bleo8onhs Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2009 Χαιρετώ το εργαστήρι, ντυμένος στα χακί όπως του αρμόζει, σε θέση "παρουσιάστε" δλδ. Τέλος πάντων, η ψαρίλα μυρίζει απο μακριά θα πείτε.Στο θέμα μας.. Έχω δύο WD 250GB raid edition σε ..raid. Επειδή το κουτί που είχα φτιάξει δεν χώραγε το sli, μετακόμισα σε ένα nxzt rogue. Ωραίο κουτάκι, αλλά η ποιότητα κατασκευής δεν είναι τόσο καλή.Από την στιγμή που το μετακόμισα, ο ένας δίσκος κάνει σαν ρολόι. Ενώ το pc δουλεύει κανονικά, κάθε 3-4" ακούγεται ένα τακ, όχι όπως όταν παρκάρει ο βραχίονας, αλλά περίπου. Νομίζω ότι πρίν να μπει στα vista δεν το κάνει. Προβλήματα δεν έχει το pc, το smart δεν λέει τίποτα (δεν ξέρω αν φταίει το raid γι αυτό). Επειδή το pc το χρειάζομαι όμως, με λούζει κρύος ιδρώτας όποτε το ανοίγω και το ακούω.Να τονίσω πως το μόνο που άλλαξε είναι ότι από οριζόντια, τώρα είναι κάθετα. Δεν δοκίμασα να τον βάλω οριζόντια πάλι, μου φαίνεται λίγο περίεργο να φταίει η θέση. Πριν ήταν σε ένα lianli cage. Να παραγγείλω ssd's ή θα το σώσουμε? Το κύκνειο άσμα του είναι?(Κανένα φθηνότερο eshop από πλαίσιο έχετε? off topic αλλά άρχισα ήδη να ψάχνω και κινούμαι προς samsung ή mtron, αλλά τους samsung δεν τους έχω δει πουθενά. Οι intel είναι πανάκριβοι!)
Jerry007 Απρίλιος 4, 2009 #2 Απρίλιος 4, 2009 Τα NZXT δεν έχουν και την καλύτερη ποιότητα κατασκευής οπώτ ίσως χρειάζεται λίγο βίδωμα.Αυτο ο ήχος πρέπει να είναι γιατί ο σκληρός συνχρονίζει με το κουτί :smoke:
DarkSaga Απρίλιος 4, 2009 #3 Απρίλιος 4, 2009 εγώ λέω πως είναι ο βραχίονας και είσαι ένα κλικ πριν σκάσει....πάρε backup και σπάσε το raid.Αν το raid είναι 0 αλλιώς άμα σκάσει έσκασε.
Jerry007 Απρίλιος 4, 2009 #4 Απρίλιος 4, 2009 Άμα ήταν να τα φτύσει όμως δεν θα έβγαζε πρόβλημα στο διαγνωστικό?
Jerry007 Απρίλιος 4, 2009 #6 Απρίλιος 4, 2009 Έχεις ένα δίκιο,in this case bye bye&backup :crazy_pilot:
johnysb Απρίλιος 4, 2009 #7 Απρίλιος 4, 2009 Γυρνας τους δισκους σε ide mode ,boot με hiren's και τρεχεις διαγνωστικο απο εκει,εχει μεσα απο τις περισσοτερες εταιριες αν οχι ολες.
mech5107 Απρίλιος 4, 2009 #8 Απρίλιος 4, 2009 Δεν υπάρχει θέμα με το ότι σπας το raid? Θα τους δει μετά σωστά ο controller?
mariosalice Απρίλιος 4, 2009 #9 Απρίλιος 4, 2009 Κατέβασε το διαγνωστικό της WD για bootable CD.Δουλεύει και ελέγχει τους δίσκους χωρίς να χρειαστείς να σπάσεις το RAID.Δοκίμασε και σε οριζόντια θέση.
johnysb Απρίλιος 4, 2009 #10 Απρίλιος 4, 2009 Δεν υπάρχει θέμα με το ότι σπας το raid? Θα τους δει μετά σωστά ο controller?Εγω οσες φορες το εχω κανει τους βλεπει κανονικα μετα
bleo8onhs Απρίλιος 5, 2009 Author #11 Απρίλιος 5, 2009 Κατέβασε το διαγνωστικό της WD για bootable CD.Δουλεύει και ελέγχει τους δίσκους χωρίς να χρειαστείς να σπάσεις το RAID.Δοκίμασε και σε οριζόντια θέση.Αυτό είναι πολύ καλή λύση.. Όταν επιστρέψω θα το δοκιμάσω. Γιατί όμως να παίζει ρόλο η θέση? Θα δοκιμάσω για να μου φύγει η απορία, αλλά μου φαίνεται παράλογο.Για εκείνα τα eshops, έστω και σε pm?? Καταλαβαίνετε πως είναι. Και να δουλεύει, τον ξαναεμπιστεύεσαι?
Arxagelos Απρίλιος 5, 2009 #12 Απρίλιος 5, 2009 εγώ δεν τα εμπιστεύομαι τα διαγνωστικά των εταιρειών, ουκ ολίγες φορές μου δείχνανε οκ τους δίσκους και ήταν χτυπημένοι. :fist:
anthis Απρίλιος 10, 2009 #13 Απρίλιος 10, 2009 Για καλο και για κακο παντως κανε ενα image backup σε εναν single δισκο.. Μου χει τυχει να σπασει το RAID 0 λογω χαλασμενου δισκου WD 250GB ο οποιος στα τελευταια του ακουγοταν..:bye: Οπως και να χει, ενα backup και εισαι οκ!!
GoMaR Απρίλιος 11, 2009 #14 Απρίλιος 11, 2009 αρχισε να μου βαραει και εμενα ο δισκος του λαπτοπ.Δεν εχω ιδεα τι γινεται ;Ενω τρεχαν ολα ρολοι , ξαφνικα αρχιζε να κοπαναει κατι τακ τακ..το λειτουργικο ετρεχε απροβληματιστα..αν βαλω smart drive θα δω αν ολα ειναι οκ ; Υπαρχει περιπτωση με scan disk η με καποιο διαγνωστικο της εταιριας να διορθωσει τιποτα ; Αν χτυπησει ο δισκος και χασω και το "recovery" κομματι του δισκου που εχει το λειτουργικο συστημα για install τι κανω ;(δε μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο....)
GriGaS Απρίλιος 11, 2009 #15 Απρίλιος 11, 2009 Λογικά θα υπάρχει κάποια εφαρμογή στο λαπτοπ σου για να γράψεις το recovery σε dvd. Μια άλλη περίπτωση είναι να έχεις ήδη σε dvd όσα έχει το recovery partition. Αν δεν συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά, ψάξε τι μπορείς να κάνεις με κάποιο disk cloning εργαλείο.
DarkSaga Απρίλιος 11, 2009 #16 Απρίλιος 11, 2009 και κάνε την καλή και σώσε το recovery ακόμα και σαν partition (για να το φορέσεις στο νέο δίσκο) αν χρειαστεί γιατί.... 50€ είναι η ταρίφα man μιλάω εκ πείρας......
bleo8onhs Απρίλιος 21, 2009 Author #17 Απρίλιος 21, 2009 Επανέρχομαι μετά τα διαγνωστικά τα οποία έβγαλαν τους δίσκους οκ. Γύρισα και τον δίσκο σε οριζόντια θέση και πλέον το ρολόι δεν ακούγεται. Τι είναι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω.Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη!
marios1957 Απρίλιος 29, 2009 #18 Απρίλιος 29, 2009 Αλλάχτόνε,θα σου βγάλει ζημιά αργότερα.Διαπιστωμένα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.