pai_mei Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2009 Ξερετε καποιo προγραμμα που να οταν κανω delete ενα αρχειο, αυτο να σβηνεται κατευθειαν και εντελως απ το σκληρο ΧΩΡΙΣ να περναει απ το Recycle.Bin?
lefteriz Μάρτιος 28, 2009 #2 Μάρτιος 28, 2009 δεξι κλικ στο καδο ανακύκλωσης. do not move file to recycle bin..
pai_mei Μάρτιος 28, 2009 Author #3 Μάρτιος 28, 2009 Δεν γινεται αυτο, δεν μπορω να ρυθμισω το recycle.binEπισης θα ηθελα ενα προγραμμα που να σβηνει απευθειας απ το σκληρο (κανονικα τα σβησμενα μενουν για καποιο διαστημα στο σκληρο μεχρι να καλυφθουν απο αλλα).
kreach Μάρτιος 29, 2009 #4 Μάρτιος 29, 2009 Γιατί δεν γίνεται??? Για το δεύτερο, θες να διαγράψεις κάτι "μόνιμα" ή να το κρατάει για λίγες μέρες? Λέω "μόνιμα" γιατί δεν γίνεται να διαγράψεις κάτι ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τον σκληρό σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δυσκολέψεις πολύ αυτόν που θα θελήσει να ανακτήσει το αρχείο. Το file shredder διαγράφει με διάφορους τρόπους αρχεία -ανάλογα με τον αλγόριθμο που θα επιλέξεις στις ρυθμίσεις. Off topic: Φίλε pai mei, πώς σου φαίνεται η φωτό στο avatar μου? Σου θυμίζει κάποιον
pai_mei Μάρτιος 29, 2009 Author #5 Μάρτιος 29, 2009 Nαι. Μου θυμιζει τα επικα "Εxecutioners from Shaolin" και "Shaolin Avengers"....Eλεγα οτι δεν γινεται γιατι δεν μπορω. Αλλος ειναι ο Administrator.Αυτο που θελω ειναι οτι διαγραφω να διαγραφεται αμεσως και οριστικα. Να μην περναει απ το recycle.bin ή απ οπουδηποτε αλλου και να μην μενει στο σκληρο.Υποθετω οτι θα γινεται με το αναλογο προγραμμα.
DarkSaga Μάρτιος 29, 2009 #6 Μάρτιος 29, 2009 αν άλλος είναι ADMIN χρησιμποίησε το φλασάκι σου σαν temp για τα αρεία σου όλα.και το παραπάνω πρόγραμα δεν νομίζω να σε αφήνει να το εγαταστήσεις.γενικά οι admins δεν έχουν κανα ιδιαίτερο σφίξιμο για τα αρχεία σου.αν πάλι αποκτήσουν τα κολπάκια που αναφέρθηκαν δεν σε σώζουν auditing και λοιπές σκιώδεις τακτικές σε αδειάζουν πριν καν σβήσεις...
pai_mei Μάρτιος 29, 2009 Author #7 Μάρτιος 29, 2009 Eγω δεν μπορω να ξερω τι "σφιξιμο" μπορει να εχουν, αυτο που θελω ειναι να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Ουτε φλασακι παιζει. Να το βαλω μεν το file shredder αλλα δεν ειναι πρωτη μου επιλογη αν χρειαζονται καποιες μερες για να διαγραψει οριστικα, οπως ειπε ο φιλος kreach. Ποια κολπακια αναφερθηκαν? Δεν αναφερθηκε κανενα κολπακι. Eαν προλαβω και σβησω εκ του ασφαλους, δεν θα με "αδειασει" κανεις...
x-treme Μάρτιος 29, 2009 #8 Μάρτιος 29, 2009 Για να μη περάσει κάτι από το recycle bin κάνεις shift+delete. Βεβαίως με αυτόν τον τρόπο δε σβήνεται κάτι τελείως, αλλά ενδεχομένως να υπάρχει τρόπος να ανακτιθεί. "Απόλυτη" διαγραφή δε μου έχει χρειαστεί, οπότε δεν ξέρω.
pai_mei Μάρτιος 29, 2009 Author #9 Μάρτιος 29, 2009 Α, με shift+delete το αρχειο σβηνεται κατευθειαν χωρις να περασει απ το Recycle? Και παλι ομως δεν μπορω να ξερω εαν πηγαινει σε καποιον private folder του Αdmin...
DarkSaga Μάρτιος 29, 2009 #10 Μάρτιος 29, 2009 αν ο admin σου θέλει,μπορεί να κρατάει όλα τα αρχεία που περνάς στο μηχάνημα το κάνει με το που τα γράφεις στο δίσκο. δεν χρειάζεται να περιμένει να το σβήσεις για να το διαβάσει από το recycle bin το ίδιο ισχύει για κάθε πόρο του συστήματος που χρησιμοποιείς
pai_mei Μάρτιος 29, 2009 Author #11 Μάρτιος 29, 2009 Ναι, κι αν θελει μπορει να κανονισει να βγαινουν και περιστερια απ την οθονη...Κοιταξε, ο admin μπορει να ελεγξει το πισι σου μεσω remote αλλα τοτε θα το καταλαβεις γιατι ο κερσορας σου θα κουνιεται. Πως θα κραταει ολα τα αρχεια που περνας απ το μηχανημα? Τεσπα, αυτα ειναι ασχετα, τωρα μιλαμε για συγκεκριμενη κατασταση. Το γεγονος οτι οι λειτουργιες του recycle ειναι εντελως απενεργοποιημενες, δεν ειναι καπως υποπτο? Αν ο admin εχει 100δες πισια υπο τον ελεγχο του ισως θελει με μια γρηγορη ματια να ελεγχει καθε βδομαδα ολα τα σβησμενα του δικτυου...
PetrosD Μάρτιος 29, 2009 #12 Μάρτιος 29, 2009 Κανε shift+delete τοτε, δεν πανε σε καποιο private folder. +1 σε αυτοαν ο admin σου θέλει,μπορεί να κρατάει όλα τα αρχεία που περνάς στο μηχάνημα το κάνειμε το που τα γράφεις στο δίσκο.δεν χρειάζεται να περιμένει να το σβήσεις για να το διαβάσει από το recycle binτο ίδιο ισχύει για κάθε πόρο του συστήματος που χρησιμοποιείς
pai_mei Μάρτιος 29, 2009 Author #13 Μάρτιος 29, 2009 Γιατι εκανες παραθεση κατι που ηδη απαντηθηκε? Για να το εμπεδωσω?Και γιατι να κανω shift+delete και να μην χρησιμοποιησω ενα εξειδικευμενο προγραμμα που αναλαμβανει να εξαφανιζει τα αρχεια χωρις να μενουν στο δισκο?
x-treme Μάρτιος 30, 2009 #14 Μάρτιος 30, 2009 Κοίτα, αν ο admin σου ενδιαφέρεται τόσο πολύ ώστε να δει τί αρχεία χρησιμοποιείς, πρώτα απ' όλα δε θα σε αφήσει να τρέξεις το "γ@μ@τ0 πρόγραμμα που σβήνει τα πάντα". Επίσης θα φροντίζει να κρατάει log με κάθε ενέργεια που κάνεις. Επίσης στάνταρ θα υπάρχουν εφαρμογές που κρατάει αντίγραφα από κάθε αρχείο που δημιουργείς. Τις εφαρμογές αυτές εσύ ΔΕ θα μπορείς να τις δεις. Κοινώς, αν ο admin ξέρει και θέλει, ΜΠΟΡΕΙ να σε παρακολουθεί σε επίπεδο κλικ του ποντικιού, χωρίς εσύ να το παίρνεις χαμπάρι. Τώρα, αν θεωρείς πως κάποιος θα ασχοληθεί τόσο πολύ με αυτό που κάνεις... δε νομίζω να υπάρχει τρόπος να είσαι 100% σίγουρος πως καλύπτεις τα ίχνη σου. Καλύτερα να πάρεις ένα λαπτοπ το οποίο θα είναι δικό σου. Βέβαια και πάλι ο διαχειριστής του δικτύου θα μπορεί να ελέγχει τα πακέτα που στέλνεις/λαμβάνεις στο δίκτυο. Και γιατι να κανω shift+delete και να μην χρησιμοποιησω ενα εξειδικευμενο προγραμμα που αναλαμβανει να εξαφανιζει τα αρχεια χωρις να μενουν στο δισκο? Το shift + delete αυτό κάνει. Σβήνει τα αρχεία. Βέβαια με forensic tools κάποιος μπορεί να τα ανασύρει. Δεν είναι πολύ δύσκολο αυτό, αλλά αν κάποιος ασχοληθεί τόσο πολύ με την πάρτη σου... ε τότε δεν έχεις και πολλές επιλογές (βλ. πιο πάνω). Αν πάλι δε σε πείθω... δοκίμασε αυτό: http://ezinearticles.com/?How-to-Delete-Files-Or-Folders-Completely-and-Permanently?&id=2016446 Και κοίτα πίσω σου μην έχεις καμιά κάμερα να σε παρακολουθεί... και να μην έχεις κάποιον keylogger... software ή hardware... Όχι βέβαια πως μπορεί να είσαι σίγουρος... ο big brother καραδοκεί
pai_mei Μάρτιος 30, 2009 Author #15 Μάρτιος 30, 2009 Aς αφησουμε τη φιλολογια τι μπορει και τι δε μπορει να κανει ο Administrator. Δεν ειναι το θεμα μας οι παρανομιες που μπορει να σκαρφιστει ο admin για να σε παρακολουθησει. Εξαλλου οπως ειπα, μπορει να μην ενδιαφερεται για να ελεγχει το παραμικρο log στο δικτυο, αλλα αν εχει 100δες πισια υπο τον ελεγχο του ισως θελει με μια γρηγορη ματια να ελεγχει καθε βδομαδα ολα τα σβησμενα του δικτυου. Αλλα παλι... ok ο admin μπορει να δει τι προγραμματα εγκαθιστω. Ενα αρχειο κειμενου ομως που θα το σβησω εξαφανιζοντας το με την αναλογη εφαρμογη, μπορει να το διαβασει?... Βασικα, δεν θελω να καλύπτω τα ιχνη μου οπως υποθετεις. Θελω οτι σβηνω να σβηνεται εντελως. Το οτι οι λειτουργιες του Recycle.Bin ειναι εντελως απενεργοποιημενες δεν σου φαινεται περιεργο? Στο μεταξυ βρηκα τη... Χάϊντυ http://www.heidi.ie/node/14 Τελος, απορω που με "κατηγορεις" για ανασφαλειες και bigBrotherισμό ενω οπως φαινεται εσυ εισαι σαφως πιο ψυλλιασμενος
x-treme Μάρτιος 30, 2009 #16 Μάρτιος 30, 2009 Μη αρπάζεσαι ρε. Πλάκα κάνω! Σορρυ αν το τράβηξα.Λοιπόν, αν σβήσεις κάτι με shift+delete, δεν είναι τόσο έυκολο να κάνεις recover τα αρχεία. Θέλει ειδικό πρόγραμμα. Οπότε είσαι καλυμένος σύμφωνα με αυτό που λες.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.