stratakisggiioo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2009 Έχω σύνδεση Τελλάς εδώ και ένα χρόνο. Δεν ξέρω στην Αθήνα πως πάει, αλλά εδώ στο Ηράκλειο Κρήτης, είναι ικανοποιητική για τα λεφτά της. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι καθυστερεί αρκετά να δείξει σελίδες, όταν σερφάρω. Έτσι τους έστειλα Email, και με πήραν τηλέφωνο σε 1 μέρα να συζητήσουμε το πρόβλημα. Η ταχύτητά μου είναι στα 12 Mbps, την οποία και σχεδόν πιάνει. Όσων αφορά το αργό σερφάρισμα, μου πρότινε ο τεχνικός να βάλω το sp3, το οποίο ακόμα δεν έχω βάλει και να αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου (athlon 64 3,2 single core, 1.5 gb ram), γιατί μπορεί αυτό να φταίει. Και αναρρωτιέμαι... είναι αυτό δυνατόν??επίσης, μπορεί να φταίει η κάρτα δικτύου της μητρικής καθώς καθυστερεί να μου δείξει και τη σελίδα του ρούτερ??Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 1, 2009 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2009 Εκτός αν το έχεις απίστευτα φορτωμένο, το σύστημά σου δε δικαιολογεί καθυστέρηση στο browsing. Κοίταξε μήπως ο browser σου είναι γεμάτος από add-ons που ενδεχομένως να σε καθυστερούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 1, 2009 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2009 Μπες με ένα Ubuntu Live CD για να αποκλείσεις τον παράγοντα του λειτουργικού. Από κει και πέρα, αν δεις πάλι καθυστέρηση το συζητάμε, γιατί πέρα από το πόσα MBps έχεις είναι και το πόσο γρήγορα σου έρχονται που έχει σημασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 1, 2009 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2009 δοκίμασε όσο σερ΄φαρεις να έχεις ανοιχτό το task manager χτυπάει ποτέ 100%?πιστεύω οτι ξεπερνας κατα πολύ το κατώφλι για το φαινόμενο που περιγράφεις....δοκίμασε και με άλλο browser κανα safari π.χ χωρίς plugins κλπ ή το jpavly method liveCD Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Απρίλιος 1, 2009 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2009 δοκίμασες να παίξεις με άλλο dns? αν όχι, δοκίμασε αυτό http://www.opendns.com/ (έχει οδηγίες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratakisggiioo Απρίλιος 1, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2009 Κατ αρχάς, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 1) Ad ons δεν έχω βάλει εκτός από το ad block plus. Δοκίμασα να το βγάλω, αλλά δεν άλλαξε κάτι ( αν θυμάμαι καλά το έβαλα για να επιταχύνει το σερφάρισμα γιατί καθυστερεί αρκετό καιρό). Επίσης το σύστημα δεν είναι φορτωμένο τα πολύ βασικά office, mozilla, nero 8, msn και μtorrent αντε και κανα παιχνιδάκι.2) ωραία ιδέα για το ubunto live. έχουμε λινκ?? προτίνεις κάποια συγκεκριμένη έκδοση??3) αυτό με το task manager, έδωσε νέα στοιχεία στην έρευνα... όσο σερφάρω, το cpu usage κιμαίνετε από 30% έως 100% κυρίως όταν δουλεύει java, facebook γαρ (όπου είναι σταθερά στο 100%).... έχω την τελευταία έκδοση, μήπως να την βγάλω και να βάλω μία πιο ελαφριά?? καμιά ιδέα?? επίσης μήπως φταίει το antivirus (eset smart security 4.0.314.0)??4) από την τελλάς μου έχουν δώσει 3 διαφορετικούς dns servers και τους έχω δοκιμάσει αλλά δεν έχω δει ιδιαίτερη διαφορά. θα το κοιτάξω όμως αυτό που λες!!!EDIT: τώρα μόλις είδα ότι από την τελλάς μου έχουν δώσει ήδη open dns διεύθυνση για alternate dns server...επίσης, υπάρχει περίπτωση κάποιο service, να κάνει conflict ή να πρέπει να ενεργοποιήσω κάποιο άλλο προκειμένου να βελτιωθεί η ταχύτητα?? τι λέτε για sp3?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Απρίλιος 1, 2009 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2009 Για επεξεργαστη μου φαινεται περιεργο, δεν εχεις και pentium1.. Aλλα αυτο που οντως καθυστερει το browsing ειναι το αν εχεις ενσωματωμενη καρτα γραφικων.. Εχω προσωπικη εμπειρια απο δυο τετοια συστηματα, το ενα ειχε μια παλια s478 mobo με sis επανω και 512ddr οποτε ακομα και οι σελιδες του lab ετρωγαν πολυ lag. To αλλο εχει 780g με 2gb ddr2 αλλα κι εδω σε βαριες σελιδες (πχ στο "δειξτε το κουτι σας" αν εχει πολλες pic) τρωει μικρα σκαλωματα (που δεν ετρωγε για παραδειγμα το παλιο με 2600+, 5600 και 1gb ddr).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 1, 2009 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2009 Όταν λες facebook μήπως μιλάς για κανένα flash παιχνιδάκι; Γιατί το Flash τελευταία τσακίζει την cpu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 1, 2009 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2009 το FB το έχω τσεκάρει να μου γονατίζει και τον Ε4500(θηρίο δεν θέλω σχόλια)αν αφαιρέσεις κάποιο από τα feATURES που έχεις στην κεντρική θα ισιώσεις.εμένα το wall (super duber sexy ) κάποιο wall έκανε την σελίδα μου/προφίλ να σεεεερνεται δοκίμασε να ελαφρύνεις το προφίλ και θα πετάς.δεν ξέρω αν είναι κακογραμμένο η αν τρέχει bull**** απο πίσω πάντως ροκανίζει τρελά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratakisggiioo Απρίλιος 1, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2009 Όταν λες facebook μήπως μιλάς για κανένα flash παιχνιδάκι; Γιατί το Flash τελευταία τσακίζει την cpu.βασικά ναι...Ο υπολογιστής δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
partsa Απρίλιος 1, 2009 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2009 δεν πιστευω οτι παιζει ρολο ο επεξεργαστης. δοκιμασε νεους drivers για την καρτα δικτυου και δοκιμασε επισης διαφορετικους browsers. (opera, chrome, safari κ.α) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratakisggiioo Απρίλιος 1, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2009 έχω βάλει τους τελευταίους οδηγούς που βρήκα στο site της via όμως τίποτα. επίσης, αυτό που παρατήρησα στον taskmanager είναι ότι το network utilization δεν ξεπερνάει ποτέ το 5%. αυτό υποθέτω ότι σημαίνει πως από τα 100mbps, χρησιμοποιώ τα 5 mbps... λίγο κουλό δεν είναι??Τέλος, αυτή τη στιγμή δουλεύει άψογα. ίσως λίγο αργότερα να αρχίσει να μειώνετε η ταχύτητα και ανεβοκατεβαίνει μέσα στη μέρα συνεχώς, οπότε μάλλον θα αποκλείσω το θέμα με τον υπολογιστή. Πιθανών να είναι θέμα δικτύου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 2, 2009 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2009 Άμα στο κάνει μόνο σε sites τύπου facebook και λοιπά με flash και java δε σου φταίει ούτε ο υπολογιστής ούτε το δίκτυο. Αυτά τα sites είναι πολύ βαριά και σου γονατίζουν για λίγο το σύστημα, αλλά δε σε σώζει ούτε upgrade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.