charly13 Απρίλιος 6, 2009 #21 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 Αν είναι έτσι απο κατασκευής φταίνε όλοι. Γιατί αν εγώ βάλω μια συσκευή που απαιτεί γείωση σε μπρίζα που φαινεται ότι έχει γείωση αλλά από πίσω από το πλαστικο ...πάπαλα και τα κάψω όλα και καώ κι εγώ μαζί, τότε φταιει. Όταν η ΔΕΗ πρέπει να ελέγξει για να δώσει ρεύμα στο κτήριο, ναι φταιει και το κράτος (εφόσον είναι έτσι από κατασκευής).Όταν εσένα σου καεί ο υπολοιστής επείδή η φαινομενικά γειωμένη μπρίζα δεν έιχε τελικά γείωση, τότε κάτσε και σφύρα αδιάφορα....Κατσε γιατι το εχουμε χασει λιγο απο ποτε η ΔΕΗ για να δωσει ρευμα σε ενα σπιτι ή κτιριο ελεγχει πρωτα τις μπριζες?Αστο δεν το χεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Απρίλιος 6, 2009 Author #22 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 λοιπον εκατσα και ξηλωσα την μπριζα! εχει 3 καλωδια! ενα μπλε, ενα κοκκινο και ενα κιτρινο-πρασινο! μπλε και κοκκινο στις ακρες κ το αλλο στη μεση! κανενα δεν ειναι μαυρισμενο-καμμενο! τα εβγαλα τα καλωδια και τα ξαναεβαλα καλα-καλα πανω για σιγουρια! εβαλα και την μπριζα αναποδα! τιποτε απ'ολα αυτα δεν δουλεψε! ακομη το ρευμα με χτυπαει! τωρα μου μενει να δοκιμασω: σε αλλη μπριζα, με αλλο καλωδιο τροφοδοτικου, και τελος την τυχη μου στο e-shop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Απρίλιος 6, 2009 #23 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 δοκίμασε και το καλώδιο οθόνης που σου είπαν τα παιδιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Απρίλιος 6, 2009 Author #24 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 τελικα φταιει η μπριζα! δοκιμασα σε αλλη μπριζα με αλλο καλωδιο τροφοδοτικου και ολα μια χαρα! δοκιμασα και με αλλο καλωδιο τροφοδοτικου στην αρχικη μπριζα αλλα παλι το ρευμα με χτυπουσε! το θεμα ειναι ομως πως να φτιαξω την ελλατωματικη μπριζα? αφου εχει καλωδιο γειωσης, γιατι δεν δουλευει σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Απρίλιος 6, 2009 #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 πολύμετρο έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Απρίλιος 6, 2009 #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 μαλλον εχει κοπει το καλωδιο καπου μεσα στο τοιχοτρεχαγυρευε δηλαδη Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Απρίλιος 6, 2009 #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 το καλώδιο δεν κόβεται από την μία μέρα στην άλλη (και γενικώς κόβεται πολύ δύσκολα) πιο πιθανό για μένα να έχει χαλάσει/λασκάρει κάτι μέσα στην μπρίζα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Απρίλιος 6, 2009 #28 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 Κατσε γιατι το εχουμε χασει λιγο απο ποτε η ΔΕΗ για να δωσει ρευμα σε ενα σπιτι ή κτιριο ελεγχει πρωτα τις μπριζες? Αστο δεν το χεις...Για πες εσύ (αν το έχεις) για να μάθω κι εγώ (ειλικρινά μιλάω). Υποτείθεται ότι όλοι υπόκεινται σε κάποιο έλεγχο ("στα χαρτιά" τουλάχιστον). Τον ηλεκτρολόγο που κάνει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση σε μια οικοδομή ποιος τον ελέγχει? Ο ιδιοκτήτης με τις ανύπαρκτες γνώσεις? Κάποιος πρέπει (επίσημα τουλάχιστον) να τον ελέγχει. Αν δεν είναι η ΔΕΗ ποιος είναι?edit:Απαντάω μόνος μου - όσοι "το έχετε", αν κάνω λάθος τοποθετηθείτε:"Με πιστοποίηση διπλωματούχου ηλεκτρολόγου που έκανε την εγκατασταση ότι όλα είναι ΟΚ, έρχετε η ΔΕΗ και σου συνδέει το ρεύμα".Άρα φταίει ο ηλεκτρολόγος, ή ο προηγούμενος ενοικιαστής που παράνομα πείραξε την εγκατάσταση, και δε φταίει η ΔΕΗ (και το "κράτος") που αδίκως κατηγόρησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Απρίλιος 6, 2009 #29 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 έτσι ακριβώς είναι, την ευθύνη την αναλαμβάνει ο ηλεκτρολόγος που έκανε την εγκατάσταση με την υπεύθυνη δήλωση που υπογράφει (το κλασσικό έντυπο με το σχέδιο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxagelos Απρίλιος 6, 2009 #30 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 τελικα φταιει η μπριζα! δοκιμασα σε αλλη μπριζα με αλλο καλωδιο τροφοδοτικου και ολα μια χαρα! δοκιμασα και με αλλο καλωδιο τροφοδοτικου στην αρχικη μπριζα αλλα παλι το ρευμα με χτυπουσε! το θεμα ειναι ομως πως να φτιαξω την ελλατωματικη μπριζα? αφου εχει καλωδιο γειωσης, γιατι δεν δουλευει σωστα?Ακριβώς την ίδια περίπτωση γι'αυτό σου είπα να δοκιμάσεις να πάρεις απο άλλη πρίζα ρεύμα. Στην δική μου περίπτωση η πρίζα ήταν(εσωτερικά) στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού και απο την πολύ υγρασία είχανε σαπίσει τα καλώδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Απρίλιος 6, 2009 Author #31 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 πολύμετρο έχεις?οχι! γιατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
charly13 Απρίλιος 6, 2009 #32 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 edit:Απαντάω μόνος μου - όσοι "το έχετε", αν κάνω λάθος τοποθετηθείτε:"Με πιστοποίηση διπλωματούχου ηλεκτρολόγου που έκανε την εγκατασταση ότι όλα είναι ΟΚ, έρχετε η ΔΕΗ και σου συνδέει το ρεύμα".Άρα φταίει ο ηλεκτρολόγος, ή ο προηγούμενος ενοικιαστής που παράνομα πείραξε την εγκατάσταση, και δε φταίει η ΔΕΗ (και το "κράτος") που αδίκως κατηγόρησα.Ετσι μαλιστα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 6, 2009 #33 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 Και λεω εγω....Greek patent.....Αν παρεις ενα καλωδιο κ το βιδωσεις στο σασι απο την μια κ απο την αλλη στην γειωση της πριζας.. Δεν θα πιασει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Απρίλιος 6, 2009 #34 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 θα έχεις μόνιμα διαροή έτσι νομίζω, δεν πρεπει ειναι το ίδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Απρίλιος 6, 2009 #35 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 βασικά για μένα, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν, είτε να έχει χαλάσει η μπρίζα, είτε να παίζει κάτι με το καλώδιο. συνεπώς οι επιλογές σου είναι οι εξής :1. Να αλλάξεις μπρίζα μπας και διορθωθεί το πράγμα (πάρε μια φτηνή των 2 ευρώ)2. Με ένα πολύμετρο να μετρήσεις εάν υπάρχει πρόβλημα στο καλώδιο. Τι εννοώ με αυτό : κατεβάζεις τον γενικό, ξηλώνεις την προβληματική μπρίζα καθώς και κάποια άλλη κοντινή που ξέρεις ότι είναι οκ η γείωσή της. γυρίζεις το πολύμετρο στην μέτρηση αντίστασης και μετράς εάν υπάρχει συνέχεια στον αγωγό (κοινώς εάν εμφανίζεται αντίσταση)εναλλακτικά τραβάς μια μπαλαντέζα από κάπου αλλού (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού σε όλο του το μεγαλείο)Το μεν πρώτο μπορείς να το κάνεις και μόνος, το δε δεύτερο εάν δεν ξέρεις πώς να το κάνεις καλύτερα να το κάνει είτε κάποιος ηλεκτρολόγος είτε κάποιος φίλος / συμφορουμίτης που ξέρει (δυστυχώς είμαι στο Άργος, οπότε λίγο δύσκολο να το κάνω εγω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_del Ιούνιος 17, 2009 #36 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Και εγω εχω το ιδιο πρόβλημα.Η πριζα μου δν εχει καθολου γειωση και ωφειλεται στο οτι εχω ξυλινο πατωμα απο κατω(ετσι μου ειπαν)και αρα...δν χρεαζεται!Ενω απο το διπλα δωματιο εχει κανονικά...Το θεμα ειναι οτι ουτε μεσα υπαρχει καλωδιο γειωσης (μήπως δν εχεις ουτε εσυ)και πρεπει να τραβηξει καποιος απο τον πινακα ή να το παει στο χώμα κάτω.Δν ξερω κατα ποσο αυτο ομως ειναι εφικτο...Κ εγω πρεπει να το ψαξω..:nada: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Ιούνιος 17, 2009 #37 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 και πρεπει να τραβηξει καποιος απο τον πινακα ή να το παει στο χώμα κάτω.Δν ξερω κατα ποσο αυτο ομως ειναι εφικτο...Κ εγω πρεπει να το ψαξω..:nada:Δεν είναι τόσο απλό πράγμα η γείωση. Υπάρχουν ολόκληρα βιβλία που μιλάνε για γειώσεις.Καλό είναι αυτή η δουλειά να γίνει από επαγγελματία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιούνιος 17, 2009 #38 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Αυτό με το ξύλινο πάτωμα πρέπει να γίνει sticky.... μην τρελαθούμε (και τα κάψετε όλα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_del Ιούνιος 17, 2009 #39 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Αν ξέρει κάποιος τι μπορεί να γίνει ας βοηθήσει.Η προυποθεση ειναι οτι δν υπάρχει καθόλου γείωση στη συγκεκριμενη μπριζα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιούνιος 17, 2009 #40 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Ως γνωστόν, μέσα στους τοίχους υπάρχουν κανάλια μέσα στα οποία οι ηλεκτρολόγοι περνάνε τα καλώδια. Φωνάζεις ένα ηλεκτρολόγο και σου φέρνει μια γραμμή γείωσης από το πλησιέστερο σημείο που υπάρχει τέτοια. Το μόνο "πλην" πέρα από την αμοιβή του ηλεκτρολόγου είναι ότι θα χρειαστεί να ανοίξει μερικά καπάκια διακλάδωσης των καναλιών και ίσως αυτό αφήσει σημάδια στον τοίχο. Μέσα στο καλοκάιρι θα το κάνω κι εγώ μάλλον γιατί τώρα έχω μπαλαντέζα από τη μία γωνία στην απέναντι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.