3likos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2009 Έχω ένα Seagate 500GB 32MB cache Πριν από περίπου 3-4 μήνες ξαφνικά κόλλησε το pc και αναγκάστηκα να κάνω restart. Μετά όμως δεν εμπαινε στα windows... Κάνω φορματ αλλά μετά δε βρίσκει το σκληρό. Στη συνέχεια ανακάλυψα ότι ίσως ανήκει στην ελαττωματική παρτίδα της Seagate , οπότε μετά από ψάξιμο καταλαβαίνω ότι πράγματι είχε ελλατωματικό firmware. Κάνω την ανανέωση και δούλευε μια χαρά. Βέβαια σπάνια (ανα 2-3 μέρες) τράβαγε ένα πάγωμα για 1-2 δευτερόλεπτα στη διαρκεια των οποίων ακουγόταν ένας ήχος κατα πάσα πιθανότητα από το σκληρό σαν να ξύνεται κάπου. Δεν έδωσα ακαι πολύ σημασία ώσπου πριν από λίγες μέρες έπαθε πάλι το ίδιο. Πάταγα να αποθηκεύσει κάτι και έλεγε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και κολλούσε πολύ. Κάνω restart και πριν μπει στα windows μου έλεγε ότι ο δίσκος παρουσιάζει σφάλμα. Αυτό το έγταφε πριν καν φορτώσει η μπάρα των windows. Το έγραφε στη μαύρη οθόνη που λέει και διαφορα άλλα, αριθμούς κλπ. Βγάζω τον σκληρό και τον συνδέω σε εξωτερική θήκη για να σώσω ότι αρχείο χρειαζόμουν. Κατα τη διαδικασία αυτή ο σκληρός εξαφανιζόταν και μετά από λίγα δευτερόλεπτα εμφανιζόταν (σαν να έκλεινε και αν άνοιγε). Εβγαινε δηλαδή το παραθυράκι ότι εντοπίστηκε νέο υλικό και μετά απο ώρα αποσυνδεόταν και ξαναεντοπιζόταν.... Τον κάνω φορμάτ πάλι και τον συνδέω μέσω SATA2 στον υπολογιστή αλλά τα windows τα εγκατέστησα αλλού. Μέχρι στιγμής δουλεύει ,χωρίς να έχει μέσα αρχείο. Κατέβασα το SEATOOLS και πέρασε τα τεστ (δεν τα έβαλα όλα γιατί μερικά long dst αργούσαν πολύ... αλλά το smart το πέρασε).... Το HDD health λέει ότι έχει 75% health... Θέλω να ρωτήσω τα εξής: 1.Με ποιο πρόγραμμα μπορώ να ξέρω τι πρόβλημα έχει? Ποιο συνιστάται για έλεγχο? 2.Καταλαβαίνει κανείς τι πρόβλημα έχει? Αν ναι πώς θα το αποδείξω στο servvice e-shop εφόσον το εμφανίζει συχνά αλλά όχι συνέχεια (μπορεί για μία μέρα να δουλεύει οκ...) 3. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το διορθώσω? ΥΓ1: Να σημειώσω ότι ο σκληρός όταν τον κουνάω ακούγεται κάτι να κουνιέται μέσα... Σαν να χτυπάει κάτι.... ΥΓ2: Ευχαριστώ για τη βοήθεια...
neuromancer Απρίλιος 1, 2009 #2 Απρίλιος 1, 2009 Διώξ'τον ASAP! Μη μαζοχίζεσαι. Ο δίσκος είναι unreliable - τέρμα. Σα να λέμε να οδηγάς στην εθνική με 180 χωρίς φρένα...
3likos Απρίλιος 1, 2009 Author #3 Απρίλιος 1, 2009 Διώξ'τον ASAP! Μη μαζοχίζεσαι. Ο δίσκος είναι unreliable - τέρμα. Σα να λέμε να οδηγάς στην εθνική με 180 χωρίς φρένα... Θα μου πάρεις εσύ καινούριο? 57 ευρώ πάει...
neuromancer Απρίλιος 1, 2009 #4 Απρίλιος 1, 2009 Όταν θα χάσεις τα data σου και θα ξαναέρθεις εδώ πανικόβλητος μήπως και γλυτώσεις τίποτε, τα ξαναλέμε. Στο φινάλε δε σου είπα να τον πετάξεις. Στην εγγύηση δεν είναι?
Aligator21 Απρίλιος 2, 2009 #5 Απρίλιος 2, 2009 3likos, δοκίμασε να κάνεις Full test τον σκληρό σου με τα SEATOOLS.Εάν σου παρουσιάσει πρόβλημα τότε κατευθείαν για RMA.Εφόσον από όσο κατάλαβα έχεις και 2ο σκληρό και μπορείς να κάνεις την δουλειά σου προς το παρών, εγώ στην θέση σου θα τον πήγαινα στο e-shop και θα τους έλεγα πως έχει πρόβλημα ο σκληρός (δεν χρειάζεται να πεις όσα ακριβώς μας περιέγραψες στο αρχικό σου post). Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.