DreamAxe Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2009 Κατ αρχήν καλησπέρα, ήμουνα μέλος εδώ και παλιά (εποχές 2005-6) αλλά έχω ξεχάσει username/pass και το email που είχα κάνει την εγγραφή δεν υπάρχει πλέον οπότε αναγκαστικά έκανα νέο λογαριασμό, it's nice to be back Πριν απο έναν περίπου χρόνο άρχισαν να εμφανίζονται artifacts στα παιχνίδια όταν ο υπολογιστής είχε μείνει ανοιχτός μερικές ώρες, οπότε υπέθεσα οτι ήταν κάποιο πρόβλημα με την ψύξη στην κάρτα γραφικών και έτσι την αντικατάστησα με μια καινούρια (σύμφερε περισσότερο). Τη μέρα που έβαλα την νέα κάρτα έβαλα το PC να τρέξει για ώρα 3dmark σε loop για να δώ αν όλα ήταν καλά. Περίπου μια ώρα μετά ο υπολογιστής έσβυσε ξαφνικά και δεν άναβε. Ευτυχώς είχα μια μητρική πρόχειρη και την αντικατέστησα, οπότε και συνειδητοποίησα οτι με την παλιά κάρτα δεν εμφανίζονταν πλέον artifacts στα παιχνίδια. Απο τότε το σύστημά μου είναι έτσι και η νέα κάρτα πουλήθηκε αφού δεν είχα λόγο να την κρατήσω. Έτυχε, πριν απο λίγες μέρες, να βρώ την παλιά μητρική που είχα φυλάξει σε ένα κουτί. Την εξέτασα οπτικά για αρκετή ώρα και δεν φαίνεται να έχει κάποιο σημάδι που να δείχνει οτι υπάρχει πρόβλημα (φουσκωμένοι πυκνωτές ή μαυρίσματα απο κάψιμο σε κάποιο κύκλωμα). Επειδή θέλω να στήσω ένα PC με μεταχειρισμένα εξαρτήματα για file server στο τοπικό δίκτυο σκέφτομαι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω αν η μητρική είναι καμμένη/χαλασμένη ή αν αυτό που συνέβη την τελευταία φορά ήταν κάποιο βραχυκύκλώμα. Έχω τροφοδοτικό για να την δοκιμάσω, αλλά δεν έχω CPU/κάρτα γραφικών και δεν ρισκάρω να βάλω αυτά που είχα παλιά πάνω για να μην έχουμε κανένα ατύχημα. Η μητρική έχει led πάνω οπότε αν παίρνει ρεύμα λογικά θα φανεί όταν την συνδέσω, αλλά δεν ξέρω αν για να δουλέψει το led χρειάζεται να έχει και τον επεξεργαστή πάνω. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω αν η μητρική ζεί ακόμα?
Spyrious Μάρτιος 25, 2009 #2 Μάρτιος 25, 2009 Ο μόνος τρόπος είναι με cpu,vga,ram που ξέρεις ότι δουλεύουν,ειδάλλως θέλει ειδικό εξοπλισμό.http://www.cyberguys.com/product-listings/?categoryid=440Δες μήπως μπορεί να στην κοιτάξει κάποιο κατάστημα.
DreamAxe Μάρτιος 25, 2009 Author #3 Μάρτιος 25, 2009 Αυτό είναι πρόβλημα... δεν βάζω τα κομμάτια απο το κυρίως σύστημα πάνω γιατί φοβάμαι μήπως η μητρική είναι προβληματική και τα χαλάσει... απο ότι φαίνεται οι λύσεις είναι α) να βρώ μεταχειρισμένο 754 επεξεργαστή (με το ρίσκο αν είναι όντως προβληματική να ξεμείνω με τον επεξεργαστή) ή β) να ξεχάσω τη μητρική
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.