Jump to content

ATI RADEON 4890

stylejohn

Recommended Posts

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

204Ευρώ σύνολο με τα μεταφορικά ??

H επόμενη κάρτα μου. Και μόνο που σκέφτομαι ότι πριν 2+ χρόνια μια αντίστοιχη για την εποχή κάρτα έκανε 450Ευρω (aka 8800 GTS 640) μόνο ένα μου έρχεται στο μυαλό: Επιτέλους λειτουργεί ο ανταγωνισμός

τρελη η τιμουλα οντως! αν και στην αρχη μολις ανακοινωθηκε την εβλεπα με κακο ματι την καρτα, τωρα αλλαξα γνωμη! μια χαρα τα παει στα reviews/ εχει αρκετο o/c potential και το κυριοτερο απ'ολα βγηκε με προσγειωμενη και ακρως ανταγωνιστικη τιμη!

204Ευρώ σύνολο με τα μεταφορικά ??

H επόμενη κάρτα μου. Και μόνο που σκέφτομαι ότι πριν 2+ χρόνια μια αντίστοιχη για την εποχή κάρτα έκανε 450Ευρω (aka 8800 GTS 640) μόνο ένα μου έρχεται στο μυαλό: Επιτέλους λειτουργεί ο ανταγωνισμός

νομιζω οτι δεν ειναι ακριβως ετσι...στις VGA Πληρωνεις και το timming..

πολλοι τιτλοι που υπαρχουν τωρα παιζονται στο max και με μια 8800GT σε ακομα δημοφιλής αναλυσεις

όταν βγηκαν οι 8800 εκαναν max στους τιτλους που οι 7800 και οι αντιστοιχες ΑΤΙ δεν μπορουσαν

+ του οτι ηταν στα σχεδια πολλοι τιτλοι για τα νεα τοτε XBOX και PS....

τωρα ειναι καπως διαφορετικα τα πραγματα...

imo

αν το GT300/RV870 παιζουν οτι ΔΕΝ μπορουν οι τωρινες καρτες (οχι γιατι δεν μπορουν αλλα αυτη ειναι αλλη ιστορια)

στους τρέχοντες τιτλους...κοντα στο 500αρικο θα κανουν παλι.

Για οποιον ψηνεται να ανεβασει τις 4890 reference pcb, υπαρχει το προγραμματακι στο πρακατω λινκ για να αυξησεις την ταση. Δε θυμαμαι που το ειχα βρει για να σας δωσω λινκ κ credits σε αυτον που το εφτιαξε. Εχει μεσα αναλυτικες οδηγιες, ευκολα σχετικα γινεται. Επισης εχω βαλει το cfg για το rivatuner ωστε να αναγνωριζει τα νεα τσιπακια των 4890 ,μιας κ χρειαζεται κ αυτο.

Xωρις πολυ ψαξιμο, η δικη μου με 1.47v παει 1000/1150 full stable. (σε νερο)

Στο vantage το gpu score πηγε απο 10000 (default) , σε 11750 με τα πιο πανω ρολογια.

Αυτα. Καλη Ανασταση!

http://rapidshare.com/files/222902743/4890.zip

• 2 weeks later...

9.3 till further notice.

αν δεις στο θεμα με τους drivers ,τουλαχιστον οι κατοχοι 4870 -μαζι και γω- ειχαν πολλα προβληματα.

Εγω 9,4 εχω χωρις προβληματα. Ασε που νομιζω πως οι 9,3 δεν αναγνωριζουν την 4890

Εγω 9,4 εχω χωρις προβληματα. Ασε που νομιζω πως οι 9,3 δεν αναγνωριζουν την 4890

ναι παιζει...

9.4 και εδώ , 4870 7 ultimate 64 κανενα προβλημα μέχρι στιγμής αν και 2-3 games εχω δοκιμάσει μονο ( crysis warhead . gta iv , css . )

Σε Vista x64 Ult SP1 πέρασα τους 9.4 και από 2-3 games που δοκίμασα για λίγο δεν είδα τίποτα παράξενο. Ειδικά σε GTA4 & Sacred2 (+ ELITE GFX) μεγάλη η διαφορά σε frames από την "προηγούμενη" 8800GTS (g92). Όπως μεγάλη η διαφορά σε θόρυβο σε 3D, τουλάχιστον για το δικό μου σύστημα και αυτιά.

Υπάρχει κάποια aftermarket (αέρας) ψύκτρα ? Έχετε δοκιμάσει καμία ή έχετε δει σε άλλα forums τιποτα για aftermarket ?

Δεν χρειάζεται, σε 2D δουλεύει στο 20% (είναι σε auto, απο CCC) με θερμοκρασίες ~50~55 C. Και με το CCC (με τους 9.4) μπορεί να θέσεις τον ανεμηστήρα manual από 20% έως 100%. Απλά από 25% και επάνω αρχίζει να ακούγεται και η 8800 με έιχε συνηθίσει στην ησυχία και με "ενοχλεί".

Με "locked" στο 20% (χαμηλότερο) από CCC σε 3D φτάνει ~80C :(

Για αυτό ψάχνω για aftermarket λύση.

Αυτές οι πρώτες εκδόσεις των νεων καρτών της ΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ήταν χάλια από θερμοκρασίες και θόρυβο...αφου η μαγιά χαλάει βρε sapphire (και όποιος άλλος) γιατί εξαρχής δεν βάζεις καλύτερο σύστημα ψύξης; Για να έχεις την δυνατότητα θα μου πεις να βγάλεις και πουλήσεις αργότερα ΝΕΟ προιόν(!) μέχρι τιον ερχομό των DX11 κάρτες ...

@sstav: Aκομά και σήμερα υπάρχουν στην αγορά reference (pcb + cooler) 4850 & 4870 512/1GB τόσο καιρό μετά την παρουσίαση τους.

Με "locked" στο 20% (χαμηλότερο) από CCC σε 3D φτάνει ~80C :(

καλοριζικη, τα 80 δεν ειναι και πολλα παντως...τλχ τα 80 για τις GT2*** nvidia δεν ειναι

φανταζομαι και στις ΑΤΙ οποτε δεν χρειαζεται να ανησυχείς, το θεμα ειναι ο θορυβος.

και την palit275GTX αν την εχω 25% (που δεν ακουγεται τιποτα) υπο συνθηκες (π.χ. με τα clocks της 285GTX) τα φτανει τα 75-80.

αν την εχω στο auto παει και μεχρι 40 - 45% (που ακουγεται, αλλα οχι πολυ) και φτανει στα ~ 65, Μπορει και πιο κατω... αναλογα

Παντως στο Cod4 δεν παει πανω απο 60 βαθμους...

με ενα aftermarket cooler θα εισαι οk.

Neph (καλοριζικη επισης) , ChSin7 μια που εχετε και γομαροεπεξεργαστες,

οταν βρειτε χρονο ριξτε και ενα bench στο GTA4 thread να δω και εγω τι θα εκανα περιπου με αλλο cpu.

σ αυτο το cpu game.

γιατι βλέπω κατι τετοια που τοσα βγαζω και με τον 6600....και δεν καταλαβαινω...:...:

http://hardforum.com/showpost.php?p=1033475800&postcount=76

δεν εχω το game,αλλιως ευχαριστως να εκανα.

μπορει να το νοικιασω για "χαρη" σου.

Τι ακριβως θελεις να κανω

δεν εχω το game,αλλιως ευχαριστως να εκανα.

μπορει να το νοικιασω για "χαρη" σου.

Τι ακριβως θελεις να κανω

με "σκλαβωνεις" : p

αμα δεν το χεις αστο...γιατι εκτος απο τα 10gb πρεπει να εγκαταστησεις και ολη την microsoft για να παιξει..

thnx anyway.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.