AGRIMI Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Καλησπέρα σε όλους τους labites.θέλω τα φώτα σας στο εξής ερώτημα:θέλω να μεταφέρω μία σύνδεση ιντερνετ από ένα χωριό 10χιλιόμετρα μακριά από το δικό μου το οποίο έχει μέγιστη ταχύτητα 2mbps/256kbps. ο λόγος είναι ότι ένας φίλος μου θέλει να ανοίξει ιντερνετ καφέ.αυτό που θέλω είναι να μου πείτε είναι:1.καταστήματα παροχής εξοπλισμού ασύρματης δικτυωσης με έδρα τον νομό θεσσαλονίκης.2. όσοι γνωρίζεται να μου πείτε ακριβώς ονομαστικά τον εξοπλισμό για να μπορέσω να ψάξω περαιτέρω 3. πόσους υπολογιστές μπορώ να έχω με αυτή την γραμμή στο ιντερνετ από άποψη παιχνιδιών και 4. μπορώ να στείλω από τις ίδιες κεραίες 2 γραμμές ιντερνετ? ώστε να έχω μεγαλύτερη ταχύτητα αν χρειαστεί?οι απαντήσεις σας θα διαβαστούν μάλλον το απόγευμα ή αύριο μιας και ιντερνετ δεν υπάρχει στο χωριό μου απ' ότι καταλάβατε.ευχαριστώ εκ' τον προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 3, 2009 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2009 Κατ'αρχήν για τέτοια απόσταση υπάρχει καθαρή οπτική επαφή μεταξύ των 2 σημείων που σκοπεύεις να συνδέσεις; Αν όχι τότε είναι δύσκολα (και τρύσκολα μη σου πω) τα πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Απρίλιος 3, 2009 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2009 1.Για κατάστημα παροχής εξοπλισμού μπορώ να σου στείλω με πμ άμα θέλεις και μάλιστα ξέρω εταιρία που έχει υλοποιήσει τέτοιο δίκτυο στα 35χλμ με αναμεταδότες.2.Ο εξοπλισμός σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάρα πολύ εξειδικευμένος και δεν θα το βρεις σε κοινά καταστήματα3.Δεν αξίζει να κάνεις τον κόπο αυτόν (πόσο μάλλον το κόστος) για να μεταφέρεις μια απλή γραμμή 2mbps η οποία δεν μπορεί να υποστηρίξει πάνω από 3-4 χρήστες για online gaming4.NαιΣημείωση: Όπως είπε και ο φίλος καλό θα είναι τα δύο χωριά να έχουν οπτική επαφή μεταξύ τους αλλιώς η όλη δουλειά θα πρέπει να γίνει με σταθμούς αναμετάδοσης κάτι που θα εκτινάξει το κόστος.Σημείωση 2:Έχεις σκεφτεί το δορυφορικό Internet? Ο ΟΤΕ έχει κάτι πακετάκια για πρόσβαση σε περιοχές που δεν φτάνει το ADSL, νομίζω με 60€ το μήνα παίρνεις 2mbps αλλά δεν είμαι σίγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Απρίλιος 3, 2009 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2009 δεν θα ήταν συντριπτικά ευκολότερο και οικονομικότερο να κάνει μια νέα σύνδεση ο φίλος σου; για ποιο μέρος μιλάμε επί τη ευκαιρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Απρίλιος 6, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2009 SirGeorge θα ήθελα να μου πεις σε p.m. κάποιες εταιρείες.οπτική επαφή υπάρχει.και το δορυφορικό ιντερνετ που ρωτήσαμε είναι 1800 ευρώ μόνο ο εξοπλισμός.ενώ με την αναμετάδωση όταν θα έρθουν τα 24mbit στην κομώπολη τότε θα τα έχει και αυτός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b52 Απρίλιος 7, 2009 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2009 1.καταστήματα παροχής εξοπλισμού ασύρματης δικτυωσης με έδρα τον νομό θεσσαλονίκης. http://www.wirelesslan.gr Polytexneiou 17B - 54626, Thessaloniki - Greece Email: sales at wirelesslan.gr • Tel +302310-510030, +306944-551099, +30211-6875001, Fax +302310-510331 2. όσοι γνωρίζεται να μου πείτε ακριβώς ονομαστικά τον εξοπλισμό για να μπορέσω να ψάξω περαιτέρω 2 routerboard 433AH http://www.wirelesslan.gr/product_info.php?cPath=127&products_id=1090 2 Δορυφ.Πιατα διαμετρου 1,20 2 pigtail 2 cm9 2 εξωτερικα κουτια για τα routerboard (αδιαβροχα) 10 μετρα καλωδιο για ασυρματες ζευξεις 4 connector Ntype αρσενικα 2 poe αν δεν υπαρχει ρευμα στην ταρατσα. Εdit: και 2 feeder τα οποια τα κατασκευαζουμε μονοι μας.. ειναι κατι σαν το LNB. 3. πόσους υπολογιστές μπορώ να έχω με αυτή την γραμμή στο ιντερνετ από άποψη παιχνιδιών και Αρκετους με τα καταληλα queues που εχει τo mikrotik μεσα στα routerboard 4. μπορώ να στείλω από τις ίδιες κεραίες 2 γραμμές ιντερνετ? ώστε να έχω μεγαλύτερη ταχύτητα αν χρειαστεί? Ενα λινκ στα 10km με αριστη οπτικη μπορει να "πιασει" τα 70-80Mbps, οποτε μπορεις να περασεις οσες γραμμες θες,επισης μπορεις να περασεις τα τηλεφωνα απο το ενα χωριο στο αλλο και γενικα μπορεις να περασεις τα παντα απο datα. Ενδεικτικα αναφερω λινκ που παιζει και σημερα στα 57km με 30mbps καθαρο απο Παρνηθα -> Eβοια και φτανει εως Χαλκιδα. Mε τα καταληλα queues σε ολα τα router φτανουν και περισευουν και για voip και για gaming και για torrents... ολα γινονται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.