Jump to content

Overclocking & EIST

pank

Recommended Posts

CPU : C2E6700 (stepping 6, revision B2)

CPU COOLER : ZALMAN 9500

MOBO : ABIT IP35PRO (τελευταίο bios version περασμένο)

RAM : Mushkin 2X2GB kit (800mhz, 4-4-4-12, 2,0V default)

Η συχνότητα του επεξεργαστή μου είναι 2,66ghz. Οι μνήμες δουλεύουν όπως έχει ορίσει ο κατσκευαστής.

Αλλάζω το fsb από 266 σε 400, το multi από 10 σε 8 και βάζω το διαιρέτη στις μνήμες στο 1:1 ωστε να παίζουν όπως πριν. Απενεργοποιώ ολα τα cpu features(c1, eist κτ.λ.) από το BIOS. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Αποτέλεσμα : Ο επεξεργαστής δουλεύει σταθερότατα στα 3,2ghz, χωρίς την παραμικρή αύξηση στις τάσεις. Ούτε καν στο cpu v-core. Έτρεξα 5ωρα sessions memtest, microsoft memory diagnostic και orthos blend strees cpu&ram priority 9.

Αφού είδα τα πάντα να πηγαίνουν τόσο καλά, σκέφτηκα να επανεργοποιήσω τα c1 και eist για να δω αν το o/c παραμένει σταθερό, κάνοντας παράλληλα χρήση αυτού του χρήσιμου χαρακτηριστικού. Δε γίνεται με τίποτα όμως. Ο επεξεργαστής δουλεύει σταθερά στα 3,2, και δεν πέφτει ποτέ το multi και η τάση. Default δουλεύει κανονικά.

Αρκεί η αλλάγη του multi και του fsb για να κάνουν τα c1&eist να μη λειτουργούν ; Εχω την εντύπωση πως παλιότερα (με άλλα setups) δεν αντιμετώπιζα κάτι τέτοιο. Παίζει καμμία ρύθμιση που δεν τη ξέρω (γιατί δεν ασχολούμαι και πολύ με το άθλημα) ή το αφήνω έτσι ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.