Jump to content

Creative G500 ή S750;

w1red

Recommended Posts

Μια καλή αρχή για μαζικές ακροάσεις είναι οι αίθουσες των mediamarkt (αρκεί να υπάρχει κάποιος πρόθυμος υπάλληλος να σε βοηθήσει...)

Ειναι μια πολυ καλη λυση για αρχη,να παρεις μερικα CD σου που τα ξερεις καλα και να πας εκει να τα ακουσεις με διαφορους συνδιασμους συσκευων(χωρις να σε ζαλιζει κανενας πωλητης και χωρις να σου λεει την αποψη του)

Επισης πρεπει να αποφασισεις τι σε ενδιαφερει περισσοτερο,μουσικη ή πολυκαναλες εφαρμογες για να ξερεις πως θα κινηθεις

Τελος,πρεπει να σκεφτεις οτι με το ιδιο συγκεκριμενο budget(πχ 1000Ε),αν καταληξεις σε 2 καναλια,αγοραζεις κατα κανονα πιο προσεγμενες συσκευες σε συγκριση με ενα πολυκαναλο setup,αφου με τα ιδια χρηματα παιρνεις περισσοτερα καναλια ενισχυσης και περισσοτερα ηχεια,λιγο ή πολυ κατωτερης ποιοτητας

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έβγαλα λίγο τα μάτια μου χθες στο internet και σήμερα μπορώ να είμαι ποιο συγκεκριμένος. Δεν σκέφτομαι για ηχεία μουσικής μόνο (μην με μπριζώνετε, μετά θα κάνω άλλα 4 χρόνια να αλλάξω pc). Σίγουρα θα έπαιρνα κάτι πολύ καλύτερο σε 2 ηχεία, αλλά στα 900 ευρώ με ενδιαφέρει η 5.1 λύση. Έψαξα λίγο χθες και έφτασα σε μερικές προτάσεις στα λεφτά αυτά.

Από ενισχυτή:

1) Yamaha RX-V461 http://www.skroutz.gr/c/239/amplifiers.html?keyphrase=RX-V461

(Δεν έχω καταλάβει πως το matrixstore.gr τον έχει τόσο φτηνά!)

2) Yamaha RX-V663 http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=RX-V663&cat_id=

(Δεν έχω καταλάβει πως το matrixstore.gr τον έχει τόσο φτηνά!) Είναι και ο ενισχυτής που με τραβάει περισσότερο να αγοράσω

3)harman kardon AVR-255 Αλλά ξεφεύγει στην τιμή. Κάπου βρήκα πως τον αγοράζεις φτηνά από εξωτερικό, αλλά δεν ξέρω από που. Αν τον βρω έτσι ώστε το σύνολο να πάει 900 ευρώ, ίσως τον προτιμήσω.

4) Denon.. δεν ξέρω ποιον.

Βασικά στους ενισχυτές άκουσα πως μερικοί καλύπτουν τις νέες τεχνολογίες ήχου και με ενδιαφέρει.

Ηχεία:

1) Roister ΗΤ-4000 460 ευρώ από mediamarkt

2) Crystal Aydio plasma 560 ευρώ από http://www.net-electric.gr/catalog/crystalaudio-plasma-10thx-sub-system-51-p-1976.html

Δεν έχω καταφέρει να τα ακούσω, αλλά το ψάχνω, είμαι Θεσσαλονίκη. Όλα τα πολυκάναλα που άκουσα, με ξενέρωσαν. Μέσα στο Πασχα ίσως κατέβω Αθήνα, οπότε ακούω προτάσεις και από εκεί. Η πηγή είναι υπολογιστής, mp3 >192kbps ή flac και dvd player pioneer το οποίο θα αναβαθμιστεί όταν πέσουν οι τιμές σε bluray. Το σύστημα που με τραβάει περισσότερο είναι Yamaha RX-V663 + Roister ΗΤ-4000. Πλησιάζει στο άκουσμα μουσικής τα M-audio Studiophile BX8a Deluxe που άκουσα, τι λέτε; Ξέρετε αν μπορώ να το ακούσω κάπου; Αν η διαφορά από τα S750 δεν είναι μεγάλη στην μουσική τότε αγοράζω S750. Στις ταινίες είμαι σίγουρος πως και τα S750 θα με υπερκαλύπτουν. Μου αρέσει που τα Roister ή και Crystal Audio δεν χρειάζονται βάσεις και στέκονται όμορφα σε ένα σαλόνι, αλλιώς θα έπαιρνα τα S750 και με τα υπόλοιπα χρήματα ενισχυτή και 2 ηχεία και θα έλυνα το πρόβλημα :(. Αν στα 900 ευρώ σκέφτεστε κάτι καλύτερο, πείτε το σας παρακαλώ. Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας.

Αν δεν θες να δώσεις τζάμπα λεφτά,μακριά από τον harman kardon!:secret:

Επίσης μην περιμένεις και πολύ ένταση από τον 461,βασικά με το ζόρι θα κουνησεί ηχείο.

Αν είναι να δώσεις 600,από το να πάρεις τον harman,καλύτερα πάρε τον Pioneer VSX-1018 (680e skroutz it),αλλά δεν θα σου μείνει ευρώ για ηχεία. -_-

Σε αυτήν την τιμή,ο 663 είναι τέλειος (μπράβοοο,και 450ε τον έβρισκα τις προάλλες),αλλά και πάλι μην περιμένεις τρελές εντάσεις αν και η ποιότητα θα είναι καλή (τα s750 τα σκίζει οριζοντίως και καθέτως πάντως και από ποιότητα και από ένταση).

Λοιπόν,τώρα για ηχεία έχουμε και λέμε.

Τα έτοιμα σετ που λες,προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο αν και δεν τα έχω ακούσει.

Κοίταξε μήπως σου αρέσει στο αυτί κάνα magnat της σειράς supreme,γιατί θα βγείς πολύ value.

Και από subwoofer δες το Yamaha YST-SW030.

Θα βγεις γύρο στα 550ε με 5 supreme (2 δαπέδου,2 βιβλιοθήκης και ένα center) και το yamaha,και βάλε και 380ε τον ενισχυτή=930.

Τώρα αν σου κάνει κάποιο από τα έτοιμα σετ,τι να πω,πάλι καλά να λέμε.

Για το που μπορείς να ακούσεις,θα σε γελάσω,εκτός από κανένα media markt που έχει σίγουρα για supreme αλλά για τα άλλα δεν έχω ιδέα.

Είδα τα specs του harman,διάβασα και γνώμες,και αν και καλές προσωπικά θα έλεγα,αφού υπάρχει pioneer,δυνατότερος,φτηνότερος (με τις ελληνικές τιμές μιλάμε),και αφού οι pioneer έχουν καλά λόγια γενικά,δεν υπάρχει λόγος να γυρίσεις να κοιτάξεις τον harman,εκτός αν σου αρέσει πολύ ο ήχος που βγάζει.

Στον harman για το σετ Roister ΗΤ-4000 και το Crystal Audio,δεν ξέρω,μπορεί να τα οδηγεί καλά,αλλά έτσι και βάλεις πάνω ένα σετ ηχείων δαπέδου (πχ magnat),και καλή ευαισθησία να έχουν,και από 30w ενισχυτή να προτείνονται από τον κατασκευαστή,δεν πιστεύω ότι θα οδηγηθούν καλά.

Προσωπική μου γνώμη αυτή.

Καλύτερα θα έλεγα να πάει προς τον 663,για να μην ξεφύγει και από το όριο των 900ε.

Εγώ σου προτίνω τα HT-C5115 της ONKYO, σαφώς δν συγκρίνονται με τα giga αλλά στην τιμή τους δεν πιστεύω να υπάρχει κάτι καλύτερο για HC, μιας και είναι εξοπλισμένα με τον οικιακό ενισχυτή της ONKYO με πληθώρα επιλογών ΗD ήχο και 1080p Video Scaling με το player που συνοδεύεται. Ακομα 8ιντζο ενεργό sub που προσφέρει γεμάτο και βαθύ μπάσο και πολύ ποιοτικούς δορυφόρους που αναπαράγουν αρκετά καλά μπορώ να πώ τα ψηλά και μεσαία...

Στο net-electronics.gr υπάρχει με 690-700€...η καλύτερη HC λύση σε αυτά τα λεφτά που πέρα από την 5,1 εμπειρία για ταινίες σου προσφέρει και φοβερό ήχο για μουσική!

Σε ευχαριστώ, αύριο που θα είμαι ελεύθερος θα κάνω μια βόλτα στα μαγαζιά για να ακούσω τις προτάσεις σας, αν τις βρω. Βασικά ένας λόγος που κλείνω προς τα Roister, είναι ότι δεν χρειάζονται βάσεις και κάθονται όμορφα σε ένα σαλόνι. Λόγος για τον οποίο ένας τελείως άσχετος θα επέλεγε ηχεία να μου πεις, αλλά αν μου κάτσουν καλά και στο αυτί, τότε θα τα πάρω σίγουρα. Να είστε καλά και ευχαριστώ για τις προτάσεις. Ελπίζω να έχω και άλλες μέχρι αύριο, όταν θα ψάξω να βρω ότι μπορώ να ακούσω.

Ενας επιπλεον λογος να επιλεξεις τα Roister(αν σου κανουν φυσικα) ειναι και οτι ειναι ελληνικα.

Φημολογειται οτι τα ελληνικα προιοντα εχουν καλυτερα υλικα/μοναδες(αν αυτο λεει κατι) απο τα αντιστοιχης τιμης εισαγομενα(πχ ηχειο με τα ιδια ακριβως μεγαφωνα απο Γερμανο ή Ιταλο κατασκευαστη μπορει να κοστιζει 20-50% περισσοτερο).Μπορει να ειναι και μυθος,δεν ειναι ομως λιγοι αυτοι που θα πληρωναν αρκετα χρηματα παραπανω για ενα ιταλικο ηχειο,επειδη δεν θελουν στο σαλονι τους ενα ηχειο που φτιαχνεται...ξερω'γω στο Μενιδι(βλ. Audio Spectrum)

FYI,οι μεγαλοι κατασκευαστες μεγαφωνων μετριουνται στα δακτυλα των 2χεριων,με αποτελεσμα η πλειονοτητα των ηχειων ανα τον κοσμο να χρησιμοποιει αυτουσιες τις μοναδες που αυτοι παραγουν ή παραλαγες αυτων

Επισης,ειναι συχνο φαινομενο,οταν δοκιμαζονται ελληνικες προσπαθειες στο εξωτερικο,να αποσπουν διακρισεις(κοινως υπαρχουμε ως χωρα στον παγκοσμιο hi-fi χαρτη).

Τελος,μην εμπιστευεσαι κανεναν αλλο(πχ πωλητη,μαγαζατορα,αντιπροσωπο,guru με χρυσα αυτια,περιοδικα) εκτος απο τα αυτια σου

Ναι έτσι θα έπρεπε να είναι. Πολλές φορές όμως, κρίνοντας από άλλα προϊόντα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Επίσης πολλές φορές προβάλλονται πάρα πολύ τα Ελληνικά προϊόντα με υπερβολές, μόνο και μόνο λόγω γνωριμιών. Δηλαδή αυτός που κάνει το review γνωρίζει αυτόν που το κατασκευάζει, κάτι που είναι πολύ λογικό. Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου και θα εμπιστευτώ τα αυτιά μου. :banging: Όποιος ενδιαφέρεται για μαγαζιά στα οποία μπορείς να ακούσεις Θεσσαλονίκη μπορώ να του στείλω pm ή να το κάνω νέο θέμα. Αύριο ελπίζω να έχετε νέα μου.

Μιας και σε ενδιαφέρει αρκετά η απόδοση στην μουσική σου λέω από τώρα ότι τα gigaworks, πρωτίστως σε ένταση, υπολείπονται των σετ ενισχυτή-ηχείων για το σαλόνι.

Άν από την άλλη μεριά φτιάξεις έναν δικό σου συνδυασμό υπάρχει ο κίνδυνος να μην ταιριάξουν σωστά οι συσκευές και να πάρεις ήχο μακράν κατώτερο των χρημάτων που πλήρωσες.

Η μέση λύση για μένα είναι αυτή(ή κάτι σαν και αυτή):

http://www.klipsch.com/world/eu/en/products/details/cinema-10.aspx

και ένας yamaha στα 400.

Δηλαδή έτοιμο σετ ηχείων και ένας ενισχυτής.

Το καλό με τα ηχεία της συγκεκριμένης εταιρείας είναι η υψηλή ευαισθησία που μεταφράζεται σε μεγάλες εντάσεις, μεγάλες αυξομειώσεις έντασης στις ταινίες και λεπτομερής ήχος στη μουσική. Εκτός αυτού η klipsch έχει φθηνά σετάκια(χωρίς ενισχυτή) που ξεκινούν από τα 400 και ξεπερνούν σε απόδοση τα s-750.

Και προσοχή:

1.Μείνε μακριά από ακριβά ηχεία χαμηλής ευαισθησίας τύπου audio spectrum που θέλουν ενισχυτές τέρατα για να βγάλουν μια δυναμική περιοχή της προκοπής. Αυτά βγάζουν έναν ισοροπημμένο μεν συχνοτικά ήχο, αλλά μέτρια ανάλυση/λεπτομέρεια(κοινώς άνευρο ήχο) ακριβώς λόγω της μειωμένης ευαισθησίας. Φρόνισε η ευαισθησία να ξεπερνά τα 89db.

2. Μακριά από τα bose. Υπερτιμημένα lifestyle ηχεία με μικροσκοπικούς δορυφόρους οι οποίοι δεν αποδίδουν σωστά ούτε τα πρίμα ούτε τα μεσαία γιατί το μεγαφωνάκι τους δεν εξειδικεύεται ούτε στα πρώτα ούτε στα δεύτερα. Άλλο το πως διαφημίζονται και το πως στήνονται στα καταστήματα για να σε εντυπωσιάσουν. Τυπικός hi-fi ήχος σε τιμές high end εν ολίγοις. Ειδικά τα companion που αναφέρθηκαν δεν είναι ούτε μια τρίχα από τα τέτοια των gigaworks και των logitech και στοιχίζουν και 200 τόσα ευρώ.

3. Μακριά από τα lifestyle ηχεία γενικότερα. Έχουν λάθος κατασκευή για ήχο(σχήμα, μέγεθος, μεγάφωνα).

4. Γενικά προτίμησε τις έτοιμες καλές λύσεις γιατί στα λεφτά αυτά γίνονται εύκολα πατάτες.

Σε ευχαριστώ Petrossortep για τις πολύτιμες συμβουλές σου. Το σύστημα που μου προτείνεις δεν το βρήκα σε κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα. Που θα μπορούσα να το ακούσω ή παραγγείλω; Θα προτιμούσα δαπέδου για να κάτσουν ποιό όμορφα στο σαλόνι, αλλά και τα Klipsch από ότι κατάλαβα, μπορώ να τα βάλω με βάσεις στον τοίχο, οπότε δεν με χαλάνε. Από ότι διαβάζω, τα ηχεία δαπέδου πρέπει να έχουν ανοιχτό χώρο δίπλα τους για να αποδώσουν και δεν γνωρίζω αν θα έχω του χρόνου αυτήν την πολυτέλεια (μετακομίζω σε ένα χρόνο)

Σήμερα το πρωί βρήκα λίγο χρόνο και έκανα μερικές βόλτες στα καταστήματα. Άκουσα τα Roister HT-4000 (Ευαισθησία: 90 dB) και ενθουσιάστηκα με το πόσο καθαρό ήχο βγάλανε τα ηχεία βάσης (ενώ το sub woofer μπούκωνε) όταν έπαιζε δυνατά. Στα χαμηλά όλα ήταν μια χαρά, αν εξαιρέσουμε πως χρειάζονται το sub για να παίξουν αξιοπρεπώς μουσική. Δεν είχα την πολυτέλεια να παίξω με τις ρυθμίσεις οπότε δεν έχω πλήρη άποψη. Σκέφτηκα να αγοράσω αυτά τα ηχεία και αργότερα όταν θα έχω κάποια λεφτά στην άκρη να συμπληρώσω με τα Roister Emphasis 25 (Piano black-Ευαισθησία: 92 dB) για να τα βάλω μπροστά, έτσι ώστε να ελαφρύνω λίγο και το subwoofer και να καταλήξω σε ένα σύστημα 7.1 και πάνω από όλα να ακούω την μουσική, μόνο από τα Emphasis. Τα Emphasis 25 τα άκουσα μόνα τους και έπαθα την πλάκα μου. (Έτυχε να τα έχει δίπλα με κάτι παλιά Crystal Audio που δεν παίζαν όπως πρέπει και με τα Clipsch SF-2 τα οποία δεν θα τα προτιμούσα μιας και κόστιζαν 600ευρώ το ζευγάρι και δεν είδα κάποια διαφορά) Έπαθα τόσο μεγάλο κακό, που σκέφτομαι να πάρω πρώτα αυτά και μετά να συμπληρώσω με τα υπόλοιπα. Ο ενισχυτής θα είναι 99% ο Yamaha RX-V663 και ελπίζω να το σηκώσει το 7.1. Αυτό που με αγχώνει είναι πως όσο και αν έχω ψάξει, ελάχιστοι μιλούν για την εταιρεία Roister και ελάχιστοι έχουν αποκτήσει ηχεία από αυτήν. Άρα πρέπει να υπάρχουν καλύτερα ηχεία σε αυτήν την τιμή. Αλλά ποια; Θα ρίξω μια ματιά στα Klipsch, αλλά εκεί γίνεται έχουν δεκάδες ηχεία. Το ψάξιμο θα συνεχιστεί, οπότε αν έχετε ιδέες πείτε τις σας παρακαλώ. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια.

Αυτη τη στιγμη παρατηρω μια σειρα απο κλισε αν μου επιτρεπεται η εκφραση που κανει πολυς κοσμος οταν αρχιζει να ψαχνεται στο ζητημα hi-fi.Κι εξηγουμαι:

-Κατ'αρχας η δοκιμασμενη και κατα τη γνωμη μου ορθη πρακτικη ειναι να ξεκινησεις απο ενα βασικο και φθηνο σχετικα συστημα,διοτι οπως ειπες η υψηλη πιστοτητα ειναι μικροβιο,αλλα ειναι και ενα θηριο με μεγαλη ορεξη(για τα χρηματα σου),ενω μπορει να θεραπευτεις κιολας απο τη μια μερα στην αλλη.Οποτε ξεκινας απο κει που αντεχει ανετα η τσεπη σου και κινεισαι προοδευτικα προς τα πανω.Αλλιως ειναι σαν να πηγαινεις απο το Fiat Punto στην Porsche Cayman.Θα βοηθουσε αν ελεγες και πιο ειναι το τρεχον συστημα σου.

-Δεν πρεπει να παρασυρεσαι ακουγοντας το ενα καλυτερο συστημα μετα το αλλο.Διοτι καποια στιγμη θα φτασεις να ονειρευεσαι ενα συστημα των...10.000 ευρω:woot:.Επισης αν ξεκινησεις με budget ~400 ευρω και φτασεις εστω στα 2500Κ παλι κατι αλλο θα στερηθεις στη ζωη σου.

-Πρεπει να ξεκαθαρισεις τις προτεραιοτητες σου:Επιθυμεις ενα συστημα για στερεοφωνικη μουσικη,ή ενα συστημα για μουσικη,παιχνιδια και ταινιες?Διοτι στη 2η περιπτωση υπαρχουν πολλες λυσεις:απλες και συνθετες.Εγω π.χ θα προτεινα ενα βασικο συστημα για ταινιες/παιχνιδια οπως τα S750 που θα σε καλυψει(αναλογα και το χωρο σου),και να τα χωσεις γερα σε μια καλη πηγη,στερεο ενισχυτη,2 ηχοστηλες κτλ.

-Το να ρωτας ετσι γενικα τι προτεινετε/ποια ειναι τα καλυτερα ειναι σαν να πηγαινεις σε ενα διεθνες συνεδριο μαγειρικης και να ρωτας ποιο ειναι το καλυτερο φαγητο.Υπαρχουν καποιοι γενικοι κανονες,αλλα απο κει και περα ο καθενας εχει τα δικα του συτηματα αναφορας,το δικο του γουστο στον ηχο κτλ.Και φυσικα οσο ανεβαινεις στο budget τοσο πληθαινουν οι επιλογες,οι εταιρειες κτλ και απλα θα πελαγωνεις περισσοτερο.Ας μην αναφερω και το ζευγαρωμα των υποσυστηματων(ενισχυτες,ηχεια κτλ)

-Στις ακροασεις γενικα,καλο ειναι να πηγαινεις με καποια δικα σου μουσικα κομματια αναφορας(σε ποιοτητα και ειδος).Επισης καλο ειναι να ακουσεις το ιδιο ηχειο/ενισχυτη πανω απο μια φορα και αν ειναι δυνατο και σε διαφορετικο ακουστικο περιβαλλον(δλδ σε διαφορετικο καταστημα/εκθεση).Τελος αν επιτρεπεται απο το καταστημα να παιξεις λιγο με τις ρυθμισεις καθως συνηθως τα συστηματα ειναι σεταρισμενα για εντυπωσιασμο(εμφατικα πριμα και μπασα) που δεν ειναι τονικα ορθος και μακροχρονα κουραζει τον ακροατη.

Συμπερασματικα:Χωρις να κανω τον εξυπνο,μιας και θεωρω πως ειμαι ακομα σε βρεφικο σταδιο στο ζητημα του ηχου,εγω θα σε σε συμβουλευα να παρεις για αρχη τα S750.Δεν υπαρχει καποιος που τα πηρε και το μετανιωσε πικρα.Στο πρωτο διαστημα,99% θα μεινεις ικανοποιημενος..Στη συνεχεια θα αρχισεις να βρισκεις τα ορια και τις αδυναμιες τους,ανακαλυπτοντας παραλληλα τι σου αρεσε και τι οχι,κατι που ειναι σημαντικο στη διαμορφωση των προσωπικων σου προτιμησεων.Το καλο θα ειναι πως α)δε θα εχεις ξοδεψει μια περιουσια β) θα μπορεσεις ευκολα να τα ξεφορτωθεις χωρις χασουρες στην αγορα μεταπωλησης ενω ενα ακριβο setup υπαρχει ο κινδυνος να το "παντρευτεις" ακομα κι αν δε σου αρεσει γ) ειναι πιο φορητα και βολικα απο ενα συστημα με ηχοστηλες.

Σε ευχαριστώ Petrossortep για τις πολύτιμες συμβουλές σου. Το σύστημα που μου προτείνεις δεν το βρήκα σε κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα. Που θα μπορούσα να το ακούσω ή παραγγείλω; Θα προτιμούσα δαπέδου για να κάτσουν ποιό όμορφα στο σαλόνι, αλλά και τα Klipsch από ότι κατάλαβα, μπορώ να τα βάλω με βάσεις στον τοίχο, οπότε δεν με χαλάνε. Από ότι διαβάζω, τα ηχεία δαπέδου πρέπει να έχουν ανοιχτό χώρο δίπλα τους για να αποδώσουν και δεν γνωρίζω αν θα έχω του χρόνου αυτήν την πολυτέλεια (μετακομίζω σε ένα χρόνο)

Σήμερα το πρωί βρήκα λίγο χρόνο και έκανα μερικές βόλτες στα καταστήματα. Άκουσα τα Roister HT-4000 (Ευαισθησία: 90 dB) και ενθουσιάστηκα με το πόσο καθαρό ήχο βγάλανε τα ηχεία βάσης (ενώ το sub woofer μπούκωνε) όταν έπαιζε δυνατά. Στα χαμηλά όλα ήταν μια χαρά, αν εξαιρέσουμε πως χρειάζονται το sub για να παίξουν αξιοπρεπώς μουσική. Δεν είχα την πολυτέλεια να παίξω με τις ρυθμίσεις οπότε δεν έχω πλήρη άποψη. Σκέφτηκα να αγοράσω αυτά τα ηχεία και αργότερα όταν θα έχω κάποια λεφτά στην άκρη να συμπληρώσω με τα Roister Emphasis 25 (Piano black-Ευαισθησία: 92 dB) για να τα βάλω μπροστά, έτσι ώστε να ελαφρύνω λίγο και το subwoofer και να καταλήξω σε ένα σύστημα 7.1 και πάνω από όλα να ακούω την μουσική, μόνο από τα Emphasis. Τα Emphasis 25 τα άκουσα μόνα τους και έπαθα την πλάκα μου. (Έτυχε να τα έχει δίπλα με κάτι παλιά Crystal Audio που δεν παίζαν όπως πρέπει και με τα Clipsch SF-2 τα οποία δεν θα τα προτιμούσα μιας και κόστιζαν 600ευρώ το ζευγάρι και δεν είδα κάποια διαφορά) Έπαθα τόσο μεγάλο κακό, που σκέφτομαι να πάρω πρώτα αυτά και μετά να συμπληρώσω με τα υπόλοιπα. Ο ενισχυτής θα είναι 99% ο Yamaha RX-V663 και ελπίζω να το σηκώσει το 7.1. Αυτό που με αγχώνει είναι πως όσο και αν έχω ψάξει, ελάχιστοι μιλούν για την εταιρεία Roister και ελάχιστοι έχουν αποκτήσει ηχεία από αυτήν. Άρα πρέπει να υπάρχουν καλύτερα ηχεία σε αυτήν την τιμή. Αλλά ποια; Θα ρίξω μια ματιά στα Klipsch, αλλά εκεί γίνεται έχουν δεκάδες ηχεία. Το ψάξιμο θα συνεχιστεί, οπότε αν έχετε ιδέες πείτε τις σας παρακαλώ. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια.

Ενδεικτικά τα ανέφερα τα klipsch γιατί είχα εντυπωσιαστεί από την ακριβή σειρά της, τα rf(όχι sf).

Ούτε και η ευαισθησία είναι κριτήριο ποιότητας απλά μιας και θα τα οδηγήσεις με έναν "κοινό" ενισχυτή καλό θα ήταν να έχεις ευκολοδήγητα ηχεία.

Τέλος, σκέψου και όσα σου είπε ο frey reactor. Τα s-750 σε μικρούς χώρους και ειδικά σε ταινίες κάνουν θαύματα.

Οι ηχοστήλες σε ακατάλληλους χώρους παίζουν χάλια.

p.s: Τα ρόιστερ(γενικά) είναι όντως πολύ καλά ηχεία.

Λοιπόν είχα ηχεία Creative των 150 ευρώ, από τα οποία ήμουν ευχαριστημένος σε πολλά. σύστημα 2.1, του οποίου δεν θυμάμαι το όνομα πλέον, μιας το έχω κάνω δώρο. Καλό, αν εξαιρέσουμε το τσαφ τσουφ όταν άναβα μια λάμπα. Έχω mini hifi Sony, το οποίο με δικές μου ρυθμίσεις, παίζει όπως ακριβώς το θέλω. Όμως πρόσφατα θέλω να βάλω κάτι στο σαλόνι μου, που να στέκεται όμορφα και να ακούγεται ακόμη καλύτερα. Καλά τα μικρά ηχεία και βολικά, αλλά θέλουν βάσεις. Σκέφτηκα να πάρω το S750 και το καρφώσω στον τοίχο.. αλλά και πάλι θα φαίνεται χάλια αν δεν σκάψω τον τοίχο για να περάσω τα καλώδια! Άσε που δεν μπορώ να τα συνδέσω εύκολα με DvD και PC. To DvD μου βγάζει έξοδο 5.1, ενώ στην σύνδεση με laptop, έχω μόνο ψηφιακή έξοδο. Έχετε δίκιο πως τα έξοδα, αρχίζουν να αυξάνουν "επικίνδυνα". Χθες ζαχάρωνα τα Crystal Audio THX-3D12 στα 1500 ευρώ τα οποία απαιτούν τον ανάλογο ΤΗΧ ενισχυτή, στην καλύτερη περίπτωση άλλα 900 ευρώ, ενώ 1750 ευρώ για αυτόν τοn Pionneer! Οπότε μάλλον δεν θα αγοράσω τίποτα, μέχρι να μου περάσει η "γρίππη". Κλείνω προς τα Roister HT-4000 επειδή παίζουν καλά στις ταινείς και μετά την αγορά των Roister Emphasis 25 (τα οποία μάλλον θα δένουν καλύτερα από άλλης μάρκας ηχεία με το HT4000) θα έχω και αυτό που θέλω στην μουσική. Δεν θα χρειαζόμουν βάσεις και θα μπορούσα να έχω όλες τις απαραίτητες συνδέσεις, θα γλύτωνα υπέρογκα έξοδα από βάσεις, νέα κάρτα ήχου και νέο DvD player. Αν μπορούσα να στήσω όμορφα τα S750 στο σαλόνι, τότε μάλλον αυτή θα ήταν μια καλή και φτηνή λύση του γρίφου, αλλά πως; :red:

Επειδη αναφερεις την επικειμενη μετακομιση...

Γνωριζεις το χωρο στον οποιο θα μετακομισεις?

Μονος?Με συζυγο/"γυναικα"/οικογενεια?

Θα εχεις τον καταλληλο χωρο να στησεις σωστα τα μηχανηματα σου οταν θα μπουν και τα επιπλα?

Σε ενδιαφερει περισσοτερο η αποδοση σε stereo ή πολυκαναλες ηχογραφησεις?

Τι ειδους μουσικη ακους?

Τι υλικο/format χρησιμοποιεις?

Τι ψηφισες στις προηγουμενες και τι θα ψηφισεις στις επομενες εκλογες(πλακα κανω)?

Οταν θα εχεις τις απαντησεις στα παραπανω πολυ βασικα ερωτηματα θα ξερεις για τι ακριβως να ψαξεις.

Μπορει καποιες απο τις ερωτησεις να σου φαινονται ξεκαρφωτες,αλλα δεν ειναι.Σκεψου μονο οτι μπορει να αγορασεις αυριο το πρωι εξαιρετικα ηχεια 5.1 που να μην χωρανε ομως στον καινουριο χωρο σου και να τα φαει η σκονη ή να παρεις κατι που να μην ταιριαζει με τα ...κουρτινοξυλα που θελει να βαλει η γυναικα

Μην αγχωνεσαι παντως,ειναι ενα hobby που θελει το χρονο του και ειναι προτιμοτερο να περιμενεις ενα διαστημα παρα να κανεις μια βιαστικη αγορα

ΥΓ εχεις παρει κανα περιοδικο να διαβασεις καμμια κριτικη/να παρεις καμμια ιδεα?

ΥΓ2 αν google-αρεις,ολο και καποιο εξειδικευμενο με το αθλημα forum θα βρεις,για να ρωτησεις λεπτομερειες :whistling:

ΥΓ3 εαν κολλησεις το μικροβιο,ειναι ενα hobby που δεν υπαρχει τελος ουτε στην αναζητηση αλλα ουτε και στα εξοδα :slap:

Έχω φάει το internet και έχω αγοράσει και περιοδικό. Έχω διαβάσει τα περισσότερα που γράφονται στα δύο ελληνικά αλλά και στα ξένα forum. Δεν ρωτάω όμως σε τέτοιους χώρους μιας και οι απαντήσεις για χρήματα κάτω των 2.000 ευρώ μόνο για ηχεία είναι αποκαρδιωτικές. Ναι ο χώρος είναι δεδομένος και τα ηχεία χωράνε.Παιδιά δεν υπάρχουν και η σύζυγος δεν έχει αντιρρήσεις για τα piano black. Με ενδιαφέρουν και η μουσική και το πολυκάναλο, γι΄αυτό λέω να πάρω τα Roister HT-4000 για πολυκάναλο και να κοτσάρω τα Roister Emphasis 25 για μουσική. Η αλήθεια είναι πως ενώ έχω χώρο για 5.1, στο 7.1 θα πρέπει να το παλέψω. Ακούω από Χατζηγιάννη μέχρι Iced Earth, μέχρι Van Βuuren, μέχρι Latin, στην ουσία ακούω τα πάντα. Υλικό για το σαλόνι, DvD player Pionneer, το οποίο θα συνδέσω οπτικά και Player to Laptop μου, το οποίο και πάλι σκοπεύω να συνδέσω οπτικά. Έχω πάρει μια ιδέα για το τι θα κάνω. Μπορεί να καταλήξω στα S750 αν μπορέσω να τα στήσω όμορφα στο σαλόνι και αργότερα το βλέπω για δικάναλο. Αλλά σκέφτομαι πως και θα φορτωμένο. Τώρα η μάρκα μπορεί να αλλάξει.. μπορεί να μην πάω για Roister. Ψαχνω να δω τι άλλο παίζει σε αυτές τις τιμές, μιας και τα THX-3D12 όσο όμορφα και να φαίνονται (δεν τα έχω ακούσει) μάλλον ξεφεύγουν στην τιμή. Από την άλλη σκέφτομαι πως θα τα έχω χρόνια, οπότε αξίζει.. οπότε ναι έχω κολήσει το μικρόβιο. Μένει να δω τα επαγγελματικά μου, αν πάνε καλά σε λίγο καιρό μπορεί και να τα χτυπήσω. Μέχρι τότε θα κάνω ακροάσεις και θα ακούω τις συμβουλές σας.

τα s750 δεν εχουν ψηφιακη(οπτικη ή ομοαξονικη) εισοδο.Θα χρειαστεις καποια ενδιαμεση συσκευη οπως το DDTS-100 Decoder,της Creative

Υλικο 7.1 υπαρχει ελαχιστο στην αγορα(παιχνιδια,ταινιες,μουσικη).Οποτε 7.1 αν θες θ'ακους μεσω upmix κυριως που ειναι συμβιβασμος. Οι περισσοτεροι γνωστοι μου που εχουν τα S750 μετα απο λιγο καιρο βαλαν στην ακρη τους 2 δορυφορους.

για modular συστημα ποσα διαθετεις περιπου?

Κοίταξε, αν καταλήξω στον Yamaha 663, μιας και απο ενισχυτές δεν είχα άλλες προτάσεις. Σκέφτομαι να σκάσω κανα 1000 ακόμη για ηχεία. Τα THX-3D12 κοστίζουν 1500, ίσως να τα δώσω, αλλά μετά μάλλον πρέπει να τα σκάσω και για THX ενισχυτή. Διάβασα πως το THX δεν είναι και τόσο "must", και πως δεν χάνω και τίποτα αν δεν ακολουθήσω. Το woofer της Roister είναι μάλλον λίγο ψόφιο (αυτό των HT-4000) έχω στο μυαλό μου το Yamaha YST-SW515, δεν το έχω ακούσει, αλλά το προτείνουν πολύ. Έχω ακούσει ένα παλαιότερο Yamaha, το οποίο τα σπαγε, κανονικά. Θα πάω για μερικές ακροάσεις ακόμη, και ίσως έχω την τύχη να βρεθώ Αθήνα για να έχω περισσότερες επιλογές. Από χαρακτηριστικά έβαλα και στο μάτι τα Dali Concept 6 Αλλά δεν τα έχω ακούσει. Οπότε έχω πολλές επιλογές, γι αυτό θέλω λίγη βοήθεια. Να αποκλείσω μερικές και να πάρω μια κατεύθυνση. Γνωρίζω πως ο τέλειος ήχος δεν υπάρχει, απλά δεν θέλω να αγοράσω καμιά πατάτα ή να σκάσω πολλά λεφτά για μικρές διαφορές. Θα με βολευε δηλαδή να βρω value4money προιόντα. Ευχαριστώ για την υπομονή και την βοήθεια σας.

Αφού μιλάς για value for money,το σετ THX-3D12 δεν σου κάνει.

Άσε τα THX-3D12,τα dali,και όποια άλλα βρήκες,στην μεριά με τις επιλογές,και αν έρθεις αθήνα,πήγαινε νέο κόσμο ή ηλιούπολη στο Ηχοέκφραση,και άκου ότι ηχεία έχουν,και θα βρεις σίγουρα κάτι καλό.

Δεν χρειάζεται να είναι THX Certified τα ηχεία,το μόνο που χρειάζεται είναι να σου αρέσουν στο αυτί.

Το yamaha 515 είναι πολύ καλό subwoofer.

Στα μόνα που στερεί είναι στο ότι δεν έχει long-throw μεγάφωνο (μεγάλης διαδρομής),με αποτέλεσμα η δύναμη του να χάνει ένα ελάχιστο λόγο αυτού,όχι όμως ότι δεν είναι δυνατό,το αντίθετο,απλώς τα long-throw subwoofers απ'ότι έχω δει αποδίδουν καλύτερα από τα κλασικά,πιο βαθί μπάσο,και πιο "βαράει και τα παίρνει όλα το μπάσο".

Επίσης πριν λίγο καιρό που το είχα δει στο media markt,στο "movie mode",τα έπαιζε όλα.

Εννοώ ότι άκουγες πολύ ποιοτικό μπάσο,αλλά δεν έπαιζε μόνο τις χαμηλές.

Πάντως δεν το κάνω για πρόβλημα αυτό,καθώς ο ενισχυτής ήταν γρήγορα στημένος,ούτε συχνότητα subwoofer είχε οριστεί.

Προσωπικά θα πάρω το yamaha 515 γιατί μου αρέσει στο μάτι,και νοιάζομαι για την αισθητική του χώρου,αλλά εσύ καλύτερα κοίτα λίγο και το Jbl E150P.

Αν θες THX Certified ενισχυτή,κοίταξε τον Pioneer VSX-1018AH τον οποίο επίσης θα πάρω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.