def Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2009 παιδια καλησπερα,βλεπω οτι υπαρχουν ειδη πολλα αξιολογα ποστ με SSD,αυτο που θαθελα ειναι να μου πει ο καθε κατοχος SSD το μοντελο που εχει,και τι τελικα συμπερασματα εβγαλε απο την μεχρι τωρα χρηση τους.Επειδη σκεφτιομαι να επενδυσω ενα αρκετα σεβαστο ποσο σε RAID. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theo_mich Μάρτιος 23, 2009 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2009 εχω δοκιμασει μονο mtron... πραγματικα δεν εχει καμια μα καμια σχεση με μηχανικους δισκους και δεινοσαυρους...ακομα και χωρις raid τα παντα ειναι σαν να κανουν restore... ειδικα τωρα που γυρισα σε μηχανικο λογω χωρητικοτητας μου φαινεται οτι σερνεται το συμπαν. ps. δεν υπερβαλλω καθολου.ps2. μην ξεχαστεις, intel, mtron, memoright & samsung SLC Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Μάρτιος 23, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2009 ποιο πολυ σε INTEL ειμαι και γω απλα θελω χωριτηκοτητα γυρω στα 150 gb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάρτιος 24, 2009 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2009 Στα λεφτά που υπολογίζω ότι πας να δώσεις, 2 λύσεις έχω στο μυαλό μου: είτε 2* X25-M 80Gb είτε n* Mtron Mobi (ποσότητα & χωρητικότητα ανάλογα με τα γούστα/€€, δηλαδή 6*32Gb, 4*32Gb, 3*64Gb κλπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
theo_mich Μάρτιος 24, 2009 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2009 γνωμη μου 3x64 mtron(900ε) ή 2x64 X25-E αλλα ξεφευγεις λιγο στο κοστος(1500ε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChSin7 Μάρτιος 24, 2009 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2009 Νομίζω το πιο οικονομικό πακέτο (αν μπορείς να αγοράσεις από αγγλία) είναι 5χ Sammy_32GB_SLC σε raid0 (αν έχεις ICHxR controller είσαι μια χαρα) θα σου έρθει κανα 500άρι ευρώ. Επιδόσεις σε 4χ32GB αυτών των δίσκων έχει μετρήσει και ποστάρει ο GeorgeSod, check it. Θα έχεις περίπου 450MB/s Read & 400MB/sec Write (στην χειρότερη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
theo_mich Μάρτιος 24, 2009 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2009 οτιδηποτε πανω απο 3 ssd πιστευω ειναι υπερβολη και θα χασει την αξια του πολυ γρηγορα. αφου θα δωσεις τοσα λεφτα σε καμια περιπτωση μην παρεις 32αρηδες. 64+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChSin7 Μάρτιος 24, 2009 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2009 οτιδηποτε πανω απο 3 ssd πιστευω ειναι υπερβολη και θα χασει την αξια του πολυ γρηγορα. αφου θα δωσεις τοσα λεφτα σε καμια περιπτωση μην παρεις 32αρηδες. 64+Δεν συμφωνώ μαζί σου. Ότι λεφτά είναι να χάσει σε 1 χρόνο από τωρα θα τα χάσει ότι και να παρει με τους ρυθμούς που τρέχει η αγορά των SSD. Μέσα σε ένα/ενάμιση μήνα ο 80άρης Intel έχει πέσει 100 δολάρια περίπου. Αντιθετα οι τιμές αυτών των Samsung έχουν πιάσει ήδη πάτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάρτιος 24, 2009 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2009 οτιδηποτε πανω απο 3 ssd πιστευω ειναι υπερβολη και θα χασει την αξια του πολυ γρηγορα.Για εξαρτήματα Η/Υ μιλάμε, οπότε το γρήγορο χάσιμο αξίας είναι δεδομένο, είτε πρόκειται για 32Gb είτε για 64Gb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Μάρτιος 24, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2009 κοιτα πετρο γυρο στα 800-900 ευρο,τωρα η επιλογη που μου προτεινεις για 3χ32 η 4χ32 και αυτη πολυ καλη φενεται,απλα θελω οσο το δυνατον πολυ γρηγορο φορτομα αρχειων απο 50MB μεχρι 900MB,αν η λυση 3χ32 η 4χ32 mitron ειναι καλυτερη θα παω σε αυτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
theo_mich Μάρτιος 24, 2009 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2009 3x64 mtron 900euro. Εδω εισαι. ~300r/w & 0.08-0.1seek & 178GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 24, 2009 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2009 Προσωπικα διαφωνω στο να παρει ο def SSD's.Το φορτωμα αρχειων των 50-900ΜΒ γινεται το ιδιο γρηγορα και απο μια συστοιχια Raid0 με Velociraptors.Ειδικα αν βαλεις επανω 4 σε Raid0 εχεις ενα θεωρητικο Sequential Read της ταξης των 480ΜΒ/s αν κανεις και ενα μικρο(150GB) partition στην αρχη.Το ιδιο φυσικα γινεται και με 4x 32αρηδες Samsung SLC αλλα τα λεφτα νομιζω ειναι περισσοτερα.Ζυγιστε πρωτα τις αναγκες σας και μετα αγοραστε.@def: Αν το φορτωμα μεγαλων αρχειων ειναι αυτο που σε ενδιαφερει, δεν νομιζω να δεις μεγαλη διαφορα με τους SSD.Θα δεις διαφορα σιγουρα στις καθημερινες εργασιες, απλα πρεπει να αναρωτηθεις αν αξιζει τα παραπανω λεφτα.Απο την αλλη αν θελεις κατι ΤΕΤΟΙΟ για καθε μερα τοτε πηγαινε για SSD.Υ.Γ. To "τετοιο" δειχνει ενα raid0 array με 2 Χ Intel X25-E σε onboard controller (ICH10R), Windows 7, Intel Core 2 Duo @ 4.5Ghz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Μάρτιος 24, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2009 Προσωπικα διαφωνω στο να παρει ο def SSD's.Το φορτωμα αρχειων των 50-900ΜΒ γινεται το ιδιο γρηγορα και απο μια συστοιχια Raid0 με Velociraptors.Ειδικα αν βαλεις επανω 4 σε Raid0 εχεις ενα θεωρητικο Sequential Read της ταξης των 480ΜΒ/s αν κανεις και ενα μικρο(150GB) partition στην αρχη.Το ιδιο φυσικα γινεται και με 4x 32αρηδες Samsung SLC αλλα τα λεφτα νομιζω ειναι περισσοτερα.Ζυγιστε πρωτα τις αναγκες σας και μετα αγοραστε.@def: Αν το φορτωμα μεγαλων αρχειων ειναι αυτο που σε ενδιαφερει, δεν νομιζω να δεις μεγαλη διαφορα με τους SSD.Θα δεις διαφορα σιγουρα στις καθημερινες εργασιες, απλα πρεπει να αναρωτηθεις αν αξιζει τα παραπανω λεφτα.Απο την αλλη αν θελεις κατι ΤΕΤΟΙΟ για καθε μερα τοτε πηγαινε για SSD.Υ.Γ. To "τετοιο" δειχνει ενα raid0 array με 2 Χ Intel X25-E σε onboard controller (ICH10R), Windows 7, Intel Core 2 Duo @ 4.5Ghz.ΖΑΧΟ το ρεβιου σου το εχω δει,ομως το θεμα ειναι, οτι δεν βλεπω διαφορα στους 2χ150 ραπτορες που εχω, σε συκγριση με 2χ640 σε φωρτομα αρχειων. Τωρα για 4χ150 δεν δοκιμασα αλλα ποσο καλυτερη διαφορα θα ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 24, 2009 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2009 Στο συγκεκριμενο λινκ που εδωσα δεν δειχνω κατι σχετικο με το review. Τα review ειναι μονο νουμερα.Το feeling που μπορει να σου δωσει ενας SSD δειχνει το αρχειακι. Αυτο που λες παραπανω, ειναι στην ουσια αυτο που λεω και εγω. Σε φορτωμα αρχειων λογω του Sequential read που εχουν ολοι οι παραπανω μηχανικοι δισκοι το οποιο κυμαινεται περιπου στα 100ΜΒ/s διαφορα δεν θα δεις.Διαφορα θα δεις μονο οταν αρχιζεις να φορτωνεις το Raid0 array σου με ακομα περισσοτερους δισκους γιατι το read θα αυξανεται(1 δισκος ~ 100MB/s, 2 δισκοι ~ 200ΜΒ/s, 3 δισκοι ~ 300ΜΒ/s και λοιπα) μεχρι να φτασεις το οριο του controller που ειναι 666MB/s περιπου.Το ιδιο θα συμβει και με τους SSD αναλογα με το sequential read που εχουν σαν οριο.Οπως σου ειπα και στο προηγουμενο ποστ οταν διαβαζεις μεγαλα αρχεια (50ΜΒ εως 900ΜΒ) ολοι το ιδιο ειναι. Η διαφορα του SSD φαινεται στα μικρα αρχεια και στις καθημερινες λειτουργιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Μάρτιος 24, 2009 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2009 Απ'ότι έχω καταλάβει, το FSX κάνει ότι και το Crysis - γράφει την ώρα που παίζεις στο δίσκο τα νέα textures, προσπαθώντας να μειώσει τα Loading Times. Αυτά τα Textures είναι τα μεγάλα αρχεία που λέει ο def (νομίζω δλδ), αλλά όπως είδαμε στις δοκιμές στο Crysis, οι SSD κάναν μεγάλη διαφορά, παρόλο που το μέγεθος των αρχείων ήταν μεγάλο.Πιστεύω ότι αν όντως συμπεριφέρεται έτσι το FSX, αξίζει να πάει σε SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Μάρτιος 24, 2009 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2009 Απ'ότι έχω καταλάβει, το FSX κάνει ότι και το Crysis - γράφει την ώρα που παίζεις στο δίσκο τα νέα textures, προσπαθώντας να μειώσει τα Loading Times. Αυτά τα Textures είναι τα μεγάλα αρχεία που λέει ο def (νομίζω δλδ), αλλά όπως είδαμε στις δοκιμές στο Crysis, οι SSD κάναν μεγάλη διαφορά, παρόλο που το μέγεθος των αρχείων ήταν μεγάλο.Πιστεύω ότι αν όντως συμπεριφέρεται έτσι το FSX, αξίζει να πάει σε SSD.:clap: ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΜΗΜΕΝΟ FSX σκεφτομαι αυτην την αλλαγη,γιατι οι ενναλαγες στις σκηνες ειναι αρκετες και φωρτονει συνεχεια καινουριες σκηνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChSin7 Μάρτιος 24, 2009 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2009 Δεν παίζει κανα tweak στο FSX με καποιο temp-cache-directory για αυτή την δουλειά ώστε να γίνει σε ramdrive ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Μάρτιος 24, 2009 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2009 Δεν παίζει κανα tweak στο FSX με καποιο temp-cache-directory για αυτή την δουλειά ώστε να γίνει σε ramdrive ??δυστηχως οχι,αλλα διαβασα καπου οτι καποιοι κατοχοι SSD σε RAID0 που παιζουν FSX ειδαν μεγαλη διαφορα στις εναλλαγες των σκηνων.Π.Χ επειδη οταν πετας στον οριζοντα ο καιρος μπορει να αλλαξει,η εναρια κυκλφορια να ειναι μεγαλη οποτε το φορτομα αυτων τον εναλλαγων μερικες φορες παει καρε-καρε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 24, 2009 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2009 Ε, διευκρινησε ρε συ Λευτερη οτι μιλαμε για παιχνιδι με μεγαλα textures. Αυτο σημαινει αυτοματως οτι χρειαζεσαι καλο access time.Οποτε πηγαινε για SSD. Τα λεφτα ομως θα ειναι πολλα.Προσωπικα πιστευω οτι με 128GB θα εισαι ενταξει που σημαινει 4χ 32 Samsung SLC ή 4χ Mtron 3525 32GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Μάρτιος 24, 2009 Author #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2009 ωπ,συγνωμη παιδια επρεπε να το αναφερω απο την αρχη:red:Ζαχο,οποτε τουλαχιστων στο φωρτομα τετοιον σκηνων που στην ουσια εινα ADD FSX ΑΠΟ 50 ΜΕΧΡΙ 900ΜΒ θα βοηθησει λες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.