Jump to content

Samsung SM2494HS TFT Monitor 23.6''

anle

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια,ψαχνω για οθονη 22''-24" με χρηση "λιγο απο ολα" δηλαδη ταινιες,ιντερνετ,κανενα παιχνιδακι τυπου war,lineage κτλ. και ειδα το απογευμα αυτην:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1217097

στο "κοκκινομαυρο μαγαζι" που μου εκανε πολυ καλη εντυπωση,οσον αφορα ποιοτητα εικονας-υλικων κατασκευης.....

Τι λετε αξιζει η αγορα της σε αυτα τα χρηματα;;; η εχετε να προτεινετε κατι αλλο σε αυτες τις ιντσες;;;

Ποιότητα εικόνας...δε θα έλεγα ότι έχει. Κλασικό TN Panel μου κάνει, με τέτοια αφύσικη αντίθεση και τιμή. Του τέστειν, "χλιαρά" χρώματα, μέτριο μαύρο και γωνίες θέασης όχι και τόσο καλές, ειδικότερα δε στον κάθετο άξονα.

Βέβαια γενικά η Samsung φημολογείται ότι έχει πολύ καλή ποιότητα στα ΤΝ της, αλλά και πάλι το ΤΝ είναι ΤΝ...

Κοίτα καλύτερα σε κάτι σαν και αυτή:

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-032-DE&tool=3

Βγαίνει κοντά στα 270€ με τα μεταφορικά, έχει e-IPS Panel (μέρα με τη νύχτα με τα ΤΝ) και πολύ καλά χαρακτηριστικά. Απλά δυστυχώς, χάνεις το Full HD, μιας και υποστηρίζει μέχρι 1680x1050 ανάλυση ;)

αλλά και πάλι το ΤΝ είναι ΤΝ...

qft

Έχω δίπλα στην SIPS 20άρα μου μια LG TN (για dual screen), και όταν η TN δείχνει εικόνα στραβώνομαι... Μόνο για κείμενο κάνει :/

ποια s ips και ποια ΤΝ ?

Μην υπερβαλλουμε....

και εγω μια 17αρα TN 4ρων χρονων και δεν δειχνει τιποτα μπροστα σε μια σύγχρονη ΤΝ...

ποια s ips και ποια ΤΝ ?

Μην υπερβαλλουμε....

και εγω μια 17αρα TN 4ρων χρονων και δεν δειχνει τιποτα μπροστα σε μια σύγχρονη ΤΝ...

Philips 200WP7ES & LG 1915s

η υπερβολη στο μεγαλειο της...και εμεις γιατι δεν στραβωνομαστε με τα tn δηλαδη??

Αν θες, στείλε μου email, να κανονίσουμε να περάσεις από εδώ να δεις μόνος σου ;) Όσο η LG ήταν μόνη της, βλεπόταν. Αλλά δίπλα στην Philips, όχι απλώς σε κουράζει, αλλά ενοχλεί στα μάτια :)

Eτυχε να δω πλαϊ πλάϊ μια LG W2600HP (S-IPS) και μια LG W2600ΗΒ (TN)

Aν δε τις δεις δίπλα - δίπλα δεν καταλαβαίνεις Πόσο διαφορετική είναι η εικόνα που δίνει μια S-IPS.

Nομίζεις πραγματικά πως ξαφνικά τα μάτια σου ξεθόλωσαν και βλέπουν καλύτερα.

Εαν κάποιος έχει την δυνατότητα να χτυπήσει ένα S-IPS panel έστω με μια κάποια επιπλέον επιβάρυνση σε σχέση με ένα ΤΝ panel, Ας το κάνει και δε θα μετανιώσει..

Εγώ πλέον δε μπορώ να αποχωριστώ την 26άρα LG μου.

Ας είναι καλά το ΠΛΑΙΣΙΟ με την προσφορά που είχε κάνει.... :happy2:

Αν ειναι να φτασει το 400-450αρι να βαλει αλλα 100-150 και να φερει μια εξω...ναι.

αλλα τις υπερβολλες δεν μπορω....

Εκτος αν μιλαμε για επαγγελματια (που θελει οσο τον δυνατον γινεται μεγαλύτερη αντιστοιχια στα χρωματα απο αυτο

που βλέπει και σε αυτο που εκτυπώνει, γωνιες κτλ) οποτε αλλαζει το πραγμα...

και δεν το λεω τυχαια....δεν εχει μερες που έστειλα πισω μια IPS 2475 (οχι γιατι δεν μου αρεσε) και ουτε ειναι και το μοναδικο ips που εχω δει

και υπαρχουν TN και ΤΝ...δεν ειναι όλα ιδια

π.χ. τουλαχιστον τα περισσοτερα TN LG του ΠΛΑΙΣΙΟΥ (ας πουμε) δεν ειναι και τοσο ποιοτικα.

Edit: Για home users η σχεση τιμη/αποδοσης ενος ips στα 700-800E ειναι ψιλοαπαραδεκτη...

για αυτο βγαινουν και τα e - ips που θα ειναι αρκετα πιο φθηνα

Από όσα θυμάμαι από την DELL 2007WFP που είχα:

e-IPS: χειρότερο μαύρο (όχι τραγικά πολύ, απλά όχι τόσο έντονο), λίγο πιο έντονα χρώματα από όσο θα έπρεπε, λιιιιίγο backlight bleed στην πάνω δεξιά γωνία.

S-IPS: καλύτερο μαύρο, αλλά "μπλεδιζε" όταν το κοιτούσες υπό γωνία, του e-IPS γίνεται γκρι. Σωστά χρώματα παντού, καθόλου bleed. Λίγο input lag, το e-IPS δεν πρόσεξα να έχει (ούτε στα review παρατήρησαν κάτι).

Γενικά, μια φτηνότερη εκδοχή του S-IPS, αλλά αιώνες καλύτερο από ΤΝ. Γωνίες ίδιες σχεδόν με του S-IPS, μ' αρέσει πολύ για 2η οθόνη.

Παιδια το e-ips ειναι χειροτερο σε ποιοτητα απο τα κλασσικα s-ips? Αν μπορειτε γινετε λιγο συγκεκριμενοι για το που ειναι καλυτερο/χειροτερο το καθενα :D

Δεν φαινεται κατι τετοιο, ips ειναι που οπως αναφέρεται και εδω http://www.displayblog.com/2009/02/13/lg-display-e-ips-lcd-panel-update-2/ χρησιμποποιει λιγότερες λαμπες για να πετυχει την απαραίτητη φωτεινοτητα που θέλει ενα ips. @ λιγοτερο κοστος.

(Η πρόταση στο Edit παραπάνω σβήστηκε, που μπορει να σε μπερδεψε, είχα στο μυαλό εκτος του παραπανω και το h ips που τα subpixels του ειναι λιιιιγο διαφορετικα διατεταγμενα απο ενα κλασικο s ips)

• 2 weeks later...
tn με tn εχει διαφορα αλλα σε ενα μετριο tn οντως στραβωνεσαι.

και τα μετρια ips παντως δεν πανε πισω lag ghosting κακη χρωματικη αποδοση ειναι γεματο το net απο συγκριτικα ...οχι ολα τα ips ειναι γαματα και λιγα tn ειναι καλα μην τρελαθουμε

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.