psyber Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2009 λοιπον πολλοι απο εμας έχουν διαφορα κρασαρισματα με 64αρια vista, για αυτό ειπα να καταθεσω την εμπειρια μου μήπως και βοηθηθει κανεις. Το συστημα μου φαινεται στην υπογραφή για σχετικο reference. τις πρωτες μπλε οθόνες τις έτρωγα οταν προσπαθουσα να εγκαταστησω το λειτουργικό. ο λόγος ήταν ότι out of the box τα vista απλα δεν ήταν συμβατα με τις custom ρυθμίσεις στο bios της ram. για να καταφέρω να ολοκληρώσω την εγκατάσταση έριξα τη συχνότητα της μνημης απο 800 στα 400 και του επεξεργαστη απο 3.00 στα 1,6 περιπου. μόλις μπηκα πρώτη φορά σε περιβαλλον windows πριν φορτωσω drivers και εφαρμογες περασα το sp1. μετα την εγκατασταση του επανεφερα μνημες και επεξεργαστη εκει που έπρεπε και επαιζε χωρις προβλημα. σε αντιθεση με αυτα που ισχυριζονται οι περισσοτεροι εγω είδα μεγαλη αλλαγη στη σταθεροτητα και την επιδοση με τη χρηση του sp1.:crazy_pilot: ενα άλλο προβλημα που ταλαιπωρησε αρκετα ήταν οι μπλε οθόνες που λενε "a clock interrupt was not received on a secondary processor within the allocated time interval". τα forum ειναι γεματα με ποστ απο τυπους που βαρανε το κεφαλι τους στον τοιχο. εγω με τη βοηθεια σκορπιων ποστ έκανα το εξης: αφαίρεσα τους drivers της ATI και καθαρισα το συστημα με το driver cleaner (δεν μπορειτε να φανταστειτε τι καταλοιπα αφηνει η ΑΤΙ!!) και ξαναπερασα την τελευταια εκδοση. απο τοτε δεν μου εχει βγαλει τετοια μπλε οθονη και το pc ειναι γενικα σταθερο. να σημειωσω ότι παλιότερα με nvidia vga δεν ειχα τετοιο προβλημα. και κατι αλλο ήμουν και εγω απο τους μικρους κατεργαρακους που κατεβάζουν torrent... μόλις έβαλα επίσημη ενεργοποίηση απο microsoft πολλα προβλήματα λύθηκαν... τελικα αναθεωρω τη φιλοσοφια μου που λεει ότι λεφτα πεφτουν μονο σε hardware... Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Μάρτιος 27, 2009 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2009 "ο λόγος ήταν ότι out of the box τα vista απλα δεν ήταν συμβατα με τις custom ρυθμίσεις στο bios της ram" Αυτό μπορείς να το εξηγήσεις λίγο; Τι σχέση συμβατότητας μπορεί να έχουν τα βίστα με τις ρυθμίσεις της ραμ; Όπως το γράφεις εγώ το μόνο που φαντάζομαι είναι ότι δεν ήταν σταθερό το σύστημα εκεί που ήταν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάρτιος 28, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2009 τα βιστα εννοω οτι αρνουνταν να εγκατασταθουν σε πειραγμενες ρυθμισεις οχι μόνο επρεπε ολα να τα βαλω default αλλα χρειαστηκε εν τελει να υποχρονισω επεξεργαστη και μνημες προκειμενου μα μη φαω στη μαπα μπλε οθονη!:flag: Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάρτιος 28, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2009 παντως μη το ματιασω ακομα να μου πεταξει μπλε οθονη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Takiss21 Απρίλιος 18, 2009 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2009 Γεια σας παιδια... Ειμαι καινουργιος στο forum θα ήθελα να μοιραστω μαζι σας ενα προβλημα με 32μπιτα Vista εκανα format στον υπολογιστη μου αφου αρχισα να τον σεταρω καποια στιγμη εβαλα και το Αλκοχολ το προγραμμα και μου πεταξε μπλε οθονη... Επανεκινηση κανονικα και συνεχισα, εντωμεταξυ ειχα εναν εξωτερικο συνδεδεμενο και στην αρχη νομιζα οτι κρασαρε(συγνωμη αν λέω βλακειες αλλα υποθετω πως και οι εξωτερικοι κρασαρουν) εξου και η μπλε οθονη, τον εβγαλα λοιπον και συνεχισα.... Μετα απο κανενα τεταρτο μπλε οθονη και μου το εκανε τρεις φορες συνεχομενα, ε αφου δεν το εσπασα απο τα νευρα μου του εκανα φορματ και εβαλα xp.... Αλλα ειναι κριμα γιατι τοση ασταθεια, Ram εχω ενα γιγα μηπως ειναι μιρκη αλλα το pc οταν το πειρα Vista home premium ειχε... :sorry: Αν βγαινω εκτος θεματος αλλα μηπως μπορείτε να με βοηθεισετε? Καλο Πασχα σε όλους με υγεια!! Περιμένω προτασεις!!! Τα λεμε!!!:banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Απρίλιος 18, 2009 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2009 τα βιστα εννοω οτι αρνουνταν να εγκατασταθουν σε πειραγμενες ρυθμισεις οχι μόνο επρεπε ολα να τα βαλω default αλλα χρειαστηκε εν τελει να υποχρονισω επεξεργαστη και μνημες προκειμενου μα μη φαω στη μαπα μπλε οθονη!:flag:Σίγουρα δεν ισχύει. Όλα τα Pc που έχω περάσει Vista, ήταν πάντα ένα 50% πάνω σε CPU (τουλάχιστον) και οι μνήμες ανάλογα χιονισμένες και σφιγμένες και ποτέ δεν είχα πρόβλημα στο install. Είναι κατά πάσα πιθανότητα, αστάθεια του PC σου.Γεια σας παιδια... Ειμαι καινουργιος στο forum θα ήθελα να μοιραστω μαζι σας ενα προβλημα με 32μπιτα Vista εκανα format στον υπολογιστη μου αφου αρχισα να τον σεταρω καποια στιγμη εβαλα και το Αλκοχολ το προγραμμα και μου πεταξε μπλε οθονη... Επανεκινηση κανονικα και συνεχισα, εντωμεταξυ ειχα εναν εξωτερικο συνδεδεμενο και στην αρχη νομιζα οτι κρασαρε(συγνωμη αν λέω βλακειες αλλα υποθετω πως και οι εξωτερικοι κρασαρουν) εξου και η μπλε οθονη, τον εβγαλα λοιπον και συνεχισα.... Μετα απο κανενα τεταρτο μπλε οθονη και μου το εκανε τρεις φορες συνεχομενα, ε αφου δεν το εσπασα απο τα νευρα μου του εκανα φορματ και εβαλα xp.... Αλλα ειναι κριμα γιατι τοση ασταθεια, Ram εχω ενα γιγα μηπως ειναι μιρκη αλλα το pc οταν το πειρα Vista home premium ειχε... :sorry: Αν βγαινω εκτος θεματος αλλα μηπως μπορείτε να με βοηθεισετε? Καλο Πασχα σε όλους με υγεια!! Περιμένω προτασεις!!! Τα λεμε!!!:banging:1gb είναι όντως λίγο...Κάποιος driver πιθανότατα δεν έκανε σωστά εγκατάσταση, κατά πάσα πιθανότητα του chipset, μιας και μπλέκεται και ο εξωτερικός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.