lefteris Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2009 Έχω ανάγκη τα φώτα σας...Θέλω να πάρω την Thermalright Cooler Ultra 120 Extreme για τον 8400 σε ASUS P5Q.Με ενδιαφέρει να είναι αρκετά αθόρυβο το σύστημα και ψάχνω να αποφασίσω ποιόν ανεμιστήρα θα χρησιμοποιήσω με την ψύκτρα.Εφόσον η μητρική δέχεται 4πιν ανεμιστήρα για τον επεξεργαστή, ποιόν μου προτείνετε;Αν βάλω 3πιν ανεμιστήρα, θα μπορώ μέσα από τα βίστα να ρυθμίζω αυτόματα τις στροφές σε σχέση με τη θερμοκρασία;Αλλιώς σκέφτομαι να πάρω τον Xigmatek 1283 για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0x13 Μάρτιος 22, 2009 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2009 Πάρε 3pin ανεμιστήρα έτσι ώστε να ελέγχεις τις στροφές από κάποιο μεταπρόγραμμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Μάρτιος 22, 2009 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2009 Nexus 120mm PWMScythe SCKF-120Αυτος δεν ειναι PWM, αλλα σου δινει ρυθμιστη που μπαινει πισω για να ρυθμιζεις εσυ οποτε θες.Απο PWM εφερνε και κατι Arctic Cooling το e-shop αλλα τωρα εχουν τελειωσει απ' οτι βλεπω... Αν πας σε 3πινο αλλαζουν τα πραγματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Μάρτιος 22, 2009 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2009 έχω τον Arctic Cooling 120mm PWM από το eshop (τώρα δεν υπάρχει) και τον ελέγχω με το speedfan. συνήθως λειτουργεί στις 450 στροφές με θερμοκρασίες σε idle γύρω στο 32 αυτή την εποχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris Μάρτιος 22, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2009 0x13 σύμφωνα με την απάντηση του grigas και οι 4πινοι ελέγχονται με λογισμικό.qbiefox δεν θέλω να αλλάζω τις στροφές χειροκίνητα.Τι εννοείς "αλλάζουν τα πράγματα";Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0x13 Μάρτιος 22, 2009 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2009 Δεν γνωριζω κατι για τους 4pin, πέρα του ότι μπορείς με κάποιον μετατροπέα καλωδίου να τους κάνεις 3pin (χωρίς να είμαι σίγουρος). Παρόλα αυτά, ισχυει σιγουρα οτι σου ειπα πριν για τους 3pin. Ειμαι σιγουρος για αυτους 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Μάρτιος 22, 2009 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2009 Αλλαζουν τα πραγματα, εννοω οτι στους 3πινους εχει πληθωρα επιλογων, οποτε μπορεις να διαλεξεις αλλους, οπως πχ τον Scythe Slipstream. Για το πως τους ελεγχεις απο λογισμικο, δεν ξερω λεπτομεριες, γιατι εγω δεν το κανω, αφου bootarw διαφορετικα λειτουργικα και δεν θελω στο ενα να ακουγονται και στο αλλο οχι. Προτιμω να τους ρυθμιζω απο bios η απο controllers. Αυτο που ξερω ειναι οτι οι 4πινοι ρυθμιζονται σιγουρα απο bios (εφοσον η μητρικη σου εχει αναλογη θυρα), ενω οι 3πινοι ρυθμιζονται, αλλα οχι σε ολες τις μητρικες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.