tristeno Απρίλιος 2, 2009 #22 Απρίλιος 2, 2009 Αλήθεια γιατί λες όχι σε used ssd ???Θα αγόραζες πχ projector χωρίς να ξέρεις πόσες ώρες ζωής έχει ακόμα η λάμπα ή αυτοκίνητο που δεν έχει χιλιομετροδείκτη?
CENTRAL Απρίλιος 2, 2009 #23 Απρίλιος 2, 2009 Χμμμ....εξαρτάται...Υπάρχουν χρήστες που ξέρουν τι τους γίνεται και δεν "πεθαίνουν" το hardware. Εννοείται πάντως πως σε κάθε αγορά μεταχειρισμένου αναλαμβάνεις κάποιο ρίσκο...
tristeno Απρίλιος 2, 2009 #24 Απρίλιος 2, 2009 Αν έχεις 3 ετή εγγύηση από πίσω ίσως αξίζει αν η τιμή είναι καλή. Αλλά για ένα χρόνο εγγύηση σε μεταχειρισμένο SSD με τίποτα.
_Chris_ Απρίλιος 2, 2009 #25 Απρίλιος 2, 2009 ΙΜΟ μια χαρα ειναι και οι used.Απλα θελει οση προσοχη χρειαζονται και ολα τα αλλα μεταχειρισμενα προιοντα
Teodor_ch Απρίλιος 2, 2009 #26 Απρίλιος 2, 2009 Θα αγόραζες πχ projector χωρίς να ξέρεις πόσες ώρες ζωής έχει ακόμα η λάμπα ή αυτοκίνητο που δεν έχει χιλιομετροδείκτη?στο smart βλέπεις πόσες ώρες έχουν δουλέψειΑν έχεις 3 ετή εγγύηση από πίσω ίσως αξίζει αν η τιμή είναι καλή. Αλλά για ένα χρόνο εγγύηση σε μεταχειρισμένο SSD με τίποτα.για σέναέχω αγοράσει μεταχειρισμένους δίσκους και θα αγόραζα άνετα έναν ιντελ ssd τώρα που ψάχνομαιποτέ μου δεν είχα πρόβλημα, ούτε με τα μεταχειρισμένα που πούλησα ούτε με αυτά που αγόρασαάσε που οι καλοί ssd έχουν περισσότερες ώρες MTBF απο μηχανικούς δίσκους
tristeno Απρίλιος 2, 2009 #27 Απρίλιος 2, 2009 στο smart βλέπεις πόσες ώρες έχουν δουλέψειγια σέναέχω αγοράσει μεταχειρισμένους δίσκους και θα αγόραζα άνετα έναν ιντελ ssd τώρα που ψάχνομαιποτέ μου δεν είχα πρόβλημα, ούτε με τα μεταχειρισμένα που πούλησα ούτε με αυτά που αγόρασαάσε που οι καλοί ssd έχουν περισσότερες ώρες MTBF απο μηχανικούς δίσκουςΜόνος σου το είπες (σε έντονα).
ChSin7 Απρίλιος 2, 2009 #28 Απρίλιος 2, 2009 Οι ώρες που έχει δουλέψει δεν μετράνε και τόσο στους SSDs όσο στους μηχανικούς. Happy (math) hour : http://techreport.com/articles.x/15433 το ζουμί: If you don't want to crunch through the math, Intel estimates that the 80GB X25-M will last for five years with "much greater than" 100GB of write-erase per day. That's a relatively long time for much more data than most folks are likely to write or erase on a daily basis. O Intel είναι 3-4 μήνες στην αγορά που σημαίνει ότι έχει άλλα 4.5 χρόνια ζωής αν τον σβήνεις-γράφεις κάθε μέρα 1μιση φορά (100GB). Σε 4.5 χρόνια θα είναι ... αρχαία ιστορία με τους SSDs που θα κυκλοφορούν τότε (θα τον έχεις σε καμιά usb 3.0 θηκούλα για μεταφορά data ) Άποψή μου, δοκίμασε τον αν μπορείς να δείς ότι δουλεύει και αν ναι, χτύπα τον.
goku_dbz Απρίλιος 3, 2009 #29 Απρίλιος 3, 2009 O Intel είναι 3-4 μήνες στην αγορά που σημαίνει ότι έχει άλλα 4.5 χρόνια ζωής αν τον σβήνεις-γράφεις κάθε μέρα 1μιση φορά (100GB). Σε 4.5 χρόνια θα είναι ... αρχαία ιστορία με τους SSDs που θα κυκλοφορούν τότε (θα τον έχεις σε καμιά usb 3.0 θηκούλα για μεταφορά data ) Άποψή μου, δοκίμασε τον αν μπορείς να δείς ότι δουλεύει και αν ναι, χτύπα τον. αυτο θα κανω!!! thanx
goku_dbz Απρίλιος 3, 2009 #30 Απρίλιος 3, 2009 παιδες το 'κανα και χαιρομαι γι αυτο! δεν εχω προλαβει να κανω benches ακομη (ουτε και νομιζω πως θα κανω) αλλα απ'οτι ειδα μεχρι τωρα ο δισκος απλα γ@ει!!! 1ο. μιση ωρα για εγκατασταση windows, drivers, photoshop, nero, office, και διαφορα αλλα προγραμματακια 2ο. ολα πανε σφαιρατα..παταω και ανοιγει καμια σχεση σιγουρα με τον ocz που περασε απο τα χερια μου πριν κανα 2μηνο και καμια απολυτως σχεση με τον μηχανικο seagate;) ο χρονος θα δειξει!!!:crazy_pilot: ευχαριστω για τα tips!
goku_dbz Απρίλιος 5, 2009 #32 Απρίλιος 5, 2009 παιδια δεν θα σας δωσω benches κτλ,μονο την υποκειμενικη αισθηση που μου δινει ο δισκος στην μεχρι τωρα εμπειρια που εχω μαζι του (1,5 μερα) το λειτουργικο κυριολεκτικα πεταει...η ανταποκριση ειναι αμεσοτατη και ολα ανοιγουν με το κλικ...βεβαια αυτα λιγο πολυ τα ειχα και με τον ocz μετα απο το προγραμμα της microsoft, τα tweeks και ολα τα αλλα .....αλλα ειναι αισθητα πιο γρηγορος ο ιντελ ειδικα στην φορτωση των windows και στις εγκαταστασεις προγραμματων (δεν προλαβα να κανω και πολλα αλλα ¨))...αν και τσιμπαει λιγο θα λεγα πως γενικα αξιζει τα λεφτα του αλλα βεβαια δεν εχω και τοση εμπειρια ακομη για να σας το λεω με 100% σιγουρια...θα σας ξαναγραψω σε καμια βδομαδα:bigsmile::bigsmile:
goku_dbz Απρίλιος 8, 2009 #34 Απρίλιος 8, 2009 επιστρεφω με νεωτερα! λοιπον εχουμε και λεμε...εγκατεστησα ολα μου τα προγραμματα, αναβαθμισεις windows και 2 παιχνιδια για αρχικο test (crysis, f.e.a.r )...συνολο κοντα 30 γιγα ολα μαζι! αποτελεσματα και εντυπωσεις: 1. τα windows με τον ιντελ κανουν σχεδον τον ιδιο χρονο με τον μηχανικο για να φορτωσουν.η διαφορα ειναι οτι στον ιντελ η μπαρα κυλαει 6-7 φορες και μετα μπαπ-τα ριχνει ολα σχεδον ακαριαια!!! ενω με τον μηχανικο εκανε θυμαμαι 4-5 κυκλους η μπαρα και μετα 10" περιπου για να φορτωσει! 2. με τον ιντελ αργει αισθητα περισσοτερο το shutdown (καμια ιδεα γιατι???- μηπως λογω χαμηλων writes ή απλα τα xp δεν ειναι και το καλυτερο λειτουργικο για ssd?) 3. Τωρα στο ζουμι... παιδια αλλη αισθηση να τρεχεις windows με τον ιντελ (οπως και με ολους τους καλους ssd φανταζομαι!) ο,τι και να σας λεω-πραγματικα ειναι υπεροχη αισθηση να πατας το photoshop και να ανοιγει στο δευτερολεπτο! antivirus scan ολου του δισκου (αν και ουτε καν μισογεματος) παιρνει 7'! κανενα κολλημα ουτε προβληματα μεχρι τωρα! 4. στα παιχνιδια τωρα δεν παρατηρησα διαφορες στα frames αν και μονο τα 2 που αναφερω πιο πανω επαιξα αλλα σιγουρα το loading και ειδικα στο crysis γινεται λιγα δευτερολεπτα πιο γρηγορα! 5.τελος εκανα και το γνωστο πλεον τεστ με ταυτοχρονη εκκινηση 26 διαφορετικων προγραμματων οπου ο δισκος τα πηγε περιφημα ¨) το 'ξερω πως ακουγομαι πολυ ενθουσιασμενος αλλα τι να κανω? αφου ειμαι ΥΓ: pagefile και indexing ενεργοποιημενα αλλα και τα 2 ορισμενα στον μηχανικο. κανενα αλλο tweek! ΥΓ 2: θα δω και συμπεριφορα σε video editing το σ/κ
Πριονέτο Απρίλιος 8, 2009 #35 Απρίλιος 8, 2009 Στο Crysis και γενικά σε βαριά παιχνίδια θα δεις μεγάλη διαφορά στα minimum frames που παίζουν και σημαντικό ρόλο κατά τη γνώμη. Η εικόνα είναι από review του Anandtech Μεγείες και enjoy!!
goku_dbz Απρίλιος 9, 2009 #36 Απρίλιος 9, 2009 Στο Crysis και γενικά σε βαριά παιχνίδια θα δεις μεγάλη διαφορά στα minimum frames που παίζουν και σημαντικό ρόλο κατά τη γνώμη.Η εικόνα είναι από review του Anandtech Μεγείες και enjoy!! το ελεγξα και εχεις δικαιο! σε ιδια πιστα με τον μηχανικο εχω σε καποιες φασεις πτωσεις μεχρι και 34 fps ενω με τον ιντελ δεν προσεξα ποτε να παει κατω απο 38 με μεσο ορο καπου 40-42! :clap: δεν ειναι τα 13 fps που λεει το anandtech αλλα κατι ειναι! υγ: ο ελεγχος εγινε με το fraps και απλα παρακολουθουσα με το ματι να δω την ελαχιστη τιμη και στο περιπου η μεση τιμη που λεω πιο πανω! θα δοκιμασω και με το bench του crysis να δω και λιγο πιο αντικειμενικα το πραμα!
sebastian Απρίλιος 9, 2009 #37 Απρίλιος 9, 2009 Kαλα τα λεει , το site! Mε 4850 που εισαι φιλαρακο και μετα frames που λες οτι βγαζεις σιγουρα δεν ειναι σε full graphics και σε 1920χ1200! Oσο πιο πολυ ανεβαζεις τα textures τοσο περισσοτερο θα κερδιζει ο ssd απεναντη στον μηχανηκο δισκο!Στο συστημα μου και μετα settings που παιζω το crysis η βοηθεια του ssd θα ηταν σημαντικη!Αν και 1920χ1200 με χ2 ΑΑ το παιζει smooth! Αλλα ο ssd δινει αλλο prestige!
goku_dbz Απρίλιος 9, 2009 #38 Απρίλιος 9, 2009 Kαλα τα λεει , το site! Mε 4850 που εισαι φιλαρακο και μετα frames που λες οτι βγαζεις σιγουρα δεν ειναι σε full graphics και σε 1920χ1200! Oσο πιο πολυ ανεβαζεις τα textures τοσο περισσοτερο θα κερδιζει ο ssd απεναντη στον μηχανηκο δισκο!Στο συστημα μου και μετα settings που παιζω το crysis η βοηθεια του ssd θα ηταν σημαντικη! Αν και 1920χ1200 με χ2 ΑΑ το παιζει smooth! Αλλα ο ssd δινει αλλο prestige! ναι, συμφωνω!απλα με την 22"αρα μου μονο στα 1680*1050 μπορω να παω και οπως ειπες ειμαι και με μια 4850!φανταζομαι σε πιο υψηλες αναλυσεις και με καλυτερη καρτα θα φανει περισσοτερο ο ssd! οπως και να'χει παντως τα +4 fps ειναι ευπροσδεκτα
christaras Απρίλιος 9, 2009 #39 Απρίλιος 9, 2009 με γειες αντε να πεσει λιγο η τιμη να χτυπησω και γω εναν
goku_dbz Απρίλιος 9, 2009 #40 Απρίλιος 9, 2009 ευχαριστω! παντως αν δεν σε πειραζει να ναι μεταχειρισμενος θα βρεις κοντα στα 200-250! εγω τον πηρα στα 230 τελικα μετα απο λιγο παζαρι αλλα ειναι και χωρις εγγυηση
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.