Jump to content

Linux install

Time Lord

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια ρε παιδιά, έχω έναν Pentium 4 @ 3.4Ghz, 2GB RAM και του έχω 3 σκληρούς: 1ος 250GB έχει XP, o 2ος 500GB είναι για αποθήκευση δεδομένων και ο 3ος 640GB επίσης για αποθήκευση δεδομένων. Θέλω να εγκαταστήσω Ubuntu Hardy Heron 8.04 στον 640GB, τώρα το πρόβλημα είναι ότι φοβάμαι μήπως το Linux εγκατασταθεί επάνω στα δεδομένα του 640 & δεύτερον πως θα ρυθμίσω τον BootLoader για να βλέπει όλα τα λειτουργικά από όλους τους σκληρούς.

Μήπως γίνεται να μου πείτε την εγκατάσταση του Ubuntu βήμα-βήμα (για το Ubuntu θα διαθέσω 35GB από τα 640GB του σκληρού). Και τις ρυθμίσεις του BootLoader ? ? ? ?

Plz :help1:

Κατά την εγκατάσταση θα σου ζητηθεί να φτιάξεις τα partitions.

Κάντο χειροκίνητα, διάλεξε τον δίσκο που θες, κάνε resize το υπάρχον partition και φτιάξε στο FREE space ένα partition ext3 και ένα μικρό swap.

Όσον αφορά τον bootloader, ο grub θα βρει όλα τα λειτουργικά μόνος του και θα αυτορυθμιστεί. Εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις που θα τον εγκαταστήσεις. Μετά, ρύθμισε από το bios να εκκινεί από τον δίσκο που εγκατέστησες τον grub.

OK thanks a 1.000.000 μεγάλε. :jump1: Μήπως υπάρχει καμία εντολή για ποιο πολλές ρυθμίσεις του GRUB. Δεν τα βλέπει τα Linux ο GRUB αλλά δεν με πειράζει και τόσο, να μπαίνω στο BIOS.:woot:

Δεν βλέπει το linux o grub? :S

Εδώ μπορείς να δεις πώς να τον ρυθμίσεις για να στα βλέπει όλα. :)

sudo vi /boot/grub/menu.lst

Αλλα ψάξε στο google και συμβουλέψου έναν οδηγό για το τι μπορείς να κάνεις.

Πρακτικά τα πάντα μπορείς να κάνεις.

Βέβαια με βολεύει και το F8 κατά την εκκίνηση αλλά δοκίμασα και κάτι άλλο, μπήκα στον Synaptic Package Manager για κάνα manager για τον GRUB και βρήκα 2 αλλά στις ρυθμίσεις υπάρχει μια εντολή (την χρειάζεται το πρόγραμμα για να δει του σκληρούς και να τους σκανάρει για λειτουργικό οπότε στο προγραμματάκι μου βγάζει μόνο ένα σκληρό και μόνο το Ubuntu) οποία όταν την χτυπάω στο terminal μου λέει ότι δεν υπάρχει τέτοια directory η εντολή είναι σχεδόν ίδια με του noone85 "boot/grub/menu.lst" δοκίμασα και την εντολή που μου έδωσε ο πληροφορικάρειος του σχολείου "cat /boot/grub/devise.map" για να δώ που έχει εγκατασταθεί ο GRUB. Μου βγάζει το ίδιο μήνυμα με την άλλη εντολή δλδ ότι δεν υπάρχει τέτοια τοποθεσία.

Βέβαια όπως είπα βολεύομαι και με το F8.

Μου προέκειψε και κάτι άλλο σκέφτομαι να αλλάξω την ψήκτρα, μήπως υπάρχει καμία ιδέα για socket 775 (Motherboard: ASUS P5LD-VM).

Thanks για την βοήθεια σας παιδιά.

Δεν υπάρχει η τοποθεσία; Πάντως στην δεύτερη που σου είπε ο καθηγητής σου το σωστό είναι device και όχι devise.

Μήπως έχεις εγκατεστημένο άλλον boot manager;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.