Jump to content

4870χ2 ψηνεται (κολλημενος πυρηνας)

BeetleJuice

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

κορμια σπερα

λοιπον ακουστε το προβλημα

φρεσκια εγκατασταση , 4870χ2 με τους last catalyst

idle , εχω 500/500 και 500/500 με 1,05 βολτ κανονικα

τωρα ομως ο πρωτος πυρηνας ειναι στα 500/500 αλλα ο δευτερος ειναι στα 750/900 1,26βολτ IDLE

λογικο ειναι η καρτα να εχει 80 βαθμους σχεδον και στους 2 πυρηνες

αμα φολνταρω για εστω 1 sec και μετα το κλεισω το folding @gpu, τοτε ολα επανερχονται νορμαλ απο κει κ μετα , δλδ 500/550 και 1,05 βολτ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 2 ΠΥΡΗΝΕΣ Και ο πρωτος παει 75 και ο δευτερος (που δεν δουλευει καν) παει 64 (λογικοτατο)

ενα επισης περιεργο ειναι οτι το overdrive ναι μεν δειχνει temp και χρονισμους ΑΛΛΑ ειναι ολα "γκριζα" δλδ δεν μπορω να πειραξω τιποτα , ουτε φυσικα να απενεργοποιησω το overdrive γιατι το κουτακι δεν μπορει να κανει κλικ

επισης περιεργο ειναι οτι με το amd clock utility δεν "ακουει" κανενας πυρηνας σε χρονισμους

απο την αλλη με rivatuner ακουει μονο ο πρωτος που φυσικα δεν εχει καποιο προβλημα αρα τι να το κανω

για να ακουσω καμια ιδεα παιδια

οποιος το βρει εχει κερασμα

ΥΓ

η καρτα ειχε το TOP bios και δουλευε επισης πολυ καλα απλα το αλλαξα για λογους συμβατοτητας

αν καποιος μπορει να μου κανει dump το bios το original θα ημουν ευγνωμων

ειναι η asus με το μονο φαν (οχι με τα 3)

σας ευχαριστω πολυ

To πρώτο θεμα ειναι γνωστό στις 4870χ2 , ανάλογα με την έκδοση των catalyst , ο ενας πυρήνας δουλεύει στο full μεχρι να ξεκινήσεις κάποια 3d εφαρμογή και την κλήσεις ... μετα δουλεύουν idle και οι 2 πυρήνες.

Στο overdrive πρέπει να πατήσεις το χρυσό κλειδί κατω απο το graphics adapter, ωστε να ξεκλειδώσεις την δυνατότητα για overclock.

Στο rivatuner πρέπει να διαλέξεις τον δεύτερο πυρήνα ξεχωριστά απο το αναδυόμενο μενού διοτι φαίνονται σαν δυο διαφορετικές κάρτες, το ιδιο πρεπει να κανεις και στους catalyst.

"Στο rivatuner πρέπει να διαλέξεις τον δεύτερο πυρήνα ξεχωριστά απο το αναδυόμενο μενού διοτι φαίνονται σαν δυο διαφορετικές κάρτες, το ιδιο πρεπει να κανεις και στους catalyst."

αυτο δεν επιασα μονο αρχηγε

τωρα τα κοιταω αυτα που λες

καμια συμβουλη αλλη?

και γω τοσο καιρο εχω στο startup folding και μετα το κλεινω μολις μπω xp

παντως οταν την ειχα με το top δεν τα εκανε αυτα

63 και 52 εχω τωρα , καμια σχεση με πριν

τωρα ειναι ανθρωπινη η καρτουλα

καλα αυτο με το κλειδι δεν τοχα ξαναδει , πως γινεται δεν μπορω να καταλαβω...

Δες τι εννοώ απο την φώτο , πρέπει να κλοκαρεις και τις 2 κάρτες.

Κάποιοι catalyst δεν είχαν αυτο το bug αλλά δεν θυμάμαι ποιοι... ενδεχόμενος να ήταν οι 8.12

post-4091-1416073924,0051_thumb.jpg

εμενα εκει εχει 4 καρτες

το ξερω αυτο

αν θυμαμαι καλα δεν με αφηνει να ρυθμισω την δευτερη καρτα , μονο την πρωτη

και γω παντως νομιζω πως καποιοι παλιοι ηταν καλυτεροι

τωρα οι 9,3 τι να σου πω , φανταζομουν πως επιτελους τους φτιαξανε...

τεσπα

παντως απο bios οτι και να εχω κανει δεν διορθωνεται η καρτα

της εχω αλλαξει τα φωτα στη ρυθμιση και την εχω φλασαρει απειρες φορες

δεν στρωνει ειναι bug σιγουρα...

Το Rivatuner δεν κλοκαρει και τους 2 πυρινες στα XP,μονο στα Vista.

To amdgpuclocktool δουλευει μονο μεχρι τους catalyst 8,9 και αφου πρωτα τρεξεις κατι 3D (την αρχικη οθονη του aquamark π.χ.).

Αφου ρε σκαθαροπουλο ξερεις οτι εχω λιωσει με την 4870Χ2 γιατι δε πηρες πρωτα ενα τηλ. να με ρωτησεις να σου πω τι να κανεις:D

Καλησπερα...και απο εμενα...σκαθαρη!!φιλε τι κανεις?να τα πουμε καποια στιγμη...

εχω μια ερωτηση και εγω...εχω μια ASUS 4870χ2 πωσο μπορω να παω το Core? και πωσο την MEM?και πωσο θα πρεπει να δουλευει ο ανεμηστηρας?ολα αυτα με την μαμα ψυχτρα....

Φιλιπ , ξεχασα οτι ειχες την ιδια καρτα βρε αδερφε !!

γερασα και γω , χαχα

αντε για πες τι να κανουμε

τακα φιλε η καρτα με το top bios παει σχεδον 850-1000 χωρις mod

με Mod παει παραπανω οσο αντεχουν τα αυτια σου να την ακους

αν θες μπορω να στην μονταρω μια μερα να παιξεις και να τοχεις ον-οφ το μοντ με διακοπτη να το χωνεις οποτε θες

αν θες το top bios να στο στειλω απλα στο flash ειναι λιγο περιεργη γιατι θελει 2 φλασαρισματα με φλοπυ ή στικακι bootable για τον καθε πυρηνα κτλ

οτι θες πες μου κορμαρα !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.