Jump to content

Ερώτηση περί HDMI-DVI & monitor!

venom7

Recommended Posts

Ηι!Μια ερώτηση...Άμα συνδέσω την οθόνη του υπολογιστή με την κάρτα γραφηκών με καλώδιο hdmi θα έχω διαφορά στην εικόνα(windows,movies,games...) από τώρα που είναι με dvi?Και αν ναι, τότε θα είναι καλύτερα ή χειρότερα?Ή δε θα δω καμία διαφορά?

Αναφέρω ότι

1)η κάρτα γραφηκών είναι η 285GTX και δεν έχει HDMI αλλά DVI και η σύνδεση θα γινόταν με καλώδιο HDMI->DVI.

2)η οθόνη είναι η LG W2452T και είναι full hd και έχει είσοδο για HDMI.

Με λίγα λόγια.

1.Απο HDMI περναει ήχος

Απο DVI όχι.

2.με καλώδιο DVI to HDMI δεν περνάει ήχος

για να περναει ηχος θα πρεπει να βγαινει απο HDMI και να καταληγει σε HDMI.

(Απο τις nVidia με DVI εξοδο δεν περναει ηχος απο το DVI, απο τις ATI περναει και βγαινει μεσω του HDMI)

3.και τα δυο ειναι ψηφιακα και οσο αναφορα την εικονα ειναι τα ιδια.

4.Δεν χρειαζεται να σας απασχολει η ποιοτητα του καλωδίου(ειτε HDMI ειτε DVI) αν μιλαμε

για συνδεση περιπου κατω των 10 μετρων - o θόρυβος στο σημα (και ενδεχομενη μειωση της ποιοτητας

της εικονας που μπορει να γινει αντιληπτη), αφορα καλωδια πολλων μετρων

και συγκεκριμένα

τότε θα είναι καλύτερα ή χειρότερα?Ή δε θα δω καμία διαφορά?

ακριβώς το ιδιο θα ειναι.

Thanks Dem!Το ξέρω περί ήχου αλλά δεν ήξερα αν θα είχα διαφορά στην ποιότητα της εικόνας άμα συνέδεα monitor-video card με hdmi που υποτίθεται ότι μεταδίδει καλύτερη εικόνα από το dvi.Δλδ δεν ισχύει αυτό?

• 3 weeks later...

Εγω έχω την 9800GTX με διπλο DVI και βγάζω κανονικα ήχο με τον adaptor DVI-HDMI. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω , ήταν να βάλω ένα καλωδιάκι απο το spdif της μητρικής μέχρι την κάρτα γραφικών (και να ενεργοποιήσεις το spdif output απο τις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου)

Εγω έχω την 9800GTX με διπλο DVI και βγάζω κανονικα ήχο με τον adaptor DVI-HDMI. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω , ήταν να βάλω ένα καλωδιάκι απο το spdif της μητρικής μέχρι την κάρτα γραφικών (και να ενεργοποιήσεις το spdif output απο τις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου)

Το ξέρουμε αυτό και είναι λίγο off topic το σχόλιό σου(φιλικά), αλλά μιας και το ανέφερες θα μπορούσες να βάλεις μια φωτό από την σύνδεση στην μητρική σου με το καλώδιο?Επειδή συνήθως οι μητρικές έχουν 3πινη υποδοχή SPDIF και οι κάρτες δίνουν καλώδιο με 2πινη!

http://www.yorkspace.com/wp-content/uploads/2007/10/spdif-3.PNG

Τα 5ν ειναι αχρηστα.

Διαφορα δε θα δεις καμια.

Αχά, έτσι πες!:T:Οπότε έχεις συνδέσει τα δύο άκρα του καλωδόυ spdif στο ground και spdif_out.Και όλα καλά σου δούλεψαν?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.