Jump to content

12Gb RAM βοηθαει πουθενα?

dimitris2979

Recommended Posts

Αν είναι 64bit τότε θα δεί την ram, είτε XP είτε Vista.

Τώρα XP64, από την δικιά μου εμπειρία που τα έχει το PC της δουλειάς, θα έλεγα ότι δεν είναι καλή επιλογή, γιατί βλέπω ασυμβατότητες σε drivers, utility και software. Επίσης είναι πιο αργά από τα Vista64 που έχω στο σπίτι.

Αν είναι να πας σε XP τότε να είναι 32bit και μέχρι 2gb, άντε 3 αν πας σε i7.

Αλλιώς Vista64 και 4gb.

Αν είναι να πας σε XP τότε να είναι 32bit και μέχρι 2gb, άντε 3 αν πας σε i7.

Αλλιώς Vista64 και 4gb.

Αυτο ακριβως...

64bit only Vista

εγώ πάλι με xp-64 που έχω γιατί δεν έχω κανένα πρόβλημα? παιχνίδια, εφαρμογές, drivers, utilities όλα μια χαρα

εγώ βέβαια τα έβαλα γιατί είχα το license και δεν είχα λόγο να δίνω λεφτά σε vista-64 που φαντάζομαι είναι πιο γρήγορα (στα 4+gb ram)

Τώρα XP64, από την δικιά μου εμπειρία που τα έχει το PC της δουλειάς, θα έλεγα ότι δεν είναι καλή επιλογή, γιατί βλέπω ασυμβατότητες σε drivers, utility και software. Επίσης είναι πιο αργά από τα Vista64 που έχω στο σπίτι.

Ασυμβατοτητες,υπερβολες,σε 2 παιχνιδια μονο συναντησα,σχεδον ολα τα αλλα τα εχω 32bit και ολα δουλευουν ρολοι.

Ε οχι και αργα τα ΧΡ64,εχεις τα ιδια PC specs σε δουλεια και σπιτι και αναφερεις αυτη την συγκριση?

Γιατι στο δικο μου που εβαλα και τα 2 λειτουργικα,παλι τα ΧΡ64 ηταν γρηγοροτερα.

Παντως στα 8GB RAM που εχω,δεν λεω οτι πολυ αξιζαν σαν διαφορα απο τα 4GB,αλλα εκλεισα την virtual memory (swapping no more) και εβαλα χρηση της ram σαν χρηση system cache και νιωθω το συστημα πιο αναλαφρο απο πριν,πραγματι οταν μειωσα στα 4 για δοκιμη φαινοταν πιο "βαρυ",οχι κατι ιδιαιτερο ομως,βεβαια μονο και μονο γι αυτο δεν αξιζουν τα εξτρα χρηματα μιας και πολυ σπανια γεμιζω τα 4GB.Ποιο πολυ για μελλοντικη επενδυση τα κρατησα μιας και τα βρηκα σε καλη τιμη.

Δουλειά: Q6600@3.2(8x400), P5K, 4gb@800 cl4, wd 500gb@Ahci

Σπίτι: Ε2160@3,3(9χ367), 965-ds4,4gb@980 cl5, 2*80 7200.9 seagate raid0

Γενικά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τα xp...αργούν πάρα πολύ να ανοίξουν προγράμματα, να γίνουν κάποιες μετατροπές στο excel, το msn με παίδεψε για να μπει και το 2009 δεν μπαίνει, πιο παλιά είχα θέμα με drivers που δεν ήταν signed...

Ακόμα και το boot είναι πολύ πιο αργό...στα vista βλέπω την μπάρα ~3,5 φορές στα XP 9+...και έχει και πολύ περισσότερα να φορτώνουν στο σπίτι...

Στο σπίτι όλα είναι πιο γρήγορα...

Και δεν είναι το raid, γιατί μιλάμε για δίσκους sata1 με 8mb και γενικά αργοί...

Ο WD της δουλεία είναι sata2 και με 32mb. Σαν ταχύτητα το hdtach δείχνει αισθητά παραπάνω στο WD...

Ισως παιζει κατι αλλο σε σενα,δεν ξερω να σου πω,εχω γνωμη συμφωνα με την συγκριση στο δικο μου συστημα.

Ο Chosen προτείνει αυτό: http://www.superspeed.com/desktop/ramdisk.php

Αν και τα 12 ειναι οριακα, με εβαλε κι εμενα στο τριπακι να το δοκιμασω (δεν εχω προλαβει ακόμα).

Ο Chosen λεει οτι υποστηριζει και boot αλλά δεν βλεπω να το γραφει πουθενα.

Επισης η απορια μου ειναι αν το μέγεθος της RAM που θα αφήσεις για το ram drive περιορίζει το μέγεθος του partition του λειτουργικού στον δίσκο.

Αν δλδ αφησεις 9 από τα 12 της ram για το ram drive, υπάρχει πρόβλημα το C partition να ειναι 40 (εννοείται ότι πχ με τις διαφορες εγκαταστασεις στο C μπορει να γεμισουν και τα 40) ;

Το ram drive δλδ φορτωνει μόνο το ''καθαρο'' λειτουργικό ή όλο το C;

nice tool, αλλα στην εκκίνηση δεν θα έχεις το performance hit για την μεταφορά απο τον δίσκο->ramdisk ? 9gb δεν είναι και λίγα

Ναι προφανως αλλα δεν μιλαμε λογικα για πανω απο 4-5 λεπτα (ισως και λιγοτερο με ενα raid 0)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.