Jump to content

9800gx2 δεν έχω το 8pin connector

panpeggy

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά αγόρασα μεταχειρισμένη μια κάρτα γραφικών 9800gx2 αλλά δεν έχω το 8Pin pci-e adapter.

Δοκίμασα να συνδέσω μόνο τα 2 εξάπινα αλλά η κάρτα δεν άναβε, για την ακρίβεια το pc δεν μπούταρε καν.

Πως θα μπορέσω με μια "μαστοριά" να συνδέσω τα 2 pins που λείπουν?

ρωτάς πλαισιο-Multirama- e-shop ,cosmodata ect αμα δεν βρεις πουθενα ρωτάς να το κάνεις παραγγελία από αυτούς αντί να τρέχεις στο e-bay ect...Αν πάλι όχι τότε πας e-bay ή αγγελία..

Τελικά βρήκα αντάπτορα τον συνέδεσα, η κάρτα άναψε αλλά...

Στον device manager δείχνει μόνο μια 9800gx2 και το sli δεν υπάρχει πουθενά σαν επιλογη. Η κάρτα είναι πάνω στο p5wdh deluxe. Έκανα απεγκατάσταση και επαναγκατάσταση drivers , τίποτα....

Απεγκατέστησε τους drivers και μετά χρσιμοποίησε το driver cleaner για να τους ξεστελειώσει.

Με νέα κάρτα πρέπει να αφαιρείς οτι οδηγούς υπάρχουν και μετά να περνά τους δικούς της ;)

Αν και εγώ όπωτε αγοράζω καινούργια gpu κάνω και ενα format.

Κατ' αρχήν, καλώς σας βρήκα.

ontopic

Φίλε μου η γνώμη μου είναι να αγοράσεις άλλο τροφοδοτικό. Η 9800gx2 απαιτεί ενα 8πινο και ενα 6πινο pci-e καλώδιο, προκειμένου να τροφοδοτείται σωστά. Βάζοντας το 6pin to 8pin adapter, εσυ αλλάζεις μόνο το αντάπτορα. Τα προς μεταφορά watt παραμένουν τα ίδια, καθώς το καλώδιο φεύγει από το ίδιο rail που έφευγε και πριν. Απ' ότι θυμάμαι τα 6πινα μεταφέρουν75W και τα 8πινα 150W. Εσυ βάζοντας τον αντάπτορα δίνεις στην κάρτα 75W+75W τη στιγμή που εκείνη χρειάζεται 150W+75W.

Πιστεύω πως αυτός είναι ο λόγος που η κάρτα σου δε λειτουργεί σωστά. Ρίξε μια ματιά και στα links http://forums.slizone.com/index.php?showtopic=18485

http://www.evga.com/articles/397.asp

Please also note, that it is not recommended to use a 6pin to 8pin converter cable. The NVIDIA 9800GX2 requires one 8 pin connector, and one 6 pin connector.

Ναι και οχι... Η διαφορά του 8πινου από το 6πινο είναι δύο γειώσεις παραπάνω. Θεωρητικά το 6πινο είναι για 75w και το 8πινο για 150w όμως 3 γραμμές +12v (κίτρινα) υπάρχουν και στις δύο περιπτώσεις.

Απο πότε ο αριθμός των pin λεει πόσα watt περνάνε?

Οσα θέλει το τροφοδοτούμενο εξάρτημα, ή όσα μπορεί να δώσει το τροφοδοτικό θα περάσουν...

Τώρα αν το τροφοδοτικό του παιδιού μπορεί να δώσει όσα watt απαιτούνται, είναι άλλο θέμα...

Υπάρχουν adaptors που απο δύο τροφοδοσίες για hdd δίνουν 8-Pin. Αρκει οι τροφοδοσίες αυτές να είναι απο ξεχωριστό κακλώδιο-γραμμή.

Εγω ήξερα ότι πρόκειται για άλλη γραμμή (rail) με λιγότερα watt. Είχα κάνει αντίστοιχη έρευνα, γιατί ήταν να αγοράσω μια 9800gx2 και με περιόριζε το τροφοδοτικό μου (2Χ6pin).

Για το συγκεκριμμένο θέμα δεν είμαι σίγουρος, και μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρετε.

Για το αν η κάρτα όμως δουλεύει(σωστά) με δυο εξάπινα, θεωρώ πως δε θα δουλέψει. Τουλάχιστον σε δυο περιπτώσεις που εχω προσωπική εμπειρία, χρειάστηκε αλλαγή τροφοδοτικού. Η κάρτα προκαλούσε στιγμιαία παγώματα στην εικόνα όταν έφτανε σε πλήρη φόρτο, και κάποιες φορές έσβηνε. Τώρα βέβαια, θα υπάρχουν και περιπτώσεις που δούλεψε.

Το πρόβλημα που αναφέρει ο φίλος με το sli και το device manager, παίζει να έχει σχέση ή είναι software θέμα ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.