Jump to content

Εγγύηση Laptop

v.djay!

Recommended Posts

*Το θέμα είναι σοβαρό,σπάμ,αστειάκια και λοιπά δεν είναι ευπρόσδεκτα*

Έχω αγοράσει εναν φορητό turbo-x απο το πλαίσιο,ο οποίος ως ώρας είχε εμφανίσει 2 φορές πρόβλημα στο σκληρό δίσκο,και τις 2 φορές οι υπάλληλοι απλά αλλάξαν δίσκο και δε προσπάθησαν να επανακτήσουν τα δεδομένα.Αλλά αυτό το ανέχτηκα.Πριν απο μια βδομάδα και μόλις ενα μηνα-και αν-μετα τη τελευταία επισκεψή μου για service αυτού,εμφάνισε πρόβλημα το οποίο τελικά οοφειλόταν σε καμένη μητρική.Το θέμα είναι οτι μου ζητάν να πληρώσω εγώ τη ζημιά,επείδη εχουν περάσει οι 12 μήνες της εγγύησης.Πρώτο παράδοξο,οτι πριν απο ενα μήνα που το πήγα,είχε ήδη περάσει ενας χρόνος απο τότε που το πήρα αλλα δε μου παν τίποτα περι εγγύησης.Δεύτερο παραδοξο?Επιμένουν να αγνοούν τον νόμο 3043/2002 του αστικού κώδικα περι παραγραφής,δλδ το 554 που συγκεκριμένα λέει "Τα δικαιώματα του αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο πέντε ετών για τα ακίνητα και δύο ετών για τα κινητά".

Πιστεύω,πως είναι μη φρόνιμο το πλαίσιο και το κάθε πλαίσιο ν'αμφισβητεί τον αστικό κώδικα.Αυτό που θα κάνω αύριο,είναι καταγγελία σε Ινκα,αλλα θα ψάξω και για ανάλογους φορεις(γενικη γραμματεία καταναλωτή,συνήγορο πολίτη κτλ).Απλά θέλω να ακούσω μια γνώμα και απο σας οσον αφορά στο τι θα ταν συνετό να κάνω,αν χρειάζεται να κάνω κατι περεταίρω.

Υγ:Εν τω μεταξύ αυτή η νοοτροπία που έχουν πολλες εταιρίες,"προτιμώ να χάσω το πελάτη,παρα του παρέχω τ'αυτονόητα"δε την καταλαβαίνω.Δηλαδή δε μπορούν να δούν,τι χασούρα θα χουν,αν απογοητευσουν εμενα που χω σκάσει καποια χιλιάρικα εκει,και παρόλο που δεν έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος απο τη ποιοτητα των προιόντων,παρ ολα αυτά ήταν το μόνο κατάστημα που υποστήριζα και πρότεινα?Τι να πω?Είμαι απογοητευμένοςς ειλικρινά απο τη στάση τους...

Τα δικαιώματα τα εμαθα,απο γενική γραματεία καταναλωτή και κεπκα.Θα τα διεκδικήσω με καταγγελία στο ΙΝΚΑ,και θα δω τι παίζει με το εκποιζω.Ευχαριστώ πολύ!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.