Jump to content

Κάρτα ήχου ή onboard: The verdict

Petrossortep

Recommended Posts

Πω πω τι ζημιά μου κάνεις τώρα. :drool: Θα έρθει η Xonar STX στην Ελλάδα;

Πάντως ακόμα και τα επίπεδα έντασης μιας x-fi θα με ικανοποιούσαν για τα ακουστικά(υψηλή ευαισθησία, χαμηλή αντίσταση). Γι'αυτό και σε ρώτησα για την xonar που έχεις, αν θα μου βγάζει σωστό ήχο όπως η onboard που έχω τώρα.

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Την έχω ήδη παραγγείλει και έρχεται από overclockers.co.uk :D

Γενικά η D2X είχε εκπληκτική καθαρότητα με τα AKG - απλά χρειαζόταν τον ενισχυτή, γιατί αυτά εχουν μεγαλη αντισταση και...έκανε μεγάλη διαφορά. Είμαι περίεργος να "δω" την STX πάντως, με τόσα και τόσα που έχω ακούσει. Όταν έρθει, θα πέσει π.μ. για meeting :D

Aν κανεις ενα search, θα διαπιστωσεις και μονος σου οτι οι Asus Χοnar 1 και 2 ειναι καλυτερες για ηχο απ οσες αναφερθηκαν.

(Edit: όταν το γραφα δεν ειχε μπει η STX στο παιχνιδι... :)

)

Η 2 εχει λιγο καλυτερο ηχο στο 5.1 αλλα δεν ξερω με τι ηχεια θα εισαι ικανος να το προσεξεις.

ασχετα με το καλυτερο SNR , να σου δωσω μια πληροφορια σχετικα με την Xonar D1 και την ενταση εξοδου....

την ενίσχυσε ~30% σε σχεση με την onboard. και αυτο με εξέπληξε ευχαριστα... με τα ακουστικα το headphone Mode

+ dolby virtual speaker κανει καλη δουλεια. *** (ολη η ιστορια με απετρεψε απ το να παρω amp ακουστικών. - Βεβαια τα bayerdynamic ειναι σχετικα ευκολα στην οδήγηση)

Ενταξει μη ξεχνατε πως η XtremeMusic ειναι και αρκετα παλια

το ποσο παλιο ειναι ... στον ηχο δεν παιζει και πολυ μεγαλο ρολο...και σε ενα πολυ μεγαλο ευρος, ουτε η τιμη, αλλα ο

συνδυασμός....αν βαλω τα ακουστικα σε ενα cd player 8-9 χρονων ο ηχος ειναι μερα την νυχτα μ ολες αυτες τις καρτες για pc που μιλαμε.

*** Eδω μπορει να πει καποιος ναι αλλα δεν ειναι σωστος...Σωστο ηχο ετσι και αλλιως δυσκολα θα παρεις απο καρτες ηχου για pc...+ ηχεια για pc...ή ακομα και με καλα ακουστικα.

@gznp Η Αsus Xonar με τα 70Ε δεν ειναι και πολυ ακριβη για τον ηχο σε σχεση με τις onboard

δεν εχω ιδεα βεβαια για τον των καινουριων m/b που λέτε.

Την έχω ήδη παραγγείλει και έρχεται από overclockers.co.uk :D

Γενικά η D2X είχε εκπληκτική καθαρότητα με τα AKG - απλά χρειαζόταν τον ενισχυτή, γιατί αυτά εχουν μεγαλη αντισταση και...έκανε μεγάλη διαφορά. Είμαι περίεργος να "δω" την STX πάντως, με τόσα και τόσα που έχω ακούσει. Όταν έρθει, θα πέσει π.μ. για meeting :D

Ρει με τοσα λεφτα που εχεις ξοδεψει εσυ σε καρτες και head amps και σια θα ειχες κανει ενα setup ηχεια - amp - πηγη και θα ειχες ξεμπερδεψει. (στο χω ξαναπει αλλα εσυ διαβαζεις reviews :tongue: )

Αν είναι gznp, στείλε μου ένα π.μ. με τον τρόπο που παραγγέλνεις από εκεί. Μπορώ και με χρεωστική κάρτα να παραγγείλω;

Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής χωρίς κάρτες(ή έστω πληρώνοντας μόνο μια προκαταβολή με την κάρτα);

electron visa

Εξαρτάται για ποια realtek μιλάμε. Αυτό που παίρνω πάντως από την δική μου ξεπερνά άνετα καλά cd/dvd audio player της αγοράς.

Eδω κανεις καποιο σοβαρο λαθος, δλδ πως το εβγαλες αυτο το συμπερασμα?

+

γιατι ηχεια/ακουστικα μιλαμε

Μέχρι τώρα για αρκετά χρόνια έχω την audigy 2 και τα creative t7700.Τα ηχεία δεν είναι και τόσο ποιοτικά βέβαια.Τώρα θα βάλω την asus p6t deluxe και λέω να κάνω χρήση της on board κάρτας της.Μουσική,παιχνίδια,ταινίες.Τι λέτε αξίζει η ενσωματωμένη ή να κοιτάξω κάτι άλλο;

Ρει με τοσα λεφτα που εχεις ξοδεψει εσυ σε καρτες και head amps και σια θα ειχες κανει ενα setup ηχεια - amp - πηγη και θα ειχες ξεμπερδεψει. (στο χω ξαναπει αλλα εσυ διαβαζεις reviews :tongue: )

Ακουστικά + κάρτες ήχου + ηχεία + ενισχυτής + amps - αγοραπωλησίες...

Άστο, δε θες να ακούσεις :D

asdf asdf

οσο σκεφτομαι οτι ειχα δωσει 140 ευρω οταν πρωτοβγηκε η X-fi για να παρω την extreme music εκνευριζομαι

μακραν η χειροτερη αγορα που εχω κανει οσο ασχολουμαι με Pc,μητρικη θα μπορουσα να χα παρει...:computer:

για μενα η creative ειναι απο τις χειροτερες εταιρειες.:tongue:

ζει λογω μη υπαρξεις (σοβαρου)ανταγωνισμου

Οπως ειναι γνωστό μία αλυσίδα ειναι τόσο δυνατή όσο ο ποιο αδύναμος κρίκος της. Και αν μιλάμε για ηχεία υπολογιστή, έστω και για καλά ηχεία υπολογιστή, αυτά είναι ο ποιό αδύναμος κρίκος. Αν μιλάμε για ηχεια των 1000+ ευρώ με ανάλογο ενισχυτή και καλή πηγή (οχι MP3..) τότε να το ξανασυζητήσουμε το θέμα. Αλλα αυτοί οι ενισχυτές παίζουν με ψηφιακή είσοδο οπότε η ποιότητα της κάρτας δεν παίζει και τόσο...

Αλλο καλός ήχος, αλλο εντυπωσιακός...

Ακριβως αυτο.

Ειναι σαν να εχουμε μια 14'' noname CRT 15ετιας,που σηκωνει 800x600 στα 60Hz και συζηταμε αν θα παιζει καλυτερα με την onboard vga ή με quad-sli.

Καλυτερα πριν αναβαθμισουμε την καρτα γραφικων(ηχου) να αναβαθμισουμε την οθονη(ηχεια/ακουστικα).Η διαφορα που θα δουμε θα ειναι τεραστια

Ακριβως αυτο.

Ειναι σαν να εχουμε μια 14'' noname CRT 15ετιας,που σηκωνει 800x600 στα 60Hz και συζηταμε αν θα παιζει καλυτερα με την onboard vga ή με quad-sli.

Καλυτερα πριν αναβαθμισουμε την καρτα γραφικων(ηχου) να αναβαθμισουμε την οθονη(ηχεια/ακουστικα).Η διαφορα που θα δουμε θα ειναι τεραστια

Τα ηχεία που έχω είναι τα megaworks 550 της creative που είναι καθόλα αξιοπρεπή και βγάζουν πεντακάθαρο ήχο σε μεσαίες ψηλές και μπάσα με μόνη εξαίρεση τις μεσοχαμηλές(διορθώνεται αρκετά μέσω eq). Δεν έχουν την ανάλυση ενός ακριβού μόνιτορ, αλλά καταλαβαίνεις αμέσως την ποιότητα της πηγής που συνδέεται.

Απλά τι συμβαίνει. Επειδή λόγω έλλειψης τουίτερ δεν βγάζουν τόσο ζωηρά πρίμα δίνουν την εντύπωση του μη καθαρού ήχου. Κάθε άλλο βέβαια για το έμπειρο αυτί. Αν έπλεπες τις μετρήσεις παραμόρφωσης(δυστυχώς τις αφαίρεσαν από εδώ http://ixbtlabs.com/articles2/creative-thx-550/) θα καταλάβαινες τι εννοώ.

Αν κάνει κάποιος αυτό που λες, να αναβαθμίσει δηλαδή τα ηχεία τότε θα είναι χειρότερα τα πράγματα. Γιατί όλα τα μειονεκτήματα της κάρτας ήχου θα βγουν στη φόρα με τον πιο άσχημο τρόπο. Τα καλά ηχοσυστήμτα χτίζονται από πάνωπρος τα κάτω και όχι το ανάποδο.

Εγω πάλι εχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια για την onboard κάρτα ήχου της Asus P6T Deluxe. Λένε πως πολύ λίγες εξωτερικές κάρτες ήχου μπορούν να τη συναγωνιστούν.

Επειδή μια ζωη την παλεύω με τις onboard κάρτες ήχου και είναι αλήθεια πως δεν κατέχω και πολλά γύρω από το θέμα, εχω μια απορία.

Το γεγονός ότι η onboard κάρτα της Asus p6t είναι οκτακάναλη, την καθιστά αυτόματα ανώτερη από οποιαδήποτε 7.1 εξωτερική κάρτα. Ή δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα ;

@Spyrious

αυτό που δίνεις στο link για τις realtek το έχεις δοκιμάσει υποθέτω. Ισχύει αυτό που γράφει ο τύπος για 30day trial ;

Εγω πάλι εχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια για την onboard κάρτα ήχου της Asus P6T Deluxe. Λένε πως πολύ λίγες εξωτερικές κάρτες ήχου μπορούν να τη συναγωνιστούν.

Επειδή μια ζωη την παλεύω με τις onboard κάρτες ήχου και είναι αλήθεια πως δεν κατέχω και πολλά γύρω από το θέμα, εχω μια απορία.

Το γεγονός ότι η onboard κάρτα της Asus p6t είναι οκτακάναλη, την καθιστά αυτόματα ανώτερη από οποιαδήποτε 7.1 εξωτερική κάρτα. Ή δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα ;

@Spyrious

αυτό που δίνεις στο link για τις realtek το έχεις δοκιμάσει υποθέτω. Ισχύει αυτό που γράφει ο τύπος για 30day trial ;

ναι το software της Creative θελει register.

εγω ακομα ψαχνω το δισκακι μου μπας και βγαλω το trial.

:offtopic2:

@Spyrious

Όχι δεν έχω στήσει ακόμα τον i7.

Τα καλά ηχοσυστήμτα χτίζονται από πάνω προς τα κάτω και όχι το ανάποδο.

Διαφωνω οριζοντιως και καθετως.

Μετα απο 15ετη συνεχη ενασχοληση με το αθλημα(που περιλαμβανε ακροασεις,διαβασμα,τρεξιμο,κουβαλημα και $$$) εχω καταληξει στα εξης:

Το σημαντικοτερο κομματι ενος συστηματος ειναι ο χωρος(δοκιμασε συστημα 100Κ με 8 καρτες ηχου σε χωρο 2χ2 ή ενεργα ηχειακια για PC των 3Ε σε χωρο 50τμ)

Αμεσως μετα,ο σημαντικοτερος κρικος της αλυσιδας ειναι τα ηχεια ,που αλληλεπιδρουν αμεσα με το χωρο και η σωστη τοποθετηση τους.Μην ξεχναμε επισης,οτι στα ηχεια γινεται μετατροπη της ηλεκτρικης ενεργειας σε κινητικη,μια μετατροπη με απωλειες Α Π Ε Ι Ρ Ω Σ Μ Ε Γ Α Λ Υ Τ Ε Ρ Ε Σ απο αυτες που εχεις σε οποιοδηποτε απο τα προηγουμενα σταδια της αλυσιδας.

Εν συνεχεια,χρειαζεσαι ενισχυτη καταλληλο για τα ηχεια σου

Και οταν τελειωσεις με ολα αυτα,αποφασιζεις και ποια πηγη σου ταιριαζει.

ΙΜΗΟ,τοτε και μονο τοτε αξιζει να επενδυσεις σε καλη πηγη

Αν άκουγες την x-fi σε σχέση με την onboard θα καταλάβαινες. Μέχρι και ο πατέρας μου που δεν ασχολείται μου είπε πώς είναι ο πιο φυσικός ήχος που είχε ακούσει ποτέ χωρίς ενοχλητικά στοιχεία και παρόλο που τον είχε προιδεάσει αρνητικά απέναντι στην onboard.

Όπως είπα και πριν, ειδικά τα αναλυτικά ηχεία βγάζουν τον πιο σκάρτο ήχο με μέτρια players. Άσε την x-fi εκτός. Ακριβώς επειδή είναι ο τελευταίος και πιο αδύναμος κρίκος πρέπει το σήμα να αλλοιώνεται κατά το έλλατον από τα από τα άλλα κομμάτια ώστε να ακούς μόνο τις δικές του αλλοιώσεις.

Όσο για τον χώρο, φροντίζεις το ηχείο που θα πάρεις να προσαρμόζεται σε αυτόν. Να σου θυμίσω και τα μικρά μονιτορ της dynaudio που έχουν 1500€ ορισμένα και προορίζονται για μικρούς-μεσαίους χώρους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.