Jump to content

Τhe Mobile Clones Thread.

Nephiλiμ

Recommended Posts

ναι ακομα ΔΕΝ βρηκα κινητο -ειμαι στο τσακ πριν την αγορα του n82- αλλα εχω "τρομαξει" καπως με το ποσα clones συναντησα στο διαβα μου κατα την αναζητηση συσκευης.

Iphone clones,n-series clones,htc clones.

και απορουσα ΓΙΑΤΙ καποιος να το αγορασει.

Ξεροντας οτι προκειται για "μαιμου"

Μονο ντε και καλα για νιωθει οτι εχει κατι "επωνυμο" με κοστος που κυμαινεται απο το 1/5 ~ 1/3?

Εχετε παρει ποτε καποιο προιον τετοιο?

Αληθεια πως γινεται και οι clones εχουν τηλεοραση και "εξτρα" ψιψιψονια απο τη στιγμη που τα original δεν εχουν!?

Εντυπωση μου εκανε δε σε site δημοπρασιων τη ζητηση που εχουν (και γιαυτο πολλοι πλουτιζουν φερνοντας απο ebay κουτες)

Για πειτε.

Τα κάθε HTC/iphone/n-series κλπ κλπ κατασκευάζονται (και) σε γραμμές παραγωγής που είναι στην κίνα. Μέχρι πρότεινως υποτίθεται ότι αυτές οι κινέζικες εταιρίες ήταν build-to-print και τίποτα άλλο.

"Πονήρεψαν όμως οι βλάχοι" όπως λέει ο λαός, πήραν τα σχέδια, τα άλλαξαν με τέτοιο τρόπο που να ξεπερνούν μερικώς το licencing των μεγάλων εταιρίων.

Για παράδειγμα το enigeering των HTC diamond και HD διαφέρουν ελαχιστότατα από το reference design της qualcom για το συγκερκιμένο cpu.

Έχουμε λοιπόν τον κινέζο με την γραμμή παραγωγής του (dld "της μεγάλης εταιρίας") που αγοράζει licence από την κάθε qualcom και παράγει μερικώς αντίγραφα μιας επώνυμης συσκευής (έχει τις καλουπομηχανες για τα πλαστικα - μονο οι μήτρες αλλάζουν λιγο) έχει την τεχνογνωσία των υλικών και μπορούν και να το πάνε λίγο παραπέρα από τον πρώτο κατασκευαστή (εδώ κολάνε τα psisipsinia & τα κοκοψόψαρα).

Το θέμα είναι ότι όταν αγοράζεις ένα κλόνο τότε αγοράζεις κίνα χωρίς Q.C. μεγάλης εταιρίας. Άρα αυτό που αγοράζεις είναι από πολύ καλό κινέζικο έως "κίνα καταραμένη"...

Προσωπικά αν μου αρέσει η ποιότητα ενος κλόνου (όχι μονο εξωτερικα) δεν θα δίσταζα να το αγοράσω...

Έχω την εντύπωση πως έχουν μεγαλύτερη ακτινοβολία από την κεραία σε σχέση με κάποιο επώνυμο.

Φίλος με κλώνο σε κάθε ομιλία με το κινητό του πονάει το κεφάλι του και έχει φτάσει σε σημείο να δουλεύει το κινητό μόνο με μηνύματα sms. Μπορεί και να είναι αλλού το πρόβλημα, απλός το επισημάνω ως μη 100% αξιόπιστο.

Σωστα αυτα που λεγονται εδω.. Να προσθεσω οτι πολλοι κλωνοι εχουν την δυνατοτητα να εχεις 2 καρτες SIM ενεργες ταυτοχρονα.. Πολυ χρησιμο φαινεται, αν και δεν το εχω δοκιμασει ο ιδιος..

Σωστα αυτα που λεγονται εδω.. Να προσθεσω οτι πολλοι κλωνοι εχουν την δυνατοτητα να εχεις 2 καρτες SIM ενεργες ταυτοχρονα.. Πολυ χρησιμο φαινεται, αν και δεν το εχω δοκιμασει ο ιδιος..

Εχώ δει ένα τέτοιο από κοντά. Κανονικά 2 sim πάνω, τηλεόραση, πτυσσόμενη κεραία :bad:

Τι SAR έχουν δεν μας λένε. Καλό ψήσιμο..

Προσωπικά δεν θα έκανα μια τέτοια αγορά. Φοβούμαι λίγο.

Αλλά όπως λέει και ο χρήστης Chris Valis, εάν κάποιος μου διαβεβαίωνε πως η ποιότητα του εσωτερικά/εξωτερικά είναι το λιγότερο καλή, θα το αγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το θέμα είναι όμως ποιος μπορεί να σε διαβεβαιώσει για αυτό; Μάλλον μόνο κάποιος που θα το έχει ήδη αγοράσει και θα ξέρει από πρώτο χέρι.

Ειναι πολλα που αναγραφουν οτι εχουν πιστοποιηση CE.. Αυτο μας καλυπτει??

Θεωρητικα ναι...Πρακτικα ομως??:red: Εχουν κυκλοφορησει αρκετοι κλωνοι και μαλιστα πηρε ενας φιλος ενα κλωνο του i phone και μπορω καλλιστα να πω πως για τα λεφτα του ειναι αρκετα καλο...οποιος ενδιαφερεται για κλωνο καλο ειναι να το ψαξει αρκετα πριν προβει στην αγορα του:flag:

Ειναι πολλα που αναγραφουν οτι εχουν πιστοποιηση CE.. Αυτο μας καλυπτει??

Εδώ να θυμίσω ένα παλιό ανέκδοτο που έχουμε εμείς οι ηλεκτρονικοί:

- Ξέρεις τι θα πει το νέο σήμα CE που έχουν όλα τα ηλεκτρονικά;

- Ναι! Chinese Export!

Το CE δεν λέει τίποτα πια. Έχει δεν έχει το ίδιο είναι. Τo SAR λέει κάτι αλλά είναι δύσκολο να βρεις τέτοια πιστοποίηση σε συσκευές που απευθύνονται στην αγορά της κίνας κυρίως...

Καλα αν ειναι να βγάλεις κανεναν ογκο στον εγκεφαλο ( χτυπαμε ξυλο & μακρια απο μας ) καλυτερα να τα σκασεις και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο ... Αυτο με τα μπλιμπλικια το καταλαβαινω , να εχεις τηλεοραση πχ οταν ο επισημος δεν στο προσφερει , αλλα να αγορασει καποιος κλωνο μονο και μονο για να βγαζει το κινητο στο τραπεζι στο καφε το θεωρο λιαν επιεικως κατάντια . my 2 c .

ποιος πιστοποιηθεί τα επίσημα κινητά?

δεν έχω κλόνο ούτε κλαν το σκέφτομαι

αλλά μετά απο τόσο Ευαγγελάτο

είμαι λίγο δύσπιστος για το πόσο γνήσιες είναι και οι λοιπές πιστοποιήσεις...

ειδικά από τους μεγάλους παίχτες που μπορούν και να λαδώσουν....

ξέρω γω.....

Oι μεγάλοι παικτες ισως λαδωνουν ισως και οχι , . Αυτο δεν το ξερουμε 100% . Ξερουμε ομως πως η νοκ1α πχ το τελευταιο που θελει ειναι να ακουσει το ονομα της στις ειδησεις οτι ανατιναχτηκε η μπαταρια η ο φορτιστης απο το ταδε κινητο της . Και πες οτι εγινε . Παιρνεις αποδειξη εγγυηση ζητας καποια αποζημιωση βγαινεις και στα καναλια το παιζεις και λιγο φιρμα και ολα καλα . Αν σου σκασει το μαιμουδακι στο αυτι οσο μιλάς απο ποιον θα ζητησεις ευθυνες - αποζημιωση ? ? ? ? Απο τον wen-shing-fu ? :hehe:

Δηλαδή, τώρα,... περιμένετε ότι άμα ανατιναχτεί το Νόκιά σας θα βγει η εταιρεία να παραδεχτεί κάτι?

Δε φαντάζομαι. Εσείς?

Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρξει κατακραυγή αλλιώς θα διαψευστεί όποιος το παλέψει από 1000 ειδικούς της ΝΟΚΙΑ και αν το τραβήξει παίζει να έχει και συνέπειες.

Όσον αφορά την υγεία η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τι καπνό φουμάρουνε τα κινέζικα. Κρατήστε όμως υπόψην σας ότι ΔΕ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ακόμη τις συνέπειες της κινητής τηλεφωνίας πλήρως.

Τα όρια που υπάρχουνε σήμερα μπορεί αύριο να αποδειχτεί ότι είναι 20πλάσια των μεγίστων επιτρεπτών.

Προσωπικά αν ο κλώνος είναι αποδεδειγμένα καλός θα το σκεφτώ λόγω χρηστικότητας και μόνο. Έτσι κι αλλιώς δε θα έδινα300 ευρώ για κινητό. Και δεν αγοράζω ποτέ βάσει εμφάνισης. Αν κάνει τα ίδια και είναι φθηοτερο θα το πάρω. (και για εγγύηση, για αγορές μέσω ebay δε νομίζω να υπάρχει σοβαρός φόβος αν προσέχουμε από πού αγοράζουμε)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.