Jump to content

Η 8800gt τα τιναξε! και τωρα? εγγυηση?

redbighunter

Recommended Posts

Οπότε θα πουλάω 295gtx και μόλις πουλήσω το στοκ μου, κατεβάζω την τιμή της στο μαγαζί μου στο.. 1 ευρώ (βάζω και ένα "αναμένεται", όπως κάνουν κάτι άλλα μαγαζάκια να είμαι και οκ). Έτσι όταν θα μου έρθουν για RMA θα τους δώσω πιστωτικό τρέχουσας τιμής!

Επίσης ΔΕΝ μπορείς να "συμφωνήσεις τίποτα στην εγγύηση", γιατί η εγγύηση δεν μεταβάλλεται κατά βούληση του πελάτη.

αυτο το ρωτησα στο plaisio και μου ειπαν οτι προσφορες και ξεστοκαρισματα δεν λαμβανονται υπ'οψην στο πιστωτικο! λαμβανεται η τελευταια ορθη τιμη λιανικης!

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply
αυτο το ρωτησα στο plaisio και μου ειπαν οτι προσφορες και ξεστοκαρισματα δεν λαμβανονται υπ'οψην στο πιστωτικο! λαμβανεται η τελευταια ορθη τιμη λιανικης!

Ότι να 'ναι. Η τελευταία ορθή τιμή λιανικής; Ποιός ορίζει ΠΟΙΑ είναι η "ορθή τιμή"; Το κατάστημα;

Καλά μου φαίνεται ότι έχουν γίνει "πλακάκια" εδώ τα σκηνικά....

Εστω λοιπόν... Η τελευταία τιμή που πουλάγανε 8800gt? Γιατί ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ (που ΔΕΝ είναι) ποτέ δεν την πουλάγανε 100 ευρώ όπως σου λένε για πιστωτικό ανάλογης αξίας.

Αναρωτιέμαι πόσες παραβάσεις των νόμων έχει κάνει το Πλαίσιο μόνο με αυτή την ιστορία....

Επίσης... πιστωτικά και νόμος περί εγγύησης ισχύει σε όλα τα προϊόντα. Απλά μπορεί να έχουν μικρή εγγύηση (π.χ. Stockhouse) αλλά το να ΜΗΝ ισχύει το πιστωτικό στα είδη προσφοράς που καλύπτονται από (έστω μειωμένη) εγγύηση, είναι εντελώς παράνομο.

Ερωτηση προς τον Τσακωνα.

Στην περιπτωση που ανεφερε το κορμι (Beetlejuice) παραπανω τι γινεται?

Π.χ. (πραγματικο γεγονος) Αγορασα μια 9800GTX τον Ιουνιο του 2008 στα 270€. Τον Οκτωβριο η καρτα χαλαει απο μονη της (εσκασε ενα ολοκληρωμενο). Την πηγαινω πισω.

Μου λενε οτι μπορει να γινει αντικατασταση με 9800GTX+ που ειναι διαθεσιμη αλλης εταιριας (κοστος 160€) ή να παρω πιστωτικο αξιας 80€.

Οταν ρωτησα γιατι 80€ η απαντηση ηταν οτι η καρτα ειχε βγει σε προσφορα και αυτη ηταν η τελευταια τιμη καταλογου.

Δηλαδη αν π.χ. το Πλαισιο ή το καθε Πλαισιο, βγαζει προσφορα για καθε προϊον στα 3 τελευταια κομματια για να ξεστοκαρει τι κερδος θα εχει στο τελος απο ολο αυτο? Δεν μπορει αυτο καποιος να το ελεγξει? Και αν δεν μπορει πως ακριβως προστατευομαι εγω σαν καταναλωτης απο το Πλαισιο το οποιο "χαριζει στον λαο του " hardware?

πάρε ρε άνθρωπε την 9800gt να τελειώνουν όλα όμορφα.το παραζαλίζετε το θέμα.

χοντρικά αυτά που έγραψε συνοπτικά ο Tsakonas είναι και αυτά που ισχύουν.

όσο για τις προσφορές σαν τελευταία τιμή ξεστοκαρίσματος δεν ισχύει......οι προσφορές δεν περιλαμβάνονται στις πραγματικές τιμές λιανικής ενός καταστήματος και ανήκουν σε άλλη κατηγορία....επομένως δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως σημείο αναφοράς σε περιπτώσεις εγγυήσεως/αντικατάστασης/πιστωτικού.

ορθη τιμη λιανικης εννοουσαν την τελευταια τιμη προ προσφορων-ξεστοκατισματος!

ορθη τιμη λιανικης εννοουσαν την τελευταια τιμη προ προσφορων-ξεστοκατισματος!

Kαι δεν μου λες.. Απλή ερώτηση γιατί ακούγονται πολλά έξυπνα: ΕΣΥ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΤΙΜΗ; Θα πιστέψεις ότι σου πούνε ή θα πρέπει να κρατάς database με τις τιμές του κάθε καταστήματος κάθε μέρα;

Ακόμα αναμένω κάποια απόδειξη που να λέει πως ο νόμος αφενός σου επιτρέπει να κόβεις πιστωτικό με άλλη αξία από το χρεωστικό τιμολόγιο (τρέχουσα τιμή).

Επειδή είμαι έμπορος σας πληροφορώ πως το πιστωτικό τιμολόγιο (γι αυτο λέγεται έτσι) "εξοφλεί" το χρεωστικό τιμολόγιο αγοράς με το ίδιο είδος, και πρέπει βάσει και των φορολογικών νόμων να είναι ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ. Σε κάθε άλλη περίπτωση αυτό είναι παράνομο και όσον αφορά τους νόμους περί προστασίας καταναλωτών αλλά και φορολογικά..

πάρε ρε άνθρωπε την 9800gt να τελειώνουν όλα όμορφα.το παραζαλίζετε το θέμα.

χοντρικά αυτά που έγραψε συνοπτικά ο Tsakonas είναι και αυτά που ισχύουν.

δεν ειναι μονο το να παρω την 9800gt αλλα γενικως να μαθουμε τι και τι δικαιωματα εχουμε!

1)ειμαι μεσα στην εγγυηση και το καταστημα μου λεει "μπλα μπλα εσυ το χαλασες,αποδειξε μας οτι δεν το χαλασες".

Δεν χρειαζεται.Σε τετοια διαδικασια ο νομος θεωρει οτι το προιον εβγαλε προβλημα.Ο καταναλωτης δεν χρειαζεται να αποδειξει κατι,τεκμαιρεται οτι το προιον εβγαλε προβλημα.Αντιθετως,σε περιπτωση,ο πωλητης ειναι που πρεπει να αποδειξει οτι φταιει ο καταναλωτης (εκτος αν προκειται για κατι κραυγαλεο βεβαια).\

Καλημερα,θα μπορουσες να μου βρεις το κομματι του νομου που το λεει αυτο?

Να πάω να το τρίψω σε μερικές μουσίτσες...(δεν δειχνουμε,ονοματα δεν λεμε,αλλα απο το ξε-κωλο-e-shop δεν περνω ουτε βιδα)..οι οποιοι βγαλανε εκτος εγυησης μητρικη η οποια εχει εμφανες καμμενο ''bus'' οπως εκεινου του παλικαριου με την DFI.(καθαρη αστοχια υλικου)

Kαι δεν μου λες.. Απλή ερώτηση γιατί ακούγονται πολλά έξυπνα: ΕΣΥ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΤΙΜΗ; Θα πιστέψεις ότι σου πούνε ή θα πρέπει να κρατάς database με τις τιμές του κάθε καταστήματος κάθε μέρα;

δεν ειναι μονο το να πιστεψεις οτι τιμη σου πουν! ναι παρατηρω τις τιμες συχνα! αλλα ειναι λογικο να πεσουν οι τιμες με τον καιρο καθως ολο και περισσοτερα νεα προιοντα βγαινουν! απλα δεν μπορουν να σου πουν πχ 20-30€! αυτο ειναι αστειο! αν η 280gtx εχει τωρα 350€ δεν μπορεις να απαιτησεις η 8800gt να εχει 250€! ναι τοσο την ειχα αγορασει τοτε γιατι τοτε τοσα αξιζε! το θεμα μας ομως ειναι το αν δικαιουμαστε ολο το πιστωτικο του τοτε ή το πιστωτικο του τωρα?

Εγώ επιμένω ότι το πιστωτικό είναι στην αξία ΑΓΟΡΑΣ.

Έχω ποστάρει ένα σωρό Links. Όποιος μπορεί να αποδείξει αδιαμφισβήτητα ότι ο νόμος ορίζει άλλα, ευχαρίστως να τον ακούσουμε!

Πληροφοριακά, αυτό δεν αποδεικνύεται προσπαθώντας να "μειώσετε" εμένα και τις απόψεις μου, αλλά μάλλον ποστάροντας Links νόμων όπως έκανα κι εγώ.

Τώρα αν κάποιοι υπερασπίζονται το κάθε κατάστημα ποστάροντας επιχειρήματα χωρίς αποδείξεις προσπαθώντας να μας πούνε το άσπρο για μαύρο (ή έστω για.. γκρι), πραγματικά είναι δικαιώμα τους.

Απλά redbighunter ζήτα τους αυτό που σου λένε για το πιστωτικό να στο δώσουν ΓΡΑΠΤΩΣ να δούμε τι θα κάνουνε και ΠΟΙΟΣ τελικά έχει δίκιο.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του...

πήρες 8800gt.

χάλασε.

αλλαγή με την ίδια....

δεν υπάρχει?....με την αμέσως επόμενη σε επιδόσεις.

δεν έχουν να σου δώσουν κάποια επόμενη σε επιδόσεις?

παίρνεις πιστωτικό με αξία την τελευταία τρέχουσα τιμή της κάρτας (εξαιρούνται οι τιμές προσφορών).......

ή σαν ύστατη λύση πιστώνεσαι την αξία της επόμενης σε επιδόσεις κάρτας αν μιλάμε οτι η 8800gt ήταν τόσο παλιά που πέρασαν 3 γενιές καρτών.

όπως και να χει πρέπει να πάρεις πίσω προιον ίσης ή καλύτερης !!!!!χρηστικής!!!!! αξίας.ΠΟΤΕ κατώτερης.

, κατεβάζω την τιμή της στο μαγαζί μου στο.. 1 ευρώ (βάζω και ένα "αναμένεται", όπως κάνουν κάτι άλλα μαγαζάκια να είμαι και οκ). Έτσι όταν θα μου έρθουν για RMA θα τους δώσω πιστωτικό τρέχουσας τιμής!!! Καλό ε;

Λαθος.Εκει θα λειτουργησει η καλη πιστη(η οποια στον νομο που αντικατεστησε τον 2251/1994 αναφερεται ως στοιχειο της εγγυησης) και τα συναλλακτικα ηθη και θα παρεις την αγοραια τιμη.Τωρα φανταζομαι θα εχεις αρχισει να την συμπαθεις αυτη την καλη πιστη η ακομη την θεωρεις γενικη αρχη κλπ?

Η εγγύηση πρέπει να είναι σύμφωνη με τους κανόνες της καλής πίστης και να μην αναιρείται από υπερβολικές ρήτρες εξαιρέσεων.
(νομος 2251/1994 μετα τις αναθεωρησεις,αρθρο 5 παρ 3)--ειδες που στον νομοθετη αρεσει αυτη η καλη πιστη?
Επίσης ΔΕΝ μπορείς να "συμφωνήσεις τίποτα στην εγγύηση", γιατί η εγγύηση δεν μεταβάλλεται κατά βούληση του πελάτη.

Παλι λαθος.Αυτο που λεω ειναι:Δινει ο νομος ενα μινιμουμ προστασιας του καταναλωτη.Το υπερβαινει η εγγυηση?ΟΚ,λειτουργει υπερ του καταναλωτη.Δεν το υπερβαινει?Τοτε υπερισχυει ο νομος.Ολα αυτα τα ωραια κι αλλα περισσοτερα θα τα βρεις στο συγγραμμα που προανεφερα κατω απο τον τιτλο "ενδοτικο δικαιο vs ius cogens"...Και μια ιδεα του πως λειτουργει μπορεις να την παρεις οπου βλέπεις στον νομο την διατυπωση "ακυρη υπερ του καταναλωτη" (ακα σχετικη ακυροτητα)

Δηλαδη αν π.χ. το Πλαισιο ή το καθε Πλαισιο, βγαζει προσφορα για καθε προϊον στα 3 τελευταια κομματια για να ξεστοκαρει τι κερδος θα εχει στο τελος απο ολο αυτο? Δεν μπορει αυτο καποιος να το ελεγξει? Και αν δεν μπορει πως ακριβως προστατευομαι εγω σαν καταναλωτης απο το Πλαισιο το οποιο "χαριζει στον λαο του " hardware?

Αφου σου προσεφεραν καλυτερο ειναι καλυμμενοι απο πλευρας εγγυησης.Απο εκει και περα αν δεν στην εδιναν και σε αναγκαζαν να δεχτεις τα 80 και η τοτε μεση τιμη στην αγορα ειναι πχ 160 λειτουργει η καλη πιστη/συναλλακτικα ηθη/απαγορευση καταχρησης δικαιωματος και προσφευγεις σε ΙΝΚΑ/ΚΕΠΚΑ/συνηγορο καταναλωτη

Ότι να 'ναι. Η τελευταία ορθή τιμή λιανικής; Ποιός ορίζει ΠΟΙΑ είναι η "ορθή τιμή"; Το κατάστημα;

βλ παραπανω.

Υ.Γ. Αναμένουμε αποδείξεις και τεκμηριώσεις ώστε "να μην θεωρούνται όλα αυτά αρλούμπες."

σουχω γραψει τοσες αναλυσεις και παραπομπες σε επιστημονικο εγχειριδιο/νομοθεσια αλλα δεν βλεπεις "τεκμηριωση" ?Τι πρεπει να κανω πια?Ο νομος ειναι συστημα και οχι ξεκαρφωτες γραμμουλες.

σουχω γραψει τοσες αναλυσεις και παραπομπες σε επιστημονικο εγχειριδιο/νομοθεσια αλλα δεν βλεπεις "τεκμηριωση" η δεν βλεπεις αυτο που γουσταρεις να δεις?

Συγνώμη δηλαδή τώρα εγώ πρέπει να δεχτώ ότι αυτό που λες ισχύει; Επειδή το είπες; Συγνώμη μεγάλε αλλά "απόδειξη" για εμένα είναι κάτι που είναι αποδεκτό από όλους και καταγεγραμένο. Εσύ πότε ακριβώς απέδειξες αδιαμφισβήτητα (beyond any doubt που λένε και οι Αμερικάνοι) ότι το πιστωτικό είναι πάντα στην τρέχουσα αξία; Μπορεί να μην το είδα το link που τα αποδεικνύει....

Ερώτηση: Αμα σου ανεβάσω τώρα πιστωτικό από Πλαίσιο για 7950gt, στην αρχική τιμή αγοράς (μετά από 16 μηνές), τι θα μου πεις; Ο συγκεκριμένος πελάτης με τα χρήματα πήρε 280gtx.

το αν το πλαίσιο μας έχει καλομαθημένους με τα πιστωτικά στην αρχική τιμή αγοράς δεν είναι κάτι που υποχρεούται να το κάνει.....ο Γεράρδος όμως είναι γάτος και ξέρει γιατί το κάνει:)

ΑΣΧΕΤΟ άλλα ΣΧΕΤΙΚΟ:

Μπορεί ένα κατάστημα να πουλάει σε τιμή κατώτερη της τιμής αγοράς? Παράδειγμα:

Έστω ότι είμαι κατάστημα και μου έχουν μείνει 2-3 8800GTS που θέλω να ξεφορτωθώ. Αυτές ως κατάστημα τις είχα αγοράσει 150 ευρω (και εννοείται έχω τα παραστατικά). Τις βγάζω λοιπόν με λιανική π.χ. 40 ευρώ και φεύγουν στο δευτερόλεπτο. Έρχετε την άλλη μέρα ένας που την ειχε αγοράσει 200ευρω και του πουλάω το παραμύθι με την τελευταια τιμή λιανικής (που ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω). Με παίρνει να το κάνω? Να πουλήσω δηλαδή με επίσημη τιμή λιανικής τόσο χαμηλά σε σχέση με την τιμή αγοράς ως κατάστημα ?

το αν το πλαίσιο μας έχει καλομαθημένους με τα πιστωτικά στην αρχική τιμή αγοράς δεν είναι κάτι που υποχρεούται να το κάνει.....ο Γεράρδος όμως είναι γάτος και ξέρει γιατί το κάνει:)

Ασε ας μην πω τίποτα για το άτομο...

Όσο για το σκηνικό.... ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ!

Στην αρχή του λέγανε για 90 ευρώ πιστωτικό. Τους έλεγε πως ο νόμος λέει για πιστωτικό στην τιμή αγοράς! Του είπανε πως αυτά "δεν γίνονται!".

Πήγε με το νόμο στο χέρι και του λένε επί λέξει "Ναι ξέρετε έτσι ειναι ο νόμος αλλα... ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!!!!!".

Τους το ζήτησε γραπτώς και δεν του δίνανε τίποτα αντιθέτως τότε άρχισαν τα "καλά θα βρούμε μια λύση"

Εν τέλει το πιστωτικό κόπηκε στην αρχική αξία, μετά από πολύ κόπο, τσακωμούς και διάφορα άλλα χαριτωμένα. Δεν υπήρχε περίπτωση να άλλαζε έτσι την στάση του το κατάστημα αν είχαν τον νόμο με το μέρος τους!

Το Πλαίσιο ξέρει πολύ καλά τι κάνει και πόσο νόμιμοι είναι. Απλά αν τους πιέσεις και ξέρεις τι λέει ο νόμος, πράττουν το νόμιμο. Αν δεν τους πιέσεις θα σε "ρίξουν". Ειναι απλό.

θα δωσουμε 1000Ε τωρα και καθε 2-3 χρονια θα εχουμε high end μηχανημα χωρις παραπανω δραχμη:hehe:

θα δωσουμε 1000Ε τωρα και καθε 2-3 χρονια θα εχουμε high end μηχανημα χωρις παραπανω δραχμη:hehe:

2 χρόνια κρατάει η εγγύηση για όλα τα parts (εκτός αν αναφέρεται ρητώς ότι είναι μεγαλύτερη)...

Αυτό που λες ήδη συμβαίνει.... Πολλοι καίνε τα παλαιά αλλά εντός εγγύσης parts για τσάμπα αναβάθμιση (προσωπικά ΔΕΝ το εγκρίνω σαν τακτική καθόλου και δεν είναι και νόμιμο αυτό), τα ξέρετε.

κατα τη γνωμη μου :TD: τετοια πραγματα θεωρουνται :whistling

edit: gomar δεν αναφερομουν σε εσενα συγκεκριμενα! γενικως μιλησα!

Εγώ επιμένω ότι το πιστωτικό είναι στην αξία ΑΓΟΡΑΣ.

Έχω ποστάρει ένα σωρό Links. Όποιος μπορεί να αποδείξει αδιαμφισβήτητα ότι ο νόμος ορίζει άλλα, ευχαρίστως να τον ακούσουμε!

Πληροφοριακά, αυτό δεν αποδεικνύεται προσπαθώντας να "μειώσετε" εμένα και τις απόψεις μου, αλλά μάλλον ποστάροντας Links νόμων όπως έκανα κι εγώ.

Τώρα αν κάποιοι υπερασπίζονται το κάθε κατάστημα ποστάροντας επιχειρήματα χωρίς αποδείξεις προσπαθώντας να μας πούνε το άσπρο για μαύρο, δικαιώμα τους.

Απλά redbighunter ζήτα τους αυτό που σου λένε για το πιστωτικό να στο δώσουν ΓΡΑΠΤΩΣ να δούμε τι θα κάνουνε και ΠΟΙΟΣ τελικά έχει δίκιο εδώ.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του...

θα παρω τηλ στο inka αυριο, θα παρω το pdf που εδωσες τυπωμενο και θα παω! και ο θεος βοηθος!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.