Jump to content

pci express sata raid controller

GruntGR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Οπως λεει ο τιτλος θα θελα να παρω κατι τετοιο για να αντικαταστησω τον ICH7 R controller της dfi 975x/g,o κυριος λογος που θελω να το κανω αυτο ειναι επειδη η gtx260 ειναι ΓΟΜΑΡΙ και μπλοκαρει ενα απτα 4 sata ports, το θεμα ειναι οτι χρειαζομαι και τους 4 σκληρους συνδεδεμενους (2 raptor σε raid 0, ενας sata1 200αρης WD και ενας sata2 300αρης WD ) με συγκεκριμενη σειρα κιολας διαφορετικα δεν φορτωνουν τα XP ! γι αυτο το λογο εχω την καρτα στο 2ο 16x slot το οποιο ομως λειτουργει μονο σε 8x συμφωνα με το gpu-z :S χρειαζομαι λοιπον ενα pci express controller με τουλαχιστον 4 ports που να μην εχει χειροτερες επιδοσεις απτο onboard, καμια ιδεα ??

Δοκιμασα να βαλω τους 2 απλους σκληρους σε αυτο το contoller http://www.sunix.com.tw/it/en/Product_Detail.php?cate=2&class_a_id=34&sid=369 και τους raptor στο ICH7 αλλα παλι μπορουσαν να φορτωσουν τα XP :S

Δηλαδή αντί να βγάλεις όλους τους σκληρούς έξω και να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα (φρέσκια εγκατάσταση λειτουργικού με τους Raptors μόνο πάνω) προτιμάς να τα σκάσεις για hardware αμφιβόλου ποιότητας;

χμ τοσο πολυ κοστιζουν τα controller ε ? μαλλον ο 200αρης θα παει για φουντο (ειναι εκτος εγγυησης ετσι κι αλλιως) και θα βαλω εναν καινουργιο στο onboard με τα windows στο ενα partition και τα δεδομενα του 200αρη στο αλλο, ενω ο 300αρης που δεν εχει games ουτε τπτ σχετικο με το λειτουργικο ( παρολαυτα δεν μπορουν να ξεκινησουν τα xp χωρις αυτον στην θεση του :S ) θα παει στο pci sata raid που εχω ηδη

Adaptec 1430sa

http://shopping.pathfinder.gr/?q=Adaptec+1430sa

Τιμή 91,55 € άμεσ διαθέσιμο.

http://www.greek-shops.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=2961251&ref=pathfinder

Χαρακτηριστικά

http://www.adaptec.com/en-US/products/Controllers/Hardware/sata/entry/AAR-1430SA/

4 Serial ATA 3Gb/s Ports for support of up to 4 SATA disk drives

PCI Express x4 host interface

RAID 0, 1, 10, and JBOD

Native Command Queuing

48-bit LBA support for drives above 137GB

Low-profile form factor

Bootable array support

RoHS compliant

Complete List of Supported Operating Systems

prodshot_1430SA.gif

Ο Adaptec 1430sa υποστηρίζει πολλά λειτουργικά μεταξύ των οποίων και Vista 64.

http://ask.adaptec.com/scripts/adaptec_tic.cfg/php.exe/enduser/std_adp.php?p_faqid=14857

Κάθε ένα από τα 4 port υποστηρίζει 3Gb/s (300ΜΒ/s) ταχύτητα (δηλαδή SATA ΙΙ), αλλά η κάρτα είναι PCI Express 4-lane 2.5 Gb/s.

(δεν ξέρω αν κάθε γραμμή ή όλες μαζί έχουν αυτή τη διαμεταγωγή).

Η Adaptec είναι μια από τις παλιότερες εταιρίες στο χώρο και πολύ αξιόπιστη.

thanks αλλα καλυτερα να αγορασω με 72 ευρω WD640gb black edition αυριο κιολας :p, νουμπο-ερωτηση μιας και εχω να κανω format καπου 2 χρονια, αμα τον συνδεσω τον δισκο μονο του στο ICH7 και τον βαλω σε IDE mode θα τον δει το setup των xp sp2 κανονικα ? αν ναι μετα την εγκατασταση μπορω να τον γυρισω ξανα σε sata mode ετσι ? ελπιζω να μην χρειαστει να τρεχω για floppy drive τελευταια στιγμη :p

Α, σκεφτομαι να τον χωρισω σε 3 partition, 1 των 20gb για winxp και 1 των 30gb για windows 7/vista (αμα λαχει) και ολα τα υπολοιπα gb στο 3ο, χρειαζομαι περισσοτερα gb για τα λειτουργικα ? page file θα εχω 2mb στο partition με τα xp και 2gb στους raptor

o κυριος λογος που θελω να το κανω αυτο ειναι επειδη η gtx260 ειναι ΓΟΜΑΡΙ και μπλοκαρει ενα απ'τα 4 sata ports.... γι αυτο το λογο εχω την καρτα στο 2ο 16x slot το οποιο ομως λειτουργει μονο σε 8x συμφωνα με το gpu-z

@GruntGR

Ολόιδιο σκηνικό και εδώ (gtx 260 σε dfi 975Χ/G) με το ίδιο πρόβλημα, μόνο που έχω 3 δίσκους.

Δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι η 260 δουλεύει στα 8x στο κάτω 16άρι. Έχεις εικόνα κατά πόσο επιρεάζει τις επιδόσεις? Η αλήθεια είναι ότι δεν το έψαξα καθόλου καθώς πήρα την 260 "ευκαιριακά" (βόλευε να σκοτώσω την 8800GTS που είχα) και μετά δεν είχα χρόνο για gaming.

Φαίνεται ότι η επίδραση του 8x στις επιδόσεις είναι μηδαμινή, αν η εφαρμογή (game) μπορεί και κάνει τη δουλειά της με τη μνήμη της κάρτας. Αν όμως η εφαρμογή χρησιμοποιεί και την RAM του υπολογιστή για να αποθηκεύει μεγάλα textures (βλέπε Crysis, Flight Simulator X, κτλ) η μείωση των επιδόσεων μπορεί να είναι από ασήμαντη (~2.5% σε Crysis), ως έντονη (~20% σε Flight Simulator X).

Τα νούμερα που λέω είναι από σχετικό άρθρο σε Tom's Hardware:

http://www.tomshardware.com/reviews/pci-express-2.0,1915-13.html

Άρα, εκτός αν πετάς με FSX, μικρό το κακό που η VGA είναι στη 8x γραμμή.

Θύμισέ μου, η dfi975G/X τι PCIe έχει ? v.1.1 ή v.2.0 ?

Ο ΤΟΜ δεν δοκίμασε SLI, όπου απαιτείται συντονισμός ανάμεσα στις δύο κάρτες. Αν το έκανε η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη. Τότε οι κάρτες ήταν αρκετά πιο αδύναμες από τις σημερινές. Επίσης και το υποστηριζόμενο bandwidth σήμερα με τους core i7 είναι μεγαλύτερο.

Τελικά δεν έχουμε απάντηση για το SLI (x16+x16) VS SLI (x16+x8).

Ας συγκρίνουμε δύο μηχανήματα με δύο κάρτες GTX285 σε SLI σε παιχνίδια και σε ανάλυση μεγαλύτερη - ίση από 1920x1200.

Σύνθεση Νο 1

PCIe 1.1, core2 quad και SLI (x16+x16)

Σύνθεση Νο 2

PCIe 2, core ι7 και SLI (x16+x8).

Ε στην περίπτωση αυτή, νομίζω ότι η διαφορά δεν θα είναι μικρή σε επίπεδο 2% στο Crysis και 20% στο FSX.

Αυτά ίσχυαν για μια κάρτα σε ένα slot 16x VS 8x με παλιές κάρτες και hardware και όχι σε SLI σε σύγχρονο hardware.

Για μένα είναι non issue το θέμα με την 8x γραμμή. Η 9800 GX2 με τις 2 GPUs δεν είναι ασήμαντη ποσότητα, χώρια που την δοκιμάζει και σε 1920 με antialiasing. Εγώ 1680 παίζω.

Δεν αντιλέγω όμως ότι σε SLI + πολυ μεγάλη ανάλυση + μεγάλα textures πιθανώς να το μπουκώσει το 8άρι.

1.1 ειναι το pci-e της dfi, δηλαδη 16x pci-e 1.1 = 8x pci-e 2.0, οπως και ναχει πηρα τον δισκο το πρωι, εκανα μια καθαρη εγκατασταση(βρηκα και το floppy drive με την δισκετα για το raid μεσα ευτυχως ) , εβαλα οτι drivers προλαβα να βαλω πριν φυγω για δουλεια εκανα και τα 3 προχειρα partition που ηθελα,προς το παρων ο 300αρης και ο 200αρης ειναι εκτος

Με το που τους συνδεσω με το pci sata controller, αντι να φορτωσουν τα windows μου βγαζει " boot disk failure - insert system disk and press enter " , επισης αμα τους συνδεα πριν περασω τα XP απτο cd το συστημα κολλαγε στο " inspecting your system configuration "

Θα πειραματιστω κι αλλο οταν γυρισω σπιτι το βραδυ, εχω φαει τρελη ηττα παντως, καμια ιδεα τι μπορει να φταιει ?

update : Δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει με το καταραμμενο το pci, ευτυχως αμα συνδεσω τους σκληρους μετα το φορτωμα των XP τους βλεπω κανονικα, δεν ειναι λυση ομως αυτη, δηλαδη θα εχω βγαλει το sata καλωδιο απτον 300αρη θα φορτωνω το xp και οταν τον χρειαστω θα βγαζω το καπακι για να τον συνδεσω ? :p

@ neuromancer για δοκιμασε στο 4ο port να συνδεσεις κανενα left angle sata καλωδιο και πες μου αν μπαινει μετα η καρτα κανονικα ή αυτο θα κανω ή θα βαλω καμια thermalright HR-03 GTX μονο και μονο επειδη η στοκ ειναι γομαρι :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.