nikdev Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 Τι διαφορές θα δω στο σύστημα ? Vista 64Bit.Εφαρμογές παιχνίδια,photoshop,επεξεργασία dvd και βίντεο.Q6600-P35-4GB-Raptor
RootX Μάρτιος 19, 2009 #2 Μάρτιος 19, 2009 Παρόμοιο setup έχουμε (Q6600, 8 GB, Raptor, X38 chipset), ίσως στο photoshop να σε βοηθήσει αλλά στις άλλες εφαρμογές δεν νομίζω να παίξει ρόλο.Προσωπικά, δεν έχω δει mem util πάνω από 50% στο δικό μου σε παιχνίδια, avi-->dvd κλπ.
p_under Μάρτιος 19, 2009 #3 Μάρτιος 19, 2009 ιδιος κ εγω ημουν πριν λιγο καιρο με 8gb ραμ κ δεν ειδα να χρειαζονται. Q6600 3.2 Ghz 8gb πριν 4 gb τωρα Χ38 . τα εδωσα σε ενα φιλο
madg Μάρτιος 19, 2009 #4 Μάρτιος 19, 2009 το μόνο προγ που έχω δει να τσακίζει όση μνήμη έχει το μηχάνημα είναι το after effects, αν το δουλεύεις go for it
vagos2221416003330 Μάρτιος 19, 2009 #5 Μάρτιος 19, 2009 όπως είπε και ο φίλος άμα τρέχει after effects και γενικά photoshop θα είσαι ποιο άνετος..εγώ σε κάποια γάση είχα κάνει το pc να τρέχει σαν server οπότε ήθελα και πάνω από 8....Α! και στο Multitasking βοηθάει αρκετά..
zaxos Μάρτιος 19, 2009 #7 Μάρτιος 19, 2009 Ναι ακριβώς! Ειδικά αν χρειάζεται να έχεις από 2 και πάνω virtual pcs ταυτόχρονα ενεργά και χωρίς να τσιγκουνεύεσαι την ram που τους παραχωρείς τότε θα δώσουν μεγάλη ανάσα στο σύστημα σου τα 8GB RAM!
Jaco Μάρτιος 19, 2009 #8 Μάρτιος 19, 2009 Βοηθάνε και σε virtual PCs.+1 Όπως επίσης να φτιάξεις ένα ramdrive και να έχεις εκεί βάσεις δεδομένων ή ramdrive για file sharing μεταξύ εφαρμογών ώστε να αποφύγεις windows messages και περιορισμούς αυτών...
Jaco Μάρτιος 19, 2009 #10 Μάρτιος 19, 2009 To ramdisk σε xp... είναι όμως πιο παλιά έκδοση από αυτή που έχουν τώρα, η οποία μου έκανε διάφορα προβλήματα σε xp...Υπάρχει και αυτή η freeware εφαρμογή, αλλά στο reboot ορισμένες φορές, έχανε το ramdrive και την παράτησα... δεν τη έχω δοκιμάσει σε sp3 όμως να δω αν έχει αλλάξει κάτι... προσοχή, αν την χρησιμοποιήσεις να επιλέξεις "Fixed media" και όχι "RAM Drive" για να βρίσκει το ramdrive στο reboot...
ChSin7 Μάρτιος 19, 2009 #11 Μάρτιος 19, 2009 40ευρώ έχουν περίππου τα 4GB, μπροστά στην τιμή του photoshop είναι τίποτα. Στο photoshop (πρόσφατες εκδόσεις) θα δείς διαφορά.
Dem Μάρτιος 19, 2009 #12 Μάρτιος 19, 2009 και από πλευράς OS?Tα Vista Full (εγω δεν εχω ιδεα αλλα λέγεται) οτι απο 2GB στα 4GB έχουν διαφορετική συμπεριφορά Ας πούμε τα Win 7, θα είναι πιο απαιτητικά από 4Gb RAM ?έχουμε καμιά ένδειξη ?
ChSin7 Μάρτιος 19, 2009 #13 Μάρτιος 19, 2009 Μέχρι στιγμής (έχω δουλέψει το build 7000) είναι λιγότερο απαιτητικά σε μνήμη από τα Vista. 4GB είναι μια χαρά και για 7even & Vista εκτός αν κάνεις πράγματα the Jaco-way (άκου η db σε ramdrive !!) ή βαρύ/prophesional photo editing.
pontium Μάρτιος 19, 2009 #14 Μάρτιος 19, 2009 Πιστεύω ότι τα 8gigs ram είναι υπερβολή και δεν θα δεις κάτι το σημαντικό.Τα 4gigs είναι ύπεραρκετά,και πάλι δεν τα εκμεταλεύεσαι πλήρως λόγω των εφαρμογών.Αξίζει να δώσεις λεφτά για να παίξεις με το photoshop λίγο ποιο γρήγορα?Αν είσαι γραφίστας,τότε αλλάζει το πράμμα,αλλά να το θες για προσωπική χρήση,άστο με τα 4gigs. Α! και στο Multitasking βοηθάει αρκετά.. Multitasking??Η x86 αρχιτεκτονική δεν το έχει γνωρίσει ακόμα.Λένε για windows 7 ότι θα έχει πραγματικό multitasking αλλά το ίδιο λέγανε και για τα vista.Το μόνο πραγματικό multitasking σύστημα,είναι η amiga και τα macs σε ppc αρχιτεκτονική
Dem Μάρτιος 19, 2009 #15 Μάρτιος 19, 2009 Μέχρι στιγμής (έχω δουλέψει το build 7000) είναι λιγότερο απαιτητικά σε μνήμη από τα Vista. 4GB είναι μια χαρά και για 7even & Vista εκτός αν κάνεις πράγματα the Jaco-way (άκου η db σε ramdrive !!) ή βαρύ/prophesional photo editing. Οταν εχουμε ομως μεγαλη hardware ισχυ (π.χ. τωρα η ποσοτητα της RAM ειναι φθηνη σε σχεση με παλιοτερα) ειναι επιφοβο ενα "τεμπελιασμα" στο software απο αποψη καλυτερης αξιοποίησης πορων.... εφοσον και τα seven ειναι και λιγοτερα απαιτητικα... ...ενω μεχρι τωρα, υπηρχε μια ας το πουμε γραμμικη αυξηση της αναγκης σε ποσοτητα RAM, ξαφνικα υπαρχει μια εκρηξη... 256,1000, 2000 με τα Vista διακαιολογουσαμε τα 4gb.... οι καινουριες πλατφορμες βγαινουν με 6-8Gb .... - και ενω τα Vista διαχειριζονται καλυτερα την RAM.. τι δεν καταλαβαινω ??? δεν μιλάω για εξειδικευμένες περιπτώσεις ... (δεν μας δινουν (πιο γρηγορα) κανα φθηνο ssd καλυτερα ?? - ssd for the masses )
mariosalice Μάρτιος 20, 2009 #16 Μάρτιος 20, 2009 Η διαφορά στην ταχύτητα και στον τρόπο λειτουργίας είναι ορατή όταν πάμε από δύο σε τέσσερα GB. Από 4 σε 8 υπάρχει και πάλι κάποια διαφορά, αλλά μόνο στα Vista 64 και δεν είναι τόσο άμεσα ορατή, παρά το γεγονός ότι η επιπλέον μνήμη χρησιμοποιείται ως cache. Πάντως βοηθάει αν δεν έχουμε γρήγορο δίσκο. Τα 8GB όμως έχουν και μειονεκτήματα.Ο υπολογιστής υπερχρονίζεται λιγότερο και οι πιθανότητες σφάλματος από τη μνήμη αυξάνουν.Θα έλεγα ότι δεν είναι τόσο απαραίτητα τα 8GB σήμερα.Αν όμως έχουμε core i7, θα πρέπει να πάμε σε 6GB και όχι σε τρία, ούτε σε 12, εκτός και αν έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον υπολογιστή.Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι για κανονική χρήση βάζουμε 4GB για παλιούς επεξεργαστές και 6GB αν έχουμε core i7.
JaguarOne Μάρτιος 20, 2009 #17 Μάρτιος 20, 2009 Μέχρι στιγμής (έχω δουλέψει το build 7000) είναι λιγότερο απαιτητικά σε μνήμη από τα Vista. 4GB είναι μια χαρά και για 7even & Vista εκτός αν κάνεις πράγματα the Jaco-way (άκου η db σε ramdrive !!) ή βαρύ/prophesional photo editing.ερρρ το να είναι η db σε ram-drive δεν είναι jaco-exclusive. αν οι απόλυτες επιδόσεις παίζουν ρόλο, και εαν έχεις τρελή ποσότητα απο requests, είναι μονόδρομος
ChSin7 Μάρτιος 20, 2009 #18 Μάρτιος 20, 2009 Ναι, απλά από αυτόν το άκουσα πρώτη φορά, δεν είμαι db expert και μου έκανε μεγάλη εντύπωση που δεν το είχα σκεφτεί τόσο καιρό.
Jaco Μάρτιος 20, 2009 #19 Μάρτιος 20, 2009 δεν είμαι db expert και μου έκανε μεγάλη εντύπωση που δεν το είχα σκεφτεί τόσο καιρό.Μια από τα ίδια, μου είχε έρθει η ιδέα για μια δουλειά που χρειαζόταν db και πάρα πολλά i/o, οπότε είχα κάνει αυτό... αλλά λογικό να χρησιμοποιείται ευρύτερα...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.