Jump to content

ι7 @ 4GHz και temps!

venom7

Recommended Posts

OK.Και για το ht είναι καλύτερα να είναι ενεργοποιημένο ή όχι?Είναι πιο γρήγορος ο cpu με ενεργοποιημένο ή disabled?Και κατ'επέκταση περίσσότερους πόντους στα 3dmark παίρνεις με ενεργοποιημένο?

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

ανάλογα το 3dmark... στο vantage που εκμεταλευεται το HT το βοηθαει πολυ... στο 05 03 01 και μερικες φορες και στο 06 ειναι καλυτερα να ειναι κλειστο... με λιγα λογια οτι να ναι :p

:banging:

1)Σε γενικές γραμμές είναι καλύτερα να είναι enabled ή dis?Τι είναι πιο γρήγορο για εφαρμογες,παιχνίδια,boot time, και γενικά?Και επίσης

2)Όταν είναι ενεργοποιημένο ανεβαινουν και οι θερμοκρασίες και αν ναι μιλάμε για 1-2βαθμούς ή 5-10?

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι ανεβάινουν. Νομίζω κανα 5αρι βαθμούς.

1)Σε γενικές γραμμές είναι καλύτερα να είναι enabled ή dis?Τι είναι πιο γρήγορο για εφαρμογες,παιχνίδια,boot time, και γενικά?Και επίσης

2)Όταν είναι ενεργοποιημένο ανεβαινουν και οι θερμοκρασίες και αν ναι μιλάμε για 1-2βαθμούς ή 5-10?

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι ανεβάινουν. Νομίζω κανα 5αρι βαθμούς.

χοντρικα υπολογισε απο 5 εως και +10 βαθμους πανω σε full load

καθως και μεγαλυτερες απαιτησεις σε ρευμα στα ιδια hertz

αρα κατ επεκταση μειωμενο overclockability

σχετικα με το τι αξιζει και τι οχι

καπου δινει, καπου κοβει και καπου τα extra mhz υπερτερουν των εξτρα cores

ειναι αναλογο της χρησης που κανεις στον Η/Υ σου

Με βολτ που δεν ξεπερνά το 1,33 , ποιά θερμοκρασία(για όλη την cpu) θεωρείται νορμάλ για να μην έχεις έντονα φαινόμενα ηλεκτρομετανάστευσης(αυτό το φαινόμενο που φθείρει τους αγωγούς του επεξεργαστή).

Με άλλα λόγια ποιές θερμοκρασίες είναι αποδεκτές για ασφαλές(και περιορισμένης έκτασης π.χ 3,2Ghz) overclocking που δεν θα σε προδώσει σε 4-5 χρονια.

Έδιτ: Για τον 920.

....overclocking που δεν θα σε προδώσει σε 4-5 χρονια.....

Δεν πιστευω να μπορει να σου απαντησει κανεις με σιγουρια σε κατι τετοιο.

• 3 weeks later...
full stable υστερα απο intel burn test maximum stress level 60 φορες :p

oqo5ckbvuh0kgvtn9ktm_thumb.jpg

:nuke::nuke::nuke::nuke::nuke::nuke::stop:

Για δωσε μας και ενα δειγμα θερμοκρασιων κατω απο στρες.:hang2:

Με νερακι ειναι , ετσι ;

ναιι υπολογισε γυρω στους 75 74 καπου εκει παιζει. οταν ξανακανω 8α ανεβασω γτ τωρα βαριεμε

• 2 weeks later...

Λοιπόν... i7 920 στα 4Ghz (20x200) με 1,4 τάση σε Asus P6T deluxe. HT off, Turbo mode off. Απο πάνω του βρίσκεται μια Zalman 9700 NT (μόλις την έβαλα) και όλο το σύστημα βρίσκεται μέσα σε ένα Cosmos S.

Σε idle το σύστημα είναι μια χάρα. Δείτε παρακάτω:

post-11062-1416073955,3444_thumb.jpg

Με full load όμως τα πράγματα είναι πολύ περίεργα.

Αρχικά τρέχω superPI και wprime. Οση ώρα και να τα τρέξω, το max που πιάνω είναι 85 βαθμούς. Όταν όμως τρέξω Prime95 ή LinX οι θερμοκρασίες εκτοξεύονται μετά απο 3-4 λεπτά στους 100 βαθμούς:-O:-O:-O

Δείτε παρακάτω μετα απο 3 λεπτά Prime95 σε large FFTs

post-11062-1416073955,9722_thumb.jpg

Μου χτύπησε και 102 βαθμούς και το σύστημα συνέχισε και έτρεχε!!! Φυσικά σταμάτησα το Prime95, ώστόσο σε ότι τεστ και να έτρεξα ούτε λάθος χτύπησε ούτε μπλε οθόνη είδα.

Και το ερώτημα τώρα είναι... τι γίνεται??? Έχω βάλει λάθος την ψύκτρα? Την έβγαλα και την έβαλα ξανα 2 φορές μετα απο αυτά που είδα. Τα ίδια όμως. Είναι λογικό να έχω τέτοιες θερμοκρασίες μέσα σε τόσο μικρό διάστημα? Και μάλιστα να μη μου χτυπάει και errors (τουλάχιστον όσον αφορα τα superPI και wprime και μέχρι να σταματήσω το Prime95). Εντωμεταξύ σε idle είμαι μια χαρά. Σε σχέση με την ψυκτρα της Intel είμαι τουλάχιστον 5-10 βαθμούς κάτω.

Τέλος να αναφέρω 2 ακόμα περίεργα πραγματάκια που παρατήρησα:

α) με το που σταματήσω το prime95 σε 15 δευτερόλεπτα έχει πέσει πάλι στους 44

β) Όταν χτύπησε 90 βαθμους έπιασα την ψύκτρα στην βάση της.... και δεν ήταν ΚΑΝ ζεστή....:crazy:

Πείτε τη γνώμη σας ρε παιδιά γιατί θα τρελαθώ... :neo:

ειναι λογικο μεα απο καποιο σημειο η αεροψυκτρα δεν αντεχει την ταση και σκαρφαλωνει η θερμοκρασια...

1.81 μου λεει η mb στο bios οτι ειναι το λιγοτερο που μπορω να βαλω

δεν είχα ακόμα δει i7 τότες :hehe:

• 3 weeks later...
εγω με 1.31 ht on βαραω 80+ τωρα με 1.4 100 δεν μου φαινεται φυσιολογικο

Όντως δεν ειναι!:happy2:

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.