Jump to content

sos με νεο pc (μεγαλο προβλημα)

kat3stram3nos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα παιδια εχω προβλημα με ενα νεο pc που εστησα ειναι επειγων να βρω την λυση οποτε οποιαδηποτε ιδεα ειναι καλοδεχουμενη το προβλημα :πηρα ενα pc i7 920 / foxconn bloodrage /3 x 2gb corsair dominator 1600 / δυο sapphire 4870 512 mb σε crossfire / enermax galaxy 850 watt τα βασικα ειναι αυτα.το pc δεν bootari ουτε καν ανοιγει η οθονη παραμενει μαυρη με το λαμπακι να αναβοσβηνει αλλα χωρις να γραφει no signal η κατι αλλο.δοκιμασα αλλη καρτα γραφικων αλλα τπτ δοκιμασα με ενα στικακι μνημης αλλα παλι τπτ δοκιμασα flsh bios απο το τζαμπερ παλι τπτ, ολα δειχνουν οτι δουλευουν ανεμιστηρες λαμπακια καρτας γρακικων και μητρικης εκτος απο το debug led της που δεν αναβει καθολου.υπαρχει περιπτοση να εχει προβλημα ο επεξεργαστης η το socket? παρακαλω οποιος εχει καποια ιδεα ας μς βοηθησει.

*μολις τσεκαρα τα καλοδια τροφοδοσιας αλλα ειναι οκ επισης εβγαλα την μπαταρια για λιγο αλλα παλι τπτ μαλλον ο επεξεργαστης μου αφησε χρονους ε? :/

Η μητρική είναι το πιο πιθανόν να τα έχει παίξει παρα ο επεξεργαστής .

Και σε εμενα έχει συμβεί κάτι παρόμοιο ολοκαίνουριο pc να μην ανοίγει και τελικά ήταν καμένο το ένα από τα 2 dimακια ram.

βασικα απ οτι ειδα στο site τις foxconn λεει οτι αν δεν αναβει καθολου το debug led κ λειτουργουν οι ανεμιστηρες κ τα φωτα της μητρικης τοτε η τηα καλωδια του ρευματος δειν ειναι καλα τοποθετημενα η η cpu ειναι damaged η broken αλλα θα τα στειλω κ τα δυο πισω για να ειμαι σιγουρος ευχαριστω για την βοηθεια :)

• 2 weeks later...

παιδια να μαι παλι,σημερα μου ηρθαν πισω απο το service (απο τις 20 του μηνος που τα ειχα στειλει!!!!! και μετα απο πολλα τηλεφωνα) με ενα χαρτακι που εγραφε οτι δεν εχουν τιποτα,τα εβαλα και εγω να πεξουν αλλα παλι τα ιδια αναβουν ολα κανονικα εκτος του debug led που αυτι τι φορα παει να αναψει βγαζοντας ενα κοκκινο C και μετα τιποτα καμια ιδεα κανεις? τους πηρα τηλεφωνω και μου ειπαν οτι σε αυτουες δουλευε κανονικα ελεος. βοηθεια γιατι με βλεπω να το σπαω απο τα νευρα :boxed:

Είχα το ίδιο πρόβλημα με μια Rampage II Extreme και τον i7 965.

Πρώτη φορά το posterάκι που έχει η μητρική κολλούσε στο CMOS ERROR, την πήγα πίσω και μου λένε είχε στραβώσει ένα πινάκι και το ισιώσαμε(το πως είχε στραβώσει το πινάκι και ο επεξεργαστής έπεζε, δεν ξέρω).

Δεύτερη φορά μετά από ένα μήνα περίπου, στα καλά καθούμενα σχεδόν το posterάκι σε ένα reboot μου δεν άναβε καθόλου ή για την ακρίβεια άναβε και κολλούσε στο CPU INIT, φυσικά δεν άναβε η μητρική.Την πάω πίσω για; έλεγχο και μου λένε ότι η μητρική παίζει άψογα, οπότε λέω ο επεξεργαστής θα φταίει...

Βάζω ξανά τον επεξεργστή επάνω, αλλά τα ίδια δεν δούλευε.Τους την ξαναπάω πίσω και τους λέω δεν παίζει, οπότε μου κόβουν πιστωτικό(εντομεταξύ εγώ ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι ο επεξεργαστής μου είχε χαλάσει και είχα μπει σε διαδικασίες rma).Έχοντας το πιστωτικό λέω τώρα τι να πάρω ας ξαναπάρω μητρική και όταν έχω και τον επεξεργαστή να τα στήσω.Πέρνω την μητρική(BloodRage) την επόμενη μέρα και την είχα και καθόταν στο δωμάτιό μου.Την μεθεπόμενη μέρα λοιπόν καθόμουν και την έβλεπα και μου έρχεται η ιδέα να βάλω πάνω τον χαλασμένο επεξεργαστή μου και τι να δω, τελικα ο επεξεργαστής έπεζε μια χαρά και clockαρε όπως και πριν...:eek:

Δοκιμάσε λοιπόν και τον επεξεργαστή σου σε ένα άλλο mobo...

thanks για την απαντηση βασικα εγω τους εστειλα πισω και την μητρικη και τον επεξεργαστη και τα δοκιμασαν, ειναι πολυ δυσκολο να δοκιμασω αλλη μητρικη γιατι ειμαι σε μικρη πολη και δεν ξερω κανεναν που να εχει μητρικη για i7.

Kάνε clear cmos και βάλε 1 dimm ram και μία κάρτα..επίσης εάν δεν γίνεται τπτ δοκιμασε να αλλάξεις slot το dimm της μνήμης;).Πάντως εμένα για μιτρική μου κάνει..

λοιπον βγαλτα ολα πανω απο την μητρικη,βγαλε και την μπαταρια και αστα για 1 μερα,και ξαναστηστα.Ειχα συναντηση το ιδιο προβλημα με υπερφοτηση ρευματος στην μητρικη και δεν ανοιγε

oook τα εβγαλα αλλα φαντασου οτι σημερα τηε εβαλα ρευμα μετα απο 12 μερες που εκαναν να μου την στειλουν,ασε που το προβλημα εμφανιστηκε με το που την πηρα καινουργια δεν εχει δουλεψει καθολου.

η συνδεσμολογια με το τροφοδοτικο γινεται σωστα?

βαζω το 8 πινο πανω αριστερα διπλα στο coller της cpu και το 24 πινο κλασικα δεξια στην μητρικη και δυο 6πινα στην καρτα γραφικων ειπαμε δν ειμαι τοσο ασχετος :p το τροφοδοτικο παντος δουλευει κανονικα στο παλιο pc μου.

μα δεν σου ειπα οτι εισαι ασχετος,ανθρωπος εισαι μπορει να μην προσεξες κατι.

ναι οκ και εγω για πλακα το ειπα δεν το παρεξηγησα,σε ευχαριστω και για την βοηθεια :) παντως δεν ξερω τα εχω στησει μεσα και εξω απο το κουτι μονο με τα βασικα πανω 5-6 φορες σημερα μονο αλλα τιποτα το βλεπω να ανεβαινω αθηνα να τους την παω πισω και να τους κραξω που μου χρεωσαν και τα μεταφορικα.

τα αγορασες απο γνωστη αλυσιδα?

ναι τα αγορασα απο το πλ**ιο μην κανω κ διαφημιση μαζι με τις μνημες στο site της foxconn για τα debug posts λεει αν δεν αναβει καθολου και ολα τα αλλα αναβουν κανονικα η damaged- broken cpu η λαθος συνδεση τροφοδοσιας που μου ειπες και εσυ. απ οτι κοιταξα το 24 πινο του τροφοδοτικου δεν υπαρχει ενα πιν κοντα στιν μεση δεν εει καθολου καλωδιο αυτο αλλα δεν νομιζω να ειχε γενικοτερα ποτε και η abit in9 32 max που βαζω λειτουργει κανονικα.

ελεος τελικα ειχε οντος προβλημα αλλα επρεπε να την παω εγω απο κει για να μου την αλλαξουν...ευχαριστω ολους για την βοηθεια και τον χρονο σας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.