Jump to content

ι7 @ 4GHz και temps!

venom7

Recommended Posts

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply
Πιστευω πως το παιδι θελει να μαθει LOAD temps και οχι idle...:TD:

σωστα δεν το ειδα θα ανεβασω παντως με stress test 80c

Μετα απο ~20λεπτά Orthos...

ποσα Orthos ετραξες γιατι και 10 να τρεξω 25% cpu θα χρησιμοποιει εκτος αν εχω παλιο Orthos

τρεξε 5 loops Ιntel Burning Test

@stress level 1

ισοδυναμει ~* μπακαλιστικα με κανα δυωρο prime95

(*εμπειρικα οταν περνα 5 λουπες περναει και δυωρο prime95 συνηθως)

Linx σε 64bit mode και σχεδον ολη την free ram ισως να ειναι ακομα καλυτερο.

Πω πω, η μια η μπανάνα μου θέλει 1.3V για τα 3.9GHz με HT On, και 1.4V για τα 4GHz :D

Ο άλλος παίζει κυριλέ 4GHz με 1.36V.

Πω πω, η μια η μπανάνα μου θέλει 1.3V για τα 3.9GHz με HT On, και 1.4V για τα 4GHz :D

Εγω παλευω για τα 3.6 με 1.4V και ειμαι και με νερο....αλλα σκαει το Linx μετα απο κανα μισαωρο. Ποσες μπανανες ακομα θεε μου:angry:

Εγω παλευω για τα 3.6 με 1.4V και ειμαι και με νερο....αλλα σκαει το Linx μετα απο κανα μισαωρο. Ποσες μπανανες ακομα θεε μου:angry:

με το linx δεν εχω διαπιστωσει σταθερη συμπεριφορα...

μου εχει τυχει συστημα που και στα default βαραγε

ενω σε αλλα κλοκαρισμενα μια ετρεχε και μια οχι...

δεν εδειχνε σταθερη συμεπριφορα

ισως και δεν το πολυεψαξα βεβαια...

αν εσενα σου παει ο τροπος λειτουργιας του, πασο

Παντως, αν περνα καμια 20αρια loops intel burning test lvl1

και κανα βαρυ game full ρυθμισεις ειναι οκ Imho..

Θα έβγαζα κάποια συμπεράσματα αλλά είδα δύο πράγματα και έκανα πίσω!

1ον)Τι είναι το linx? κ

2ον)Τι είναι το ht?

Σε τι χρησιμεύει το καθένα?Τι συν και τι πλην έχουν αυτά τα δύο?

αν λες για μενα 1,304 ειμαι.αποψη μου εαν βγαζει vantage ειναι μια χαρα το oc.δλδ μεχρι να βρω που θα μεινω με το oc απο τη στιγμη που το εβγαζα δεν ειδα ασταθεια σε οτι αλλο αν εκανα.ουτως η αλλιως πανω απο 30-40% δεν νομιζω οτι εχει δει κανεις το cpu να δουλευει.το λεω απλα για να κερδισει κανεις χρονο και μολις το βρει που περιπου θελει τρεχει sress test.επισης δοκιμαστε τπτ αλλαγες στο bios γιατι και μενα στην αρχη ηθελε 1.35 για 4 ο ι7 με λιγο ψαξιμο μπορει να χρειαστει λιγοτερο ρευμα

με το linx δεν εχω διαπιστωσει σταθερη συμπεριφορα...

μου εχει τυχει συστημα που και στα default βαραγε

ενω σε αλλα κλοκαρισμενα μια ετρεχε και μια οχι...

δεν εδειχνε σταθερη συμεπριφορα

ισως και δεν το πολυεψαξα βεβαια...

αν εσενα σου παει ο τροπος λειτουργιας του, πασο

Παντως, αν περνα καμια 20αρια loops intel burning test lvl1

και κανα βαρυ game full ρυθμισεις ειναι οκ Imho..

Μια χαρα μου φαινετε εμενα και εχει σταθερη συμπεριφορα οσο το εχω δει μεχρι στιγμης, ισως να ειναι πραγματι τελειως υπερβολικο. Αλλα για 200-300MHz που δεν θα μου δωσουν καμια σοβαρη διαφορα σε επιδοσεις για 24/7 προτιμω να τρεχω οτι πιο απαιτητικο υπαρχει και να μην ψαχνομαι στο πρωτο blue screen αν ειναι το overclock ή κατι αλλο. Ο καθενας εχει διαφορετικα stantar σταθεροτητας. Γιάυτο και δεν ειναι συγκρισιμα τα αποτελεσματα που ποσταρουμε σε αυτο το topic.

Θα έβγαζα κάποια συμπεράσματα αλλά είδα δύο πράγματα και έκανα πίσω!

1ον)Τι είναι το linx? κ

2ον)Τι είναι το ht?

Σε τι χρησιμεύει το καθένα?Τι συν και τι πλην έχουν αυτά τα δύο?

1. To linx ειναι ενα interface για το linpack .

2. HT = hyperthreading, τεχνολογια της intel για να ειναι ουσιαστικα idle οσο το δυνατον λιγοτερο γινετε η cpu.

2. HT = hyperthreading, τεχνολογια της intel για να ειναι ουσιαστικα idle οσο το δυνατον λιγοτερο γινετε η cpu.

Διόρθωση: Τo hyperthreading είναι όντως τεχνολογία της Intel που συναντάται στους Pentium 4, στους Atom και στους i7. Αυτο που κάνει ειναι στην ουσία να παραλληλοποιεί διεργασίες. Για να στο κάνω πιο λιανά, ενας i7 με HT κλειστό, αναγνωρίζεται σαν 4 επεξεργαστές απο το λειτουργικό. Ενας i7 με ΗΤ ενεργοποιημένο, αναγνωρίζεται σαν 8 επεξεργαστές. Το ΗΤ φτιάχνει δυο εικονικούς πυρήνες απο έναν λογικό.

Διόρθωση: Τo hyperthreading είναι όντως τεχνολογία της Intel που συναντάται στους Pentium 4, στους Atom και στους i7. Αυτο που κάνει ειναι στην ουσία να παραλληλοποιεί διεργασίες. Για να στο κάνω πιο λιανά, ενας i7 με HT κλειστό, αναγνωρίζεται σαν 4 επεξεργαστές απο το λειτουργικό. Ενας i7 με ΗΤ ενεργοποιημένο, αναγνωρίζεται σαν 8 επεξεργαστές. Το ΗΤ φτιάχνει δυο εικονικούς πυρήνες απο έναν λογικό.

Ουσιαστικα εχει μπει ομως για τον λογο που λεω.

Και τι είναι καλύτερο, ενεργοποιημένο ή όχι?

Και για το linx,το ιδιο?

Και τι είναι καλύτερο, ενεργοποιημένο ή όχι?

Και για το linx,το ιδιο?

Μάλλον δεν έχεις διαβάσει τι σου έγραψαν παραπάνω ή δεν μπήκες στον κόπο να διαβασεις το wiki για το linpack & hyperthreading.

To linx (linpack) είναι εργαλείο για να τεστάρουμε την σταθερότητα του συστήματος (cpu & memory) και το Hyperthreading είναι feature της cpu για να μπορεί να τρέχει περισσότερες διεργασίες παράλληλα. Check wiki.

Άσχετα μεταξύ τους.

Edit: http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperthreading το link για το hyperthreading. Για το linpack στο έδωσαν παραπάνω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.