Jump to content

Aξίζουν oι κάρτες ήχου USB ?

kreach

Recommended Posts

Κατά πόσο αξίζει μια αγορά κάρτας ήχου USB? Βασικά και αν αξίζουν από ποιές προϋποθέσεις? Εννοώ πως για να δει κανείς διαφορά θα πρέπει πχ να έχει ηχεία αξίας ~100Ε να παίζει ταινίες Blue Ray και τέτοια...

Από αυτες που υπάρχουν πια αξίζει περισσότερο?

Εγω παλιοτερα ειχα στο λαπτοπ μια Creative Sound Blaster USB NX και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος.Αν εχεις σταθερό θα σου πρότεινα να πάρεις μια Pci γιατί δεν υπάρχει λόγος να δεσμεύεις μια θυρα usb

Εγω παλιοτερα ειχα στο λαπτοπ μια Creative Sound Blaster USB NX και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος.Αν εχεις σταθερό θα σου πρότεινα να πάρεις μια Pci γιατί δεν υπάρχει λόγος να δεσμεύεις μια θυρα usb

:drool:

απο τις 12 που εχει?

Ωραία, ας πάρουμε εμένα σαν παράδειγμα. Έχω το laptop HP dv7 1070ev. Εάν βάλω κάρτα ήχου usb θα δω διαφορά? Kαι αν ναι, υπό ποιές προϋποθέσεις? Θα πρέπει να αγοράσω εξωτερικά ηχεία και να βλέπω ταινεία σε High Definition?

Είχα μια συζήτηση με ένα φίλο μου και σοβαρά δεν ξέρω αν αξίζει να αγόραζα εξωτερική κάρτα ήχου. Αυτός μου έλεγε πως ναι, αλλά δεν είχε αρκετά επιχειρήματα να με πείσει, κυρίως επαναλάμβανε πως τα ενσωματωμενα parts είναι gtp (για τον π...)

Ήχος: Ενσωματωμένος ήχος 16 bit, 3D, Sound Blaster Pro συμβατός, Ηχεία Altec Lansing με ενσωματωμένο subwoofer.

Είχα μια συζήτηση με ένα φίλο μου και σοβαρά δεν ξέρω αν αξίζει να αγόραζα εξωτερική κάρτα ήχου. Αυτός μου έλεγε πως ναι, αλλά δεν είχε αρκετά επιχειρήματα να με πείσει, κυρίως επαναλάμβανε πως τα ενσωματωμενα parts είναι gtp (για τον π...)

Ήχος: Ενσωματωμένος ήχος 16 bit, 3D, Sound Blaster Pro συμβατός, Ηχεία Altec Lansing με ενσωματωμένο subwoofer.

Το ηχοσύστημα που φέρει το λάπτοπ είναι αρκετά καλό αν σκεφτούμε ότι είναι φορητός...

Με τα συγκεκριμένα θα ακούσεις τη μουσικούλα σου, θα δείς τις ταινίες κτλ. σε λογικά πάντα πλαίσια μιλάμε!

Τώρα αν θές εξωτερική κάρτα εξαρτάται τι χρήση θα της κάνεις?

Για παράδειγμα με την κάρτα θα ακούς μουσική(χρωματιστός ήχος, με σωστή αναπαραγωγή όλων των συχνοτήτων, 2.1) ή θα βλέπεις ταινίες (surround με υποστήριξη 5.1 κ΄ άνω)?

Στη συνέχεια πρέπει να μας πείς τι ηχεία θα χρησιμοποιήσεις στην κάρτα?

Και τέλος, φυσικά θα δείς διαφορά μιας και η εξωτερική θα σου προσφέρει μεγαλύτερη ενίσχυση, καλύτερη ποιότητα γενικά, πληθώρα συνδέσεων (ανάλογα με το μοντέλο της κάρτας)!Αλλά όλα αυτά εξαρτόνται ανάλογα με τα ηχεία που θα πάνε παρέα...

Το φαντάστηκα... !

Για ακουστικά (όχι ψείρες) τι τιμές θα πρέπει να κοιτάξει κανείς???

Ο GruntGR είχε αναφέρει κάτι ακουστικά στην τιμή των 150Ε περίπου στο θέμα "Για αγορά ακουστικών". Τέτοιες τιμές παίζουν και στα ακουστικά?

Επίσης, φαντάζομαι πως πέρα από καλά ηχεία/ακουστικά θα πρέπει η μουσική ή οι ταινίες να είναι κάποιας ποιότητας και άνω. Για παράδειγμα τα τραγούδια να έχουν ας πούμε bitrate άνω των 160Kbp/s και για τις ταινείες να είναι το λιγότερο 4.7GB.

Δηλαδή δεν πιστεύω πως θα δει κανείς ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ διαφορά είτε έχει την σούπερ κάρτα ήχου και τα σούπερ ηχεία/ακουστικά βλέποντας μια ταινεία των 700ΜΒ

Καλά τα λέω?

@dj cris

Μπά? Δεν ήξερα πως έχει διαφορά να θες να ακούς κυρίως μουσική με το να βλέπεις κυρίως ταινίες!

Ας πούμε πως η χρήση του λάπτοπ θα συμπεριλαβάνει τόσο να ακούω μουσική όσο το να βλέπω ταινείες.

Βασικά το θέμα δεν το έφτιαξα κυρίως για να ενημερωθώ εγώ αλλά και οι οι συμφορουμίτες και όχι γιατί ψήνομαι να προχωρήσω σε αγορά κάρτας ήχου.

Το φαντάστηκα... !

@dj chris

Μπά? Δεν ήξερα πως έχει διαφορά να θες να ακούς κυρίως μουσική με το να βλέπεις κυρίως ταινίες!

Ας πούμε πως η χρήση του λάπτοπ θα συμπεριλαβάνει τόσο να ακούω μουσική όσο το να βλέπω ταινείες.

Βασικά το θέμα δεν το έφτιαξα κυρίως για να ενημερωθώ εγώ αλλά και οι οι συμφορουμίτες και όχι γιατί ψήνομαι να προχωρήσω σε αγορά κάρτας ήχου.

Aυτό κυρίως αφορά το σύστημα των ηχείων (2.1, 5.1, 7.1 )...

Όσο για τα ηχεία αφού θές ακουστικά μν προβείς στην αγορά κάρτας, με την ενσωματωμένη θα είσαι κομπλέ...

Ακόμη να σου πώ πως αν πάρεις μόνο κάρτα και όχι κάποιο αξιόλογο σετ ηχείων ή το αντίθετο δν έχει νόημα...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501491

Eνα τέτοιο ζευγάρι είναι όλα τα λεφτά...

Δανείστηκα χτες το PC Magazine (του Μαρτίου) και έχει συγκριτικά για κάρτες ήχου. Συγκεκριμένα για τις USΒ η καλύτερη λέει πως είναι η X-Fi Surround 5.1 που στα Multirama έχει 70Ε (λογικά θα πέσει κάποια στιγμή στα 60, τόσο την βρήκα στο σκρουτζ).

Τι λες για αυτήν?

" Ακόμη να σου πώ πως αν πάρεις μόνο κάρτα και όχι κάποιο αξιόλογο σετ ηχείων ή το αντίθετο δν έχει νόημα..."

Λογικό... για αυτό άλλωστε ρώτησα και για τις προϋποθέσεις :)

Εdit: Για τις ταινείες και για τη μουσική από ποιά ποιότητα και πάνω βλέπει κανείς διαφορά?

Δηλαδή, πες πως αγοράζει κανείς μια καλή κάρτα ήχου ~60Ε και ακουστικά ~50Ε ή ηχεία ~150Ε.

Θα δει διαφορά στις κοινές ταινείες ~7GB ή θα πρέπει να βλέπει Blue Ray ? Για τη μουσική θα πρέπει το bitrate να είναι από πόσο και πάνω?

Για ακουστικά δες και αυτά http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=10239

Ναι τα ηχεία των 50 ευρώ έχουν διαφορά από αυτά των 150 ευρώ. Όσα και να δώσεις για κάρτα ήχου, τα ηχεία των 50 ευρώ δεν θα ακούγονται σαν αυτά των 150. Αλήθεια έχεις ηχεία; Εγώ πιστεύω πως αν είναι να αγοράσεις δύο ηχεία (και όχι 5.1 πολυκάναλο σύστημα) δεν αξίζει να πάρεις κάρτα ήχου. Οι ταινίες των 700mb αν δεν γράφουν AC3 είναι σε λειτουργία στέρεο, οπότε δύο ηχεία σου κάνουν. Όλα λοιπόν είναι ρευστά και εξαρτώνται κυρίως από εσένα. Πόσα λεφτά έχεις, θα σου χρησίμευε ένα 5.1 σύστημα; Μετά από αυτά φτάνουμε στην κάρτα ήχου usb και στο αν θα σου χρησίμευε.

"Ναι τα ηχεία των 50 ευρώ έχουν διαφορά από αυτά των 150 ευρώ."

Όπα, στο προηγούμενο ποστ μίλησα για ακουστικά αξίας 50Ε ή ηχεία ~150Ε. Δεν ξέρω, ακουστικά αξίας 50Ε είναι ποιοτικά σαν ηχεία 150Ε ? Βασίζομαι στην υπόθεση ότι μεταξύ ηχείων και ακουστικών ίσης αξίας, τα ακουστικά παράγουν πιο ποιοτικό ήχο.

Ναι, ηχεία 50Ε και ηχεία 150Ε είναι λογικό να έχουν μεγάλη διαφορά.

"Όλα λοιπόν είναι ρευστά και εξαρτώνται κυρίως από εσένα."

Δεν είμαι τόσο σίγουρος πως θα δώσω λεφτά για ποιοτικό ήχο, το σκέφτομαι πολύ. Το θρεντ το έκανα κυρίως να ενημερωθώ τι παίζει αλλά και να ενημερωθούν οι συμφορουμίτες διαβάζοντάς το. Οπότε δεν θα ήθελα να μιλήσω για μένα και μόνο.

Όσο για budget κι αυτό εξαρτάται από το πηλίκο cost/benefit.

Πείτε πως έχω budget των 100Ε.

Εάν διαπιστώσω πως δίνοντας άλλα 70Ε μειώνεται ΠΟΛΥ το πηλίκο cost/benefit τότε θα έκανα οικονομίες, θα περίμενα μερικούς μήνες ακόμη και θα τα έδινα τα 70Ε.

Εάν διαπιστώσω πως δίνοντας 25Ε παραπάνω μειώνεται ΕΛΑΧΙΣΤΑ το πηλίκο cost/benefit

τότε με την καμία δεν θα τα έδινα τα εξτρα 25Ε

Συγκερκιμένα λοιπόν: Αξίζει κανείς να δώσει 60Ε για την X-Fi Surround 5.1 και άλλα 50Ε για ακουστικά ???

BTW Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας :)

Συγκερκιμένα λοιπόν: Αξίζει κανείς να δώσει 60Ε για την X-Fi Surround 5.1 και άλλα 50Ε για ακουστικά ???

BTW Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας :)

Όχι!! Σε αυτή την περίπτωση πέρνεις μόνο ακουστικά και είσαι κομπλέ!

Κάρτα όπως είπα και πιο πάνω άξίζει να πάρεις αν παρέα θα αγοράσεις και κάποιο σετ (2.1 ή 5.1) ηχείων...

Ok ευχαριστώ :)

Από ότι κατάλαβα η όλη φάση έχει ως εξής:

Εάν κάποιος έχει να διαθέσει μέχρι

1. 50Ε τότε αγοράζει ΜΟΝΟ ακουστικά και όχι ηχεία ή κάρτα ήχου

2. 100Ε τότε δεν αξίζει να δώσει τα 100, αλλά να δώσει ΜΟΝΟ 50 για ακουστικά

3. 150Ε ομοίως

4. 200Ε τότε αγοράζει κάρτα ήχου με 60Ε και δίνει τα υπάλοιπα για ακουστικά?

5. 300Ε αγοράζει κάρτα και δίνει τα υπόλοιπα σε ηχεία ή δεν αξίζει εφόσον δεν έχει ενισχυτή?

κτλ

Βασικά θέλω να καλύψω όχι μόνο τον εαυτό μου, δίνοντας ένα συγκεκριμένο budget.

Αντίθετα προσπαθώ να καλύψω όλες τις κατηγορίες αγοραστών.

Ο λόγος που το κάνω αυτο διπλός: 1. Περιέργεια να πληροφορούμε για το οτιδήποτε 2. Να συμβάλω στην πληροφόρηση κι άλλων μελών του Φορουμ.

Γίνομαι λίγο κουραστικός, το ξέρω ...:to_pick_ones_nose:

Ok ευχαριστώ :)

Από ότι κατάλαβα η όλη φάση έχει ως εξής:

Εάν κάποιος έχει να διαθέσει μέχρι

1. 50Ε τότε αγοράζει ΜΟΝΟ ακουστικά και όχι ηχεία ή κάρτα ήχου

2. 100Ε τότε δεν αξίζει να δώσει τα 100, αλλά να δώσει ΜΟΝΟ 50 για ακουστικά

3. 150Ε ομοίως

4. 200Ε τότε αγοράζει κάρτα ήχου με 60Ε και δίνει τα υπάλοιπα για ακουστικά?

5. 300Ε αγοράζει κάρτα και δίνει τα υπόλοιπα σε ηχεία ή δεν αξίζει εφόσον δεν έχει ενισχυτή?

[*]

:to_pick_ones_nose:

Δύο είναι οι πιθανές αιτίες:

1]Aν θές να αγοράσεις ακουστικά παίρνεις μόνο ακουστικά!

2]Αν θές ηχεία παίρνεις το πολύ καλό σετ 2,1 της Αltec Lansing

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=586595&HYIHIAARITHMOSIHION=2.1&category=69978217&catalog=23&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE6D1C166B2ADF9B3B9DBADB2749EE83F7F7F945BE3FAC7153E469C1E7CFF6CF10751781EAB2699D5B7A7CDB880B58C9DC1D36CA8A3C8DC3435E33A258437FC182C0278F668A305370B8BCAF38F7578973C13D757A78405B066AAC476452FAC55708E50040AABC84C01B46816E84B311309AD27B8A184FF67F

ή κάποιο άλλο της επιλογής σου αλλά σε συνδιασμό με μια κάρτα για το λόγο ότι θα σου προσφέρει καλύτερο "χρώμα" ήχου, μεγαλύτερη ένταση αλλά και καλύτερη συνολικά ποιότητα...

[*] Όπως ξέρεις όλα τα ηχεία για υπολογιστή ( από τα 2.0 πιο απλά μέχρι τα 5.1) όλα φέρουν πάνω τους κάποιο ενσωματωμένο ενισχυτή άλλωτε καλύτερο άλλωτε χειρότερο ( εξαρτάται από τη μάρκα, τα χρήματα κτλ.) έτσι αυτό που αναφέρεις περί 300€ δεν ισχύει μια και όπως σου πρότινα παραπάνω με 67€ παίρνεις ένα σύστημα 2,1 που φέρει ενισχυτή. Σε αντίθετη περίπτωση δίνεις όλο και περισσότερα χρήματα ανάλογα με το προιόν που θές να αγοράσεις για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι σύμφωνα με αυτό που έιπες παίρνεις ξεχωριστά ηχεία, ενισχυτή και κάρτα στην περίπτωση που θές να έχεις κάτι πιο καλό ( από όλες τις απόψεις) αλλά και ταυτόχρονα πιο ακριβό...

Ελπίζω να βοήθησα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.