Jump to content

Υδρόψυξη SLI

Sad_Joker_3D

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!Θέλω να σας ρωτήσω τι γνώμη έχετε για υδρόψυξη σε CPU και SLI.Έχετε κατά νου καμιά καλή συνδεσμολογία;Το σύστημα που έχω τώρα είναι σε κουτί thermaltake armor cls με υδρόψυξη μόνο στη CPU(θα ανεβάσω σύντομα φωτογραφία).Αν θέλω να κουμπώσω υδρόψυξη στις κάρτες θα αρκέσει η εργοστασιακή υδρόψυξη ή θα χρειαστεί να κάνω καμιά άλλη μόντα;

post-12177-1416073948,822_thumb.jpg

Μπορείς να πάρεις 2 τέτοια να κανεις την δουλειά σου με λίγα λεφτά !

Οι καρτούλες είναι λιγάκι παλιές για να βρείς κάτι καλύτερο πιστεύω.

Πριν μάλλον δεν έγινα κατανοητός έτσι όπως στο είπα.

Σε ρώτησα αν θες να σου προτείνουμε κάτι τέτοιο όπως σου δείχνω πάνω η θες block μονο για τον πυρήνα της κάρτας σου? και στις μνήμες/mosfet θα βάλεις ψυχτράκια?

Αυτό ακριβώς το waterblock σκεφτόμουνα κι εγώ."Μνήμες/mosfets"?Εννοείς της GPU?Ο προβληματισμός μου είναι εάν θα αντέξει η τρόμπα και αν με το ψυγείο που έχω θα καταφέρω να διατηρήσω χαμηλά τη θερμοκρασία...

Αν θες να βάλεις στις καρτούλες φίλε μου ξεχνα και αυτό το tank και αυτή την αντλία και τα λάστιχα και το ψυγείο.Το tank είναι πολύ έως παρα πολύ μικρό σε θέμα χωρητικότητας νερού και η αντλία είναι πολύ αδύναμη για να σηκώσει τόσο μεγάλο κύκλωμα.

Το ψυγείο επίσης είναι "λίγο" δεν θα μπορεί να κρυώσει το νερό γρήγορα.

theo_mich υπερχρονισμένο βγάζει τόσα,το έκανα με το AI booster της ASUS...μη νομίζεις,το πέτυχα μόνο μία φορά να σταθεροποιηθεί το σύστημα και ήταν Χειμώνας με -10 έξω...

Jason σκεφτόμουνα λοιπόν να κρατήσω το ψυγείο και το CPU waterblock και να βάλω παράλληλα άλλο ένα ψυγείο,μεγαλύτερο tank και μία πιο δυνατή τρόμπα...τί λες;Στέκει;

Jason σκεφτόμουνα λοιπόν να κρατήσω το ψυγείο και το CPU waterblock και να βάλω παράλληλα άλλο ένα ψυγείο,μεγαλύτερο tank και μία πιο δυνατή τρόμπα...τί λες;Στέκει;

Μια χαρά στέκει να έχεις 2 ψυγεία;)

Στα ρακόρ του cpu block δεν ξέρω τι θα γίνει.

Ξέρεις διάμετρο?

καλυτερα για τις καρτουλες να παρεις καποιο αφτερμαρκετ vga cooler (δες και το review του Thelab εδω για να επιλεξεις)

Σε καμια περιπτωση δεν αξιζει η υδροψυξη με αυτο το setup που χεις.

• 4 weeks later...

Να σας πω ειλικρινά,δεν ξέρω τι έχετε κατά νου όταν λέτε πως η τρόμπα της thermaltake δεν θα αντέξει για υδρόψυξη CPU και SLI...Προσθέτοντας ένα ακόμη ψυγείο,μετά τη CPU και πριν τις GPU,και βάζοντας μερικά tubes(τα οποία θα αλλάξω και θα βάλω σιλικονάτα)και 2 full cover χάλκινα waterblocks στις GPU,κράτησα σε full load τη θερμοκρασία της CPU στα ίδια επίπεδα(ίσως και λίγο χαμηλότερα από πριν) και παρατήρησα θεαματική μείωση του θορύβου και των θερμοκρασιών των GPU!!!Σε full load παλιότερα οι GPU ανέβαζαν 76 βαθμούς κελσίου ενώ τώρα το πολύ 50!!!Τσεκαρισμένα με το SpeedFan.Σε λίγο καιρό θα ανεβάσω φωτογραφίες.Ο μόνος προβληματισμός μου είναι εάν το SpeedFan δίνει ακριβή αποτελέσματα και για πόσο ακόμα θα με βγάλει αυτή η τρόμπα...Για καλό και για κακό αγόρασα και μία Eheim 1250 αν και κάπου διάβασα ότι μία πολύ γρήγορη τρόμπα με δυσανάλογα μικρά ψυγεία(σαν τα δικά μου)ίσως να απόδίδει συνολικά χειρότερα...Τί λέτε;

6500?Εγώ νόμιζα πως το wr για x2 ειναι 4,5-5...:secret:

Δηλαδή λες πως ίσως αλλάξω και CPU waterblock;Ναι αλλά που θα βρώ κάτι τέτοιο για socket 939?Δυστυχώς διάμετρο δε μπορώ να βρω και δεν έχω και το manual του κουτιού...

3/8 είναι.

Να σας πω ειλικρινά,δεν ξέρω τι έχετε κατά νου όταν λέτε πως η τρόμπα της thermaltake δεν θα αντέξει για υδρόψυξη CPU και SLI...Προσθέτοντας ένα ακόμη ψυγείο,μετά τη CPU και πριν τις GPU,και βάζοντας μερικά tubes(τα οποία θα αλλάξω και θα βάλω σιλικονάτα)και 2 full cover χάλκινα waterblocks στις GPU,κράτησα σε full load τη θερμοκρασία της CPU στα ίδια επίπεδα(ίσως και λίγο χαμηλότερα από πριν) και παρατήρησα θεαματική μείωση του θορύβου και των θερμοκρασιών των GPU!!!Σε full load παλιότερα οι GPU ανέβαζαν 76 βαθμούς κελσίου ενώ τώρα το πολύ 50!!!Τσεκαρισμένα με το SpeedFan.Σε λίγο καιρό θα ανεβάσω φωτογραφίες.Ο μόνος προβληματισμός μου είναι εάν το SpeedFan δίνει ακριβή αποτελέσματα και για πόσο ακόμα θα με βγάλει αυτή η τρόμπα...Για καλό και για κακό αγόρασα και μία Eheim 1250 αν και κάπου διάβασα ότι μία πολύ γρήγορη τρόμπα με δυσανάλογα μικρά ψυγεία(σαν τα δικά μου)ίσως να απόδίδει συνολικά χειρότερα...Τί λέτε;

Αυτή η αντλία που έχει η υδροψυξή σου έχει (το πολύ) ροή 500 λ/ω και μανομετρικό 1-2 μέτρα..πράγμα που σημαίνει ότι ζορίζεται πολύ για να φέρει βόλτα το κύκλωμα που έχεις..βάλε καλύτερα την eheim μιας και την έχεις πάρει να έχεις το κεφάλι σου ύσηχο;).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.