Jump to content

GeForce GTX 275

FREY REACTOR

Recommended Posts

το ξαναλεω.Αν ειναι να τσεκαρεις για το αν χρειαζεται cpu, τοτε απλα αλλαζει multiplier και οχι να ανεβαζεις fsb.

Μονο ετσι θα καταλαβεις για το αν ειναι cpu limited.

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Ο GruntGR έκανε μετρήσεις με και χωρίς το patch, όλα τα άλλα ίδια από ότι καταλαβαίνω. Με το Patch έχει 20% καλύτερες επιδόσεις.

το ξαναλεω.Αν ειναι να τσεκαρεις για το αν χρειαζεται cpu, τοτε απλα αλλαζει multiplier και οχι να ανεβαζεις fsb.

Μονο ετσι θα καταλαβεις για το αν ειναι cpu limited.

αυτο που λες δεν το καταλαβαινω.

δηλαδη αν απλα ανεβαζεις fsb και βλέπεις τρομερη αυξηση επιδοσεων στο GTA δεν μπορεις να καταλαβεις οτι χρειαζεται

cpu το GTA...???

κοιτα... το 9Χ266 = 2400 και το 7Χ343 = 2400 ξερω οτι δεν ειναι ακριβως το ιδιο...

αλλα αυτο δεν εχει σχεση με το παραπάνω....

και υπ οψη σου ξαναλεω τη 2η φορα οι μνημες επαιζαν πιο κατω...(για να μην νομιζεις οτι μνημες εκαναν την διαφορα)

Ανεβαζεις FSB και κρτατας τις μνημες στα ιδια επιπεδα...και βλέπεις απο 40... 60 fps

γιατι να μην καταλαβαινεις οτι θελει cpu...???.. :...:

Ο GruntGR έκανε μετρήσεις με και χωρίς το patch, όλα τα άλλα ίδια από ότι καταλαβαίνω. Με το Patch έχει 20% καλύτερες επιδόσεις.

Για να εχεις πιο ξεκαθαρη εικονα για το τι εκανε το patch στο GTA πρεπει να ξερεις που ηταν

τα που δεν υπήρχαν προ patch στις in game επιλογες

Reflection Resolution:

Water Quality:

Shadow Quality:

πριν το patch....γιατι μετα το patch αυτα σε μενα τα εβαλε Very high - high

Καλά! όπως ο άλλος παραπάνω, που το επιχείρημά του είναι ότι θα βάλει ακόμη ένα φαν έτσι και ακόμη ένα άλλο αλλιώς, και μη χειρότερα για να ισοσταθμίσει τη θερμότητα που μένει μέσα. Αμφιβάλεις ότι η ζέστη μένει μέσα, ή δε πειράζει? Η μήπως έχεις 10 φαν στο κουτί σου και δε σε νοιάζει αν θα γίνουν 11? Εγώ έχω συνολικά 3 στις 1200 στροφές (CPU, VGA, +1 push). Μέσα στο κουτί να σε βάλω δεν θα ακούς τίποτε.

η Palit 275GTX που φυσαει μεσα, κανει idle 41 με τερμα κατω τα φαν της 25%(rivatuner) και τον 6600 (με 1,275v) ειναι σταθερα idle κατω απο 30 με την ultra + 12αρι στις 800 στροφες. Το κουτι εχει ακομα εναν 12αρι μπροστα και ενα πισω.

και απλα εχω ανοιξει ενα pci απο πισω....αλλο φαν δεν εχω.

Απο αυτο τον Αυγουστο και Οκτωβρη τοσο η ΑΤΙ οσο και η Nvidia προκειται να βγαλουν καινουργιες καρτες που θα υποστηριζουν και το DιrectX11

Δεν υπαρχει λογος να αγορασει καποιος καρτα γραφικων αυτη την στιγμη εκτος και αμα ειναι αναγκαιο

Έτσι λέγαμε και για το directx 10 μόνο που δεν είχε και πολύ σημαντικές διαφορές με όσα μας πρόσφερε το directx 9

Με τα εξης: Q6600@3,0 GHz 2x2 GB @667 4-4-4-12 και Evga Gtx 260

σε Q6600@3,2 GHz, 2x2 GB @710 4-4-4-12 και Gigabyte GTX 285

δεν προσεξα την παραμικρη διαφορα σε 1920*1200 στο gta4, ειτε στο ματι, ειτε στο φραπς.

Kατ'εμε προτιμησε μια φθηνοτερη 260, τουλαχιστον σε οτι κυκλοφορει τωρα δεν θα δεις καμια διαφορα imo.

Καλα αυτο ειναι το καλυτερο απο ολα και τις σκιζει ολες τις αλλες σε value/money :D

Με τα εξης: Q6600@3,0 GHz 2x2 GB @667 4-4-4-12 και Evga Gtx 260

σε Q6600@3,2 GHz, 2x2 GB @710 4-4-4-12 και Gigabyte GTX 285

δεν προσεξα την παραμικρη διαφορα σε 1920*1200 στο gta4, ειτε στο ματι, ειτε στο φραπς.

Kατ'εμε προτιμησε μια φθηνοτερη 260, τουλαχιστον σε οτι κυκλοφορει τωρα δεν θα δεις καμια διαφορα imo.

όταν το εγραψε ειχε 8800GT αν δεν κανω λαθος.

η 260 εχει διαφορα με την 275/285 (τωρα αν αξιζει ειναι αλλη ιστορια)

στο GTA4 που λες απο 9800GT σε 275GTX ειδα μεγαλες διαφορες...με το ιδιο cpu.

ειδικα στο GTA4 τωρα το cpu σου στα 3.0 - 3,2 δεν τερματιζει ουτε την 260GTX καλα καλα

για αυτο δεν ειδες διαφορες με την 285GTX...

θελεις πολλα ghz στο συγκεκριμενο τιτλο για να δεις διαφορα AVG FPS με 260/4870/4890/275/285

τα min FPS παλι ειναι αλλη ιστορια.

αυτο που λες δεν το καταλαβαινω.

δηλαδη αν απλα ανεβαζεις fsb και βλέπεις τρομερη αυξηση επιδοσεων στο GTA δεν μπορεις να καταλαβεις οτι χρειαζεται

cpu το GTA...???

κοιτα... το 9Χ266 = 2400 και το 7Χ343 = 2400 ξερω οτι δεν ειναι ακριβως το ιδιο...

αλλα αυτο δεν εχει σχεση με το παραπάνω....

και υπ οψη σου ξαναλεω τη 2η φορα οι μνημες επαιζαν πιο κατω...(για να μην νομιζεις οτι μνημες εκαναν την διαφορα)

Ανεβαζεις FSB και κρτατας τις μνημες στα ιδια επιπεδα...και βλέπεις απο 40... 60 fps

γιατι να μην καταλαβαινεις οτι θελει cpu...???.. :...:

δε ξερω τι θελει το gta και ουτε με ενδιαφερει.προσπαθω να σου εξηγησω οτι ο σωστος τροπος για να δεις σωστη διαφορα με τα mhz του επεξεργαστη και το ποσο διαφερει και το ποσα fps εχεις διαφορα ειναι ενας.

FSB / ram / dividers / vga ιδια και αλλαζεις μονο multiplier.

Αυτο γιατι δε μπορεις να το καταλαβεις ;

πες μου εναν καλο λογο που απο 266χ9 το πηγες 7χ343.πες μου εναν λογο μονο

και γιατι οχι 266χ7 δλδ ; 533mhz κατω.Γιατι οχι ;

Θες να δεις σωστη διαφορα ; κανε αυτο που σου λεω.Δε προσπαθησω να σε πεισω οτι δε ρουφαει απο mhz το παιχνιδι αλλα προσπαθω να σου πω οτι δεν ειναι σωστο αυτο που κανεις.

δε ξερω τι θελει το gta και ουτε με ενδιαφερει.προσπαθω να σου εξηγησω οτι ο σωστος τροπος για να δεις σωστη διαφορα με τα mhz του επεξεργαστη και το ποσο διαφερει και το ποσα fps εχεις διαφορα ειναι ενας.

FSB / ram / dividers / vga ιδια και αλλαζεις μονο multiplier.

Αυτο γιατι δε μπορεις να το καταλαβεις ;

πες μου εναν καλο λογο που απο 266χ9 το πηγες 7χ343.πες μου εναν λογο μονο

και γιατι οχι 266χ7 δλδ ; 533mhz κατω.Γιατι οχι ;

Θες να δεις σωστη διαφορα ; κανε αυτο που σου λεω.Δε προσπαθησω να σε πεισω οτι δε ρουφαει απο mhz το παιχνιδι

δεν το πηγα 7χ343 ποτε, σου εξηγώ οτι ξερω την διαφορα.

ξεχασε τα ολα τ αλλα...κράτα μονο αυτο.

Απλή παρατήρηση

Ο Ε6600 σε 1920χ1200 με 9χ266 και 800hz ram ----> 47fps

Ο Ε6600 σε 1920χ1200 με 9χ333 και 532hz ram ----> 57fps

αλλα δεν μπορω με ακριβεια να πω οτι εξαρταται πολυ απο το cpu το GTA

γιατι δεν αλλαξα το multi αλλαξα το fsb.

2η παρατηρηση

Σε 2 πυρηνες dual core εχω δει το GTA4 σε 3 διαφορετικα pc

8400/p45/8800GTX (1280x1024)

5200/p45/8800GTX (1280x1024)

E6600/975X/8800GTX(1280x1024)

ολοι αυτοι στα 3.00ghz συνολο ανεξαρτητα απο το fsb και μνημες (δλδ χωρις καθολου ψαξιμο)

βγαζαν τα ιδια fps με τον 5200 να ειναι περιπου 3-4% πιο κατω...δηλ παιζει να "ετυχε" κι ολας...

αλλα προσπαθω να σου πω οτι δεν ειναι σωστο αυτο που κανεις.

ποιο? που ανεβασα το fsb? πλακα κανεις ετσι?

δεν κανω ουτε review σε cpu ουτε επιστημονικη αναλυση και μενα δεν με νοιαζει

ποια θα ειναι η διαφορα με το ιδιο FSB***, με νοιαζει πως θα παω στα 3.0 GHz το δικο μου cpu.

απλα ανεβασα απο 266 σε 333 το fsb και ειδα 10fps διαφορα και το εγραψα...

και υπεθεσα οτι εξαρταται πολυ απο το cpu το game....

πιο απλα δεν μπορω να το εξηγησω...

***γιατι πιστευω σε πρακτικο επιπεδο σε gaming στο cpu π.χ. το 266χ9 και το 7χ343 δεν εχει διαφορες

που αξιζει να ασχοληθώ.

ωραια στο ζηταω σα χαρη..

τρεξε bench στα 9χ333 και ενα στα 7χ333 με ιδιες μνημες και καρτα

θελω να δω διαφορα.κακο ειναι ;

Υ.Γ δε προσπαθω να αποδειξω το αντιθετο.απλως θελω να δω ετσι πραγματικα τι διαφορα εχει.

ωραια στο ζηταω σα χαρη..

τρεξε bench στα 9χ333 και ενα στα 7χ333 με ιδιες μνημες και καρτα

θελω να δω διαφορα.κακο ειναι ;

Ιασων χθες δεν παλευα το αφησα για σημερα :p .....οπως τα περιμενα και τα ελεγα....

λοιπον συμφωνουμε καταρχην οτι την γομαρο 275GTX δεν μπορει να την "τερματισει" ο Ε6600

ουτε στα 2,3(7χ333)

ουτε στα 3.00(9χ333)

αρα οτι διαφορα βλεπεις εξαρταται απο το cpu. (Η VGA δεν κοβει τπτ)

Ε6600 /4GB(3,25) /XP32

2, 331 Ghz 7x333 / 833 5-5-5-20(RAM) ----> 46,39 fps

2,997 Ghz 9x333/ 833 5-5-5-20(RAM) ----> 58,17 fps

και αυτα δεν ειναι μονο σε επιπεδο ingame bench

εχω πανω απο 10fps και στα μιν και πολυ περισσοτερο στα max

και in game.

μιλαμε για 20% ποσοστο διαφορα και στα 1920x1200 high-very high

δηλαδή σε πιο μικρες αναλυσεις και με λιγοτερα εφφε μπορεις να περιμενεις

και μεγαλυτερο ποσοστο

οπως βλέπεις τα αποτελεσματα ειναι τα ιδια με αυτα που ελεγα πριν

γιατι στην πραξη. (οχι σε pi, sandra κτλ αλλα ακομα και σ αυτα εχει νοημα να κοιτας το fsb οταν μιλαμε για παρομοια cpu και chipset )

1) Λιγα mhz πανω λιγα κατω στην RAM (οταν εισαι με διαφορετικο FSB και divider)

δεν κανει διαφορα.

2) διαφορετικο FSB ακομα και αν καταφερεις να εισαι στα ιδια ακριβως hz στην RAM

με καποιον divider παλι δεν κανει διαφορα.

φυσικα αυτα τα ξερεις, τωρα γιατι κόλλησες με το δικο μου multi/fsb δεν ξερω :p

(λες δεν ειναι σωστο...να καναμε κανα τεστ για review σε cpu/ram με διαφορετικες m/b

ιδιας τεχνολογιας/γενειάς να το καταλαβαινα...αλλα εδω μιλαμε τωρα για εντελως ρεαλ καταστασεις)

και ειναι η 1η φορα που εχει και πρακτικο νοημα το o/cing για μενα

γιατι στην 2η περιπτωση (3.00Ghz) το game ειναι πληρως playable

35fps σε δυσκολες καταστασεις (δηλ. για οποιον το εχει δει .. οταν μπαινεις στην chinatown απο τον περιφεριακο

και σε κυνηγανε :hehe: )

70-115fps μεσα σε κτιρια

και συνηθως 40-50-60fps.

(απο 50 και πανω οταν βρισκομαι περιφεριακα του νησιου... και ειναι φυσικο )

φυσικα η 275GTX αδικείται απο τον αρχαιο μου Ε6600 και ειδικα στα Hz που παιζει... αλλα οχι ετσι οπως τα παρουσιαζει π.χ. το pcgameshardware

το προβλημα ειναι οτι δεν εχω χρόνο ρε γμτ...

ωραιος Δημητρη.Επεμενα οχι για να δεις οτι δεν ειναι cpu limited , η οτι με τα τεστς σου , δεν το καταλαβαιναμε , απλως μου εχει τυχει να ανεβαζω fsb/ram και να εχει διαφορα και οταν ανεβαζω ΜΟΝΟ mhz να μην υπαρχει η παραμικρη διαφορα.

Γιαυτο σου λεγα μονο mhz για να σιγουρευτεις και εσυ αλλα και για να δεις την ΣΩΣΤΗ διαφορα.

Ωραιος και παλι.και σε ευχαριστω για τον χρονο σου :)

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.