποιος εχει δωσει πιο πολλα για την ψυξη,ενας με σωστη υδροψυξη η ενας με καλες αεροψυξεις?

Ok Κι εγώ είχα d-uranium και το άλλαξα πριν απο κανα χρόνο,(:inlove:) κακά τα ψέματα όμως θέλει καλή μελέτη για να το Σιάξεις το w/c και να είναι εύκολο στην συντήρηση, δεν είναι απλά plug&play. Σίγουρα θέλει μοντάρισμα και σε κάποιους αυτό δεν αρέσει...

• 2 weeks later...

άλλος ενας ακόμα που θα στηρίξει το νεράκι ειμαι εγω και θα συμφωνήσω με τα παιδιά του νερού παραπάνω.

αν στίσεις μια φορά σωστή υδροψυξη τοτε σου μένει για πάντα, εγω προσωπικά εχω αλλάξει 4 πλατφόρμες με τα ιδια μπλοκ και ψυγεία. (μια αντλία εχει αλλαχτεί τα τοσα χρόνια μια που απλά άρχισε να κάνει τον κλασικό θόρυβο η προπέλα της.)

+1 για νεράκι φυσικά και overclock και ησυχία με 3χ120 (900rpm) και πολύ καλές θερμοκρασίες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.