Jump to content

Προβλημα εκκίνησης PSU(τροφοδοτικού)-Για "ψαγμενους" μονο

nnannos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν το πρόβλημα έχει ως εξής: Κάνοντας κάποιες δοκιμές με το μοβο GA-8st800(gigabyte) socket 478 στα πινς του τροφοδοτικού έκαψα κάτι στο μοβο και δεν ανοίγει πλεον με κουμπι(ουτε με τα jumpers που συνδεεται το κουμπι εννοειται), για να το ανοιξω βραχυκυκλωνω το πρασινο καλωδιο τροφοδοτικου(PS_ON με τη γη), τοτε ολα λειτουργούν ρολοι. Σκεφτηκα να φτιαξω κυκλωμα με flip-flop κ να παρακάμψω το μοβο, αλλα εχω κολλησει πως μαλλον κατι απλο καηκε, οπτικα ολα ειναι καλα, υποπτευομαι πως ειναι το chip w83301r που δινει τις τασεις σε μνημες αλλα στο datasheet αναφερει και το soft start... αν δεν ειναι αυτο μήπως ειναι το sis962L??? αν ειναι αυτο να το πεταξω τοτε...Λοιπον πειτε ιδέες αν σας εχει τυχει κατι τετοιο και επίσης αν εχει κανεις σας κανα μοβο χαλασμένο με το W83301R (οποιος εχει socket 478 πιθανον το εχει)το θελω για να χρησιμοποιησω το τσιπακι...Περιμενω απαντησεις..

Η λυση να βγαλεις τα pinakia απο το power button και να τα σφηνωσεις-τοποθετησεις στο τροφοδοτικο κατευ8ειαν στο πρασινο και μαυρο καλωδιο δεν παιζει??

Σε περιπτωση που δεν παιζει με αλλαγη το διακοπτακι με καποιο αλλο που να μενει μεσα οταν το πατας θα κανεις δουλεια(κατα 99.9% -Η δικια σου λυση μοιαζει περιπλοκη χωρις να υπαρχει λογος.Μου ξεφευγει κατι?).

Η λυση να βγαλεις τα pinakia απο το power button και να τα σφηνωσεις-τοποθετησεις στο τροφοδοτικο κατευ8ειαν στο πρασινο και μαυρο καλωδιο δεν παιζει??

Σε περιπτωση που δεν παιζει με αλλαγη το διακοπτακι με καποιο αλλο που να μενει μεσα οταν το πατας θα κανεις δουλεια(κατα 99.9% -Η δικια σου λυση μοιαζει περιπλοκη χωρις να υπαρχει λογος.Μου ξεφευγει κατι?).

To PSU δουλευει μονο οσο τα πινσ πρασινο-γη ειναι ενωμενα, οποτε επειδη ο διακοπτης ειναι push button(κλεινει μονο μια στιγμη) θα αναψει στιγμιαια ετσι, γι'αυτο μονο αν βαλω flip flop να κραταω το πρασινο γειωμενο θα δουλεψει, και αν το ξαναπατησω να φευγει απο γη και να γινεται παλι λογικο 1(το πρασινο(PS_ON) ειναι σε λογικο 1 οταν ειναι κλειστο το τροφοδοτικο), αλλα δε θα κλεινει κλεινοντας τα windows, εχω βει ενα σημα βεβαια που πεφτει οταν κανω shut down απο το floppy αλλα θελει συνδιαστικη λογικη να πιανει και αυτη τη πτωση και τελικα να αλλάζει τη λογικη στο φλιπ-φλοπ....

στο πρωτο μου Pc ειχα κανει την ανελεητη πατεντα να βαλω διακοπτη απο πορτατιφ...

ειχα ενα παρομοιο προβλημα...:whistle2:

Διακόσιες πατέντες θέλει αυτό, και ΑΝ δουλέψει θα είναι καμια λύση σε στυλ portatif :sarcastic:

Να αγοράσεις μια μητρική δεν είναι και τόσο απαγορευτικό πια για να κάνεις τη δουλειά σου...

W83301R Μπορώ να σου δώσω εγώ αλλά αμφιβάλλω αν το πρόβλημά σου θα λυθεί με αυτό... Δεν έχει καμμία σχέση με το power-on κύκλωμα... Για γράψε τους τύπους από όλα τα ολοκληρωμένα να δούμε πως λειτουργει...

Φιλικά,

Χρήστος

Χρήστο κάποια άλλα ολοκληρωμένα τα οποία ήδη άλλαξα είναι τα 74HC14 και 74lvc14 και τα 2 τα άλλαξα με HC14 που φαινεται να χουν ιδια συμπεριφορα, επειδή βαρεθηκα φτιαχνω κυκλωμα με ατμελ μικροελεγκτη, δουλευει on/off αλλά βρήκα αλλο ένα σημα για να κλεινει αυτοματα απο τα xp ειμαι σε καλο δρομο, αλλα απο περιεργεια ηθελα να δω αν φταιει το w83301r γιατι ακολουθώντας το κυκλωμα κατι παει εκει, αν εισαι ηλιουπολη να κανονιζαμε εχω ενα φιλο που μενει εκει κοντα στο μπραχαμι-εγω ειμαι σαλαμινα-pm ακομα δε μπορω να στειλω γιατι ειμαι newbie στο σιτε

ΥΓ επίσης μπορει να χει καει μεσα στο sis962L το οποιο αλλαζει αλλα πολυ δυσκολα τοποθετειται παλι χωρις ειδικο εξοπλισμο..εγω εχω μονο θερμο αερα και κολλητηρι

Νικος

Ναι κανένα πρόβλημα, κανονίζουμε (σε pm) να σου στείλω το τσιπάκι :)

Το 962, άσε που είναι δύσκολο να το βρεις αλλά ακόμα και να το βρεις πρέπει να του κάνεις και reballing...

Χρηστο στειλε μου εσυ αν ειναι ενα pm με τηλ να σε παρω γιατι εγω ακόμα δε μπορω, ειναι πολυ αυστηρο το σιτε τελικα

Τελικα μετα απο καποιες δοκιμες(με αναμμενο το τροφοδοτικο με βραχυκυκλωμα πρασινο-γη) διαπίστωσα οτι δουλευει το κουμπι για επαναφορα απο stand by και επίσης κανει shut down τα windows, το μονο προβλημα λοιπόν ειναι οτι δεν αναβει, να'ναι απλα κανα mosfet λετε? πως τα μετραω αυτα? Πρεπει να ναι πολυ απλο τελικα το προβλημα και μου χει σπασει τα νευρα-και μη πει κανεις περι αγορας αλλου mobo γιατι εχω ηδη παρει άλλο, ειναι θεμα hobby να ασχολείσαι με αυτα...αν καταλαβαινετε τι θελω να πω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.