Jump to content

Κάρτα ήχου ή onboard: The verdict

Petrossortep

Recommended Posts

το verdict για αυτους με ακουστικα ειναι imo

onboard -> spdif > DAC ( ή USB DAC ) > amp

ή εαν τους ενδιαφερει το cmss3d το hardware audio acceleration και το EAX ( τα 2 τελευταια πανε για φουντο αποτι εχω καταλαβει ) απλα αντακαθισταμε την onboard με οποιαδηποτε x-fi πλην της xtreme audio

Αν καποιος δεν θελει να ασχοληθει με spdif DAC και ενισχυτες παει σε STX και καθαρισε, δυσκολα θα βρει κατι καλυτερο χωρις να δωσει πανω απο 500 ευρω

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply
Αν άκουγες την x-fi σε σχέση με την onboard θα καταλάβαινες. Μέχρι και ο πατέρας μου που δεν ασχολείται μου είπε πώς είναι ο πιο φυσικός ήχος που είχε ακούσει ποτέ χωρίς ενοχλητικά στοιχεία και παρόλο που τον είχε προιδεάσει αρνητικά απέναντι στην onboard.

Όπως είπα και πριν, ειδικά τα αναλυτικά ηχεία βγάζουν τον πιο σκάρτο ήχο με μέτρια players. Άσε την x-fi εκτός. Ακριβώς επειδή είναι ο τελευταίος και πιο αδύναμος κρίκος πρέπει το σήμα να αλλοιώνεται κατά το έλλατον από τα από τα άλλα κομμάτια ώστε να ακούς μόνο τις δικές του αλλοιώσεις.

Όσο για τον χώρο, φροντίζεις το ηχείο που θα πάρεις να προσαρμόζεται σε αυτόν. Να σου θυμίσω και τα μικρά μονιτορ της dynaudio που έχουν 1500€ ορισμένα και προορίζονται για μικρούς-μεσαίους χώρους.

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Κατα πάσα πιθανότητα αυτό που άκουγες σαν πιο φυσικό ήχο ήταν τα εφε της X-Fi και όχι η ίδια η κάρτα.

Επειδή τα είχα αυτά τα ηχεία όσο ήμουν στο μαστερ, και μετά πέρασα σε B&W DM602 S3 με την ίδια πηγή (Macbook Pro) η διαφορά ήταν τεράστια και η πηγή ακουγόταν απείρως καλύτερα (γιατι επιτέλους είχα καθαρότατα πρίμα και φυσικότερα μεσαία)

Επίσης με τα ηχεία δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά απο το macbook pro και iphone, αλλά με τα ακουστικά (Shure SE310 - http://store.shure.com/store/shure/DisplayCategoryProductListPage/categoryID.12165600/parentCategoryID.12165500) φαίνετε πεντακάθαρα ότι ο ήχος του macbook pro ειναι πιο καθαρός και εχει λιγότερη σκληράδα απο το ιphone. Η διαφορά ειναι μικρή αλλα υπαρκτή.

Δοκίμασε έτσι για πλάκα να πας να ακούσεις ενα ζευγάρι σωστα ηχεία (η ακουστικά) και θα καταλάβεις γιατι λεμε ότι με ηχεία υπολογιστή δεν έχει νόημα να μιλάμε για ποιότητα ήχου..

Μπορείς να ψάξεις ακόμα και στο e-shop.gr!

Αλλα καλό είναι να τα ακούσεις το σύστημα πριν προβείς στην αγορά του...επομένως σε συμφέρει να πας σε τοπικά μαγαζιά με ενισχυτές/ηχεία κτλ.

Δοκίμασε έτσι για πλάκα να πας να ακούσεις ενα ζευγάρι σωστα ηχεία (η ακουστικά) και θα καταλάβεις γιατι λεμε ότι με ηχεία υπολογιστή δεν έχει νόημα να μιλάμε για ποιότητα ήχου..

Με ένα σετ ΑL MX5021 και μια Xonar (ή κάτι αντίστοιχο) σίγουρα θα ακούσεις πέρα από την σωστή αναπαραγωγή των κομματιών, πολύ καλές ψηλές και μεσαίες οφείλω να πω και όσο για τις χαμηλές δν το συζητώ...έτσι μπορούμε να μιλήσουμε και για ποιότητα βέβαια σε σύγκριση με άλλα ηχεία για υπολογιστή...τώρα σε σχέση με τον οικιακό ήχο (ενισχ./ηχεία) δεν μπορούμε να έχουμε μέτρο σύγκρισης γιατί εκει τίθεται και θέμα χρημάτων (όσο πιο πολλά τόσο πιο καλό σύστημα, αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε), βέβαια πάιζουν και άλλα ρόλο όπως ο χώρος, το είδος της μόνωσης οι γωνίες κτλ.

θέλω ν'αγοράσω μια κάρτα ήχου η οποία να είναι πρώτα καλή στα παιχνίδια(να ακούω τα "πάντα" με τα ακουστικά μου) και μετά στα υπόλοιπα και να μην έχει πρόβλημα με Vista!!Εγώ είμαι ανάμεσα στην SOUND BLASTER X-FI TITANIUM FATAL1TY PRO και ASUS XONAR D2X/XDT/A....ποιά προτίνεται για τις απαιτήσεις μου?:giveup:

θέλω ν'αγοράσω μια κάρτα ήχου η οποία να είναι πρώτα καλή στα παιχνίδια(να ακούω τα "πάντα" με τα ακουστικά μου) και μετά στα υπόλοιπα και να μην έχει πρόβλημα με Vista!!Εγώ είμαι ανάμεσα στην SOUND BLASTER X-FI TITANIUM FATAL1TY PRO και ASUS XONAR D2X/XDT/A....ποιά προτίνεται για τις απαιτήσεις μου?:giveup:

Xωρίς δεύτερη σκέψη τη Xonar...

για gaming x-fi titanium την απλη, δεν αξιζει να παρεις την fatal1ty ο μονος λογος που πηρα εγω την titanium fatal1ty champion ητανε επειδη μου περισσευανε, αντε και το μπροστινο x-fi I/O :p cmss3d > dolby headphone ( ειδικα με το elevation filter θα παθεις πλακα ) και φυσικα EAX 5.0 + alchemy > το τραγικο emulation που κανει η xonar.

Όταν πας σε ακριβότερο σετ ηχείων βελτιώνονται οι χροιές(τονικότητα) και η ανάλυση(παραμόρφωση και δυναμικά).

Τα μέγκαγορκς έχουν αξιοπρεπή ανάλυση, χαμηλή παραμόρφωση(ειδικά στα μπάσα) και πολύ καλή τονικότητα για την κατηγορία τους. Μπορείς να ακούσεις καθαρά πόσα όργανα παίζουν και τί ακριβώς παίζουν, όχι όμως και κάποιες μικρές λεπτομέρειες στον ήχο τους.

Αν βάλεις λοιπόν μια μάπα κάρτα ήχου όπως η x-fi(μάπα λόγω software και x-fi chip) αμέσως καταλαβαίνεις τι διαφορά από μια απλώς σωστή κάρτα.

Το software των x-fi έχει τρομακτική αστάθεια. Πριν εγκαταστήσω τους τελευταίους drivers και με ανοικτό το ΕQ έίχα πρόβλημα τυχαία εμφανιζόμενων παραμορφώσεων και αλλοίωσης της τονικότητας. Μπήκα στο σάιτ για το update και με έκλπηξη είδα ότι και εκεί αναφερόταν το ίδιο πρόβλημα.

Τα πράγματα στο ίδιο ζήτημα ήταν πολύ χειρότερα με την audigy 2 player που είχα αρχικά.

Έχω πάντως φίλε jogi μια ιδέα από πραγματικά καλό ήχο και σε πληροφορώ ότι ηχεία όπως τα B&W που ανέφερες ή τα audio spectrum του couli(αν δεν με απατά η μνήμη μου) αν και είχαν πολλά θετικά στον ήχο τους δεν με είχαν συγκινήσει ιδιαίτερα στον τομέα της ανάλυσης/διαύγειας. Ειδικά κάτι audio spectrum των 1000€ περίπου που είχα ακούσει με 100ρι Ρότελ με άφθονα δυναμικά και "κλινικό" ήχο(ο ενισχυτής).

Όσον αφορά το χτίσιμο της αλυσίδας, την ίδια ακριβώς άποψη είχα διαβάσει και στο audioholics που εξειδικεύεται στον ήχο. Τα πολύ καλά ηχεία με απλώς καλά συνοδά βγάζουν αυτόν τον αφύσικο τσιριχτό ήχο που όλοι οι audiophile προσπαθούν να αποφύγουν. Οι παραμορφώσεις των καλών ηχείων δε, είναι αρκετά χαμηλότερες από το επίπεδο της ανθρώπινης αντίληψης.

Αν αρχίσεις με αυτή την ιστορία μπορείς να φας (εύκολα) πολλά λεφτά!

Αλλά παράλληλα μαθαίνεις και πολλά πράγματα, αν φυσικά σε ενδιαφέρει η ποιοτική αναπαραγωγή ήχου.

Σε κάθε περίπτωση οι υλοποιήσεις της Auzentech είναι απλά κορυφαίες, ακόμα και το X-Fi «παίζει» τρελλά…

Το τσιπάκι δεν «φτιάχνει» ήχο, αποκωδικοποίηση κάνει, τον ήχο τον φτιάχνουν η σχεδίαση και τα υλικά που χρησιμοποιεί ο κάθε κατασκευαστής.

Από όσα πάντως προτάθηκαν θα υποστηρίξω την πρόταση «ακουστικά/ εξωτερικό dac». Είναι value for money (σε σχέση με ποιοτικά ηχεία) και μεταφέρεται κι αλλού.

Πολύ ωραίο θέμα :D

Κάτοχος x-fi titanium και logitech z-2300 και δυστυχώς δεν έχω ακούσει τι μπορούν να αποδόσουν άλλες κάρτες ήχου για να διαπιστώσω ότι η Creative βρίσκεται πίσω.

Στο θέμα της μουσικής που είναι και το σημαντικότερο για μένα, με ενδιαφέρει η καθαρότητα και γενικότερα ο σωστός ήχος και όχι ο υπερβολικός (μιλάω πάντα για ήχο που βγαίνει από τα ηχεία και όχι από τα ακουστικά χωρίς την παραμικρή παραμόρφωση/υπερβολή).

Για κάποιον με τα δικά μου 2.1 ή άλλα παρόμοια ηχεία που τον ενδιαφέρει κατά 80% η μουσική (metal/hard rock και τα συναφή :banging:) και 20% ταινίες και παιχνίδια ποια είναι η ιδανική κάρτα ήχου?

• 2 weeks later...

μαν επειδη περιπου στα ιδια μουσικης παιζουμε αν εχεις λιγα χρηματα παραπανω για xonar μην το σκεφτεσαι(ολα ακουγονται καθαρα και στακατα)Νο more βαβουρα:dance3:..πραγματικα ειναι απιστευτη αν την συνοδεψεις και με καλα ηχεια ακομα καλυτερα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.