Jump to content

Nokia 5800?

geogeoland

Recommended Posts

Το έχει κανείς? Εντυπώσεις? Θα το παίρνατε ως ενα mid range κινητο/μη-επαγγελματικο pda για multimedia χρήση και χρήση ως κινητό?

nokia-5800-xpressmusic.jpg

Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής

Νokia

Μοντέλο

5800 Xpress Blue

Οθόνη

360 x 640 pixels, 3.2 inches

Χρώματα Οθόνης

16.000.000

Ανάλυση Κάμερας

3.15 Megapixels

Αυτόματη Εστίαση

Ναι

Εγγραφή Βίντεο

Ναι

Ραδιόφωνο

Ναι

MP3 player

Ναι

Ενσωματωμένη Μνήμη

81MB

Επέκταση Μνήμης

microSD

Bluetooth

Ναι, με A2DP

Bluetooth με A2DP

Ναι

WiFi

Ναι

Υπέρυθρες

Όχι

3G

Ναί,HSDPA

Δίκτυο

Quadband

GPRS

Class 32 Ναι

WAP

WAP 2.0/xHTML, HTML, RSS feeds Ναι

Χρόνος Ομιλίας

έως 8 ώρες

Χρόνος Αναμονής

έως 400 ώρες

Τύπος Μπαταρίας

Li-Ion

Βάρος (gr)

109 gr

Διαστάσεις (mm)

111 x 51.7 x 15.5 mm

Tv Out

Ναι

Ανοιχτή Συνομιλία

Ναι

Λειτουργικό Σύστημα

Symbian

Συγχρονισμός με PC

Ναι

SMS

Ναι

MMS

Ναι

Ναι

Java

Java MIDP 2.0

T9

Ναι

Περιεχόμενα Συσκευασίας

microSD 8GB MU-43 2τμχ Stylus Pen Θήκη μεταφοράς Κάρτα Μνήμης Καλώδιο σύνδεσης Λουράκι Μπαταρία Οδηγίες χρήσης Στερεοφωνικά ακουστικά Φορτιστής ταξιδίου

Προς το παρόν στα €330

Αλήθεια, σε σύγκριση με ενα htc ή ενα Glofiish στα ίδια λεφτά, πώς θα έστεκε? Προσωπικά πιο μεγάλη σημασία για μένα έχει η αποκρισιμότητα οθόνης. Τα έχω δοκιμάσει και αυτό και αρκετά htc της ίδιας κατηγορίας και αυτό το βρήκα το πιο... επικοινωνιακό. :p

Η αληθεια ειναι οτι το έχω δοκιμασει και δεν ενθουσιάστηκα κιολας.Ειναι λιγο αργο για touchscreen και δεν μπορει να συγκιθεί με ένα HTC.Είμαι κατοχος HTC και μπορώ να πω οτι υπάρχει διαφορά.Το κινητό αυτο ειναι η πρώτη απόπειρα της Νοκια σε touchscreen οθονη και θα έλεγα θελει βελτιωση για να μπορει να σταθεί στον ανταγωνισμο.Ο λογος που κάποιος θα το έπαιρνε είναι ομολογουμένως η μεγάλη οθόνη και η χαμηλή σχετικά τιμή

Η αληθεια ειναι οτι το έχω δοκιμασει και δεν ενθουσιάστηκα κιολας.Ειναι λιγο αργο για touchscreen και δεν μπορει να συγκιθεί με ένα HTC.Είμαι κατοχος HTC και μπορώ να πω οτι υπάρχει διαφορά.Το κινητό αυτο ειναι η πρώτη απόπειρα της Νοκια σε touchscreen οθονη και θα έλεγα θελει βελτιωση για να μπορει να σταθεί στον ανταγωνισμο.Ο λογος που κάποιος θα το έπαιρνε είναι ομολογουμένως η μεγάλη οθόνη και η χαμηλή σχετικά τιμή

χμμμ.δεν θα έλεγα ότι έχει αργό touch screen. Πιο αργό από του i-phone ίσως, πιο αργό από του Diamond δεν το νομίζω. Έχω το τηλέφωνο σχεδόν 10 μέρες και μπορώ να πω ότι για τα λεφτά του είναι ότι καλύτερο. Λόγω έλλειψης χρόνου, δεν το έχω ψάξει πολύ αλλά το μεγαλύτερο προσόν του θα έλεγα είναι η μπαταρία του. Κρατάει πάρα πολύ καλά, καλύτερα ακόμα και από το Ν73 που είχα.

^^^

φιλε μου ειναι πολλά τα προβληματικά κομμάτια, ιδίως στις πρώτες παρτίδες της συσκευής, αλλα στις τελευταίες παρτίδες βελτίωθηκαν κάποια απο τα ελατώματα. συνολικά τα προβλήματα που έβγαλε η συσκευή είναι:

κακή ποιότητα συρναμολόγησης(υπάρχει σχεδον σε όλες τις συσκευές)

προβληματικό ακουστικό(στις πρώτες παρτίδες)

προβλήματα σταθερότητας λογισμικού

καμένα πίξελ στην οθόνη (σε μικρό ποσοστό)

παρόλα αυτα παραμένει μια εξαιρετικά ολοκληρωμένη λύση all in one, καθώς προσφέρει gps, wifi, οθόνη 3,2 in, οπως αναφέρει και το παιδι παραπανω, και προσφέρεται σε μια δελεαστική τιμη για αυτά που δίνει.. σκεφτόμουν πολύ να το πάρω, μετα απο 6 χρονια σε sonyericcson(t39m, z600, w800) αλλά περιμένω μπας και βελτιωθεί η ποιότητα συναρμολόγησης...αα ξεχασα να αναφέρω το λειτουργικο του(symbian) στο οποίο κανεις τα πάντα...

Ναι φιλος παω πασο...απλως ειπα αυτο που ειχα ακουσει..απο κει και περα πιστευω οτι στα λεφτα του ειναι η καλυτερη επιλογη..

Junior -21- η μπαταρια του ποσο κραταει με νορμαλ χρηση δηλαδη?

με λίγη ομιλία (περίπου 60 λεπτά εισερχόμενες και εξερχόμενες) αλλά πολύ μα πολύ μουσική, μου κράτησε 4 μέρες σχεδόν (Δευτέρα απόγευμα εώς Παρασκευή πρωί) χωρίς να το κλείσω καθόλου. Όταν μεταφέρω κατάλογο από το Ν73, θα το δω και σε full καταπόνηση και θα ποστάρω!

Για τα λεφτά του είναι όντως κορυφαίο.

Έχω iphone αλλά ο κολλητός μου το έχει πάρει και αν και είχε το πρόβλημα με το ακουστικό είναι πολύ ευχαριστημένος. Πιο αργή απόκριση από iphone στο touch screen μπορεί να έχει αλλά αυτό είναι το μεγαλύτερο ατού του μήλου, και κοστίζει και 200 ευρό πάνω.

Επίσης το GPS του είναι άψογο στην μεγάλη οθόνη, και έχει μπαταρία για 3 μέρες όπως λεει ο Ανέστης που εγώ για να δω 2 μέρες κάνω τον σταυρό μου.

Ακόμα για εμένα το symbian είναι πλεονέκτημα εν αντίθεση με άλλους, ενώ όπου ακούσω Windows τρέχω

Μια απο τα ιδια κι εδω

το πηρα πριν απο καμια 10 μερες

και so far all good...

Mπαταρια που κρατα πραγματικα ανετα το τριημερο

Οθονη χορταστικη

Ηχος δυνατος και καθαροτατος (και απο το ακουστικο και σαν μουσικη απο το μεγαφωνο)

παιρνει και τα themes του iphone και γινεται κουκλι

Η φωτογραφικη ειναι αξιοπρεπης αλλα θελει ρυθμιση για συνηθηκες εσωτερικου φωτισμου

αλλιως θυμιζει καλειδοσκοπιο

Τα μονα που με εχουν ξενερωσει μεχρι στιγμης ειναι η ασυμβατοτητα καποιων εφαρμογων symbian

που ενω τυπικα υποστηριζονται απο την εκδοση

θελουν σκαλισμα & flashαρισμα του τηλεφωνου για να παιξουν

δλδ να βρω το χρονο για να ασχοληθω

Α! επισης αυτη η χρωματιστη ριγα περιμετρικα νομιζω οτι δινει ενα καθαρα νεανικο χαρακτηρα στο κινητο

και δεν μου πολυαρεσει

(δεν θα το βγαλει σε καμια ανοξειδωτη εκδοση αλλα Νοκια6500, που θα παει...)

Τελος προς οσους το εχουν ψαξει, το θεμα με τo GPS και τα Nokia Maps

πως ακριβως λειτουργει>?

Ποσο κοστιζει

και πιστευετε οτι αξιζει αντι κλασσικου φτηνου standalone gps?

Ευχαριστω προκαταβολικα

Ο φίλος μου έχει βάλει το πρόγραμμα της Garmin και μάλιστα μια υλοποίηση 3 σε 1 και δουλεύει άψογα που το έχω δει και live

Επειδή δεν ξέρω αν κάνει να τα λέμε αυτά εδώ* στείλε πμ να ρωτήσω αν θες.

πως ακριβως λειτουργει>?

Ποσο κοστιζει

Το nokia maps δεν το χρησιμοποιω εγω τοσο πολυ..το garmin και το sygic(εχθες περασα την τελευταια εκδοση)πιστευω ειναι αρκετα καλυτερα και με μεγαλυτερη λεπτομερεια...ολα αυτα στο Ν 95 8GB..

Έχω και εγώ το κινητάκι κανα μήνα τώρα. Πολύ καλό για τα λέφτά του.

Μετά την αναβάθμιση έγινε λίγο πιο γρήγορο. Η μπαταρία του είναι όλα τα λεφτά.

πως ακριβως λειτουργει>?

Ποσο κοστιζει

Ευχαριστω προκαταβολικα

Δεν έχω κάτσει να βάλω το Garmin αλλά αν θέλεις να δοκιμάσεις το Nokia Maps μπορείς να μπεις στη σελίδα της nokia και να βάλεις τον αριθμό του τηλεφώνου σου και θα σου έρθει ένας κωδικός για 14 ημέρες δωρεάν πλοήγησης με το nokia maps. Αν σου λήξει βάζεις άλλο αριθμό κινητού στη σελίδα της nokia και έχεις νεό κωδικό :p

Έ αν θέλεις να δοκιμάσεις το Nokia Maps μπορείς να μπεις στη σελίδα της nokia και να βάλεις τον αριθμό του τηλεφώνου σου και θα σου έρθει ένας κωδικός για 14 ημέρες δωρεάν πλοήγησης με το nokia maps. Αν σου λήξει βάζεις άλλο αριθμό κινητού στη σελίδα της nokia και έχεις νεό κωδικό :p

Επειδή την 2η φορά που έβαλα ξεχάστηκα κ την πάτησα. Όταν βάζεις τον κωδικό σιγουρέψου ότι θα έχεις wireless ιντερνετ κοντα, γιατί θέλει "online confirmation"

Εγώ πάντως, με μια δεύτερη δοκιμή, μόνο στα μηνύματα χαλάστηκα άγρια. Επειδή γράφω αρκετά και μεγάλα μηνύματα (κυρίως αυτά χρησιμοποιώ, και όχι κλήσεις), ακόμη και στο αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο, που έχει τα πιο μεγάλα πλήκτρα, μου ψιλοέβγαλε τη ψυχή. Σε capacitive κινητό είναι καλύτερη η κατάσταση, αλλά μέχρι στιγμής, μόνο το iphone και το g1 έχουν τέτοια οθόνη...

Εκτός κι αν έκανα εγώ κάτι λάθος, για κάποιον που γράφει πολλά μηνύματα, η έστω επικοινωνεί κυρίως μ' αυτά, δε θα το συνιστούσα. Προς το παρόν τα capacitive υπερτερούν νομίζω, και τα κινητά με κανονικά κουμπιά είναι εκτός συναγωνισμού. Οπότε αναμονή για μενα...

• 4 weeks later...

το εχω εδω και μια βδομαδα και το κινητο κανει παπαδες

εβαλα το garmin gps και εχει τρομερες λεπτομερειες στο δρομο.

το μονο που με χαλαει ειναι κατι ψιλοbugs που εχει ωρες ωρες και οτι δεν εχει ραδιοφωνο

• 4 weeks later...

παιδια ειμαι κατοχος του 5800 δεν εχω λογια ...λιγο στην καμερα σε χαμηλο φωτισμο κανει λιγα ναζοια αλλα αν βαλεις τις καταλληλες ρυθμισεις ειναι τζαμι...

Το κινητό αυτο ειναι η πρώτη απόπειρα της Νοκια σε touchscreen οθονη

οι πρωτες συσκευες ηταν 7700 και 7710....

;););)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.